X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    noo u mnie urlop miał pomóc. I co? i doopa blada. Fakt odpoczęłam, bardzo mi to było potrzebne, ale ciąży jakoś z tego nie ma :] po hsg często dziewczynom się udaje ;)

U nas urlop w marcu, ale nastawiam się tylko na odpoczynek!!! i nabranie siły do dalszego działania ;) Ale plus jest taki, że sobie na maxa skorzystam z tego wyjazdu! Tylko teraz muszę trochę zrzucić .. Co by jakoś tam wyglądać.

Adry Mała to agentka widzę hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 22:15

czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:54

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry widziałam! I też się popłakałam :(

Serio można złamać penisa? A ja coraz cięższa się robię i bardziej niezdatna :)

Krystyna też to obstawialam :) dobrze ze w hazard się nie wkrecilam bo nie mam passy. U Fridy z bliźniakami też mi nie wyszło.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo piszecie :O
    Ja jutro ostatni dzień byczenia się i do roboty od wtorku. Ale mi się nie chce! I tak długo się byczyłam. Oczywiście jak na złość synek zaczyna jakoś brzydko kaszleć tak głęboko i mokro a do przedszkola też ma iść. :/ Na razie daje mu Herbapect i zobaczymy, ważne że mu się odrywa.

Adry padłam z tą bombką :D

Przed chwilą dostałam kopniaka jak leżałam aż brzuch mi się ruszył, to musiał być Maluch. :D Ostatnio też tak miałam 2 dni temu gdy drzemałam to mnie ten "wstrząs" brzucha obudził, sądziłam że mi się zdawało. :D I dobrze bo się martwiłam bo wczoraj jakoś tylko 2 razy motylki czułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:07

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Adry z tą bombką to niezły numer hi hi hi
    Ag jak już zaczynasz myśleć że facet Cię oszukuje ypto koniecznie trzeba go wykopać na badanie bo to bardzo niedobre dla związku. Może wprost mu powiedz jakie masz odczucia i niech się ogarnie albo wyjaśni z czym problem a wtedy mu jakoś pomożesz. Wielu facetów ma przed tym opory ale zabawa w kotka i myszkę jest bez sensu.

Ag1988, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam Go jutro umówić.. Ale jeszcze mnie wczoraj wkurzył.. ale to już nawet mi się nie chce o tym pisać.. pół nocy znowu nie mogłam spać.. Ale jutro dzwonię, umawiam, robimy i oby wyszło wszystko ok i będzie spokój.

Pomogło powiedzenie- "Wiesz, to masz rację, ja też przestanę się leczyć, odstawię leki, nie będę się badać, nie będę chodzić do lekarza i wiesz co poczekajmy na cud, albo zacznijmy szukać dziecka w kapuście" - i chyba dotarło :D hahaha

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ja dostałam podwyżkę w pracy od grudnia więc chcę chodzić do pracy jak najdłużej, tak ze 3 m-ce jeszcze bo potem świadczenia są liczone z 12 m-cy. Zresztą w domu z drugiej strony bym się zanudziła sama do 16stej ciągle czytając książki i leżeć i pachcieć.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zdycham jak mam @ wiec nie jestem obiektywna.. Zozo tabsiki przeciwbólowe weź, jak masz to zaparz sobie rumianek, trzymaj sie tam jakos! Albo jak możesz to „przelez „ ten dzien..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:02

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termofor to lek na całe zło :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, drugi dzien juz zawsze ok. Tylko sie zastanawiam kiedy ostatni raz z Mężem... zeby na to badanie jutro sensownie sie zapisać... Moze troche winka na rozluźnienie? Ja dzis winko mam przygotowane, trzeba troche wyluzować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:20

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo może rzeczywiście miałaś ta biochemiczna i stad silniejsze bole.
    Ag mi lekarz mowil ze srednio 2-7 dni abstynencji trzeba ale najlepiej tak 3-4.
    Ja wczoraj w drodze spalam caly czas, potem po powrocie 3h i potem cala noc do dzis do 10 i już odrobinkę lepiej się czuję. Jednak dobry wypoczynek czasem działa cuda.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie kiedy był ostatni stosunek zeby od tego liczyć Hahaha gdyby termin był na ten tydzien juz, bo moj Królewicz chce tylko o 9 rano... wiec moze bedzie akurat, wiec sru.. wiem, ze 2-7 .. widac u nas ostatnio ch*** pożycie, skoro nawet nie pamietam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida odpoczywaj kochana! I tu do nas zaglądaj tez czasem ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja sobie zaznaczalam w aplikacji nasze wyczyny :D hehe. Albo poseksijcie sie teraz i za 3 dni na badanie ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide zrobic badania przed wtorkowa wizyta tsh i toxoplazmoze. Chyba przeziebienie nie zafalszuje wynikow?
    W ogole nie moge sie doczekac wtorku żeby zobaczyć tego mojego malucha a z drugiej strony już stres sie zaczal czy wszystko jest ok.

Ag1988 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nawet nie chce zaznaczać... po tej piątkowej becie i całym weekendzie mam dosc... a i okres mam.. ale chyba tak zrobię.. bo dzis i alkohol bedzie to akurat.. Heh te rozkminy przy staraniach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Jutro ide zrobic badania przed wtorkowa wizyta tsh i toxoplazmoze. Chyba przeziebienie nie zafalszuje wynikow?
    W ogole nie moge sie doczekac wtorku żeby zobaczyć tego mojego malucha a z drugiej strony już stres sie zaczal czy wszystko jest ok.
    Wszystko bedzie dobrze! Zobaczysz ten Wasz Mały Cud ❤️❤️❤️

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no tez tak dzisiaj myslalam ze moze jeszcze sie okaże że są dwa :P hihi ale by było...
    Najbardziej sie boje najczarniejszego scenariusza ze okaze sie ze sie zatrzymało w rozwoju... Ale objawy jakieś mam caly czas, nawet spodnie juz ledwo dopinam więc chyba powinno być ok...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Hehe no tez tak dzisiaj myslalam ze moze jeszcze sie okaże że są dwa :P hihi ale by było...
    Najbardziej sie boje najczarniejszego scenariusza ze okaze sie ze sie zatrzymało w rozwoju... Ale objawy jakieś mam caly czas, nawet spodnie juz ledwo dopinam więc chyba powinno być ok...
    Na pewno bedzie! Głowa do gory i sie nie stresuj! Ani sie nie obejrzysz, a bedziesz pakować torby do szpitala!

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem i ogolnie juz naprawdę wyluzowalam od czasu wyjazdu na święta itd. Teraz taki lekki stresik przed wizytą po prostu ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ