Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednak nie powstrzymałam się i poczytałam o tym tętnie, niby powinno być w przedziale 110-150 a u nas jest 108. Ale to chyba już niewielka różnica od tego 110 więc chyba nie ma się co martwić... Zwłaszcza, że wielkość się zgadza i cała reszta ok...
Lavende86, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:faceci zawsze lepiej sobie radzą. Mój twierdzi, że przesadzam i że bym chciała mieć wszystko od razu. No ok, ale my się staramy już 1,5 roku a nie 4 miesiące , więc jakie "od razu"
-
Frida91 wrote:Jednak nie powstrzymałam się i poczytałam o tym tętnie, niby powinno być w przedziale 110-150 a u nas jest 108. Ale to chyba już niewielka różnica od tego 110 więc chyba nie ma się co martwić... Zwłaszcza, że wielkość się zgadza i cała reszta ok...
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frida91 wrote:Mój też mi tak mówił... Żebym była cierpliwa i nie wszystko od razu, że niby dopiero zaczynamy się starać. Ja miałam zupełnie inne wrażeniePrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Czekamynadzidzię chyba tak
Oni to na wszystko mają czas i nie pali im się
To my takie w gorącej wodzie kąpane
Choć czasami sama w słabszych chwilach pytałam, czy jemu w ogóle zależy tak jak mi skoro nie ma takiego ciśnienia...
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
No mój po 2 latach też mi powie, ze przecież ledwie co zaczęliśmyPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida91 wrote:Czekamynadzidzię chyba tak
Oni to na wszystko mają czas i nie pali im się
To my takie w gorącej wodzie kąpane
Choć czasami sama w słabszych chwilach pytałam, czy jemu w ogóle zależy tak jak mi skoro nie ma takiego ciśnienia...
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Promyk89 wrote:byłam z mężem ale w sumie głównie do mnie było to skierowane wszystko. Mąż lepiej sobie radzi z przeciągającym sięstaraniem o dziecko niż ja
Zawsze mówi, że nie będzie się martwił na zapas, a jak jest problem to mówi, że da się go rozwiązać. On by nigdy nie poszedł do psychologa. Sama chodziłam.
-
czekamynadzidzie wrote:ja tez dzisiaj coś konstruktywnego bym zrobiła, mam przymusowe wolne
ale jakoś nie mogę się zebrać
-
Lavende86 wrote:Pocieszę Cię, że od rana leżę w łóżku. Wstałam nastawić pranie to dostałam takiego ataku wymiotów, że znowu leżę. I tak chyba zostanie. Ale u nas dziś biało i ładnie - mam ochotę na spacer.
moze dlatego ze mialam wrazenie ze snieg z deszczem padał i troche wiatru jest.
Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:chociaż ja widzę, że mojemu zależy bardzo... tylko jakos tak nie umie mnie pocieszyć i wszystko tak racjonalizuje, a mnie po tych jego pocieszeniach jest gorzej niż lepiej
Ale w sumie chęci ma dobre hehe. Trzeba też brać na to poprawkę.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
dobra dziewczynki, biorę tyłek za pas, trzeba coś zrobić ze sobą w końcu
miłego dnia!
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida91 wrote:Jednak nie powstrzymałam się i poczytałam o tym tętnie, niby powinno być w przedziale 110-150 a u nas jest 108. Ale to chyba już niewielka różnica od tego 110 więc chyba nie ma się co martwić... Zwłaszcza, że wielkość się zgadza i cała reszta ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:07
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Mój też cały czas mówi że mamy czas, najpierw przy staraniach, później przy wyprawce. W listopadzie się dziwił że chce się za meble i malowanie pokoju brać.
A jak już byłam w ciąży to na początku miałam wątpliwości czy on się w ogóle z tego cieszy i czy chce tego dziecka. Jak mu powiedziałam to się ucieszył itd ale później nic, oni to po prostu inaczej wszystko przeżywają. A my sobie wkrecamy różne źle rzeczyFrida91 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Lavende masz rację, nie ma co panikować
Bardziej się martwiłam, że będzie za małe do wieku czy coś a skoro rośnie ładnie i wywija to chyba jest ok
Po 34 tygodniu mocno zwolniła z przyrostem i potem już byłam w szpitalu. Urodzona 2300g. Poza tym okaz zdrowia. Normalne dziecko tylko.mniejsze
Teraz wygląda jak standardowa trzylatka.
-
Mycha no dokładnie, oni są jednak z innej planety i mają zupełnie inne postrzeganie
Lavende pod koniec ciąży to już pewnie inna sprawa, bo dzieci już różnie się rozwijają, a na początku podobno wszystkie praktycznie tak samo, dlatego teraz ma to większe znaczenie chyba. -
Mój to się zachowuje jakbym nie była w ciąży, jest to obok niego. Wczoraj wyprosiłam żeby firanki powiesił bo ja nie ryzykuję. Niemal się roześmiał i oczywiście mówił że trudno, nie będzie firanek aż do lata, niby z żartem. Później mu przeczytałam z netu czym to grozi to już siedział cicho. Potem jak wyprasowałam to go poprosiłam to już nie marudził. Generalnie zakupy dźwigam na 4rte piętro aczkolwiek jak go poproszę to schodzi na dół. Jednak wolałabym żeby sam mi proponował itd. Tak samo z zainteresowaniem - totalnie zero. Dla niego foty USG to są zdjęcia jakby z netu, ledwo na nie patrzy. Jakby poszedł na USG to by może w końcu doszło do głowy że w brzuchu mam jego dziecko, może by się wzruszył.
Frida u mojego tętno na początku było 140, potem koło 170 własnie koło 10tc ale o mało pawia nie puściłam z nerwów, gin mówił że jest ok. Na prenatalnych w 12tc było 160.