Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Mi się wydaje, że każdy ma inny próg wytrzymałości i inaczej to przeżywa. Dla mnie starania prawie 1,5 roku z przerwami na poronienie i histeroskopię to było długo i wykańczało mnie to.
Bez dzieco też da się żyć i to całkiem fajnie tylko trzeba to sobie poukładać w głowie. Nie ma jednej recepty na szczęśliwe życie.
Trawa zawsze jest bardziej zielona u sąsiada, a my musimy tylko docenić to co mamy.Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Mzos wrote:Kochana ja juz od stycznia zajmuje sie soba
Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Słuchajcie kazdy przeżywa życie jak chce. Jedni potrafią się pogodzić z sytuacją, inni za wszelką cenę będą walczyć i nie chcą przyjąć porażki. To chyba zalezy od charakteru i od tego jak bardzo nam na czymś zależy. I czy potrafimy byc z takimi decyzjami później szczęśliwi. Bardzo trudny temat i nie ma na niego jednoznacznej odpowiedzi. Po prostu.
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:chciałabym mieć jeszcze takie podejście do sprawy, a tymczasem dzisiaj mnie czeka serduszkowanie
już mnie skręca
ciąża powinna być od jednego razu. RAZ i pyk jest, dziekuje i do widzenia i nie potrzeba się tyle męczyć. Gdzie ta tęcza i jednorożce się podziały?
Ja na szczęście lubię cały czas i to nawet bardziej jak się staramy, bo nie mam już problemów ( o ile nie padam na twarz ze zmęczenia) z libido po odstawieniu tabletek, a dwa nie mam takiego strachu, że zabezpieczenia nie zadziałają i będzie "wpadka" tylko teraz to taki seks i czysta przyjemnośćJak widać nam to wpadka raczej nigdy nie groziła, ale skąd to miałam wiedzieć przed.. Wiecie, że mnie jeden ginekolog kiedyś z góry do dołu zjechał, poszłam do Niego na początku starań jakoś, z pytaniem, czy jakieś witaminy sobie kupić i tak pogadać .. - "że zanim zaczęłam stosować antykoncepcje to miałam sprawdzić, czy jestem w stanie zajść w ciążę" taki wykład mi zrobił .. wszystko mi opadło i to był pierwszy i ostatni raz jak u tego lekarza byłam... Dobrze, że ja to z tych, co generalnie w takich sytuacjach, nie dyskutują, wychodzą i nigdy nie wracają..
-
czekamynadzidzie wrote:chciałabym mieć jeszcze takie podejście do sprawy, a tymczasem dzisiaj mnie czeka serduszkowanie
już mnie skręca
ciąża powinna być od jednego razu. RAZ i pyk jest, dziekuje i do widzenia i nie potrzeba się tyle męczyć. Gdzie ta tęcza i jednorożce się podziały?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Adry
Rozumiesz to. Ja też to rozumiem. Ale Mzos jeszcze nie=)
Daj jej chwilę. Na razie ona się stara naturalnie. Jeśli się nie zabezpiecza tzn ze ma szansę
Mzos
Mi sauna szkodzi mam cerę naczyniowa.
A jakie masz przeciwciała?czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mnie od kilku dni boli brzuch zazwyczaj z jednej strony i czasem wydaje ni sie to bardziej klucie ktos ma pomysl co to? Czy to szyjka czy cos innego?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre_ ms wrote:Czarnulka
Moze jakąś kółka? Z prawej czy lewej strony? Albo coś w jelitach Ci się blokuje. Czasami przy zaywardzeniu też boli
Mozliwe.. w kazdym bardz razie juz od kilku dni biorę nospe oby przeszlo a wyróżniamy sie co drugi dzien wcześniej codziennie.. ale o dziwno nie jest to zatwardzenie wiec nie wiem czemu chodze co drugi dzien jem wiecej niz na poczatku a wtedy chodziłam codziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 15:55
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Mzos
Czystek jest dosyć fajny. Poczytaj sobie.
A jakie herbatki?
Nie znam się na tych przeciwciałach, ale ja jak mam chorobę autoimmunologiczna to mam dietę przeciwzapalna i dbać o stan jelit. Wtedy organizm mniej produkuje tego wszystkiego złego. Może przeciwciał też.
Bralas kiedyś probiotyki?
A Twoja dieta na czym polega
Tutaj masz cos wiecej na temat tych badan
https://cytolab.pl/poronienia -
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Mzos
Jakie probiotyki jadlas?
Ja chcę teraz kupić sanprobi.
Bez glutenu nabiału i cukru
Bez czerwonego mięsa i soi że względu na estrogeny. Oczywiście zero alkoholu.
Dużo warzyw i owoców, orzechów
Suplementuje oczywiście wit d magnez i kurkume z piperyna. Kwasy omega 3 i Wit c w dużych dawkach
Zielona herbata, kawa tylko raz dziennie.
Dopiero zaczęłam eliminować gluten j nabiał, to sprawia mi trudność.
Ja mialam na recepte przepisane tez juz nie pamoetam opakowania dawno nie mam
A Ty jak dlugo sie starasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:24
-
nick nieaktualnyA mnie chyba zbiera choroba kiepsko się czuje boli mnie każdy centymetr ciała
Dziwi mnie to bo ja żadko kiedy choruje hmm
Boli mnie prawy jajnik a owulacja ponoć była na lewym .
Ag my cały czas się przytulalismy z mężem ale dziś to nie wiem co z tego będzie . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdry wrote:Jakoś w wakacje czytalam gdzieś wpis rekordzistki, która po 4 nieudanych miesiącach miała dosyć i chciała rozwodzić się z mężem. Może miała gorszy dzien, ale taka dyskusja była intensywna, że nawet ja się dałam przekonać, że kobieta ma wyraźnie dosyć.
Ja nie oceniam innych, nie przestalam sie starac - nie zabezpieczam sie ale juz bez lekow i lekarzy mierzenia temperatury i takie tam. Czasem wystarczy rok zeby komus dal w kosca moze nawet i te 4 miesiace byly bardzo obciazajace fizycznie i psychicznie . Nalezy wlozyc czyjes buty i zobaczyc jak to wyglada.
WMi w takiej sytuacji opamietania sie pomogla wwiaraWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:43
-
nick nieaktualnyNo dobrze dziewczyny ale co uwazacie za nic nie robienie a czy do zajscia w coaze nie jest potrzebny seks bo mi sie wydaje ze to jest najwazniejszy element nie leki i leczenie leki moga byc na podtrzymanie ja zrobilam blad w takiej postaci ze po stratach od razu zaczelam sie leczyc a nie sprobowalam zajsc i podtrzymac tego samym duphastonem ciezko.
-
nick nieaktualny