Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam miłe panie :)Jak tam przygotowania do świąt ? placki popieczone pierogi ulepione,sałatki ?
Adry walizka już spakowana,kiedy wyruszacie ?
Nefre jak się czujesz ? myślę o tobie...
Zozo kiedy testujesz ?
Frido współczuje,ja mam podobnie z tym,że my jedziemy na świeta do tesciów i jakoś nie czuje tej magi:-/ chciałabym kiedyś święta wkoncu spędzić samotnie z mężęm i córą z dala od ludzi czy tak wiele oczekuję ? -
Adry wrote:Ja już nie kicham. Poszło mi na płuca
hahaha
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
nick nieaktualnyDziewczynki - właśnie do łóżeczka Męża wykorzystać
ale to przed sprzątaniem/praniem/gotowaniem, bo potem jak człowiek pada, to nie ma siły ruszać bioderkami
Swoją drogą to mój Mąż mnie tego nauczył- co tam obiad itd. trzeba przed, bo po już zmęczenie.
Teraz po x godzinach sprzątania, nawet malowania (kawałka kuchni), robię soczek, a potem zapalam świąteczny wosk w kominku i ubieramy choinkę, bo Mężuś już światełka założył
Musiałam Go trochę "nagrodzić", że w końcu ze mną był u tego Lekarza, no i tak palnęłam z tym "szybkim, skutecznym Lekarzem", że mówię, nie! Trzeba się z Mężem "spotkać intymnie" a co!
Ja mam jakiś dobry humor dziś- jestem padnięta, ale szczęśliwa! Robimy powoli świąteczny klimat z Mężem
A Frido kochana, posłuchaj i drugim uchem niech wyleci.. Nie przejmuj się, doczekasz się świąt we własnym mieszkanku/domu i zrobisz wszystko tak jak będziesz chciała. Nam się udało w zeszłym roku być tylko we dwoje na wigilii, bo jedna Mama w sanatorium, a druga zrozumiała, że chcemy sami.. I było cudnie! W tym roku z moją Mamą, ale też się cieszęNefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Frida, a Wy gdzie święta? Gdzieś mi ucieklo
W sumie nawet nie chodzi o to ze chce zebysmy byli tylko we dwoje ale właśnie na swoim a nie ciagle czyichs zasadach, ktore kompletnie mi nie pasują. I przez to kiepska atmosfera w sumie nie bardxo mamy nawet co robić ani z kim innym się spotkać. Może tam u teściów będzie weselej. -
Ja wlasnie sobie usiadlam i wcinam kolacje. Upieklam dzis sernika w tym roku z rodzynkami i zrobie jutro polewe czekoladowa jak przystygnie ,
nieraz robiłam z makiem albo z brzoswiniami w srodku a galaretka na wierzchu. Ale tym razem inny.
Jutro jeszcze inne zrobie ciasto biszkoptowe i tyle dwa placki wystarcza.. mialam dzis upiec te dwa ale brzuch znowu boli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 19:22
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNefre
możliwe,że od mety ja zauważyłam ze też mnie wątroba boli gdzieś tam od czasu do czasu i chyba od mety a ile teraz bierzesz tabletek ?
Frido oj jak dobrze,cię rozumiem .ja każdego roku sobie życzę zebyśmy wygrali w totka i spierdalali na księżycnas narazie nie stać na własny dom
zozo mi się góry marząFrida91, Zozo lubią tę wiadomość
-
Ag1988 wrote:Czarnulka24 tylko Ty się tam nie zaharuj... biedna! A serniczek będzie na pewno pyszny! swoją drogą bardzo lubię serniczki i też robię na święta, tylko tym razem taki z kokosem na górze
no jakos przezyje te swieta w Pl bedziemy na sylwestra i nowy rok .. ale chyba bedziemy u tesciowej takze moze zrobie jakies jedno ciasto o tyle
Ag1988 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Evell wrote:Nefre
możliwe,że od mety ja zauważyłam ze też mnie wątroba boli gdzieś tam od czasu do czasu i chyba od mety a ile teraz bierzesz tabletek ?
Frido oj jak dobrze,cię rozumiem .ja każdego roku sobie życzę zebyśmy wygrali w totka i spierdalali na księżycnas narazie nie stać na własny dom
zozo mi się góry marząWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 19:31
Adry, Evell, Frida91, Krystyna123 lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Adry u mnie tak samo dretwo... Czuję sie tu jak stara babcia tylko siedzenie przed tv i nawet nie bardzo jest o czym pogadać... Chyba że mam słuchać ciągle "jak mam żyć"
U teściów jest fajniej i śmieszniej no ale też nie u siebie więc to tez troche co innego. Tyle ze tam chociaz mamy znajomych męża i jest tez gdzie wyjsc a tu juz w sumie nikogo nie mam i siedzimy tak jak stare pierdziele...
Evell lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adry no to dobrze Cię rozumiem. Przykre to w sumie bo niby bliska rodzina a czasem człowiek sie spotyka bardziej z przyzwoitości i zeby nie sprawiać przykrości. Ja tylko sie utwoerdzam w tym jak to super że poznalam mojego.męża bo chociaz my sie dobrze rozumiemy ale jakbym miała tu siedziec sama to można się załamać.
-
Evell obecie w norwegii a w Pl mam jakies 70-80km do bieszczad
Evell lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualny
-
Zozo wrote:Czarnulka serniczek mniam moja babcia zawsze piekła najlepszy sernik bo pracowała w cukierni ale już koniec tradycji nie ma serniczkw bo babcia nie daje rady ale jak zobaczyłam przepis 12 jaj na sernik to jeść mi się odechciało. I nie nawidze rodzynek w cieście miękkie bleee surowe zjem
Na święta wam zrobir zdj ciast jak juz pokroje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ostatnio narzekalam ze piersi prawie nie bola to teraz mam od 2 dni tak bola ze nawet nie musze dotykac ,czuje je caly czas bolą ze cos hehe .. chyba stanik juz zaciasny tak czuje .. jutro poszukam większy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 20:56
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Evell
. Ja brałam dwie ale teraz chyba 1 wezmę przez święta i poczekam co potem l lekarz będzie kazał wziąć
Wlasnie taki watrabowy ból
Ty też miałaś?
Tak tylko,że mnie nie bolało jakoś mega tylko takie kłucia czuje i częto mnie tak boli własnie . -
Nefre_ ms wrote:Evell
U mnie to nie klucie tylko jakby ucisk
Juz bałam się że torbiel mi tak urosła że reszta organów się nie mieściStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472