X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - jakie masz witaminy? Ja mam MAMA DHA ale chyba zmienie bo mam złe skojarzenia z nimi. Wyczytałam, że OmegaMed Forte z Dha ma fajny skład i myślę nad nim.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja miałam Symvital mama a ostatnio kupiłam Composita mama dha. Składy niby bardzo podobne ale chyba następnym razem znowu kupię ten symvital bo to drugie ma strasznie duże kapsułki i ciężko mi łykać.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja mam mama dha, podobno jeden z lepszych składów

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten omegamed ma fajny skład i dha z alg a nie z ryb, też o nim myślałam, ale strasznie drogi :/

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są moje wyniki. Tsh 0,89 a toxoplazmoza igg i igm oba poniżej poziomu, "wynik niereaktywny" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:30

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende ja mam mama dha, podobno jeden z lepszych składów
    No też tak właśnie słyszałam. Nie wiem... może dam radę przy nich zostać. Zobaczymy. Narazie mam jeszcze trochę więc jem dzielnie. W pierwszej ciąży jechałam na Femibionie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Są moje wyniki. Tsh 0,89 a toxoplazmoza igg i igm oba poniżej poziomu, "wynik niereaktywny" :)
    Ja narobiłam na poprzednią wizytę badań za ponad 200zł. No ale wszystko już chyba mam z głowy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nastepną mam taką długa listę. Ale i tak potem idę już do innego lekarza więc zobaczymy. Może głupie ale boję się jakoś tego testu hiv bo podobno często w ciazy moze wyjsc fałszywie pozytywny a wtedy chyba dostanę zawału :/ Niby nie mam podstaw myśleć, że mam to ale jednak nikt tego tak nie bada i cholera wie. Jakoś boję się.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam żeby ciąża dawała fałszywie pozytywny wynik na Hiv. To jakaś bzdura dla mnie. Niby jak? Ja robiłam już w pierwszej ciąży. Jakoś akurat to mnie nie stresowało.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapisaujesz się na prenatalne?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ja Wam życzę żebyście sie czuły dobrze! Ten wątek jest szczęśliwy, w sumie co raz więcej w ciąży :) i super! Ja mam dola od rana .. z cyklu „super pomysły Męża mojego” to wymyślił, ze nie jedziemy na wakacje.. super! Nie żebym juz odliczała do tego błogiego lenistwa na słoneczku! A tu... takze szukam nowego motywatora do tego żeby jakos żyć i nie chodzić taka jakas zdołowana..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - a czemu nie jedziecie? W ogóle?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Jemu sie tak uznało... nagle musimy oszczędzać.. a po ch** mi oszczędności jak ja chce odpocząć.. nam by sie chyba przydała terapia, bo u nas mam wrażenie, ze kazdy ciągnie w swoją stronę.. zamiast właśnie cos razem postanowić i tego sie trzymac.. a starania to tez właśnie pokazują.. chyba dobrze ze sie nie udaje, bo na to wychodzi, ze nie jestesmy na to gotowi i chyba najpierw musimy sie jakos wspólnie nauczyć żyć..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba założę wątek „jak dotrwać do ciąży i sie nie rozwieść”..

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - starania to zawsze wyzwanie. Zwłaszcza jak dłużej trwają. U nas też były kryzysy zwłaszcza, że mojemu mężowi na początku średnio zależało na drugim dziecku. Mnie to doprowadzało do szału. On to widział tak, że jak ma być to będzie, a jak nie to nie. Musicie na spokojnie porozmawiać o tym. Wakacje by się przydały żeby spuścić trochę pary i się zrelaksować. Powiedz mu, że tobie zależy na tym wyjeździe i że potrzebujesz tego.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja coś tak czytałam. Nie wiem czemu jakos się dygam tego badania :P
    Na prenatalne zapisałam się na za 2 tygodnie. Ale tylko usg zamierzam zrobić bez tych testów pappa.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o in vitro już kiedyś rozmawialiśmy, że się nie zdecydujemy.. więc na to nie musimy oszczędzać, a też jak zajdę w ciąże, to będzie czas na oszczędzanie... A teraz fajnie byłoby gdzieś wyjechać i się zdystansować, odpocząć od wszystkiego, mieć w końcu czas dla siebie.. Ale zobaczymy.. póki co muszę być grzeczna do piątku żeby mi "fochem" nie rzucił i w piątek nie poszedł na badanie.. (tak jest do tego zdolny, na zasadzie foch, robię Tobie na złość).. a w weekend pogadamy.. Ja też proponowałam wakacje w maju/czerwcu .. ale też zero dyskusji. .A potem zdziwienie, że ja jestem smutna..

Eh.. A w temacie.. to coś mnie jajnik lewy boli hahaha. A myślałam, że będę miała totalny spokój..

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:56

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co mam teraz oszczędzać jak w ciąży mogę być równie dobrze,za rok, 3 lata albo 5 lat albo nigdy.. Wiem, że o nie do końca dobre podejście.. ale też nie chcę tracić czasu (więcej) na podejście "A bo może będę w ciąży".. bo taki był w dużej mierze 2018 r. u nas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:35

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag może jeszcze zmieni zdanie co do tych wakacji. Na razie może utnijcie temat a potem wrócicie do niego ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ