X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka tak,wyszły mi liczne bakterie. No zobaczę co mi powie we wtorek. Bo chyba to jie takie niebezpieczne i moge spokojnie poczekać? Najwyżej da mi antybiotyk i trudno... Skoro już ten furagin nie pomaga ani domowe sposoby to chyba nie będzie wyjścia. Dziś to normalnie latam co 3 minuty :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida no ja bym wyprosiła antybiotyk skoro liczne są. Dobrze jakbyś CRP sobie zrobiła. Ja z tym pessarem bede robic za każdym razem i prosić o wymaz bo sie boje infekcji.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre pessara w ogóle nie czuć mimo że jest wielki jak wnętrze dłoni. :) Czuję palcem przy aplikacji luteiny. Na początku miałam wrażenie że jest od razu przy wejściu do pochwy teraz jest chyba wyżej.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest to crp?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel, Multi torba do szpitala spakowana? :) u mnie jeszcze nie bo ja potrzebuje jeszcze przyszly tydzień dla siebie więc sie nie pakuje bo nie zamierzam rodzic ;) w czwartek jeszcze endokrynolog i odbieram ostatnie wyniki do szpitala więc zaciskam nogi ;)

A tak poważnie zlecialo strasznie. Ja jutro donoszona wiec czuje wzgledny spokoj jesli chodzi o mala tylko zostalo jeszcze do poogarniania pare rzeczy. A jak u Was? Wszystko kupione?

Ciekawa jestem co z tą moja torbiela endo i polipem przy porodzie. Polip to moze odpasc ale ra torbiel to chyba nie peknie? Hmm lekarz nic o niej nie mowi. Bede sie musiala znow tym zająć po porodzie.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla małej potrzebuje jeszcze tylko pieluszek. Dla siebie tantum rosa i kilka rzeczy do dopakowania w ostatniej chwili typu szlafrok, woda. Poza tym mam wszystko. Bio4 2 torby - dla mnie większa a dla Nastusi mniejsza.

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A co to jest to crp?

CRP to z krwi się bada. Podwyższony świadczy o stanie zapalnym-infekcja,zakażenie itp. Więc przy licznych bakteriach w moczu pewnie masz podwyższony i raczej powinnaś mieć antybiotyk. Im wyższe CRP tym gorzej ale lekarzem nie jestem.

Beatrix a torbiel endo nie znika w ciąży? W końcu tyle m-cy bez nowej krwi i progesteron co leczy endo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 19:48

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beatrix a torbiel endo nie znika w ciąży? W końu tyle m-cy bez nowej krwi i progesteron co leczy endo.[/QUOTE]

Hmm przyznam, ze nie wiem. Rozumiem ze torbiel sie nie powiekszala w zwiazku z vrakiem miesiaczki ale czy poprostu mogla zniknac? Jakos mi sie nie wydaje zeby takie torbiele samoistnie sie cofaly. Czas pokaze.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest wśród was jakaś miłośniczka Jerzego Zięby?

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Wróbel no to ciekawe kiedy maluch wreszcie wyjdzie na świat :)

Kurde a mnie męczy to zapalenie pecherza. Biorę ten furagin a jednak ciągle coś mnie tam szczypie. Chyba jednak nie obędzie się bez antybiotyku :(
    A można furagin w ciąży? Antybiotyk ponoć lepszy...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:51

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 16:22

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Ja dla małej potrzebuje jeszcze tylko pieluszek. Dla siebie tantum rosa i kilka rzeczy do dopakowania w ostatniej chwili typu szlafrok, woda. Poza tym mam wszystko. Bio4 2 torby - dla mnie większa a dla Nastusi mniejsza.
    O kurde to sporo. Ja miałam jedną torbę dla siebie i małej. Potem mąż ewentualnie zabierał coś do prania i przynosił. U nas w szpitalu ubierałam dziecko w ubranka szpitalne i potem oni to prali. Mało kto używał swoich bo potem mogły się zapodziać u położnych i można było ich nie odzyskać. Mi to było na rękę bo nie marwiłam się o pranie. Potem dopiero miałam z 2 swoje ubranka. Kosmetyków zakazują używać. Wszystko mają swoje.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ukochany dziś z nim rozmawiał. Opowiedziałabym wam coś ale nie chcę wywołać awantury więc jak któraś w niego wierzy to nie się przyzna i będę siedzieć cicho. Ja go generalnie nie trawię....

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu trzeba wszystko swoje mieć i nie ma mowy żeby ktoś coś ci wyprał. Kosmetyki też tylko to co przywieziesz. Nawet kuchni nie mają więc jak w nocy zgłodniejesz to trzeba mieć własne i nie psujące się (radzili sucharki).

npV2p1.png

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry, Evell, Arienkas83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc według mnie (a jestem sporą zwolenniczką ziół) jest to po prostu oszust. Antyszczepionkowiec twiedzący że raka leczy się wlewani z wit.C. Była nawet taka sprawa że kobieta zmarła na niewydolność nerek spowodowaną giganycznymi dawkami wit.C zaleconymi przez niego jsk lek na raka. Brak jakiegokolwiek wykształcenia medycznego. Sprzedaje za grubą kasę nie przebadane w żaden sposb wyciągi z ziół itp. Tyle tytułem wstępu.

Mąż dziś obsługiwał jakąś imprezę narodowców w pracy. No i przyszedł taki jeden, morda niby znajoma ale nie kojarzył kto to. Gościu zaczą nawijać mu o tym jakie szczepionki złe itp. Na to mój najdroższy stwierdził że nieumiejętnie podana nawet witamina C może zabić. Skrzywił się facet tak jakby cała tą witaminę C ze swojej dystrybucji zeżarł. To już mojego nieco zastanowiło i zapytał kolesia kim jest i czy ma jakieś wykształcenie medyczne. Kim jest się nie przyznał, stwierdził tylko że doświadczenie i wiedzę a nie wykształcenie.

Jak mąż wrócił opowiwdział mi o tym, poszukaliśmy zdjęcia w necie i okazało się że to właśnie Zięba był.

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    U mnie w szpitalu trzeba wszystko swoje mieć i nie ma mowy żeby ktoś coś ci wyprał. Kosmetyki też tylko to co przywieziesz. Nawet kuchni nie mają więc jak w nocy zgłodniejesz to trzeba mieć własne i nie psujące się (radzili sucharki).
    Ktory szpital wybrałaś?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ