X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie powinnam bo uznacie że nie doceniam ale zazdroszczę Wam wszystkim tego winka...

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    My właśnie odpaliliśmy ze starym the star is born, lampeczka winka i w końcu piątkowy relaks. Powiedziałam staremu, że kiedyś się z nim rozwiode i wyjdę za mąż za Bradleya :D

I co twój stary na to ? Mnie też się Bradley Cooper podoba jeśli mówimy o tym samym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Daniel Craig albo Jude Law!

Evell lubi tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:54

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w pracy. Zamulam przy herbacie. Dziś rano już miałam wychodzić, a tu nagle paw mnie zatrzymał. Dobrze, że tylko woda wypita rano. Teraz nie wiem czy brać drugi Duphaston bo tamten chyba się nie przyjął. Dziś ostatni dzień i urlopik cały przyszły tydzień.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na zimnego browara :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No są, muszę kupić chyba.

Moja dieta przed ciążą niestety pozostawiała dużo do życzenia. Nie było źle, dużo domowego jedzenia, ale ja z tych co lubią rzeczy typu parówki, frankfuterki i inne takie :-D Niestety. Nie mogę jechać na załatach chociaż też lubię. U mnie dieta nie ma nic do płodności na szczęście. Wiosną i w lecie zawsze lepiej jem. Z zimie gorzej. Teraz też na ten pasztet mnie wzięło kurka :-/ Staram się jeść zdrowiej, ale te mdłości średnio pomagają...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ale co Cie bolało? Żołądek? Czy ten jajnik?
    Ja słyszałam że jest i grzanie bezalkoholowych, w Auchan. Trochę mamy daleko ale chyba się tam wybiorę :)

Ja się biorę za sprzątanie, powolutku i może ogarnę cały dom. W tym tygodniu mąż był w pracy od 8 do 21, dzisiaj też jest, jutro idzie na chwilę. Dobrze ze mam blisko cała rodzinę i koty bo bym chyba oszalała. Raz na jakiś czas muszę się do kogoś odezwać.

f1d9680377.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    No są, muszę kupić chyba.

Moja dieta przed ciążą niestety pozostawiała dużo do życzenia. Nie było źle, dużo domowego jedzenia, ale ja z tych co lubią rzeczy typu parówki, frankfuterki i inne takie :-D Niestety. Nie mogę jechać na załatach chociaż też lubię. U mnie dieta nie ma nic do płodności na szczęście. Wiosną i w lecie zawsze lepiej jem. Z zimie gorzej. Teraz też na ten pasztet mnie wzięło kurka :-/ Staram się jeść zdrowiej, ale te mdłości średnio pomagają...
    Ale tak browar z rana? :D

A na ten pasztet to sama mi wtedy smaka zrobiłaś, ale musiałabym się do sklepu fatygowac. Ale dzisiaj sobie kupię :)

f1d9680377.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne skutki uboczne, może jednak zbieg okoliczności. Dwie takie pyszne rzeczy Ci szkodzą. Ale lepiej unikać bo nie są to produkty pierwszej potrzeby (chyba :))

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre współczuję Ci tych przygód. Taki ból na pewno nie jest fajny. Może faktycznie alkohol źle działa.

Mycha - z rana nie :-P ale wieczorem ostatnio miałam smaka.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - ja bym chciała schudnąć z 6kg i mieć figurę jak przed ciążą (pierwszą), ale jestem zbyt leniwa. Ciągle wymówki. Niby jestem raczej szczupła, ale wcześniej miałam super figurę. Brakuje mi tego. Teraz w brzuch mi idzie :-/ Obecnie staram się pilnować co jem, ale różnie wychodzi. Mam słabą wolę :-(

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre mnie boli kręgosłup prawie codziennie. Mam z nim problem od lat. Na szczęście jest to lekki ból i tylko przy schylaniu się. Mam małą przepuklinę. Miałam rezonans.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre nie zawsze figura wygrywa że zdrowiem. Ja od kiedy zamieszkałam z mężem delikatnie przytyłam i wiedziałam że to kwestia diety. Jak mieszkalam z rodzicami to byłam szprycha, nie miałam żadnego problemu z trzymanie diety. A później się rozleniwilam.
    Jak się dowiedziałam że będę brać metę i wtedy dieta z niskim Ig to z dnia na na dzień bez problemu przeszłam. Więc po części zdrowie a po części mega ważne pragnienie mnie zmotywowaly :)

A nazwa wątku mi się podoba :Dalbo okaleczone na ciele i duszy :D

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - w lędźwiowym :-/ Jak większość osób. To teraz plaga. Ponoć pi 30tce większość osób teraz to ma tylko nie wie o tym :-D Mi narazie lekarz i fizjoterapeuta odradzają operację.
    Masz rację. Nie mam motywacji schudnąć, a bardzo bym chciała. Po ciąży byłam chuda ale potem brałam antydepresanty i waga szybko mi poszła do góry. Mimo, że już dawno nie biorę to ciężko to zrzucić. Jeszcze mąż mnie zawsze namawia do złego np. zamawiania jedzenia wieczorem :-/

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż to zło. Mój mi cały czas mówi że bardziej mu się podobam z tymi kilkoma dodatkowymi kilogramami niż wcześniej. Za chuda podobno byłam :) trzeba będzie po porodzie jakiś kompromis znaleźć. Ja się rzadko ważę, raczej mierze. I oczywiście oprócz brzucha to nie przybyło mi za dużo w nogach lub tyłku. Więc może nie będzie źle.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! pospaliśmy do 11tej - wow! widać tego nam było trzeba!

A teraz okres..

Dobra, która miała posiew robiony i co tam za gówna mogą wyjść..Bo coś czuję, że "znając moje szczęście" to pewnie wyjdzie mi syf i na hsg to pójdę, ale latem hahaha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende.

Zazwyczaj jak jest się szczupłym to sue nie dba o dietę..
    Bo skoro jesz co jesz i soecjalnie nie tyjesz to raczej jesteś zdrowa

Zawsze pierwszym bodźcem do zmiany trybu życia jest figura =)
    A drugim choroba =)
    I o dziwo to pierwsze działa mocniej =)

Jak masz tendencje do tycia, udało Ci się schudnąć i wiesz ile Cie to kosztowało to potem predzej pomyślisz dwa razy zanim wpierdolisz paczka niż jak jesteś ciągle szczupła..
    Chyba, że jesteś mną i najpierw schudniesz pięknie, a potem pięknie lecisz w górę i tak x razy w życiu.. Zaczęłam od 6 klasy podstawówki i tak się to ciągnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też małe kroki, bez diet teraz już, bo wiem, że to nie ma sensu.. ja przestałam ćwiczyć po ślubie i pozwalać sobie z Mężem.. także poszło w górę, do tego odstawiłam tabletki anty.. no i teraz te wszystkie clo, pre, dupki to poszło.. ale teraz będę ćwiczyć i się pilnować, to na wakacjach w marcu będę jakoś wyglądać. Ale to nawet mi nie chodzi o ten wygląd, co samopoczucie, jak jestem szczuplejsza, to czuję się dobrze i atrakcyjnie, jak lecą mi kg w górę, to od razu samoocena w dół.

Dobra, mam jeden plus całej sytuacji- w marcu na wakacjach będę mogła przez cały pobyt chlać drineczki i jeść wszystko..

malutka_mycha, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyszła dziś.. Także tak, to, ale się cieszę, bo mogę dziś sobie posiedzieć w swojej łazience, na kanapie itd. gdy będzie mnie bardzo bolał brzuch..

Też jestem taka zamulona właśnie.. Myślałam, że wczoraj może uda się to z siebie wyrzucić, popłakać się, pokrzyczeć czy coś... ale dupa. .tak mi to w środku siedzi.. Mężowi uświadomiłam wczoraj, że teraz to najwcześniej coś może się udać w kwietniu.. żeby też mi dupy nie zawracał tym tematem.. Chyba teraz skupię się na marcowych wakacjach, będę robić jakieś listy zakupów, czytać o tym miejscu (jak w końcu będziemy wiedzieć gdzie lecimy), ćwiczyć, zadbam o cerę, już bez zwracania uwagi na to, że może będę w ciąży.. I jakoś ten czas do kwietnia tak spędzę żeby nie dostać do głowy..

A Ty Kochana, walcz dalej z tym clo, bo on ładnie działa i dziewczyny na nim zachodzą w ciążę, ale czasem potrzeba więcej niż 1 cykl z clo, a ubocznymi się nie przejmuj, bo z każdym cyklem jest lżej (ja tak miałam). Damy radę!

Zozo lubi tę wiadomość

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ