Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre dlatego takie liczenie kalorii i stosunku jednego do drugiego ma nam dać tylko orientacyjne pojęcie jak jeść. Póki nie wyliczylam sobie ile powinnam jeść tłuszczy a później nie przyjrzałam się swojej diecie to nie miałam pojęcia jaki mam deficyt. I samo obserwowanie organizmu tej wiedzy by mi nie dało bo czułam się dobrze i wagę odpowiednią trzymałam. Ale okazało się że może być jeszcze lepiej. I jak już sobie po kilku dniach poukladalam wszystko w głowie to już nie liczyłam bo dostała bym świra
ale wg mnie takie kilkudniowe przeanalizowanie całego jadlospisu jest ważne, dużo błędów i niedociągnięć można wychwycić.
a na dłuższą metę chodzi nie o to żeby być na diecie i liczyć kalorie ale żeby zmienić styl żywieniaNefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość
-
Nefre no jeszcze z dupka to spoko, ale jak chcesz cycki podnieść? Ja kogo się pytałam to mówił że na to ewentualnie można mięśnie klatki ćwiczyć ale cudów nie zdziałać bo w głównej mierze to tluszcz
czekamynadzidzie, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
Nefre bedzie machac cyckami na prawo i lewo i w ten oto sposób je magicznie ujędrni
Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Po karmieniu to dopiero są zwisy. Ale mam to gdzieś. Mąż i tak lubi moje.
Za to mówi że nie podobają mu się wielkie bo to tylko tłuszcz. Ale też ma generalnie fobie na temat tłuszczu u kobiet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:34
-
Ja przed ciążą miałam mały biust, przutyłam ok 12 kg. Ale jak się wypełniły mlekiem to były dużo większe
Tu jest taki obrazek fajny.
Przed ciążą były gruszki przy karmieniu wulkany avpotem cytrynki.
A teraz jest między gruszkami a wulkanami.
http://www.psychologiawygladu.pl/2015/05/ksztat-piersi-prawde-ci-powie.html?m=1
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Otóż to! Pomyśl, że być może laparo rozwiąże Twoje problemy z zajściem w ciążę! A nie myślałaś tez żeby jednocześnie histeroskopię zrobili? Zobaczą co tam jest z macicą, czy tam też nei ma przeszkód. Bo laparo to obejrzą tylko jajniki i troche tego co wokół.
Kurcze nie rozróżniam histero od drożnosci bo ja mam napisane na skietowaniu laparoskopia diagnostyczna+drożnosc jajowodów czy histero to to samo co drożnosc ? -
Ja między innymi przez karmienie złapałam okropną deprechę. U mnie to była porażka na całej linii. Mała z 37 tygodnia, z masą 2300, nie była w ogóle zainteresowana cycem. Byłam w szoku. Jakby nigdy nie czuła głodu. Nikt nie potrafił pomóc. Ona nie umiała ssać. Nawet z butelki słabo jej to szło. A lekarze tylko stresowali, że musi jeść by nadrobić wagę i nie schudnąć bo nie puszczą nas do domu. Ile ja się napłakałam to moje. Ona nie chciała piersi. Ciumkała ją chwilę po czym zasypiała. Nie dało się jej dubudzić do jedzenia. To był koszmar. Wlewałam jej mleko butelką na śpiocha i każde karmienie butlą oddalało nas od kp. Na początku próbowałam z laktatorem, ale marne ilości odciągałam, a potem było już coraz mniej. Potrafiłam z wielkim bólem odciągnąć 20ml. Olałam to i wtedy odżyłam. Jak komuś się trafi dziecko jak moje to nawet święte boże nie pomoże.
Mnie dziś znowu od rana ciągnie brzuch -
Nefre_ ms wrote:Arienka
masakra tyle odciągania?
sąsiadka też odciągała ale odpoczątku, bo mała była w inkubatorze od razu nauczona do butelki..
A znajomej bliźniaki to dzieciakom podcinali więzełka bo u wcześniaków to często przyczyna problemów ze ssaniem.
Dla mnie odciąganie to ulga była. Bo on i tak nie wyciągał wszystkiego bo usypiał najczęściejZa to moje z butli jak szalony ciągnął i sie ożywiał. Na koniec karmienia póki laktatorem nie odciągnęłam to mnie cycki bolały. Potem miałam już zamrożone zapasy tyle tego było. Pod koniec odciągałam tylko raz dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:57
-
Adry to dla mnie jesteś mega bohaterką że butli nie dałaś! Ja wybrałam opcję pośrednią i mimo że butle i laktator woziłam to wiedziałam że synek dostaje najlepsze mleczko.
Zozo miałam to samo ale dłużej niż 2 tygodnie. Pierwszą noc przespał całą (12-6 rano) jak miał chyba 8 miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:58
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Ooo Lavende, bardzo dziwne, myślałam że dzieci instynktownie szukają pożywienia, czy cyca czy butli, a to ciekawostka
pewnie do dzisiaj jest niejadkiem
-
Adry wrote:U mnie zaczela przesypiać całe noce po odstawieniu cyca. Niestety nie działa tak cały czas. Aktualnie od kilku tygodni trzeba wstawać do szefowej nawet po kilka razy
Ech... fun times
Na szczęście mała już rzadko sika w nocy, ale ona z tych co sporo piją i dużo sika.
-
Lavende86 wrote:No ciążko karmić piersią jak dziecko nawet nie chce złapać cycka i ma go w nosie. To nie na moje nerwy. Ona zawsze mało jadła. Potem miała etap, że było spoko, a teraz znowu wybrzydza i lista rzeczy których nie zje jest dłuuuga. Ona żyje na powietrzu👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja odciagalam mleko laktatorem chlopcy nauczeni na buteleke w szpitalu nie zlapali cycy .. odciagalam 4 mies co 2 h dziennie przy czym odciaganie trwało jakieś 20minut .. przy czym maly jeadl 15-20min bo byl na poczatku nauczony w szpitalu jesc kiedy chce tzw butle mial w buzi i ssal np 10 ml przysypial po czym dalej ssal .. pozniej zrezygnowałam malym nie starczalo mleka musislam podawac sztuczne coraz mniej czasu bylo na wszystko wiec przeslismy na sztuczne ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:36
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity