X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymamy kciuki!!
    Nie stresuj się, wdech i wydech :) Niedługo będzie po wszystkim!
    Z objawami masz to co ja hehe :P Syndrom cudownego uzdrowienia przed wizytą u lekarza.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Nefre ja też lew ;)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny dam znac

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam w home and you, ale po dwóch latach zbilo się to wypełnienie więc w sumie nie polecam. Też musiałabym wymienić więc chętnie poczytam sugestie.
    teściowa mi dała jedna poduszkę z pieprzem, rewelacja. Nic się z tym nie dzieje :)

Czarnulka trzymam kciuki :)

Frida ja też może na urodziny urodze, pierworodka to może się przeciągnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 12:58

czarnulka24, Frida91 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz moja koleżanka ma termin na 24, robi wszystko żeby urodzić wcześniej ale na razie jej nie wychodzi :)

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie mam termin na 7 sierpnia, ale może przyspieszy się coś i wyjdzie na 1 sierpnia :P

Nefre oo to dobra rezerwa, jeszcze sama możesz pohandlować komórkami na allegro i może się zwróci za leczenie heheh :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktorek powiedział, że przy pcos może być amh podwyższone, ale to nie ma nic wspólnego z "ciężkością" przebiegu itd. Nie ma co się już tak sugerować, czy jest 15, 20 czy 30 ;) Grunt, że jest rezerwa, to jest na czym bazować :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    Kochana ja miałam 29 to przebiłam Cię prawie 2 razy :P Lekarz jak to zobaczył to aż się zaśmiał, że tyle. Ale mówi, że w ogóle mam się nie przejmować tym. Może trochę większe ryzyko hiperstymulacji jest jak duże amh, więc trzeba ostrożnie stymulować. Stąd potem 4 pęcherzyki pewnie :P

No to może i dobrze wyszło, że masz to i to, równowaga w przyrodzie zostaje zachowana :P Jeśli tylko z powodu io masz pco, to na pewno wystarczy się głównie na tym skupić i będzie lepiej :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kciuki :)

Ja już w domu po pracy, jeszcze kapcia złapałam. :/ Wychodzę z pracy a tu kapeć. Jakoś dojechałam 5 minut do serwisu i wymienili na taką dojazdową co miałam w zapasie. Jutro musimy coś z tym zrobić bo nie mogę tak jeździć na takim inwalidzkim kółku.

A propos znaków zodiaku to ja Panna. Czyli trzeźwo myśląca pesymistyczna niby porządnicka (bałaganiarstwo akurat), twardo stąpającą po ziemi. Mało gadatliwa i chłodna na pierwszy rzut oka. :)

Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    Ja z kolei czytałam też o tym amh, że to stosunkowo młode badanie i nie wiadomo na ile ten wynik jest miarodajny. Bo przecież czasem komuś się polepsza z czasem... A rezerwa przecież nie rośnie, tylko maleje jak już... Więc chyba to nie jakiś 100% pewnik co do szans płodności.

U Ciebie leczenie pco może być po proostu dietą :) Więc możesz zacząć już i zaraz. To już będzie na pewno duży krok do przodu jak opanujesz te poziomy insuliny. Równie dobrze może nawet nie być potrzebna wtedy stymulacja :) Na innym wątku o pcos dziewczyna schudła, zmieniła dietę i je metforminę i udało jej się właśnie zaskoczyć bez stymulacji.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    Może i tak a może to amh to też jakaś statystyka jak to pappa w ciąży. A w sumei zachodzą i te z 29 i te z 0,5 też nieraz... Więc cholera wie, jak to jest tak naprawdę. Podobno przy pcos jest też tak, że wcale tych komórek nie mamy więcej, ale że skoro jest dużo pęcherzyków na jajnikach to każdy z nich produkuje wieecej tego enzymu czy czegos tam i stąd zawyżony wynik.

Możesz zrobić chociaż podstawowy panel nietolerancji, ja robiłam taki na bodajże 20 składników i płaciłam coś ok 200zł. Dobre i chociaż tyle wyeliminować. Tam jest skala nietolerancji od 0-6. Może to się przydać w tej diecie eliminacyjnej, bo może np. gluten Ci nie szkodzi a szkodzi coś innego, co często jesz...
    Jak niskoestrogenowa to chyba strączki trzeba ograniczać. No i uważaj na mięso z hodowli przemysłowych, zwłaszcza kurczaki. W tej mojej diecie od Gosi miałam mięso tylko max 3 razy w tygodniu, bo ja i tak mam burdel w hormonach, to po co dodatkowo sobie dowalać hormony z mięsa.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba jakieś zapalenie pęcherza mnie dopada...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 13:17

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre haha nie wiem :P trzeba by się odżywiać chyba pigułami jak kosmonauci :P

Kupię sobie może w aptece sok z żurawiny bo furaginy to chyba nie mogę...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    O właśnie. Albo kroplówka z piwa jak kiedyś w Kiepskich haha :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też Bliźniak. :) Dla mnie taki znak zodiaku neutralny.
    Wiem że Lwy są pewne siebie, wygadane, rządzące, nie dają sobie w kaszę dmuchać, urodzeni przywódcy. Wodniki trochę bujają w obłokach, mają swoje "światy" - to się zgadza bo mój mąż i ciotka. Przy tym są wygadane i dość pewne siebie, towarzyskie i wesołe. Strzelce postrzelone, radosne, wesołe, optymiści, jakby oderwani od rzeczywistości. Rak - chowa się w skorupce, wrażliwy, nie jest duszą towarzystwa, trochę nieśmiali, dość twardo stąpający po ziemi - moja siostra i tata. Byk - tacy faceci mi się zawsze podobali , ponoć Byk i Panna idealna para. Jak dla mnie magnetyzm, Byki mnie przyciągają. Pewni siebie, dusza towarzystwa, podobny charakter do Lwa. Skorpion Baran, Koziorożec, Ryby, Waga, Bliźnięta nie umiem za bardzo nic powiedzieć, takie neutralne znaki. Ale też aż tak się nie znam. Kiedyś w liceum dużo czytałam o znakach zodiaku ale bardzo dużo już zapomniałam. :) Potrafiłam dopasować daną osobę do znaku zodiaku i nigdy się nie myliłam. :)

Jakie macie znaki zodiaku? :D

Odebrałam wyniki krwi. Mocz mi się poprawił bo miałam zasadowe Ph 8, teraz mam 6. Moje czary mary z żurawiną działa. :) I zamiłowanie do kwaśnych owoców.
    Za to sama krew widzę że stopniowo spadają płytki krwi, granulocyty dalej rosną - niby norma w ciąży, za to białe krwinki spadły bo ostatnio też rosły. Jak jest anemia to hemoglobina spada? Aha i nie mam HIV, za to zapomniałam zrobić HBS :/ I teraz nie wiem czy jutro się znów kłuć czy można to zrobić za 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:38

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniak to trochę taka osoba o dwóch obliczach z tego co obserwuję i co czytałam ;)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są pewne cechy charakterystyczne dla każdego znaku, ale bywa różnie bo np. byki znam i w wersji "hop do przodu" wyszczekanej i w zamkniętej sobie, nieśmiałej.. Tak samo lwy.
    Bliźnięta nie chodziło mi o dwulicowość w negatywnym sensie, chociaż bywa i tak, ale ogólnie taką zmienność, różne oblicza ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka a ile masz tej hemoglobiny?

Ja jestem byk :) ale moja babcia zrobiła lepszy numer, jak się urodziłam to gdzies w gazecie wyczaila charakterystykę imienia i osoby która urodziła się wtedy co ja. I to się bardziej sprawdza niż znak zodiaku :) jak to przeczytałam jako nastolatka to uwierzyć nie mogłam, zgadzało się co do joty :) A nie mogłam się w żaden sposób wcześniej sugerować bo tego nie widziałam :)

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry zgadzam się.
    Te znaki zodiaku to tak traktuję pół żartem pół serio. Geny też nie zawsze mają tu jedyny wpływ. Trochę jednak środowisko a trochę nasze indywidualne uwarunkowania.
    No i cały czas się zmieniamy pod wpływem różnych doświadczeń :)

No, jeszcze godzinka i do domu :P Jakoś zleciało.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ