X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 17:24

Krystyna123 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    No od momentu tych bóli brałam. Wcześniej nie. Tylko suplement dla ciężarnych. Ograniczałam tabsy do minimum przez mdłości (które nadal mam tylko słabsze).
    To widocznie faktycznie to Ci było potrzebne. Może ten dyskomfort to stawianie się macicy, takie delikatne siecią. Wtedy właśnie magnez pomaga. A jak już duże dawki magnezu nie pomagają to jeszcze nospa

f1d9680377.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Adry, za mało zjadłas. Z tego nawet 1000 kalorii nie ma. Więc jutro na tych skokach jeszcze gorzej się możesz czuć. Samopoczucie na detoksie wygląda właśnie tak jak odpisałaś a Ty juz dzisiaj organizm trochę w ten stan wprowadziłas.

f1d9680377.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam swoją teściowa. Usłyszała że plecy mnie bardzo bolą i wyciągnęła jakiś sprzęt do masowania. Siedzę sobie teraz i czuję ogromną ulgę. Może jednak wytrwam do końca :D

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie jakieś chorobsko bobo teraz wszyscy chorzy :(

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 17:24

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry zdrówka!

Nefre_ms kciuki za cały ten tydzien oby poszło wszystko gładko ;) a potem walentynkowych przyjemności z Mężem ;)

Miłego tygodnia! Chyba bedzie mnie mniej, bo musze sobie zrobic detoks od tematu .. dzis śniło mi sie, ze lekarz mi powiedział, ze u mnie nie ma sensu robić hsg i od razu zrobimy laparoskopię... heh..chyba przeciążenie... ale moze dobra dusza mi bedzie streszczać co tam nowego ;)

Kciuki za nasze Rodzące i Dziewczyny z brzuszkami ;)

Adry lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny tak na szybko. Infekcja, dzisiaj to już typowo na chorobę.
    wykrakałam :/

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Bona90 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 11 lutego 2019, 10:42

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja jeszcze w w wyrku ale po mału się zbieram do sprzątania i zakupów. Jak zwykle niewyspana. No i obolała nie tylko brzuch ale i ręce. Od pewnego czasu w nocy stale zaciskam pięści - potem rano bolą. Nie potrafię nad tym zaoanować....

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nerwowe a może reakcja ból w nocy jak mała kopie. Co do nerwów też są powody ale nigdy z rękami tak nie miałam wcześniej a stres to jest ciągle. Ja bardzo niespokojnie śpię, rzucam się, jęczę i.... duszenie, duszeniem ale wargę to mu rozwaliłam parę dni temu - głupio mi jak cholera z tego powodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:15

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Nie wiem laski co tu za bardzo pisać ? bo nic sensownego mi nie przychodzi do głowy,czuję podbrzusze i wiem,że @ przyjdzie niestety jak zwykle kurwa ...

za jaką kare to wszystko ? serio nie pojmuje

Boje się tej laparoskopi i tyle w temacie nie wiem co robić chyba uciekne w pizdu...przed tym wszystkim

nie wiem czy jest sens brać ten letrozol teraz przed laparo i kiedy mam odstawic mętę nic nie wiem oustka w głowie.

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Adry

Widzisz Równie dobrze mogła być pełnia haha

A i tak uważam że za mało zjadłas hih Mycha ma lepsze oko do liczenia to jeśli to 1000 kcal to słabo.

Sa aplikacje do liczenia jeśli Cie to interesuje. Wpisujesz produkty co zjadłas i wychodza kcal.
    =)
    Ja nie korzystam heh

Ja dziś badań kreatynina W środę rezonans =) jej jak to szybko leci.
    Dokładnie - oko. Nie liczyłam tego ale tak na pierwszy rzut to dużo za mało.

Kuruj się Adry i faktycznie deteoks odpuść. Organizm musi być przy tym w pełni sił

f1d9680377.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Jak ja nienawidze poniedzialkow!
    Nawet psu sie rano wstawac nie chcialo. Ale teraz cwaniak pewnie spi sobie w najlepsze, a ja siedze i mu na karme ciezko pracuje :-P
    Noo, nie wiem kto wymyślił "pieskie życie" :)

f1d9680377.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:42

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie.

Nie wiem laski co tu za bardzo pisać ? bo nic sensownego mi nie przychodzi do głowy,czuję podbrzusze i wiem,że @ przyjdzie niestety jak zwykle kurwa ...

za jaką kare to wszystko ? serio nie pojmuje

Boje się tej laparoskopi i tyle w temacie nie wiem co robić chyba uciekne w pizdu...przed tym wszystkim

nie wiem czy jest sens brać ten letrozol teraz przed laparo i kiedy mam odstawic mętę nic nie wiem oustka w głowie.
    Evell póki tej @ nie ma to się nie zalamuj. Issa po pozytywnym teście też o bólu podbrzusza pisała.

Może skontaktuj się z lekarzem w sprawie leków? Nie dostałaś żadnych wytycznych?

Powkurzaj się kochana, pokrzycz, połącz (ale dopiero jak @ przyjdzie) a później stalowe posady i laparo. Z tego co dziewczyny piszą to jest na prawdę rutynowy zabieg a a nuż Wam pomoże. Spróbuj o tym pomyśleć jak o szansie a nie tragedii.

Evell, Zozo lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell

co do letrozolu to Ci nie powiem, ale ja nie mam odstawiać mety na swój zabieg. Za to mam się nie starać w cyklu z laparo więc jeżeli to by było clo to chyba nie ma sensu brać. Ale nie wiem jak działa letrozol. Powinnaś zapytać lekarza.
    W momencie laparo nie powinno być ryzyka ciąży..

A poza tym to czekaj aż @ przyjdzie, bo dopóki jej nie ma nic nie wiadomo :)

Mycha

Ja nigdy nie liczyłam tak kalorii, ale intuicyjnie wydaje mi się, że jest minimum białka i węglowodanów jakie musisz w ciągu dnia zjeść. Ilośc warzyw, przynajmniej większości , to jest kwestia objętości posiłku, ale kalorie z tego są raczej niegroźne. Nie wiem ile by człowiek przytył gdyby jadł samą kapuste.
    Tak, oprócz kalorii bardzo ważny jest stosunek wegli do białek i tłuszczów. To zawsze najciezej było mi utrzymać. Zawsze miałam za dużo wegli a za mało tłuszczy. Jak ta równowaga jest zaburzona to też efekty diety są gorsze. Tylko na początku liczenie tego wszystkiego zabiera sporo czasu bo człowiek się nie zna. I to niestety zniechęca bo mało kto ma czas żeby stworzyć sobie jadłospis, zrobić zapas produktów, rozpisać sobie proporcje i jeszcze przygotować posiłki.

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell nie bój się laparo, już Ci mówiłam. To jest szansa że albo coś znajdą i naprawią albo nie znajdą to tym lepiej bo będziesz wiedzieć że chodzi o jakość owulacji. Wtedy bym się do kliniki wybrała chyba.

Nie lubię gdy Synek tak kopie nisko wczoraj aż podskoczyłam bo chyba walnął w pęcherz. Macie metody żeby się przesunął? :D Wtedy podkładam poduchy pod tyłek ale wtedy brzuch trochę twardy się robi. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:03

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Evell nie bój się laparo, już Ci mówiłam. To jest szansa że albo coś znajdą i naprawią albo nie znajdą to tym lepiej bo będziesz wiedzieć że chodzi o jakość owulacji. Wtedy bym się do kliniki wybrała chyba.
    Otóż to! Pomyśl, że być może laparo rozwiąże Twoje problemy z zajściem w ciążę! A nie myślałaś tez żeby jednocześnie histeroskopię zrobili? Zobaczą co tam jest z macicą, czy tam też nei ma przeszkód. Bo laparo to obejrzą tylko jajniki i troche tego co wokół.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Adry

W Polsce to trzeba mieć zdrowie żeby chorować :D
    i dużo kasy :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ