X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk my tez pamiętamy bo.mielismy 4 mce temu :P a teraz znowu. Takie życie ;)
    A ten puregon to na co?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Promyk my tez pamiętamy bo.mielismy 4 mce temu :P a teraz znowu. Takie życie ;)
    A ten puregon to na co?
    Fsh na owulacje :-)
    Dwie przeprowadzki w ciągu 4 miesięcynie wiem czy bardziej wyrazy współczucia czy uznania :D ale już docelowo teraz?:)

Nefre - dziś totalny relaks z mężem. A pić nie mogę bo jutro praca :(Tak btw to oglądaliśmy wczoraj na netflixie Gone Girl - polecam. Zakończenie może nie jakies super ale sam film- niezły. Zupełnie inny niż sie spodziewałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 22:14

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz w No. Dzis mieliśmy lot to od poniedziałku będzie mnie wiecej. Bo jutro bede sie rozpakowywac
    Malo co pisalam bo chlopcy chorowali i w ogóle opisze wam wszystkio jak bede miec chwile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 22:35

Frida91 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka no wreszcie bo my tu chyba wszystkie martwimy się!

Wy mi nie mówcie o winach i alko bo na wino mam ślinotok od początku ciąży. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ło matko, ale to w państwowym jest prawda?
    My płacimy około 1200 PLN, bo co miesiąc się to trochę waha i cieszę się że narazie tylo tyle, bo jak za kilka lat dorzucimy basen, angielski i co tam będzie chciała i dojdzie drugie dziecko to ... :D

...ale w sumie jest jeden plus tego wszystkiego - zapewne będę szczuplutka jak nigdy, bo na jedzenie braknie... hahahahaha
    Zależy o której odbierasz dziecko. My około 14:30 do 15:00 max. 5 godzin jest darmowe. Resztę naliczają. Jak nie ma dziecka to praktycznie prawie nic nie płacisz, chyba tylko jakieś grosze. Nasze przedszkole jest otwarte do 18:00. Wg. mnie jest tanio, a przedszkole super. Jedzenie mają rewelacyjne bo kuchnia na miejscu i kucharki tak po domowemu im gotują. Cieszę się, że się dostała.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Lavende to faktycznie mało płacisz za przedszkole u nas państwowe więcej kosztuje i żłobek 400zl. Moja chodzila do Montessorii i placilismy około 700zl jak na nasze małe miasto to bardzo dużo. Ja dzisiaj ogarnęłam na picus glancus chatę, chłop wrócił znajomi do nas dzisiaj przychodzą bo mają wychodne bez dzieci i takim sposobem wychodzą klatkę obok do nas heheh chyba się dzisiaj upije a miałam się odchudzac :D
    400zł za żłobek to nie jest drogo. U nas państwowo żłobek coś koło 600zl. Żłobki są sporo droższe.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana ;) Miłego Dziewczyny :)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk taką mam nadzieję że już docelowo ;) Tzn mieszkanie na pewno nie na zawsze bo to wynajem ale chociaż miasto może... Trzymam kciuki za owulację ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wysłałam Ci zaproszenie, bo nie chcę tutaj spamować o tych witaminach dla Lubego ;) Także podpytam Cię na priv. :)

Drążę temat, ale spokojnie, póki co ma jeszcze "okres ochronny" :D

Frida91 doczekasz się swojego :)

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, Ag
    nie na privie, tylko tutaj jak najbardziej piszcie o witaminach.
    Ja zarejestrowałam się na Ovu właśnie po to, żeby znaleźć tutaj przydatne informacje. No i po to, żeby widzieć, że nie jestem sama ze swoimi problemami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 11:36

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Promyk

Ty to masz dziś imprezke heh =)

Czekamy

Pilam to niebieskie Fajniej wygląda niż smakuje Dla mnie za słodkie =) ale wygląda bosko
    naprawdę? a mnie właśnie niebieskie bardzo smakowało :) wszystkie są dobre, ale fakt no trzeba lubić, bo są takie jak drinki, dość słodkie :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja kiedyś dostałam takie mienia ę się winko, wyglądało jak Twoje Czekamy. Ale jeszcze nie zdążyłam go wypić.
    z whiskey najbardziej lubię miodowa, jest taka slodziutkam albo brazylijska że spritem.
    to nie prędko spróbujesz ;)
    mąż mi kupił, bo był w sklepie i przykuło jego uwagę :) i pomyślał, że aaaa spróbujemy, tak pięknie wygląda :) myślałam, że będzie niedobre, że tylko ładnie wygląda, ale mnie bardzo smakowało :) taki drink :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza-K wrote:
    Adry, Ag
    nie na privie, tylko tutaj jak najbardziej piszcie o witaminach.
    Ja zarejestrowała się na Ovu właśnie po to, że znaleźć tutaj przydatne informacje. No i po to, żeby widzieć, że nie jestem sama ze swoimi problemami.
    Ok, bo myslalam, ze juz „problemy z moim Mężem” sa nudne.. Hahaha, ale on. To Adry napisz tu, czy Twój łykał te 6 tabletek dziennie (tak jakos to było) grzecznie czy był bunt? A liczyłas to w porównaniu z Fertilman plus np jak to cenowo wyglada w skali miesiąca.. u nas chyba lepiej bedzie jak bedzie miał do łykania mniej tabletek.. chyba ze jest kolosalna różnica cenowa

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam po seksie nie dość że dupą do góry to jeszcze poducha pod biodra i raz na jeden boczek raz na drugi i wtedy jest mieszanie jak w betoniarce :D Na forum jeszcze ktoś pisał o innej metodzie, dobrej przy tyłozgięciu. A mianowice nogi i biodra na łóżku a góra tułowia i łokcie na podłodze. :D Ja akurat tego nie praktykowałam tylko betoniarkę :P

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry jestem pod wrażeniem Twojego Męża... Szok! Gdybym nie miała Męża to szukałabym takiego „Okazu” ;) ale juz mam i musze ogarnac za Niego temat, to szukam, czytam i kombinuje ;)

Adry lubi tę wiadomość

• Pantofelek2013 Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo mam podobnie jak Ty jesli chodzi o seks. Moj tez zawsze jakos szybko dochodzil a ja nie. Ale odkad zaczelismy sie starac o dziecko jakos przestalo mi to przeszkadzac hehe. A ostatnio chyba przedszedl jakas cudowna metamorfoze bo ja skonczylam juz a On jeszcze nie. I to tak kilka razy. Tak mnie to zdziwilo ze podejrzewalam ze ukradkiem jakas viagre lyka hahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to moze najpierw niech Ciebie zaspokoi a do środka to juz na koncu ;) moj to nawet dzis stwierdził, ze ja to za rączkę wszędzie z Nim .. ale co ja mam innego zrobic? Te suplementy tez za Niego kupie i pod nosek postawie.. widzisz Adry 3 miesiące suplementacji i jaki piekne efekty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie seksu to Męża zawsze chwale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze, moze :)chyba ze po by jeszcze popracował nad Jej przyjemnością.. tyle Biedna czeka, ze nagroda sie należy!

Nefre_ ms, Zozo, Adry lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantofelek2013 wrote:
    Zozo mam podobnie jak Ty jesli chodzi o seks. Moj tez zawsze jakos szybko dochodzil a ja nie. Ale odkad zaczelismy sie starac o dziecko jakos przestalo mi to przeszkadzac hehe. A ostatnio chyba przedszedl jakas cudowna metamorfoze bo ja skonczylam juz a On jeszcze nie. I to tak kilka razy. Tak mnie to zdziwilo ze podejrzewalam ze ukradkiem jakas viagre lyka hahahaha

Kwestia starań... Jak ja tylko czuję, że w tym cyklu nie wyjdzie, to seks jest obłędny.. A jak jest ta nadzieja, że może się uda, to u mnie jest troszkę gorzej i chyba też jest takie napięcie i lekki stres... Akurat w ten wekend mamy naprawdę dobrze :D

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ