X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my jakoś przetrwaliśmy wigilię u siostry chociaż ciężko było. Mnie bolą plecy, tak jakbym sobie mięsień jakiś naciągneła (nic takiego sobie nie przypominam). Siostra ma strasznie niewygodne krzesła i nie byłam w stanie wysiedzieć dłużej niż 10 min i musiałam po każdym daniu robić przerwę i lecieć kłaść się na fotel.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to od 5 dni mnie boli ale ta wczorajsza wigilia była najgorsza do przetrwania tak żeby 10 minut nie móc wytrzymać to jeszcze nie miałam.

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:07

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie przy łopatce prawej to jest. Ona ma takie krzesła że tam ciężko poduszkę włożyć bo mają tylko na górze deseczki. W domu poduszki ciągle w użyciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 14:54

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że się zdecydowałam wreszcie na L4, może i dobrze że mnie wtedy w pracy wnerwili

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefowa zrobiła mi kretyńską awanturę bo zapomniałam jej zapytać czy mogę następnego dnia wyjść wcześniej. Od razu mówiłam że jak nie to trudno, wiem moja wina. Ona wprawdzie wyjść pozwoliła ale nakrzuczała na mnie że ją oszukuje i że tak się nie robi o w ogóle. Popłakałam w kącie i poszłam jej powiedzieć że od stycznia mnie nie będzie. Nie była zadowolona i przyznała że ma kłopoty i... No ale cóż nie będzie na mnie stresów rozładować - zwłaszcza teraz.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tym nie przejmuję już. Po prostu pomyślałam sobie teraz że może dobrze że tak się stało. Zaczyna być coraz trudniej a wszystko już prawie załatwione.
    Nawet do szkoły rodzenia się zapisałam.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona fikołki robi, za każdym razem inaczej się układa. Na ostatnim usg główka do góry ale chyba już się przekręciła. Lekarz mówi że ma jeszcze dużo miejsca i może się kręcić.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, od początku wiedziałam gdzie idę. Wybrałam bielański, kiedyś mi tam torbiel wycinali i byłam bardzo zadowolona z opieki. Do tej samej lekarki chodzę od wielu lat. Poza tym że względu na prof. Dębskiegp (jakby co to badania i leczenie prenatalne na najwyższym poziomie). Profesor niestety zmarł parę dni temu.

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja też objedzona... Do tego kiepsko śpię ostatnio a rano dziś wsyalismy wczesnie bo pojechalismy do teściów. To od mojej mamy ok 300km więc już caly dzien jestem wykonczona. Mój pojechał z tesciem do kościoła a ja nie dałam rady i leżę pod kocykiem i czytam książkę. Co lepsze nie chce mi się spać ale jestem zmęczona jakbym przyszła tu na piechotę :P Ale fajnie, że przyjechaliśmy. U mnie nasluchalismy sie samych dobrych rad i "miłych" uwag a teściowa na szczęście jeat zupełnie inna i nie wtrąca się. Już zmęczyl mnie po moich rodzicach temat mojej ciąży i czego nie.mogę a co powinnam.
    Miłego leniuchowania Wam życzę :)

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz znowu podjadłam ;) Fajne są takie święta. Jutro może troche bardziej się zaktywizuję, jakiś spacer :) Nie wiem jak u reszty z was ale tu na wschodzie sporo śniegu napadało :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki. Jak spedzacie te święta? Pewnie już objedzone jesteście :)
    Nefre a ty jak tam nic się nie odzywasz .
    Ja już jestem w swoim domu i bardzo jestem z tego rada...
    Teraz leżę bo coś mnie brzuch boli nie wiem czy od jedzenia ? Dziś 7 dc.wczoraj skończyłam ostatnią tabletkę letrozolu w piątek idę na monitoring i już się stresuje czy tam co rośnie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell może coś rośnie i stąd ból brzucha? :) A może i rzeczywiście z przejedzenia. A jak rośnie to będzie pracowity Sylwester ;)

Evell lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam sie niesmialo...
    Mam 28lat za chwile. Syna lat 7. Meza.
    I jestem 83dni po łyżeczkowaniu. Od 5.10 nie mam @. Z mezem kochamy sie bez zabezpieczenia.
    Ginekolog zleca co chwila hcg. 2.5tyg temu bylo 9. Zrobilam w piatek ostatnie i czekam na szpilkach.
    Piersi mi spuchly w ostatnim tygodniu. Palce tez. Od 2tyg kibelek 4razy na dzien. I nie wiem co myslec. Czy to moze jednak ciaza czy wariacje hormonalne
    ..

Wysłany: 25 grudnia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik mam w czwartek... Zielone swiatlo dostalismy od razu. Ale nie mam nic na wywoalnie. Beta spadkowa. Ale ostatni wynik z 8 grudnia i byl spadkowy. Ja juz sama nie wiem co mysle

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam sie w 15 tyg :)ale ten czas leci :) mam nadzieję ze u was wszystko ok i ze dobrze spędzicie święta

Multiwitamina, Frida91, Beatrix_, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Tak się obżarłam przez te 2 dni że wieczorami brzuch jak w 6,7 m-cu. :) Czarnulka czujesz ruchy? Ja coś tam czuję ale jak tak się wsłuchuję i nie czuję nic to się stresuję tylko więc przestałam się tak obserwować.
    Dziewczyny kiedy poczułyścue ruchy takie że byłyście pewne że to dzidzia?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 26 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Arienkas83 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienia nie badalismy. Mlody jest dowodem ze wszystko w porzadku. Mam jedna biochemiczna za soba i to puste jajo w 10tyg. Na razie diagnozy zadnej nie bylo bo nie bylo wiekszych problemow.

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ