X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nic mi nie mówił, ale u mnie bez leków nic się nie dzieje, więc nie muszę myśleć czy możemy czy nie.. póki co mam stracha przed pierwszym razem po.. żeby nie bolało.. więc chyba póki co będę unikać..

No ja krzyczałam aż.. a niby próg bólu u mnie nie jest jakiś niski..

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to dobrze że masz takie profesjonalne wsparcie. Widzisz to nie masz się co stresować bo jeszcze Ci ta insulina podskoczy :)
    A dieta eliminacyjne to często przypomina trochę glodowke bo sporo odchodzi produktów więc nie dziwię się że chudniesz.

Adry to jak taka interesów a to odezwie się jak będzie uważała że to najlepsze wyjście :) co się przejmujesz. Tacy ludzie nigdy na długo się nie obrażają bo im się to nie opłaca.

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ja już też stresuje sie za Ciebie :P Mam nadzieję, że wszystko tam się uda i szybko dojdziesz do siebie!

Adry, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre, przypomniało mi się, że jak leżałam w szpitalu to leżała koło mnie babka, która miała mieć operację, a miała cukrzycę. Przed zabiegiem badali jej cukier i miała mega wysoki. Mówiła, że w życiu takiego nie miała mimo, że cały dzień była na głodzie. Pielęgniarki właśnie mówiły, że to od stresu i że to normalne przy stresie.

Trzymam kciuki żeby się udało wszystko!

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 08:10

Nefre_ ms, Krystyna123 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki Nefre. Odzywaj się jak dasz radę.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Nefre, zacisnełam kciuki, psitę, pośladki i cycki za pomyślność operacji. Puszczę dopiero jak będziesz po!!!
    Adry to chociaż oddychaj przy tym całym zaciskaniu i nie popuść :D

Krystyna123 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmażyłam sobie dziś racuchy z jabłkami na kolację. Normalnie poczułam się jak w przedszkolu ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms kciuki!!! Musi byc dobrze!!!
    Ja zapoczątkowałam tydzien dobrych wieści i taki bedzie cały!!!

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag super! Zastanawiałam sie jak u Ciebie poszło! Wierzę, że się uda teraz po tym hsg! :) super, przetkali Cię, teraz tylko czekać na ciążunię!!! :)
    U mnie też super, mam już wyznaczony termin laparoskopii! Połowa maja :) wrócę z wakacji to zostanie tylko 2 miesiące czekania :) byłoby szybciej ale musi być 6-12dc i tak akurat wypada mi w drugiej połowie maja. Ale 2 miesiące to nie pół roku :> mam nadzieję, że szybko zleci :P generalnie wizyta mega speed - wchodze a tam już skierowanie na stole, szybkie usg, wszystko mi doktorka wytłumaczyła na czym polega, co jeszcze kupić, jakie wymagania, jakie badania itp. Jestem mega zadowolona dziewczyny! Wreszcie coś sie zaczyna dziac i u mnie! :)

Ag1988, malutka_mycha, Frida91 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy nie nastawiam sie.. byłoby super, ale...

Bedziemy za Ciebie mocno trzymać kciuki, a poki co wyjeżdżaj, zabaw sie i odpocznij ;)

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ja też mocno kciuki trzymam!

Adry u mnie niestety ciąża nie jest stanem wiecznej szczęśliwości. Teraz końcówka już leci pod znakiem bólu i płaczu. Ale pocieszam się że jeszcze 4 tyg i ciąża donoszona. A wtedy zaczynam myć okna, chodzić po schodach itd.
    Z kg mam już +12, więc po wczorajszej wizycie zrezygnowałam ze słodyczy :D trochę mnie ta waga przerazila. A z wyprawki czekamy tylko na materac do łóżeczka, tak wszystko jest. Czego nie mam można dokupić po porodzie jak się okaże że jest potrzebne. Marzę już o końcu marca/kwietniu :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha pod koniec tyje się wolniej także nie przerażaj się aż tak.
    Mnie czeka kolejna bezsenna noc bo ból żołądka jest nieznośny. Może o 3-4 uda się zasnąć, zobaczymy. Też jestem okropnie obolała. Cieszę się każdą chwilą ciąży ale nie boli przez to mniej, nie jestem bardziej wyspana i nie mam więcej sił. Natomiast zaczełam doceniać fakt że kiedyś bez pomocy sama wiązałam sobie buty, sama wstawałam bez problemu z łóżka i nie bywałam wyczerpana po wyjściu do sklepu na 15 minut hi hi hi. Człowiek nie wie jak mu dobrze czasm bywa...
    Położna nam mówiła że 9 miesiąc jest po to żebyśmy chciały już urodzić i dlatego są te problemy ha ha ha

malutka_mycha lubi tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 27 lutego 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widzisz Wróbel, wiesz jak pocieszyć :)
    no ale ograniczenie słodyczy na złe mi nie wyjdzie :D
    Też słyszałam o tej roli 9 miesiąca. U mnie się to na 8 też przeciagnelo :)

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre też trzymam kciukasy. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms kciuki cały czas za Ciebie zaciśnięte!!!

Witam się Dziewczyny z poranną kawką :D dziś odpoczywam, chociaż czuję się już dobrze :)

Evell jak tam u Ciebie? którego masz tą laparoskopię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - moja koleżanka wczoraj urodziła drugie dziecko - a jeszcze cały zeszły tydzień narzekała i się żaliła, ja to nie che tego dziecka, że ona go w ogóle nie chciała.. i jaka to tragedia, że będą mieć drugie dziecko... Aż się wkurzyłam i w sumie do niej napisałam, że jak jest Jej tak źle to trzeba było pomyśleć o spirali po pierwszym dziecku, skoro dziecko to taki dramat... a potem, że zawsze może zostawić męża i dzieci i ułożyć sobie życie na nowo z kimś innym bez dzieci.. Chyba do Niej dotarło, bo mi potem podziękowała, że ktoś Jej kubeł zimnej wody wylał na głowę.. kibicowała mi z moim szpitalem, ale długo "to wsparcie" nie trwało, bo oczywiście wczoraj urodziła hahaha śmiałam się, że ja to mam jakieś durne hsg w szpitalu, boli jak cholera, a Ona rodzi drugie dziecko.. heh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mężowi powiedziałam, zobaczysz Oni będą szybciej w trzeciej ciąży niż my w pierwszej... i znowu będzie lawina żali i narzekania, że ciąża i taaaaaaaaaaaaaaaaaaki dramat.... heh... Ale co zrobić, życie jest niesprawiedliwe w ch***j ...

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście są zabezpieczenia... I jak ktoś nie chce mieć dzieci to nie musi ich mieć...

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 - to fakt, ale do tematu też trzeba podejść z "głową" albo "będzie co ma być", z tym że przyjmuje to co w końcu jest.. Nie mamy po 15 lat żeby nie wiedzieć, że seks bez zabezpieczeń nawet 1 raz u niektórych może skończyć się ciążą!

Frida91 lubi tę wiadomość

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ