X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Media maja bardzo duży wpływ na to jak wyobrażamy sobie nasze życie. A w sumie internet. Wczoraj przypadkiem oglądaliśmy teledysk Shakiry. Zawsze bardzo lubiłam ta piosenkarka, jej uśmiech mi się podoba. No a figura swoją drogą. Teraz czując się jak słońca musiałam mieć rozmarzony wzrok bo mąż się spytał co się tak patrzę. No to mówię że chciałabym taka figurę. A on zaczął punktowa że przed ciążą to w sumie dużo mi do niej nie brakowało, że przecież ona prawie w ogóle tyłka nie ma, cycki ma mniejsze niż ja. Tylko jej ogólny wizerunek jest pozytywny i niektóre kobiety chciałyby się z nią utożsamiać. I dopiero to wypunktowanie uświadomił mi że mąż ma rację. Wiadomo że ciężko pracuje na wszystko co osiągnęła ale pewnie też ma jakiś kompleks (dupa, cycki) ale tego na tym ekranie nie widać.
    I to samo jest z domem/mieszkaniem i rodzina. Zdjęcia idealnego mieszkania z uśmiechnięta rodzina dookoła stołu robią nam wodę z mózgu. Teraz już i tak jest trochę więcej zdjęć ciała kobiety po porodzie które nie wygląda idealnie i blogów, gdzie na zdjęciach panuje bałagan. Ale co się ludziom dziwić że chcą dążyć do doskonałości

Adry, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Kuźwa. To ja też pakuje siebie, pakuje mała, ubieram mała... a ojciec dyrektor stoi już w butach i patrzy na mnie..., bo ja jeszcze w piżamie i że zdziwieniem... To Ty jeeeeszcze nieeeee gotowaaaa :D i ja mu zawsze odpowiadam po cichu... Spierdalaj :D i oboje się śmiejemy
    Ja wczoraj podniosłam cięższa torbę z zakupami. Mąż mi to wyrwał i dosyć głośno mówi do mnie "jebne Ci" i już trochę ciszej że nie dbam o siebie, czy chce ta ciąże stracić itd. Wkurwil się trochę. Ale starszy koleś który przechodził usłyszał tylko to pierwsze zdanie. Patrzył na nas jak na patologie :D myślałam że kark sobie skręci bo cały czas nas obserwowal

Adry, Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre siwe włosy to ja już mam :D taka genetyka :)

Trzeba znaleźć ten złoty środek, z jednej strony nie można całkiem odpuścić bo będziemy zaniedbane a nasze mieszkania będą wyglądać jak po wybuchu. A z drugiej nie zabijać się dla piękniejsze figury czy posprzatanego mieszkania na błysk.

Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie najlepiej ale można było się tego spodziewać w większości... Torbilkami to się nie martw, raczej nie będą problemem. A te zmiany gdzie są? Może tam w Dortmundzie ci to zbadają. U Niemców wyniki histo są podobno błyskawicznie.

npV2p1.png

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba potrzebuje bardziej lopatologicznie. Zmiany rozumiem, kiedy będą próbki pobierane?
    A jak się ma reszta do tego co się spodziewałas? Wyjazd dalej aktualny?

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas generalnie największy problem to niewyspanie. Mała ma 3,5 roku a i tak często się nie wyśpimy. Dziś np wstała to jeszcze ciemno było, a ta każe mi wstawać krzycząc że już jest ranek. Ogólnie nie jest źle, ale dla mnie ciąża z małym dzieckiem u boku to hardcore... zwłaszcza, że ta ciąża daje mi w kość jak narazie. Brzuch dalej boli i ciągnie, a ta chce szaleć. Nie przetłumaczysz jej. Mój mąż jak jest w domu to teraz 90% robi za mnie i w domu i przy małej. Bardzo pomaga. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Już bym chciała się lepiej poczuć. W pierwszej ciąży śmigałam jak gazela do końca a teraz szkoda gadać :-/

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:52

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a te wyniki dajesz teraz lekarzowi w PL czy dopiero w Dortmund?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi ja mam takie same obawy. Zobaczymy jak to wyjdzie...
    Nefre słusznie nie czytaj dalej, puki nie ma histo to nie zależnie jak to wygląga to jest to wróżenie z fusów. Nie ma co się na razie nad tym zastanawiać.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - długo tak nie pociągniesz bez spania. Mąż niestety będzie musiał Ci pomóc. Nie ma, że boli. Chodzenie do pracy to nie jest jakieś bohaterstwo wbrew pozorom mimo, że faceci tak często uważają. Ja po roku wróciłam do pracy i co? Miałam nie robić przy dziecku bo ja pracuję i muszę się wyspać? :-D Niestety, tak to nie działa. Robiąc wszystko sama po jakimś czasie wpadniesz w takie zmęczenie, że sobie nie wyobrażasz. Nie straszę, ale niestety branie wszystkiego na siebie nie jest dobrym pomysłem. Ja mam porównanie: dzień w pracy 12h, a dzień z dzieckiem w domu - zgadnij po czym byłam bardziej zajechana :-D Do pracy to faceci idą odpocząć od tego co się dzieje przy dziecku w domu - uwierz mi :-P

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:52

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, nie bez powodu pozbawianie snu było kiedyś formą torturowania więźniów :-D
    Po kilku tygodniach układ nerwowy siada. Zaczynasz ryczeć z byle powodu i wpadasz w doła...

Mój szwagier gadał zawsze, że on to się w robocie zmęczy, a siostra tylko z dzieckiem się bawi cały dzień i czym ona się męczy? Zostawiła go raz i przyjechała do mnie to po 4 godzinach wydzwaniał gdzie ona jest i kiedy wróci bo mały stęka i nic na niego nie działa :-D Był wykończony :-D

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - ja nie mówię, że nie dasz rady. Tylko bez pomocy będzie to twoim kosztem. Nie daj się zapędzić w myślenie, że facet pracuje to potem ma tylko odpoczywać. A co będzie jak będziesz chciała iść do pracy? Kiedyś kobiety to były służące i nie warto wracać do tych czasów. Ja tam uważam, że facet ma pomagać i to dużo bo to dziecko sroce spod ogona nie wypadło. Mój ojciec wszystko przy nas robił z tego co mama mówi. Też pracowali oboje. Kiedyś nie było rocznego macierzyńskiego.

Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja też mam odpowiedzialną pracę i prokuratora jesli popełnię błąd. Mąż tak samo. Teraz to on wstaje do małej w nocy a rano idzie do roboty. Przyzwyczaił się.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Adry, nie bez powodu pozbawianie snu było kiedyś formą torturowania więźniów :-D
    Po kilku tygodniach układ nerwowy siada. Zaczynasz ryczeć z byle powodu i wpadasz w doła...

Mój szwagier gadał zawsze, że on to się w robocie zmęczy, a siostra tylko z dzieckiem się bawi cały dzień i czym ona się męczy? Zostawiła go raz i przyjechała do mnie to po 4 godzinach wydzwaniał gdzie ona jest i kiedy wróci bo mały stęka i nic na niego nie działa :-D Był wykończony :-D
    właśnie mnie to mega wkurza jak facet uważa, że siedzenie z dzieckiem to jest sama frajda, no ale ogarniecie dziecka i sprzatanie jakies 15 razy dziennie po nim, przebieranie, szykowanie jedzenia itp. to wcale nie jest męczące? Świetny sposób na pokazanie facetowi jak wygląda ta "zabawa" z maluchem. Zrobiłabym identycznie :)

Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - chyba musisz zaczekać co lekarz na to bo samemu gdybać trudno nie znając się. To są skomplikowane sprawy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie sposób Was nadrobić! wiosna idzie! dziś już tak było pięknie i ciepło :D

Mam nadzieję,że miałyście bardzo miły weekend! A Promyka89 Bobas się już z Nią byczy w spa !!! (oby! oby! oby!) niech się dzieje, bo dawno nie było dwóch kreseczek (a Isla kogoś do pary szuka :D ) w końcu tutaj ciążę chodzą parami ..

Adry, IssaMelissa lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:53

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ty masz te zminy w piersiach? Czy gdzie? Może ci je usuną przy okazji tej operacji?

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to daj sobie spokuj z cyckami na razie. Jak markery są dobre to prawdopodobnie to łagodne zmiany. Myślę że jest duża szansa że usuną ci to podczas operacji bo i tak muszą to zrobić więc na cholerę 2 razy cię otwierać.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ