Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję Dziewczyny za wsparcie!! Czasem czuję się jak jakiś "Alien" (swoją drogą to moje ulubione perfumy
), ale no nie mogę czasem wytrzymać, mój Mąż chce dziecka, ja chce dziecka, więc razem chcemy dziecka, czyli wspólny cel jest, ale jakoś tak ciężko nam się dogadać w tym "jak do tego celu dojść", ale w końcu się doczekamy i mam nadzieję, że będzie dobrze.. I że z drugim będzie "wpadka"
bo nie ukrywam, że chcielibyśmy mieć co najmniej dwójkę..
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Ag
jeśli Twój mąż też chce bardzo dziecka, to chyba naprawę musi najpierw przetrawić te nie najlepsze wyniki.
Kiedy mój mąż miał dobre wyniki nasienia po badaniach w laboratorium, a u mnie wychodziła to za wysoka prolaktyna, to puste pęcherzyki, to zaburzenia cyklu, wtedy pocieszał mnie.
Kiedy jednak po rozszerzonym seminogramie w klinice wyniki nasienia wyszły słabiutko, mocno go to trzepnęło. Od kilku dni chodzi przygaszony.
U facetów tak jest, że płodność traktują jako dowód męskości...Ag1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Ag
Jeśli oboje macie taki cel to na pewno będziecie do niego dążyć.. Tylko trzeba wymyślić jak
Ja nie umiem wziąć się za robotę dziś
Mąż pojechał na narty a ja bym najchętniej poszła spać
To korzystaj i się poleń w domuJa tak zawsze robię, jak tylko nie ma Męża to się lenię
A jak jest to oczywiście ogarniam to i owo
Nefre_ms Twój Mąż się może znowu na wszystko i wszystkich obrazić i będzie zły.. Ale może będziecie mieć super wyniki i będzie chodził dumny jak pawŻyczę Wam tego!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 11:49
-
Lavende spokojnie nie denerwuj się! Kiedy masz teraz wizytę? Na rosniecie brzucha jeszcze wcześnie, nie u każdej wszystko jest tak samo. Ja z kolei nie miałam wielkich mdłości tylko parę razy. Nie masz żadnych plamien boli itd?
-
Adry wrote:I czekamynadzidzie, bo spojrzałam w pamietnik, ale juz napiszę tutaj. Zgadzam się. NIe ma czegoś takiego jak wyluzowanie. Jak ma dojsc do zaplodnienia to i tak dojdzie, bez względu na okolicznośći. Ale trzeba próbować i nigdy nie wolno się poddawać.
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
My cały czas próbujemy!
własnie jesteśmy w trakcie dni płodnych
Ja też zaczynam ostro działać, mój plan: poczatek lutego - konsultacja u specjalisty od endomendy od Nefre (dzieki tak swoja droga!), pod koniec lutego klinika niepłodności po raz kolejny (w sumie sama konsultacja, zeby umówić laparoskopie, dowiedziec sie jakie badania nam sa potrzebne itp.) potem jedziemy na wakacje, na takie prawdziwe, cudowne, dwutygodniowe wakacje z naszą paczką przyjaciół. Coś na co czekałam tyyyyle czasui po powrocie komplet badań przed oraz laparoskopia i histeroskopia
i zobaczymy co to będzie!
malutka_mycha, Frida91, Adry lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Czekamy
Ciekawe czy ta dziewczyna z komentarzy co zaszła jak wylyzowala czy naprawdę w to wierzy że akurat przez to bez innych rzeczy by zaszła Czy jakby Odstawila wszystkie leki suplenenty swoje i męża i wtedy cuaza z luzu by była . .. Czy tylko tak poleca
My robimy tyle rzeczy żeby zajść że potem nie wiadomo co pomogłoże tak czy siak by jej się udało.
Po drugie jeśli to taka magiczna recepta na ciążę, to co ona robi na tym forum w takim razie?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende rzygasz i masz mdłości więc pewnie mniejszy apetyt. Nic dziwnego że schudła, to raczej naturalne w takiej sytuacji. I to jest jedyny plus tej sytuacji więc się ciesz. Nie przybierzesz aż tyle w całej ciąży jak będziesz startować z mniejszej wagi. Jest dobrze
-
czekamynadzidzie wrote:My cały czas próbujemy!
własnie jesteśmy w trakcie dni płodnych
Ja też zaczynam ostro działać, mój plan: poczatek lutego - konsultacja u specjalisty od endomendy od Nefre (dzieki tak swoja droga!), pod koniec lutego klinika niepłodności po raz kolejny (w sumie sama konsultacja, zeby umówić laparoskopie, dowiedziec sie jakie badania nam sa potrzebne itp.) potem jedziemy na wakacje, na takie prawdziwe, cudowne, dwutygodniowe wakacje z naszą paczką przyjaciół. Coś na co czekałam tyyyyle czasui po powrocie komplet badań przed oraz laparoskopia i histeroskopia
i zobaczymy co to będzie!
zazdroszczę wakacji
ciekawe co Ci ten magik od Nefre powie
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekamynadzidzie też trzymam kciuki za Was! Plan jest bardzo ważny, a też i znalazła się "moja ulubiona pozycja" czyli wakacje
Także poszalejcie tam, odpocznijcie i wracajcie z nowymi siłami!
Co do "cudownych zajść" po wyluzowaniu, to generalnie na to,tak jak pisałyście, składa się to wszystko co zostało zrobione przed tym wyluzowaniem. Także gdybym ja zaszła wiosną, to nie będzie to cud wyluzowania, tylko generalnie efekt po hsg. Także tak to. Co by nie było to ja taki cud poproszę! A póki co wysyłam masę cv- tak chcę zmienić pracę, szaleństwo- może i tak, ale nie będę czekać, czy zajdę czy nie zajdę .. Skoro czuję, że się w swojej obecnej pracy marnuję.. A mój Mąż dziś jest "do rany przyłóż", śniadanko zrobił, teraz pojechał jeszcze na chwilę popracować, ale generalnie milutki i ciągle mówi jak mnie to bardzo kocha.. Czekam na przeprosiny! Bo uważam, że za to całe obwinianie mnie za nasze niepowodzenie z ciążą powinien mnie teraz przeprosić, bo problem jest wspólny!!! A wczorajsze wyniki tylko to potwierdziły! (pomijam fakt, że ja uważam niezależnie od tego jaka jest diagnoza, że to wspólny problem pary).
Mam dziś jakieś pokłady energii i ogarniam domekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 13:18
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Lavende spokojnie nie denerwuj się! Kiedy masz teraz wizytę? Na rosniecie brzucha jeszcze wcześnie, nie u każdej wszystko jest tak samo. Ja z kolei nie miałam wielkich mdłości tylko parę razy. Nie masz żadnych plamien boli itd?
Plamienia narazie przeszły, bóli zero. Dziś nawet mdłości chyba minęły i piersi przestały boleć co mnie cieszy i martwi jednocześnie
Co ma być to będzie. Nie mam wpływu na to.
-
Nefre_ ms wrote:Czekamy
Mi lekarz powiedział że pierwsza ciaza to był cud.. Musiało złożyć się wiele korzystnych okoliczności że doszło do zaplodnienia i zagnieżdżania.. To nie była kwestia jednej rzeczy tylko kilku.. Taki złoty traf.
I jej zdarzyło się to samo..
Mam nadzieję że Ci nic nie znajdzie ten lekarz A jak znajdzie to takie prawie nic
Idę pasze gotowaćPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Czekamy, też zazdroszczę wakacji
to jest właśnie częsty przedmiot naszych kłótni niestety. Bo mnie nosi, a mąż woli narazie inwestować
ja też jestem osobą, którą nosi w tym związku i ciągle bym coś robiła ciekawego
a mąż... woli iść do pracy i zarobić kasę O_o
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
malutka_mycha wrote:Czekamy świetny plan
zazdroszczę wakacji
ciekawe co Ci ten magik od Nefre powie
ale z drugiej strony przynajmniej znana byłaby przyczyna... w sumie nie wiem co gorszewolę nie mysleć na razie na ten temat
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny dzięki za wsparcie, niesamowicie miło mi się zrobiło na serduszku
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:no muszę Ci noworoczny wpierdol spuścić
ale w ciąży jesteś i się waham
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry - przyjmuję wirtualny wpierdol na klatę
Należy mi się.
Nie no, dam radę. Dupa w troki i do roboty. Od pon do pracy więc nie będzie czasu na pierdolenie o Chopinie
Też zazdroszczę wakacji. Boże mi już tak brakuje słońca i ciepła. Tak bym gdzieś wyjechała. Mam dość tych choróbsk. Poleżałabym na leżaczku w słoneczku
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:No ja mam obiecane wakacje raz w roku
a jak kupimy drugie mieszkanie to wrócimy do tematu, haahaha, już to widzę
potem zapewne będzie już dwójka dzieci i i tak temat się rozmyje na jakiś czas. ALe mimo wszystko dobrze, że jedno jest takie racjonalniejsze, bo żadne skrajności nie są dobre. więc ciocia Adry radzi korzystajcietakże to prawda, dobrze ze nasze połówki w drugą stronę - są takie... racjonalne, bo nie mielibysmy kasy na nic, a już na pewno nie na leczenie
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱