X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mi się wydaje, że każdy ma inny próg wytrzymałości i inaczej to przeżywa. Dla mnie starania prawie 1,5 roku z przerwami na poronienie i histeroskopię to było długo i wykańczało mnie to.
    Bez dzieco też da się żyć i to całkiem fajnie tylko trzeba to sobie poukładać w głowie. Nie ma jednej recepty na szczęśliwe życie.

Trawa zawsze jest bardziej zielona u sąsiada, a my musimy tylko docenić to co mamy.
    To zalezy kto czego oczekuje. Jeśli pragniesz być piosenkarką i jest to Twoje marzenie od wielu wielu lat, niezmiennie, to nie zadowoli Cię praca kelnerki, choćbyś nie wiadomo jak sobie to w głowie poukładała.

Frida91 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mzos wrote:
    Kochana ja juz od stycznia zajmuje sie soba ;)
    toż to DOPIERO! Mamy luty :P

Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie kazdy przeżywa życie jak chce. Jedni potrafią się pogodzić z sytuacją, inni za wszelką cenę będą walczyć i nie chcą przyjąć porażki. To chyba zalezy od charakteru i od tego jak bardzo nam na czymś zależy. I czy potrafimy byc z takimi decyzjami później szczęśliwi. Bardzo trudny temat i nie ma na niego jednoznacznej odpowiedzi. Po prostu.

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    chciałabym mieć jeszcze takie podejście do sprawy, a tymczasem dzisiaj mnie czeka serduszkowanie :P już mnie skręca :/ ciąża powinna być od jednego razu. RAZ i pyk jest, dziekuje i do widzenia i nie potrzeba się tyle męczyć. Gdzie ta tęcza i jednorożce się podziały?

Ja na szczęście lubię cały czas i to nawet bardziej jak się staramy, bo nie mam już problemów ( o ile nie padam na twarz ze zmęczenia) z libido po odstawieniu tabletek, a dwa nie mam takiego strachu, że zabezpieczenia nie zadziałają i będzie "wpadka" tylko teraz to taki seks i czysta przyjemność :) Jak widać nam to wpadka raczej nigdy nie groziła, ale skąd to miałam wiedzieć przed.. Wiecie, że mnie jeden ginekolog kiedyś z góry do dołu zjechał, poszłam do Niego na początku starań jakoś, z pytaniem, czy jakieś witaminy sobie kupić i tak pogadać .. - "że zanim zaczęłam stosować antykoncepcje to miałam sprawdzić, czy jestem w stanie zajść w ciążę" taki wykład mi zrobił .. wszystko mi opadło i to był pierwszy i ostatni raz jak u tego lekarza byłam... Dobrze, że ja to z tych, co generalnie w takich sytuacjach, nie dyskutują, wychodzą i nigdy nie wracają..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    chciałabym mieć jeszcze takie podejście do sprawy, a tymczasem dzisiaj mnie czeka serduszkowanie :P już mnie skręca :/ ciąża powinna być od jednego razu. RAZ i pyk jest, dziekuje i do widzenia i nie potrzeba się tyle męczyć. Gdzie ta tęcza i jednorożce się podziały?
    Ja to rozumiem, ale chodziło mi o to, że nie można całe życie żyć czując się nieszczęśliwym. Lepiej skupić się na planie B i w międzyczasie starać się. Mi się bardzo baaaardzo zmieniło myślenie po poronieniu. Zobaczyłam, że niezachodzenie w ciążę to nie jest najgorsze co się może przytrafić. Na serio odpuściłam. Też bałam się powtórki może? Czasami człowiek potrzebuje szoku żeby się ogarnąć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    toż to DOPIERO! Mamy luty :P
    Mialam napisac intensywnie ;) bo silownia sauna i inne rzeczy ;) wczesniej sie balam bo zaszkodze teraz mam to gdzies

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Adry
    Rozumiesz to. Ja też to rozumiem. Ale Mzos jeszcze nie=)
    Daj jej chwilę. Na razie ona się stara naturalnie. Jeśli się nie zabezpiecza tzn ze ma szansę =)

Mzos

Mi sauna szkodzi mam cerę naczyniowa.

A jakie masz przeciwciała?
    Ja juz nie pamoetam wartosci jaka mi wyszla b robilam badania na immunofenotyp w kwietniu 2017r. Moja cera byla rowniez paskudna ale poprawilam ja kosmetykami z bielendy z czarnym weglem i spozywaniem wody. A saune uwielbiam mam wrazenie ze usuwa mi toksyny z orgnaizmu :)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania mialam na immunofenotyp nie powiem Ci tam byl jakis stosunek czegos nie pamietam wlasnie badania w centrum diagnostycznym i wyszly mi tam wysokie przeciwciala. Czystku nie pije ale herbatki ziolowe pije z Rossmana oczyszczajace ;)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od kilku dni boli brzuch zazwyczaj z jednej strony i czasem wydaje ni sie to bardziej klucie ktos ma pomysl co to? Czy to szyjka czy cos innego?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatwardzenie to jest masakra. Mnie kłuło wszędzie. A wczoraj już masakra. Widzę, że będę miała problem. Dziś już siemię planuję pić.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czarnulka

Moze jakąś kółka? Z prawej czy lewej strony? Albo coś w jelitach Ci się blokuje. Czasami przy zaywardzeniu też boli

Mozliwe.. w kazdym bardz razie juz od kilku dni biorę nospe oby przeszlo a wyróżniamy sie co drugi dzien wcześniej codziennie.. ale o dziwno nie jest to zatwardzenie wiec nie wiem czemu chodze co drugi dzien jem wiecej niz na poczatku a wtedy chodziłam codziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 15:55

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mzos

Czystek jest dosyć fajny. Poczytaj sobie.

A jakie herbatki?

Nie znam się na tych przeciwciałach, ale ja jak mam chorobę autoimmunologiczna to mam dietę przeciwzapalna i dbać o stan jelit. Wtedy organizm mniej produkuje tego wszystkiego złego. Może przeciwciał też.

Bralas kiedyś probiotyki?
    Probiotyki bralam przy sterydach jestem przewrazliwiona na flore jelitowa moja siostra ma problemy z jelitami ja tez jakis czas temu mialam provlemy z wzdeciami brzucha uspokoilo sie ale musze patrzec co jem.
    A Twoja dieta na czym polega

Tutaj masz cos wiecej na temat tych badan

https://cytolab.pl/poronienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mzos

Jakie probiotyki jadlas?
    Ja chcę teraz kupić sanprobi.

Bez glutenu nabiału i cukru
    Bez czerwonego mięsa i soi że względu na estrogeny. Oczywiście zero alkoholu.

Dużo warzyw i owoców, orzechów
    Suplementuje oczywiście wit d magnez i kurkume z piperyna. Kwasy omega 3 i Wit c w dużych dawkach
    Zielona herbata, kawa tylko raz dziennie.

Dopiero zaczęłam eliminować gluten j nabiał, to sprawia mi trudność.
    Warzywa jesz mrozone czy normalne ponoc w tym okresie powinno sie jesc mrozone. Bez nabialu czy bez laktozy? Wapno jak uzupelniasz?

Ja mialam na recepte przepisane tez juz nie pamoetam opakowania dawno nie mam :/

A Ty jak dlugo sie starasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba zbiera choroba kiepsko się czuje boli mnie każdy centymetr ciała :(
    Dziwi mnie to bo ja żadko kiedy choruje hmm

Boli mnie prawy jajnik a owulacja ponoć była na lewym .

Ag my cały czas się przytulalismy z mężem ale dziś to nie wiem co z tego będzie .:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jakie badania robilas ze wyszla flora kiepska? Czy samopoczucie na to po prostu wskazywalo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jakoś w wakacje czytalam gdzieś wpis rekordzistki, która po 4 nieudanych miesiącach miała dosyć i chciała rozwodzić się z mężem. Może miała gorszy dzien, ale taka dyskusja była intensywna, że nawet ja się dałam przekonać, że kobieta ma wyraźnie dosyć. :)

Ja nie oceniam innych, nie przestalam sie starac - nie zabezpieczam sie ale juz bez lekow i lekarzy mierzenia temperatury i takie tam. Czasem wystarczy rok zeby komus dal w kosca moze nawet i te 4 miesiace byly bardzo obciazajace fizycznie i psychicznie . Nalezy wlozyc czyjes buty i zobaczyc jak to wyglada.
    WMi w takiej sytuacji opamietania sie pomogla wwiara :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze dziewczyny ale co uwazacie za nic nie robienie a czy do zajscia w coaze nie jest potrzebny seks bo mi sie wydaje ze to jest najwazniejszy element nie leki i leczenie leki moga byc na podtrzymanie ja zrobilam blad w takiej postaci ze po stratach od razu zaczelam sie leczyc a nie sprobowalam zajsc i podtrzymac tego samym duphastonem ciezko.

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:34

Adry, Nefre_ ms, Zozo, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:34

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli trafi sie ciaza wtedy od razu wezme heparyne ale nie wczesniej ;) ja sie kulam przed owulacja rok czasu wiesz nie ktorym leki pomogly mi nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:18

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ