Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka. Co tam u was laski ? te święta niech sobie już idą bo tylko jeść mi sie chce nic więcej a tu trzeba mięć diete ehh dziś ide pobiegać i spalić to co zeżarłam ;(
Wy szybko ruchy zaczęliśćie czuć ja chyba gdzieś dosyc póżno napewno 19 tydzień ...No ale mówią ,że w drugiej ciąży już szybciej się zaczyna czuć .
Dobrego dnia drogie panie ;* -
Melunia puste jajo mogło być wynikiem słabej jakości nasienia, bakterii w nim albo słabej jakości komórki. Przechodziłam to samo w czerwcu.
Z tymi ruchami to gin mi mówił że tak po 18tc można już czuć. Więc czekam cierpliwie bo znów zaczynam schizować jak tam Dzidzia i chciałabym znów USG.
Co do jedzenia to ja wczoraj miałam prawie drugą Wigilię bo u moich rodziców. To co mi nie smakowało u teściów (pierogi, karp) to nadrobiłam wczoraj u rodziców -pyyyyszotka.Dziś znów do teściów to już tyle nie zjem bo nie wszystko robią dobre. Denerwuje mnie np że ryba nie posolona, gruba panierka a pierogi wielkie na 10cm z grubym ciastem i niedobrym nadzieniem. Moi rodzice pierogi robią od szklanki, delikatne są i pyszne nadzienie, a ryba natarta solą leży parę godzin w lodówce i panierka cieniutka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 12:36
Evell lubi tę wiadomość
-
Ja poczułam w 17tc. Ale to było bardzo delikatne. A następny ruch dopiero po 2 tygodniach.
Evell po sylwestrze będziesz trzymać dietęjeszcze kilka dni Wam pewnie zejdzie żeby ogarnąć resztki
Ale później już nie ma zmiłuj
Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyArienkas ty się nie liczysz,bo ty w ciąży jesteś tak,że musisz jesć za dwóch
a ja nie mogę sobie pozwolić na dobre jedzenie a mimo to złamałam ten zakaz ahhh ...co mi z tego ,że schudłąm skoro i tak znów przytyje i mogę sobie pomarzyć o ciąży .Wezcie mi sczelcie w pysk
-
nick nieaktualny
-
Adry wrote:A ja dzisiaj ze starym do kina idę
wcale się nie przejadłam w te święta, jak już to owocami na potęgę.
Przeczytałam wczoraj jedną książę, miał być hit a był kit. Teraz czytam druga. Mam nadzieję, że będzie ciekawszau mnie miesiączka się spóźnia, robiłam test, ale biel vizira
ech... takie to życie...
mam nadzieję, że rok 2019 będzie dla nas łaskawszy...
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
melunia91 wrote:Przywitam sie niesmialo...
Mam 28lat za chwile. Syna lat 7. Meza.
I jestem 83dni po łyżeczkowaniu. Od 5.10 nie mam @. Z mezem kochamy sie bez zabezpieczenia.
Ginekolog zleca co chwila hcg. 2.5tyg temu bylo 9. Zrobilam w piatek ostatnie i czekam na szpilkach.
Piersi mi spuchly w ostatnim tygodniu. Palce tez. Od 2tyg kibelek 4razy na dzien. I nie wiem co myslec. Czy to moze jednak ciaza czy wariacje hormonalne
..
Który to masz kochana dzień cyklu. Bo dość dobrze pamiętam jak po łyżeczkowaniu WARUNKIEM lekarza było poczekać do @, żeby zminimalizować ryzyko powikłań w przyszłej ciąży.
Całkiem rozsadne zalecenie i ma podstawy medyczne - zmniejszenie szansy na ciążę pozamaciczna i poronienie itd.
Warto tak dla własnych fanaberii narażać dziecko które żyje na utratę matki? Widocznie egoistyczna chęć posiadania "nowego" dziecka jest ważniejsza.
Nie będę rozwijała tematu bo to po prostu słabe co niektóre dziewczyny robią i jeszcze opisują to jako całkiem normalne.
Ty jest cała masa młodych kobiet które szukają porady i mam nadzieję że nie trafią na taki przypadek żeby się nim sugerować.
Pozdrawiam i życzę rozsądku, bo podstawą powinien byc umiar i rozsądek.
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnyIsaura pisalam tu i u nas ze 83dc. Zreszta widac w cytowanym fragmencie
Gin powiedzial ze mozemy sie normalnie kochac bo wg niego wszystko w porzadku. A okres mial sie pojawic niedlugo po wizycie. Bylo to w zeszlym miesiacu. I tak stwoerdzil najpierw ze dobrze poczekac do @ po zabiegu ale na ostatniej wizycie dal zielone swiatlo od tamtej pory nie mialam jak soe dostac na wizyte bo nie ma komtraktu z zus od poczatku grudnia. Dla mi zlecenie na kolejne hcg poza kolejka bez wizyty.
Hcg zrobilam w piatek i czekam na wynik bo ma byc jutro.
Nie wiem czy chec posiadanoa kolejnego dziecka i rodzenstwa dla mlodego jest egoistyczne. I nie sa to moje fanaberie. Czasem trzeba sie troche zastanowic Zanim sie cos takoego napisze. Mialam nadzieje ze ktoras z dziewczyn moze miala podobnie. Moze ktora nie miala tyle czasu @ a okazalo sie ze jest w ciazy. Do lekarza nie mam sie jak dostac i szukam wskazowek na razie tutaj bo do wizytu mam troche czasy (10.01). Moze w sumie nie powinnam pisac i zostawic to dla siebie bo widze ze moje pytanie/twierdzenie/opis zwal jak zwal, smierdzi Ci czyms, ze moze krece. Ale nie mam w tym zadnego celu oprocz tego ze chcialam zdobuc jakas wskazowke -
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:a ja już umieram i nie mogę patrzeć wręcz na jedzenie. Nawet na serniczek...! na pewno kilka kg złapałam
u mnie miesiączka się spóźnia, robiłam test, ale biel vizira
ech... takie to życie...
mam nadzieję, że rok 2019 będzie dla nas łaskawszy...
Oo @jak @spóźnia to dobry znak życze 2 kreseczek na ten stary rok !
A ja się pokłóciłam ze starym.Ciśnienie mi podniósł ch... z nim .
Adry dzisiaj na bank się z nim nie pomiziam niech spada.Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Adry, jeszcze nic. Teraz w święta czasu brak. Odbiję sobie w styczniu.
Wiecie, moja babcia której nigdy nie poznałam tak bardzo pragnęła mieć dzieci że zdecydowała się na 2 mimo bardzo poważnej wady serca. Dostała zwału podczas porodu. Przeżyła wtedy ale zmarła w wieku 40 lat.