Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja przed ciążą też miałam bardzo bolesny pierwszy dzień @. Czasami byłam wyłączona z życia i cały dzień na tabsach. No i też miałam takie skrzepy ogromne. W ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, a po niej już okresy były spoko. Lekki ból, ale bez tabletek. No i o wiele skąpsza.
-
Tak ja wiem, tylko przez 10 lat zanim zaczęłam je brać to nie miałam ani żadnych objawów które by na to wskazywały ani obraz usg na to nie wskazywał. A później lekarz od razu zwrócił na to uwagę. Więc ja uważam że wcześniej tego nie mialam
Ale jeżeli mam endo to od dawna bo bolesnosc i skrzepy miałam już praktycznie od poczatkuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 16:03
-
A z tym się zgodzę, może źle to ujelam. Chodziło mi o to że jeżeli nikt u Ag nie zdiagnozować wcześniej pco to nie znaczy że lekarz jest konowalem tylko faktycznie w wynikach i na usg wszystko mogło być ok. Niektóre dziewczyny borykają się z tym od okresu dojrzewania a inne dopiero po kilku, kilkunastu latach.
Dosyć wysokie, choć nie rokordowecoś powyżej 7.
-
Takie sytuacje oczywiście też są, nie przecze. i w Twoim przypadku lekarze ewidentnie zawinili. Ale jak sama napisałas u innych może to być uspione i wyjść po czasie. Dlatego konsultacja chociaż dwóch lekarzy jest warta rozważenia, żeby sprawdzić kompetencje.
A teraz jak już są diagnozy to nie ma sensu roztrzasac którym przypadkiem jesteśmy tylko trzeba się leczyćszkoda mi tylko dziewczyn które nie są tak wnikliwe jak większość na tym forum. Instytucja lekarza daje nam złudne wrażenie że jesteśmy w dobrych rękach. Skoro lekarz mówi że wszystko jest ok to tak jest. I później choroby rozwijają się nie diagnozowanie i kiedy wreszcie coś zostanie wykryte to jest za późno. I nie mówię tylko o ginekologach.
Jak często mówiłam swojemu rodzinnemu że wypadają mi włosy, jestem zmęczona i senna. Nawet przez myśl mu nie przeszło żeby dać skierowanie na panel tarcxycowe. Zazwyczaj zalecal lykac witaminy, jak się już uparlam to z łaska dawałam skierowanie na morfologia. PorazkaNefre_ ms lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie drogie panie
U nas dziś był ksiądz po kolędzie.I spokój
Ja też kiedyś miałam mega @ obfite ze skrzepami aż lało sie po nogach 10 podpasek na dzień.Na szczęście mi to samo przeszło, a po porodzie to już wg nawet bólu nie czułam i miałam skąpsze. Ehhh teraz musze wywoływać luteiną bo sam mi nie przyjdzie wszystko się tak pojebało ... -
nick nieaktualnyDziewczyny, Mąż odstawiony na spotkanie, to mam czas dla siebie, jupi! zaraz robię sobie pyszną kawkę i maluje pazurki! Potem peeling i maseczka
Poczytam też coś - taki relaks! A winko na wieczór (jak wróci) już się chłodzi
A tak z innej beczki, wracając do badania nasienia, to doradźcie na pierwszy raz (bo może nie ostatni) co ten mój Mąż ma zrobić, w tej klinice co znalazłam, to takie opcje:
"Podstawowe badanie nasienia
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POX, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)
Test POX
Test eozynowy
MAR test
Morfologia plemników
Posiew nasienia
Pakiet fragmentacja DNA plemników +Test HBA"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:01
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZozo! właśnie wypłakać się jest dobrze.. Ja jakoś nie umiem.. Ale chociaż dzięki tej naszej kolejnej "porażce" mój Mąż w końcu się dał namówić na badanie nasienia! normalnie szok! Może On "królewicz" potrzebował właśnie takiego namawiania.. ale już to zostawiam tylko teraz muszę się zastanowić jak szeroki zakres zrobić tego badania.. I w poniedziałek tam dzwonić i umawiać!
A może w drugim cyklu z clo się uda! oby! będę mocno trzymała kciuki!!!!Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie.. ale myślę, że już pojedzie jak już się zgodził, jeszcze kombinuje czy nie lepiej iść do urologa najpierw (ma pakiet medyczny z pracy, więc będzie miał za darmo) i potem już po konsultacji zrobić badania.. Żeby też to z głową zrobić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 19:42
-
Zozo wrote:A ja sobie zrobiłam jeszcze sikanca na sprawdzenie i wyszła już jedna kreska i nie wiem czy to normalne ale mi ulzylo.nie wiem czy ulzylo to dobre słowo ale jakoś dotarło w końcu do mnie tak dobitnie że "nic nie ma". Od wczoraj dusilam płacz w sobie żeby mała nie widziała bo jak pociagalam nosem to pytała czemu płaczę, dzisiaj rano też było ciężko. Pojechałam do dziadka na cmentarz wyplakalam się jak bobr bo akurat mi się dzisiaj śnił. No i co? Żyć trzeba dalej żałuję że się nie udało ale z drugiej strony cieszę się że coś się ruszylo może to dobry znak. Jeszcze chce 2 cykli na clo i jak się nie uda to robię przerwę
także Plaskacz w policzek i nie myślę już o tym. Kupilusmy z małą rumicuba i banana coś tam i gramy
strasznie mi smutno
ale nie martw się, coś zaskoczyło, więc jest nadzieja! walczymy dalej! Ja mam plan w przyszłym tygodniu zadzwonić i umówić sie do mojej kliniki. Jeszcze trochę i zaczynamy konkretne działania! A jak! Mam już dość ciągłego czekania! Ciekawe na kiedy mają najbliższe wizyty... moze w lutym mi się coś uda
Zozo lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ag1988 wrote:Nefre_ms ja miałam milion usg dopochwowych i dopiero teraz ten lekarz zauważył pco.. takze tak to.. a jakbym wiedziała wczesnej to bym sie nie zabezpieczała, bo po co jak nie mam owulacji.. u nas progres mam Go zapisać na jakas sobote na badanie.. wow! Spadnę zaraz z toalety .. takze kuje żelazo poki gorące! Tylko zeby ostatecznie poszedł..
tak to los lubi robić ludziom na złość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:
Film przepiękny, bardzo płakałam na końcu i płaczę do tej pory jak słucham piosenki Shallow. Dawno się tak nie wzruszyłam. Mam nadzieje, że dostanie Oskary za wszystko za co możliwe, bo bardzo na to zasługuje.
Ps. Tak Evell, Bradley Cooper. Teraz kocham go jeszcze bardziejJakby mi tak stary spiewał to bym nigdy nawet żadnym fochem nie strzeliła, a tak ... cóż
no nie dało się
a piosenki cudowne
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Ag z facetami tak to jest. Mój dzisiaj mnie tak pocieszał, że się popłakałam. Aż w końcu stwierdził, że no dobra pojeździ ze mną do specjalistów
ostatecznie^^ ach te chłopy... z tym, że mój widzi jak mnie ta cała sytuacja zaczyna męczyć, że chodzę smutna, do pracy nie mam ochoty iść, do ludzi nie wychodzę... ech szkoda gadać
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
może spróbuj opcję "na babskie łzy" i wtedy go to jakoś zmotywuje?
dla facetów oddanie nasienia to jakiś dramat. Tak jakby sie okazało, że ich męskość zawiodła totalnie i nie są już facetami... nie wiem skąd takie myślenie.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyJa mam czasem ochotę wykrzyczeć temu mojemu, że nie pomaga w tym wszystkim.. Obecnie jest na etapie, że na pewno problemem jest to,że się spinam i że za bardzo chcę.. Nie żeby On też bardzo chciał i chodził i mnie nakręcał, mówienie i głaskanie brzucha.. Wiem, że chce dobrze, ale czasem to wychodzi odwrotnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 19:53
-
Ag1988 wrote:Dokładnie.. ale myślę, że już pojedzie jak już się zgodził, jeszcze kombinuje czy nie lepiej iść do urologa najpierw (ma pakiet medyczny z pracy, więc będzie miał za darmo) i potem już po konsultacji zrobić badania.. Żeby też to z głową zrobić..
mój nie był u żadnego urologa, robiliśmy tylko nasienie i tyle. I wyszło... hm... przyzwoicie powiedzmy.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱