Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Media maja bardzo duży wpływ na to jak wyobrażamy sobie nasze życie. A w sumie internet. Wczoraj przypadkiem oglądaliśmy teledysk Shakiry. Zawsze bardzo lubiłam ta piosenkarka, jej uśmiech mi się podoba. No a figura swoją drogą. Teraz czując się jak słońca musiałam mieć rozmarzony wzrok bo mąż się spytał co się tak patrzę. No to mówię że chciałabym taka figurę. A on zaczął punktowa że przed ciążą to w sumie dużo mi do niej nie brakowało, że przecież ona prawie w ogóle tyłka nie ma, cycki ma mniejsze niż ja. Tylko jej ogólny wizerunek jest pozytywny i niektóre kobiety chciałyby się z nią utożsamiać. I dopiero to wypunktowanie uświadomił mi że mąż ma rację. Wiadomo że ciężko pracuje na wszystko co osiągnęła ale pewnie też ma jakiś kompleks (dupa, cycki) ale tego na tym ekranie nie widać.
I to samo jest z domem/mieszkaniem i rodzina. Zdjęcia idealnego mieszkania z uśmiechnięta rodzina dookoła stołu robią nam wodę z mózgu. Teraz już i tak jest trochę więcej zdjęć ciała kobiety po porodzie które nie wygląda idealnie i blogów, gdzie na zdjęciach panuje bałagan. Ale co się ludziom dziwić że chcą dążyć do doskonałościAdry, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:Kuźwa. To ja też pakuje siebie, pakuje mała, ubieram mała... a ojciec dyrektor stoi już w butach i patrzy na mnie..., bo ja jeszcze w piżamie i że zdziwieniem... To Ty jeeeeszcze nieeeee gotowaaaa
i ja mu zawsze odpowiadam po cichu... Spierdalaj
i oboje się śmiejemy
myślałam że kark sobie skręci bo cały czas nas obserwowal
Adry, Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Nefre siwe włosy to ja już mam
taka genetyka
Trzeba znaleźć ten złoty środek, z jednej strony nie można całkiem odpuścić bo będziemy zaniedbane a nasze mieszkania będą wyglądać jak po wybuchu. A z drugiej nie zabijać się dla piękniejsze figury czy posprzatanego mieszkania na błysk.Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość
-
U nas generalnie największy problem to niewyspanie. Mała ma 3,5 roku a i tak często się nie wyśpimy. Dziś np wstała to jeszcze ciemno było, a ta każe mi wstawać krzycząc że już jest ranek. Ogólnie nie jest źle, ale dla mnie ciąża z małym dzieckiem u boku to hardcore... zwłaszcza, że ta ciąża daje mi w kość jak narazie. Brzuch dalej boli i ciągnie, a ta chce szaleć. Nie przetłumaczysz jej. Mój mąż jak jest w domu to teraz 90% robi za mnie i w domu i przy małej. Bardzo pomaga. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Już bym chciała się lepiej poczuć. W pierwszej ciąży śmigałam jak gazela do końca a teraz szkoda gadać
-
Multi - długo tak nie pociągniesz bez spania. Mąż niestety będzie musiał Ci pomóc. Nie ma, że boli. Chodzenie do pracy to nie jest jakieś bohaterstwo wbrew pozorom mimo, że faceci tak często uważają. Ja po roku wróciłam do pracy i co? Miałam nie robić przy dziecku bo ja pracuję i muszę się wyspać?
Niestety, tak to nie działa. Robiąc wszystko sama po jakimś czasie wpadniesz w takie zmęczenie, że sobie nie wyobrażasz. Nie straszę, ale niestety branie wszystkiego na siebie nie jest dobrym pomysłem. Ja mam porównanie: dzień w pracy 12h, a dzień z dzieckiem w domu - zgadnij po czym byłam bardziej zajechana
Do pracy to faceci idą odpocząć od tego co się dzieje przy dziecku w domu - uwierz mi
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry, nie bez powodu pozbawianie snu było kiedyś formą torturowania więźniów
Po kilku tygodniach układ nerwowy siada. Zaczynasz ryczeć z byle powodu i wpadasz w doła...
Mój szwagier gadał zawsze, że on to się w robocie zmęczy, a siostra tylko z dzieckiem się bawi cały dzień i czym ona się męczy? Zostawiła go raz i przyjechała do mnie to po 4 godzinach wydzwaniał gdzie ona jest i kiedy wróci bo mały stęka i nic na niego nie działaBył wykończony
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Multi - ja nie mówię, że nie dasz rady. Tylko bez pomocy będzie to twoim kosztem. Nie daj się zapędzić w myślenie, że facet pracuje to potem ma tylko odpoczywać. A co będzie jak będziesz chciała iść do pracy? Kiedyś kobiety to były służące i nie warto wracać do tych czasów. Ja tam uważam, że facet ma pomagać i to dużo bo to dziecko sroce spod ogona nie wypadło. Mój ojciec wszystko przy nas robił z tego co mama mówi. Też pracowali oboje. Kiedyś nie było rocznego macierzyńskiego.
Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Adry, nie bez powodu pozbawianie snu było kiedyś formą torturowania więźniów
Po kilku tygodniach układ nerwowy siada. Zaczynasz ryczeć z byle powodu i wpadasz w doła...
Mój szwagier gadał zawsze, że on to się w robocie zmęczy, a siostra tylko z dzieckiem się bawi cały dzień i czym ona się męczy? Zostawiła go raz i przyjechała do mnie to po 4 godzinach wydzwaniał gdzie ona jest i kiedy wróci bo mały stęka i nic na niego nie działaBył wykończony
Lavende86, Adry lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie sposób Was nadrobić! wiosna idzie! dziś już tak było pięknie i ciepło
Mam nadzieję,że miałyście bardzo miły weekend! A Promyka89 Bobas się już z Nią byczy w spa !!! (oby! oby! oby!) niech się dzieje, bo dawno nie było dwóch kreseczek (a Isla kogoś do pary szuka) w końcu tutaj ciążę chodzą parami ..
Adry, IssaMelissa lubią tę wiadomość
-
Nefre to daj sobie spokuj z cyckami na razie. Jak markery są dobre to prawdopodobnie to łagodne zmiany. Myślę że jest duża szansa że usuną ci to podczas operacji bo i tak muszą to zrobić więc na cholerę 2 razy cię otwierać.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość