Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:Nie mówię, żeby babki nie karmiły dzieci publicznie, że mnie to obraża itp. ale nie podoba mi się, a byłam świadkiem, jak dziecko podchodzi do stołu gdzie wszyscy siedzą i mamo daj cyca i mama daje.. Dziecko 5 lat, babka waży 100 kg, a ja na przeciwko wpierdalam schabowego
Hahaha dokładnie, mam podobne zdanie co Ty. Karmienie piersią jest super i powinno się o ile się dą itd, itp. Ale bez przesady. Co za dużo to niezdrowo. Nie wyobrażam sobie, żeby mówiące dziecko jeszcze karmić piersią. Przecież takie dziecko powinno jeść już normalne pokarmy a nie cyca.Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Kurde, tak was czytam cieżarówki i też tak chce
czekamynadzidzie, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk89 wrote:Kurde, tak was czytam cieżarówki i też tak chce
ale ja się do nich szczerzę i szczerzę i nic wirusków nie chcą dać. Patrz takie są!Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Mi sie wydaje ze mówienie to jeszcze nie wyznacznik bo przecież 1,5roczne dzieci juz cos tam gadają
A jednak mleko piją. A lepiej chyba z cyca niż z proszku o ile to możliwe oczywiście. Niech juz tam każdy robi jak uważa ale tez 3 lata osobiście uważam ze to juz za duzo bo to juz przedszkolak i jednak inny poziom rozwoju niż taki berbeć...
Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
A w sumie co to kogo obchodzi jak długo i czym karmi... Przecież nie musi na to patrzeć jak komuś nie pasuje. Zresztą te większe dzieci które już chodzą i jedzą raczej nie dostają piersi na żądanie jak niemowlę tylko np.do usypiania w dzień czy na noc... Z tego co słyszę po znajomych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:24
Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
No jasne, że każdy wychowuje jak chce. I nic mnie do tego. Wyraziłam tylko swoją opinię, że 3 latek dalej na piersi to dla mnie przesada (nie chodziło mi o 1,5 roczne dziecko w gwoli sprostowania). A jak ktoś sobie lubi przesadzać to jego sprawaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida91 wrote:A w sumie co to kogo obchodzi jak długo i czym karmi... Przecież nie musi na to patrzeć jak komuś nie pasuje. Zresztą te większe dzieci które już chodzą i jedzą raczej nie dostają piersi na żądanie jak niemowlę tylko np.do usypiania w dzień czy na noc... Z tego co słyszę po znajomych.
przecież nikomu rad nie daję ani nie krytykuję
No stress Frida
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja tam wolę o tym nie myśleć żeby się nie stresować. Co ma być to będzie. Jakieś tam mieszanki mam, w razie W.
Ale pytanko mam do matek. Kupowalyscie jakieś specjalne ciuchy do karmienia? Żeby Wam łatwiej było. Bo jakoś na to nie wpadłam a Adry coś wspomniała że trzeba myśleć jak się ubrać. -
nick nieaktualnyZozo wrote:IssaMelissa co tam u Ciebie? Jak się czujesz? Rzygasz już hihi
Tak swoją drogą to strasznie trudno mi was nadrobić. Co doczytam do końca, to już napisać nie ma kiedy.
Co do imion to mi się podobają Lilianna, Bianka, Aleksandra i Alina więc dla dziewczynek mam pod dostatkiem. A dla chłopców to Filip i Beni(Beniamin), ewentualnie jeszcze Tomek, ale to to raczej tak półśrednioWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 03:33
Zozo, czekamynadzidzie, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki liczysz.
Cześć IssaMelissa dobrze że nie masz takiej agentki w pracy jak ja, która mikjając mnie ze 2-3 razy na schodach wykryła mi ciąże właśnie w takim terminie mniej więcej ( a u drugiej koleżanki jeszcze zanim tamta test ciążowy zrobiła hi hi hi).IssaMelissa, czekamynadzidzie, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:wolny kraj można wypowiedzieć swoje zdanie
przecież nikomu rad nie daję ani nie krytykuję
No stress Frida
Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
IssaMelissa jeśli miałaś duży odstep miedzy owulacja a okresem to licz 2 tygodnie przed owulacja. Ja tak mam i okres mialam 10.10 a owulacje ok.14.11 i bez sensu żebym miała sobie dodawać jakieś 4 tygodnie
Swoją drogą ale jaja... Zaczynam już 16 tydzień! Zaraz połowaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:32
IssaMelissa, czekamynadzidzie, malutka_mycha, Multiwitamina lubią tę wiadomość