X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - jakie masz witaminy? Ja mam MAMA DHA ale chyba zmienie bo mam złe skojarzenia z nimi. Wyczytałam, że OmegaMed Forte z Dha ma fajny skład i myślę nad nim.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja miałam Symvital mama a ostatnio kupiłam Composita mama dha. Składy niby bardzo podobne ale chyba następnym razem znowu kupię ten symvital bo to drugie ma strasznie duże kapsułki i ciężko mi łykać.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja mam mama dha, podobno jeden z lepszych składów

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten omegamed ma fajny skład i dha z alg a nie z ryb, też o nim myślałam, ale strasznie drogi :/

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są moje wyniki. Tsh 0,89 a toxoplazmoza igg i igm oba poniżej poziomu, "wynik niereaktywny" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:30

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende ja mam mama dha, podobno jeden z lepszych składów
    No też tak właśnie słyszałam. Nie wiem... może dam radę przy nich zostać. Zobaczymy. Narazie mam jeszcze trochę więc jem dzielnie. W pierwszej ciąży jechałam na Femibionie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Są moje wyniki. Tsh 0,89 a toxoplazmoza igg i igm oba poniżej poziomu, "wynik niereaktywny" :)
    Ja narobiłam na poprzednią wizytę badań za ponad 200zł. No ale wszystko już chyba mam z głowy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nastepną mam taką długa listę. Ale i tak potem idę już do innego lekarza więc zobaczymy. Może głupie ale boję się jakoś tego testu hiv bo podobno często w ciazy moze wyjsc fałszywie pozytywny a wtedy chyba dostanę zawału :/ Niby nie mam podstaw myśleć, że mam to ale jednak nikt tego tak nie bada i cholera wie. Jakoś boję się.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam żeby ciąża dawała fałszywie pozytywny wynik na Hiv. To jakaś bzdura dla mnie. Niby jak? Ja robiłam już w pierwszej ciąży. Jakoś akurat to mnie nie stresowało.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapisaujesz się na prenatalne?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ja Wam życzę żebyście sie czuły dobrze! Ten wątek jest szczęśliwy, w sumie co raz więcej w ciąży :) i super! Ja mam dola od rana .. z cyklu „super pomysły Męża mojego” to wymyślił, ze nie jedziemy na wakacje.. super! Nie żebym juz odliczała do tego błogiego lenistwa na słoneczku! A tu... takze szukam nowego motywatora do tego żeby jakos żyć i nie chodzić taka jakas zdołowana..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - a czemu nie jedziecie? W ogóle?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Jemu sie tak uznało... nagle musimy oszczędzać.. a po ch** mi oszczędności jak ja chce odpocząć.. nam by sie chyba przydała terapia, bo u nas mam wrażenie, ze kazdy ciągnie w swoją stronę.. zamiast właśnie cos razem postanowić i tego sie trzymac.. a starania to tez właśnie pokazują.. chyba dobrze ze sie nie udaje, bo na to wychodzi, ze nie jestesmy na to gotowi i chyba najpierw musimy sie jakos wspólnie nauczyć żyć..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba założę wątek „jak dotrwać do ciąży i sie nie rozwieść”..

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - starania to zawsze wyzwanie. Zwłaszcza jak dłużej trwają. U nas też były kryzysy zwłaszcza, że mojemu mężowi na początku średnio zależało na drugim dziecku. Mnie to doprowadzało do szału. On to widział tak, że jak ma być to będzie, a jak nie to nie. Musicie na spokojnie porozmawiać o tym. Wakacje by się przydały żeby spuścić trochę pary i się zrelaksować. Powiedz mu, że tobie zależy na tym wyjeździe i że potrzebujesz tego.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja coś tak czytałam. Nie wiem czemu jakos się dygam tego badania :P
    Na prenatalne zapisałam się na za 2 tygodnie. Ale tylko usg zamierzam zrobić bez tych testów pappa.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o in vitro już kiedyś rozmawialiśmy, że się nie zdecydujemy.. więc na to nie musimy oszczędzać, a też jak zajdę w ciąże, to będzie czas na oszczędzanie... A teraz fajnie byłoby gdzieś wyjechać i się zdystansować, odpocząć od wszystkiego, mieć w końcu czas dla siebie.. Ale zobaczymy.. póki co muszę być grzeczna do piątku żeby mi "fochem" nie rzucił i w piątek nie poszedł na badanie.. (tak jest do tego zdolny, na zasadzie foch, robię Tobie na złość).. a w weekend pogadamy.. Ja też proponowałam wakacje w maju/czerwcu .. ale też zero dyskusji. .A potem zdziwienie, że ja jestem smutna..

Eh.. A w temacie.. to coś mnie jajnik lewy boli hahaha. A myślałam, że będę miała totalny spokój..

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:56

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co mam teraz oszczędzać jak w ciąży mogę być równie dobrze,za rok, 3 lata albo 5 lat albo nigdy.. Wiem, że o nie do końca dobre podejście.. ale też nie chcę tracić czasu (więcej) na podejście "A bo może będę w ciąży".. bo taki był w dużej mierze 2018 r. u nas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:35

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag może jeszcze zmieni zdanie co do tych wakacji. Na razie może utnijcie temat a potem wrócicie do niego ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ