Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie sądzę żeby była duża bo pewnie byłoby ją widać i w poprzedniej ciąży i w kilkudziesięciu usg co miałam. Napisane mam tylko macica dwurożna nic o przegrodzie nie wspominala i mam napisane na usg w jamie macicy widoczny GS. Nie mówiła czy zarodek jest w rogu.. Nic nie wiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lekarz u Nefre badając "palpacyjnie i potem przez USG zdiagnozował zrosty macicy z jajnikami, i z jelitem i odbytem. Oczywiście wszystko jest opisane jako "prawdopodobnie zrośnięte",na tylnej ścianie macicy prawdodopodobnie andemioza, i to endo spowodowało tyłozgięcie..."
Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
Podobno soecjalista od endometriozy.
Tu masz cały cytat z batalii Nefre
"wyszła mi torbiel... Dostałam skierowanie na laparo i tekst, że torbiel jest endometrialna, ale to nie ta choroba endometrioza.. totylko torbiel..
Poszłam sprawdzić do innego - kurcze endometrioza, torbiel endometrialna..
Pojechałam do wrocławia, i lekarz mi powiedział że torbiel to najmniejszy problem, bo jajniki są nieruchome, tzn, że prawdopodbnie zrośnięte z macicą.. Machał mi tą głowicę w cipce i mówi- nie rusza się.. powinno się ruszać:>
Potem poszłam jeszcze do Rubisza.. On badając mnie palpacyjnie i potem przez USG zdiagnozował zrosty macicy z jajnikami, i z jelitem i odbytem. Oczywiście wszystko jest opisane jako "prawdopodobnie zrośnięte",na tylnej ścianie macicy prawdodopodobnie andemioza, i to endo spowodowało tyłozgięcie... Ale pokazywał mi na usg, że jelita w stosunku do macicy powinny mieć taki ślizg.. a jego nie ma..
Oczywiście , że ostateczną diagnozę daje laparo.. Ale oni na USG potrafią dużo zauważyć "prawdopodobnie". I gdybym to wiedziała, dałabym się zbadać milion lat temu..
Do tego oczywista torbiel na jajniku + wodniak na jajowodzie, świadczący o niedrożności prawego jajowodu.."Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:48
-
Mnie zas nieraz tak boli ze wytrzymać nie moge , w poprzedniej ciazy jechalam na nocpie 3x1 do rozwiazania bo mnie codziennie bolal brzuch teraz mnie codziennie nie boli ale jesli boli to tez potrafi mocno27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny a ja mam jutro wizyte o 11.30
Wyjelam detektor z poprzedniej ciazy i teiche sie martwie bo nie moge znalezc serduszka a na tym etapie z bliźniakami nie bylo w ogole problemu .. ale fakt bliźniaki tyle miejsca nie mialy wiec łatwo bylo ich znalezc a tu grosiu ma tylko miejaca dla siebie. Doladowuje teraz go bo byla slaba bateria a wieczorem jeszcze poszukam . Mam nadzieję ze przez te mocne wymioty i biegunke nic sie nie stałoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 10:23
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A co do wymiotów i biegunki to groźniejsze jak już są zaparcia. Jedyne co mogłoby ci zaszkodzić to gdybyś była w takim stanie wiele dni, odwodniła się, dostała anemi itp. A i w tedy nie koniwcznie bo moja przyhaciółka na kroplówkach przejechał a pół ciąży bo nawet po wodzie rzygała a dziecko zdrowe.
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane panie.
Nefre a może wez silniejszy lek np ketonal ?
mnie dziś tak zabolał jajnik,ąż się zgiełam w pół .Tak chciała bym mieć tą owulacje,ąż mi się ona już sni po nocach,a powiem wam,że w koncu sięgnełam po modlitwe do św Rity z tej mojej desperacji ... -
Nefre a mówiłaś lekarzowi że tak Cie boli?
Po tygodniu jeszcze się raczej nie uzaleznilas ale jak dłużej to potrwa to jest to już prawdopodobnea może spróbuj termofor na brzuch? Ja czasami tak lagodzilam żeby nie brać leków.
Mnie też jakaś biegunka dopadła, nie jest to jelitowka ale w 80 % po jedzeniu mnie przeczyszcza. Nie mam pojęcia od czego. -
Js przed chwilą widziałam jak mi się brzuch delikatnie rusza a nie czułam tego.
Stanęłam sobie przed lustrem by zobaczyc czy mam widoczną linea negra no bo tak to nie widzę od góry bo brzuch zasłania. I się tak trochę dziwnie wygięłam i zobaczyłam z boku w jednym miejscu jak mi delikatnie opadł o parę mm i do góry, no szok.
I tak parę razy. Nie wiem czy to możliwe hmm.