Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie u psychologa.
Nie wiem czy w waszych Klinikach jest taka opcja (bo fajnie jak jednak psycholog się z kartą wczesniej zapozna i przygotuje na spotkanie)? Ale polecam.
Dużo przede mną pracy ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
I ja twardo stąpająca po ziemi nawet troche popłakałam ;P
Uciekammiłego wieczoru
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
AG fajnie że ruszyło z tym nasienie
A posiew faktycznie warto zrobić bo kilku dziewczynom skutecznie utrudnial zajście
Promyk fajna opcja, byłaś sama czy to sesje dla par? Dobrze ze trafiłaś na kogoś porządnego, psycholog dużo może rozjaśnić ale jak ktoś się raz zrazi przez jakiegoś pala ta to jest problemAg1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNooo ekstra! Taki kamień z serca, że szok! i mam nowe siły do walki (chociaż teraz pauzujemy
) Posiew muszę zrobić przed hsg.. Czuję,że wiosną albo latem zajdziemy
Promyk z psychologiem to bardzo dobra opcja! Jak tylko Ci to pomoże to śmigaj jak najczęściej możesz!malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Mi terapeutka bardzo pomogła. Wchodziłam z uśmiechem i dobrym humorem, a potem potrafiła mnie doprowadzić do płaczu. Jak oni to robią, że czytają Ci w myślach. Warto czasami pogrzebać przy sobie bo wychodzą czasami tematy sprzed lat. To jak reagujemy na różne rzeczy wiąże się czasem z dzieciństwem, tym jak rodzice reagowali na różne rzeczy i co nam wpajali latami. Czasami aż dziw co można odgrzebać.
-
nick nieaktualny
-
Ja też kiedyś chodziłam na terapię. Niezwiązaną z niepłodnością bo byłam dużo młodsza, ale miałam inne problemy i mimo że nie trwało to długo to i tak uważam, że dużo mi to pomogło i nauczyło rozumieć siebie, swoje potrzeby
-
Nefre a ile teraz ważysz?
Lavende ciesz się objawami. Ja teraz mam taki czas że z objawów jedynie mi zostało ból cycków gdy stanik ściągam, mnie energii mam i prawie codziennie drzemka za dnia. Zero mdłości czy wymiotów. Za to czekam na te ruchy i dziś np. bardzo mało czuję motylków, za to widzę jak brzuch się trochę rusza zwłaszcza rano. Wczoraj też dostałam delikatnego kopa a dziś ani razu. Dobrze że wizyta w czwartek to się uspokoję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 20:47
-
nick nieaktualnyNefre_ms wow! widzisz ekstra! Laseczka z Ciebie.. Ja zaczęłam od stycznia ćwiczyć! może za jakieś x miesięcy będzie jakoś lepiej.. Póki co znowu muszę walczyć ze swoim tłuszczem wrrr.. A jeszcze mam ścianę w salonie ze zdjęciami i tam oczywiście na każdym jestem fit.. Także tak to.. Ale nie ma co się mazgaić tylko sałateczki i ćwiczenia. Nefre_ms a ja myślę, że kiedyś zajdziesz i to w czasie kiedy nie będziesz się spodziewać. Ja się założę, że też zajdę "jak odpuszczę" chociaż nie uznaję tego stwierdzenia..
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Nefre to super
Trzymasz dietę? Ćwiczysz coś? Może i u braci się obędzie bez leków jak się wezmą za siebie i zrzucą te brzuchole
Ja ostatnio jak pisałam ledwo dopinam się w spodnie i mam taką wypukłość nad wzgórkiem. Poza tym myślałam, że przytyło mi się, bo jakoś tak ostatnio się czułam, a ja jeszcze schudłam jakieś pół kgWięc mogę na razie jeść bez skrupułów
Arienka Ty już nie musisz się sugerować żadnymi objawami, więc też się cieszA co do ruchów to chyba na tym etapie to dopiero zaczynają być wyczuwalne, więc nie ma stresu, że nie czujesz ich cały czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 20:54
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia Nefre!Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Środki antykoncepcyjne pozwalają przesunąć cykl ale nie wiem czy teraz wolno ci je brać. W sumie to o ile nie trafisz akurat w miesiączkę jakoś to pójdzie. Ten duphaston to chyba dobry pomysł o ile zawsze działa na ciebie tak samo.
Mycha zapisuj się na szkołe rodzenia, tam uczą jakie ćwiczenia na kręgosłup robić i jak masować (i ćwiczenia żeby cycki nie opadły pokazują). -
Nefre i jaka decyzja?
Wróbel - długo masz tą szkołę rodzenia? U nas to było 3 razy w tygodniu po 2 godziny więc sporo czasu pochłaniało. 1. godzina to była gimnastyka/ćwiczenia z piłką itd, a potem zajęcia w sali. Dużo fajnych tematów było, a na koniec zwiedzanie szpitala i porodówki. Trwało to jakoś ponad miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:19
-
U mnie 2razy w tygodniu przez miesiąc, cyba po 2 godziny. Dopiero pierwsze zajęcia były więc za dużo nie powiem ale była już częś ćwiczeń, ogólne info czego nie wolno i czemu i dlaczego chodzę jak pingwin. Zapowiedzieli więcej ćwiczeń, wykłady na temat porodu i połogu oraz problemów,laktacyjnych, zwiedzanie szpitala i naukę masażu.
Lavende86 lubi tę wiadomość