X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę żeby była duża bo pewnie byłoby ją widać i w poprzedniej ciąży i w kilkudziesięciu usg co miałam. Napisane mam tylko macica dwurożna nic o przegrodzie nie wspominala i mam napisane na usg w jamie macicy widoczny GS. Nie mówiła czy zarodek jest w rogu.. Nic nie wiem

27a73b5519.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się nie stresuj, jakby była duża wada albo umiejscowienie złe to by powiedziała. Na nastęnym usg wypytaj o szczegóły żeby być spokojniejsza ale teraz spokuj, odpoczynek i rozpieszczanie się.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cos z tym sprzętem jest nie tak skoro na usg nic nie widać a potem przy laparoskopi wychodzą cuda,ja się aż boję co mi tam wyjdzie ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha pewnie i masz rację... a u Ciebie jak to wygląda miałaś może też laparo lub hsg?

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz u Nefre badając "palpacyjnie i potem przez USG zdiagnozował zrosty macicy z jajnikami, i z jelitem i odbytem. Oczywiście wszystko jest opisane jako "prawdopodobnie zrośnięte",na tylnej ścianie macicy prawdodopodobnie andemioza, i to endo spowodowało tyłozgięcie..."

Krystyna123 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero będzie. A i jeszcze torbiel jest.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno soecjalista od endometriozy.
    Tu masz cały cytat z batalii Nefre
    "wyszła mi torbiel... Dostałam skierowanie na laparo i tekst, że torbiel jest endometrialna, ale to nie ta choroba endometrioza.. totylko torbiel..

Poszłam sprawdzić do innego - kurcze endometrioza, torbiel endometrialna..

Pojechałam do wrocławia, i lekarz mi powiedział że torbiel to najmniejszy problem, bo jajniki są nieruchome, tzn, że prawdopodbnie zrośnięte z macicą.. Machał mi tą głowicę w cipce i mówi- nie rusza się.. powinno się ruszać:>

Potem poszłam jeszcze do Rubisza.. On badając mnie palpacyjnie i potem przez USG zdiagnozował zrosty macicy z jajnikami, i z jelitem i odbytem. Oczywiście wszystko jest opisane jako "prawdopodobnie zrośnięte",na tylnej ścianie macicy prawdodopodobnie andemioza, i to endo spowodowało tyłozgięcie... Ale pokazywał mi na usg, że jelita w stosunku do macicy powinny mieć taki ślizg.. a jego nie ma..

Oczywiście , że ostateczną diagnozę daje laparo.. Ale oni na USG potrafią dużo zauważyć "prawdopodobnie". I gdybym to wiedziała, dałabym się zbadać milion lat temu..

Do tego oczywista torbiel na jajniku + wodniak na jajowodzie, świadczący o niedrożności prawego jajowodu.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:48

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:10

Evell lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy to normalne że odczuwam raz na jakiś czas mocny ból brzucha czasem bardzo mnie zaboli nawet 2 do 3 razy dziennie biorę nospe rano i wieczorem

27a73b5519.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss każdy ból brzucha trzeba zdiagnozować u lekarza. Mnie od 5tc do teraz sporadycznie boli kłuje i ciągnie z prawej strony brzucha. To niby wiązadła i nam wtedy nospę brać i luteinę. Takich "ataków"było chyba 3 razy odkąd jestem w ciąży.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zas nieraz tak boli ze wytrzymać nie moge , w poprzedniej ciazy jechalam na nocpie 3x1 do rozwiazania bo mnie codziennie bolal brzuch teraz mnie codziennie nie boli ale jesli boli to tez potrafi mocno

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss czasem tak się zdarza i jest ok. ale lepiej żeby lekarz sprawdził.

npV2p1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam jutro wizyte o 11.30
    Wyjelam detektor z poprzedniej ciazy i teiche sie martwie bo nie moge znalezc serduszka a na tym etapie z bliźniakami nie bylo w ogole problemu .. ale fakt bliźniaki tyle miejsca nie mialy wiec łatwo bylo ich znalezc a tu grosiu ma tylko miejaca dla siebie. Doladowuje teraz go bo byla slaba bateria a wieczorem jeszcze poszukam . Mam nadzieję ze przez te mocne wymioty i biegunke nic sie nie stało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 10:23

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki kochane jak wam się wydaje mój wykres? Dużo niebieskich żył na piersiach ;(

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mi lekarka chyba w 22 tygodniu tak długo tętna szukała że aż się wystraszyłam a było wszystko ok. Nie martw się przy pojedynczej ciąży wcale nie jest to tak łatwo znaleźć. Dlatego wiele dziewczyn boi się kupować takie urządzenia.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wymiotów i biegunki to groźniejsze jak już są zaparcia. Jedyne co mogłoby ci zaszkodzić to gdybyś była w takim stanie wiele dni, odwodniła się, dostała anemi itp. A i w tedy nie koniwcznie bo moja przyhaciółka na kroplówkach przejechał a pół ciąży bo nawet po wodzie rzygała a dziecko zdrowe.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane panie.

Nefre a może wez silniejszy lek np ketonal ?

mnie dziś tak zabolał jajnik,ąż się zgiełam w pół .Tak chciała bym mieć tą owulacje,ąż mi się ona już sni po nocach,a powiem wam,że w koncu sięgnełam po modlitwe do św Rity z tej mojej desperacji ...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a mówiłaś lekarzowi że tak Cie boli?
    Po tygodniu jeszcze się raczej nie uzaleznilas ale jak dłużej to potrwa to jest to już prawdopodobne :/ a może spróbuj termofor na brzuch? Ja czasami tak lagodzilam żeby nie brać leków.

Mnie też jakaś biegunka dopadła, nie jest to jelitowka ale w 80 % po jedzeniu mnie przeczyszcza. Nie mam pojęcia od czego.

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js przed chwilą widziałam jak mi się brzuch delikatnie rusza a nie czułam tego. ;) Stanęłam sobie przed lustrem by zobaczyc czy mam widoczną linea negra no bo tak to nie widzę od góry bo brzuch zasłania. I się tak trochę dziwnie wygięłam i zobaczyłam z boku w jednym miejscu jak mi delikatnie opadł o parę mm i do góry, no szok. :D I tak parę razy. Nie wiem czy to możliwe hmm.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:10

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ