X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te sie u mnie sprawdzają :) i tez maja ładne odcienie - wpadają w beze. Co do różu to u mnie MAC well dressed, rozswietlacza używam teraz z wibo tani i dobry. A tez na imprezy jest dobry spray utrwalający z Kobo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumene jakos 50-60 zł ale bardzo wydajny!
    Jak pomyslałam o becie to mi sie aż słabo i żygać chce.. nienawidzę tego badania i czekania na wynik... a przed sposobem Multi bym musiała..

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:54

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam jak mi sie chce, ale tez jestem w stanie wyjsć z domu tylko z kremem na twarzy. Kolorów jest kilka, ja mam najjaśniejszy

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Adry

to jest fajna zabawa..
    Ale nie testuj tego przed wyjściem..
    Albo zaczynaj od oczu :P
    bo to najłatwiej spierdolić, a najtrudniej zmyć :D

Ja kilka razy tak wpadłam.. maluje twarz, podkład, róż, bronzer.. kupe czasu..
    Potem jade z oczami,.. i za ciemnoe, zmywam, - pół twarzy do mycia.. :P tragedia :) A tu zaraz trzeba wyjść :P masakra :)
    no ja też tak robie ze na końcu podkład :P bo też niektóre cienie mi sie osypują. Kiedyś kupiłam sobie mega drogą paletkę z cieniami ze smashboxa - o matko nigdy więcej!!! Osypują się dramatycznie, pigmentacja mocno średnia (do dziennego makijażu się tylko nadają). Kolory ładne ale co z tego, trwałość też średnia jak za tą cenę. Przerzuciłam się teraz na inglota i ingloty są o wiele lepsze i dużo tańsze, plus to, że sama sobie komponuję paletkę, a nie musze sie cieszyc z wymyslonych kolorów przez kogoś, z których połowy nie używam wcale :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nei znalazłam swojego idealnego podkładu :/ po każdym mnie osypuje albo nie ma mojego koloru (jestem bladziochem). Mialam Revlona jest super, ale niestety zapycha i mi pryszcze wyskakują po nim :( a tak poza tym jest idealny. Świetnie kryje, super matuje (cały dzień!) no ale co z tego :/ może jednak na coś trafię :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Jezusicku, padam na twarz, a tydzien sie dopiero zaczyna. Weekend w biegu, bo ladna pogoda, to szkoda psa w domu kisic, wiec plener, a z nim nie ma, ze siadziesz na lawce i patyka rzucisz. Biegi interaktywne plus skoki plus przejazd z pleneru A w plener B, ufff... Do tego dzis pobudka o 4:30, bo sie staremu robota trafila, ale dowiezc go trzeba bylo, bo to gdzies na koncu swiata. Takze tego, cos tam o niewyspaniu i zawranych nocach pisalyscie, to ja z wami jakby co! ;-)
    A jakiego masz psiaka? On to Cie kocha, nie daje Ci zmarniec na kanapie lub ławce :)
    Mój kundelek to len nad lenie. Właśnie ewentualnie za patykiem kilka razy pobiega

Krystyna123 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do podkladow to ja mam b.ladna cere bez zaskornikow no jakis sie zrobi sporadycznie no i deliktnie w niektorych miejscach kilka piegow bardzo jasnych ale wada taka ze cera bardzo jasna przez co bardzo ciezko mi dobrac dobry podklad ktory by nie oksydowal. No i w ogole mimo wszystko podkaly ciezko bylo u mnie dobrac tu zapychal, tu sie scieral ..Ja uzywam obecnie Fit me meybeline matt +poreles bo ma bardzo fajna game kolorystyczna i w ogole mi podpasowal. Czasek na wieksze wyjscia uzywam revlona .wcześniej moj hit byl z firmy paese lash satin ale od jakiegos czasu ten najjasnijszy odcien jest dla mnie ciut za ciemny. Ale mysle ze latem wroce do niego.

Poza tymi podkaldami miałam tysiace ktore niestety mi nie podpasowalay podkreslaly kazda nawet mimiczna zmarszczke, po dluzszym czasie przrsuszaly skore lub wlasnie zapychaly .. mam wlasnie mega fajny podklad ktory niesty lezy w szafce bo mnie zapycha :/

A tak w ogole to w ciazy mam taka super cere ze wszystko co bym nie nalozyla to wygląda pieknie a przed ciaza kazdy jeden podkalad scieral sie lub dziwnie wygladal na nosie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:10

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    45 dc juz mnie to wkurza... ktoś kojarzy jak wywołać okres????
    Podobno gorąca kąpiel i aspiryna. Ale to może zadziałać tylko w ten sposób że Ci o dzień przyspieszy. A jak Francja w ogóle nie chce przyjść to leki :)

f1d9680377.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

jak wyczytasz w internecie, że trzeba robić brzuszki, albo brać kąpiele w gorącej wodzie to od razu odpuść.
    Od kąpieli w gorącej wodzie można dostać co najwyżej krwotoku wewnętrznego, a brzuszki gówno dają :P

Nie ma naturalnych metod na przyśpieszenie okresu. Tylko hormony.
    A widzisz a ja raz bralam gorąca kąpiel :) nie wiem czy pomogło ale za dwa dni przyszła :)

f1d9680377.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Art deco.
    Mam powieke taka że mi wchodzi w oko , często zmywa cień. A na tej bazie się trzyma super. Całe wesele jak się pomaluje mam cień
    Też z tej firmy używam. Wcześniej nie dało się makijażu zrobić a teraz cały dzień super trzyma :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy spróbuj Lumene!
    Zobsczymy... przy 55 dniach ide do lekarza!
    Ja mam bronzer z jakiegoś taniego czegoś z natury, ale następnym razem zainwestuje w MACa jakis delikatny Harmony bodajże

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pedzel hakuro do podkladu i do pudry. Jestem zadowolona . Wytrzymale bardzo sa . Mialam wczesniej gabeczke beuty blender ale szybko podczas czyszczenia sie kawalki gabki odlamuja .. pedzel na pewno jest wytrzymaly ale trzeba umiec go stosować mi na początku bylo ciezko ale szybko idzie sie nauczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:16

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:54

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Zozo

a które konkretnie używasz? One na pewno mają jakieś symbole?

Czekamy

teraz to takie kurka oczywiste, a ja się musiałam na gwałt przed jakąś imprezą ogarniać, żeby do tego dojść hahaha
    No cóż :P

A z inglota kiedys jak jeszcze używałam lakierów do paznokci, to lakiery kupowałam. Były dosyc drogie - wtedy koło 20 zł, ale najlepsze na świecie :D
    oj tak ja też pamietam, ze były super i się mega dłuuuugo trzymały :) też miałam :)

Adry ja Ci polecam najlepszy i najtańszy bronzer z essence! :) trzyma się bardzo długo, nie ściera się, a kosztuje tylko 13zł! :) to jest mój hit ;) i można sobie wybrać ciemniejszy lub jaśniejszy, ja polecam ten ciemniejszy. Bo ten jaśniejszy jest bardzo delikatny :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccdb8db33fb5.jpg

używam go dobrych kilku lat i zawsze do niego wracam :) także naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić :) w supherharmie mozna go kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:21

Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tez kiedyś takie paseczki z inglota brązujące i tez były bardzo dobre, ale ceny w inglocie poszybowały w gore.. lakiery do paznokci kiedyś tj. Z 12 lat temu mieli nie do zdarcia i za jakies 8 zł pamiętam, utrzymywały sie (bez topów itd) do 1,5 tyg. Potem zmienili formule i dupa. Lakiery teraz lubię z Essi albo opi

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mycha

jak laski miały ciąże zatrzymaną, to też wymyślali, żeby kąpiele brać.. Ogólnie gorąca kąpiel jest niewskazana ani wtedy ani p;odczas @, ani w pierwszych miesiacach miesiaczki, tak samo jak termofory, bo naczynia się rozszerzają i może dojść do krwotoku wewnętrznego..

Chociaż ja jak mam @ i umieram z bólu , to zawsze lubie się we wrzątku wykąpać i np. użyć termoforu. Mega mi to łagodzi. Co nie znaczy, że jak nigdy nic mi nie było, to nie jest niebezpieczne. Nie mozna przegiąć chyba po prostu.

Adry

ja kupuje KOBO, sa dwa kolory. Jeden ma w nazwie Sand, a drugi desert :P I sa zimne., ładne.. kosztuja po 20 zł. Zachwycaja się też ludzie bronzerami firmy Balm. Ale one są drogie bardzo.
    Ja sobie bez termoforu życia podczas @ nie wyobrażałam. Dzięki temu lekomanka nie zostałam :) A taka ciepła kąpiel rozluźnia mięśnie więc odpowiednia temperatura wręcz może pomóc. Teraz na skurcze mi lekarka ciepły prysznic zalecala, pomaga.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Czekamy spróbuj Lumene!
    Zobsczymy... przy 55 dniach ide do lekarza!
    Ja mam bronzer z jakiegoś taniego czegoś z natury, ale następnym razem zainwestuje w MACa jakis delikatny Harmony bodajże
    ok spróbuję, miałam z lumene baze pod cienie ale była średnia. Ni to zła ni to dobra. Może podkład się sprawdzi :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To brazery, róże to już dla mnie zbyt skomplikowane. Ja mam bazę pod cienie -+ cienie, krem bb na to puder matujący i tusz :)

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja mam te pędzle.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d2320e7b40.jpg

Adry, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ