X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 17 tc czulam juz ruchy ale w 18tc takie wyraźne.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:08

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyce badalam jest w porzadku. Zostal mi cukier bo jestem spiaca ciagle.
    Ale skoro bylam w ciazy teraz to czemu nasienie badac ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Co tam u was laski ? te święta niech sobie już idą bo tylko jeść mi sie chce nic więcej a tu trzeba mięć diete ehh dziś ide pobiegać i spalić to co zeżarłam ;(

Wy szybko ruchy zaczęliśćie czuć ja chyba gdzieś dosyc póżno napewno 19 tydzień ...No ale mówią ,że w drugiej ciąży już szybciej się zaczyna czuć .

Dobrego dnia drogie panie ;*

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia puste jajo mogło być wynikiem słabej jakości nasienia, bakterii w nim albo słabej jakości komórki. Przechodziłam to samo w czerwcu.

Z tymi ruchami to gin mi mówił że tak po 18tc można już czuć. Więc czekam cierpliwie bo znów zaczynam schizować jak tam Dzidzia i chciałabym znów USG. :)

Co do jedzenia to ja wczoraj miałam prawie drugą Wigilię bo u moich rodziców. To co mi nie smakowało u teściów (pierogi, karp) to nadrobiłam wczoraj u rodziców -pyyyyszotka. :D Dziś znów do teściów to już tyle nie zjem bo nie wszystko robią dobre. Denerwuje mnie np że ryba nie posolona, gruba panierka a pierogi wielkie na 10cm z grubym ciastem i niedobrym nadzieniem. Moi rodzice pierogi robią od szklanki, delikatne są i pyszne nadzienie, a ryba natarta solą leży parę godzin w lodówce i panierka cieniutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 12:36

Evell lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam w 17tc. Ale to było bardzo delikatne. A następny ruch dopiero po 2 tygodniach.
    Evell po sylwestrze będziesz trzymać dietę :) jeszcze kilka dni Wam pewnie zejdzie żeby ogarnąć resztki :) Ale później już nie ma zmiłuj :)

Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas ty się nie liczysz,bo ty w ciąży jesteś tak,że musisz jesć za dwóch :) a ja nie mogę sobie pozwolić na dobre jedzenie a mimo to złamałam ten zakaz ahhh ...co mi z tego ,że schudłąm skoro i tak znów przytyje i mogę sobie pomarzyć o ciąży .Wezcie mi sczelcie w pysk :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja cholera przez te święta zapomnialam brać luteiny wieczorem :/ ciągle nas w domu nie było nie wzięłam że sobą jak zwykle roztargnieta jestem

A w którym jesteś dc ?

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A ja dzisiaj ze starym do kina idę :) wcale się nie przejadłam w te święta, jak już to owocami na potęgę.
    Przeczytałam wczoraj jedną książę, miał być hit a był kit. Teraz czytam druga. Mam nadzieję, że będzie ciekawsza :D
    a ja już umieram i nie mogę patrzeć wręcz na jedzenie. Nawet na serniczek...! na pewno kilka kg złapałam :P u mnie miesiączka się spóźnia, robiłam test, ale biel vizira :( ech... takie to życie... :( mam nadzieję, że rok 2019 będzie dla nas łaskawszy...

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Przywitam sie niesmialo...
    Mam 28lat za chwile. Syna lat 7. Meza.
    I jestem 83dni po łyżeczkowaniu. Od 5.10 nie mam @. Z mezem kochamy sie bez zabezpieczenia.
    Ginekolog zleca co chwila hcg. 2.5tyg temu bylo 9. Zrobilam w piatek ostatnie i czekam na szpilkach.
    Piersi mi spuchly w ostatnim tygodniu. Palce tez. Od 2tyg kibelek 4razy na dzien. I nie wiem co myslec. Czy to moze jednak ciaza czy wariacje hormonalne
    ..
    Melunia z całym szacunkiem ale coś ci się rozmija twoja wersja na różnych wątkach. Zwłaszcza że znamy się nie od dzisiaj.
    Który to masz kochana dzień cyklu. Bo dość dobrze pamiętam jak po łyżeczkowaniu WARUNKIEM lekarza było poczekać do @, żeby zminimalizować ryzyko powikłań w przyszłej ciąży.
    Całkiem rozsadne zalecenie i ma podstawy medyczne - zmniejszenie szansy na ciążę pozamaciczna i poronienie itd.
    Warto tak dla własnych fanaberii narażać dziecko które żyje na utratę matki? Widocznie egoistyczna chęć posiadania "nowego" dziecka jest ważniejsza.
    Nie będę rozwijała tematu bo to po prostu słabe co niektóre dziewczyny robią i jeszcze opisują to jako całkiem normalne.
    Ty jest cała masa młodych kobiet które szukają porady i mam nadzieję że nie trafią na taki przypadek żeby się nim sugerować.
    Pozdrawiam i życzę rozsądku, bo podstawą powinien byc umiar i rozsądek.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura pisalam tu i u nas ze 83dc. Zreszta widac w cytowanym fragmencie
    Gin powiedzial ze mozemy sie normalnie kochac bo wg niego wszystko w porzadku. A okres mial sie pojawic niedlugo po wizycie. Bylo to w zeszlym miesiacu. I tak stwoerdzil najpierw ze dobrze poczekac do @ po zabiegu ale na ostatniej wizycie dal zielone swiatlo od tamtej pory nie mialam jak soe dostac na wizyte bo nie ma komtraktu z zus od poczatku grudnia. Dla mi zlecenie na kolejne hcg poza kolejka bez wizyty.
    Hcg zrobilam w piatek i czekam na wynik bo ma byc jutro.

Nie wiem czy chec posiadanoa kolejnego dziecka i rodzenstwa dla mlodego jest egoistyczne. I nie sa to moje fanaberie. Czasem trzeba sie troche zastanowic Zanim sie cos takoego napisze. Mialam nadzieje ze ktoras z dziewczyn moze miala podobnie. Moze ktora nie miala tyle czasu @ a okazalo sie ze jest w ciazy. Do lekarza nie mam sie jak dostac i szukam wskazowek na razie tutaj bo do wizytu mam troche czasy (10.01). Moze w sumie nie powinnam pisac i zostawic to dla siebie bo widze ze moje pytanie/twierdzenie/opis zwal jak zwal, smierdzi Ci czyms, ze moze krece. Ale nie mam w tym zadnego celu oprocz tego ze chcialam zdobuc jakas wskazowke

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre gry planszowe są super

Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    a ja już umieram i nie mogę patrzeć wręcz na jedzenie. Nawet na serniczek...! na pewno kilka kg złapałam :P u mnie miesiączka się spóźnia, robiłam test, ale biel vizira :( ech... takie to życie... :( mam nadzieję, że rok 2019 będzie dla nas łaskawszy...

Oo @jak @spóźnia to dobry znak życze 2 kreseczek na ten stary rok !;)

A ja się pokłóciłam ze starym.Ciśnienie mi podniósł ch... z nim .
    Adry dzisiaj na bank się z nim nie pomiziam niech spada.

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:08

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatne pierwsze ruchy czułam już w 15 tygodniu, pewnośćw 17, na a po 25 to już mi w nocy spać nie daje.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura święta są - czas pokoju, nie rób ludziom awantur. Wszystko można powiedzieć tak żeby nie obrażać nikogo - wystarczy odrobina wysiłku.

Zozo, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia chyba Lavande miała podobnie ale ona rzadziej ostatnio tu bywa.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, jeszcze nic. Teraz w święta czasu brak. Odbiję sobie w styczniu.

Wiecie, moja babcia której nigdy nie poznałam tak bardzo pragnęła mieć dzieci że zdecydowała się na 2 mimo bardzo poważnej wady serca. Dostała zwału podczas porodu. Przeżyła wtedy ale zmarła w wieku 40 lat.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym wybrała opcję 2

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama mam herbatkę i serniczek

npV2p1.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ