X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.

Dostałam skierowanie na laparoskopie plus hsg w macicy drobne pęcherzyki są czy mogą jeszcze urosnąć ? Dziś 10 dc mi gin powiedział,że marne te pecherzyki.Normalnie leżę i wyje wszystko mnie to zaczyna przerastać; (

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, to razem pójdziemy na hsg! a potem będziemy płodne jak nigdy i raz dwa zaciążymy ;) Głowa do góry!

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nic nie wiem.

A czy te pęcherzyki mogą mi jeszcze urosnąć? Jak dziś 10 dc .Boli mnie brzuch i plamie.
    Gin mi powiedział,że śluzówka jest ładna i śluz typowo płodnych, ale co mi z tego ja się pytam.ehhh

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell a powiedział Ci dokładnie ile pęcherzyki wynoszą? I skąd to plamienie?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to nie wiem skąd to plamienie na usg jest wszystko dobrze ale jajniki dziś mnie bolą.
    Nie powiedział mi ile te pęcherzyki mają tylko ze narazie są marne tak to określił.
    Kazał mi w poniedziałek przyjść z tym skierowaniem na laparo i hsg do szpitala i przy okazji zrobi mi usg.

Zozo nie mów tak to normalne że się sprzeczacie ze starym ja mam to samo .Musicie porostu przez to przejść potem będzie lepiej zobaczysz .Uśmiechnij się. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Damy radę! Zaciążymy, ja choćby miała się "posrać" za przeproszeniem, to chcę walczyć póki nie padnę.. Jedne pary nie starają się w ogóle, inne kilka miesięcy, jeszcze inne rok a inne parę lat.. Nie każdemu to tak łatwo przychodzi.. Ale myślę, że warto!

A tak z innej beczki, to ostatnio miałam koszmar, że urodziłam Córeczkę (nawet biedna nie miała imienia, bo nie miałam czasu Jej do urzędu zgłosić...), Męża tam w tym śnie nie było, tylko to Dziecko i generalnie miałam problem z karmieniem piersią, bo co Mała się napiła, to od razu zwracała.. W śnie był jeszcze mój Brat (typ krytykującego wszystko) i mnie opier** że jestem beznadziejną matką i nawet dziecka nie umiem wykarmić.. Taka noc... Także takie już schizy mam.. Chyba jestem jakaś nienormalna...

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Zozo.

Moze za dużo staran a za mało Was...
    Przecież on kocha Ciebie a Ty jego
    Razem ogarnięcie wszystko

To muszę sobie wydrukować i do ramki! święte słowa, chociaż czasem się zatracamy w tych staraniach i potem ...

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:10

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Evell weź się w garść . Czego ryczysz? 10dc to nie 30. Owu możesz mieć nawet do 2 tygodni. Jedna rada. Bzykaj
    widzisz ile dziewczyny mają czekać na lapro? a Ty już masz sierowanie, jeśli on ma Ci to zrobić w tym tygodniu , odpuść starania do tego czasu a po lapro czy hsg lecisz z tematem. I głowa do góry, majty w dół.

Nie no od razu mi tego nie zrobią mówił ze w lutym albo marcu dopiera chociaż pieron ich tam wie.

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jednak wibrator nie satysfakcjonuje :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mycha

ja mam męża, nigdy nie potrzebował pomocnika
    ale może to kwestia wprawy :)

Adry
    Zobacz, co kilka dni wolnego potrafi z człowiekiem zrobić :)
    Nefre ja to samo, jakoś nigdy nie byłam dobra w samodzielnej zabawie, ale faktycznie może to kwestia wprawy.

f1d9680377.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A ja tylko szybciutko napiszę co u mnie, bo już zamukam komputer.

Dzisiaj pobawiłam się trochę w montessori i robiłyśmy z małą "magiczną" zupkę z czego znalazłam pod ręką. Użyłyśmy makaron, kaszę, ryż, kuskus, mąkę, płatki ryżowe, dodałysmy wszelkich przypraw, które najpierw wąchałyśmy a potem opowiadałam do czego się używa itd :) Mała zachwycona, kuchnia uwalona, stary z zawałem, ale generalnie fajnie wyszło.

Po południu wybraliśmy się pierwszy raz na salę zabaw dla dzieci. Mają sporą część dla takich szkrabów 1-4. Myslę, że będziemy tam stałymi klientami :) Narazie trzeba za małą wszędzie chodzić, ale za jakiś czas będzie można przysiąść na kawce i coś poczytać :) Super, że tworzą takie miejsca, gdzie można pójśc w razie brzydkiej pogody :)
    Super zabawa :) z jednym dzieckiem idzie takie zajęcia przeprowadzić, gorzej z przedszkolna grupa :D lubię kreatywne mamy, szkoda że to nie jest powszechne. A kto sprzatal kuchnie?

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi też jak miejsce zbrodni :D

Krystyna123 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Linoleum rozkladaj, nogi rozkladaj. Pogubic sie idzie ! :-P

Ciężkie takie życie, biedne kobiety :)

Krystyna123, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 29 grudnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna się sylwestrowe strzelanie. Dlaczego ludzie nie mogą się ograniczyć do pół godz po północy w nowy rok? Tyle stresu zaoszczedziliby biednym zwierzakom. Przez ich bezmyslnosc zamiast 30 minut stresu funduja im co najmniej 96 godz koszmaru

Evell lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten sobotni poranek. Ja zaraz wyskakuje do sklepu po bułeczki i śniadanko zrobię.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie lubię strzelania chociaż moje futra mają to w nosie.

Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Kurcze, ja to nie usłyszałam ani jednego wystrzału jeszcze. Hmm.. w Warszawie to chyba w ogóle pokazu ma nie być ze względu na zwierzęta właśnie choć mi się osobiście wydaje, że kasy nie ma :D i to tylko taki pretekst, bo przez tyle lat nikt na zwierzęta nie zwracał uwagi.

Fajerwerki bardzo lubię :) ale te co tylko huk robią bez efektów wizualnych to nie wiem do czego się je kupuje. Żeby ludzi irytować :)
    Słyszałam że kilka większych miast ma z tego zrezygnować, nasze o dziwo też. I też wszyscy uważają że to z powodu kasy :)
    Tylko to że zrezygnuje miasto nie oznacza że ludzie nie wyjdą na ulicę. I ja tego absolutnie od nikogo nie wymagam, jak ktoś lubi to dlaczego nie. Tylko nie kilka dni przed i nie petardy :/

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadla mnie wczoraj jakas jelitowka wymiotowalam cala noc + biegunka ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ale w sumie te petardy to są jeszcze nawet po sylwestrze :) jakiś Janusz przetrzezwieje, znajdzie nie wykorzystane ładunki i je odpali.
    APokazy mogą być, ale w Sylwka przez 5-10 minut i dziękuję. Generalnie to chyba można mandat dostać jak się odpala tak po prostu? Jak to jest?
    Tak, sztuczne ognie są dopuszczalne tylko w konkretnych dniach, w sylwestra i 1 stycznia. Nie wiem czy jest jeszcze jakiś dzień. Ale nikomu nie chce się jeździć i ścigać malolatow :/

f1d9680377.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ