Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNefre_ms właśnie życzę bliźniaków! tyle roboty za Tobą,więc należą Ci się!!!
Adry ja w końcu sięgnęłam po stary kalendarz dziś, pouzupełniałam notatki i tak się doliczyłam, że to 11 cs.. od stycznia 2018 r., a Męża nie wciskam w opis, bo co morfologia i ruch do dupki.. heh.
Ale dziś jest dzień domowy - bosko czasem taki mieć ! -
Nefre powodzenia jutro!!!
Ja się szykuję na wakacje, więc już raczej mnie tu nie będzie! Trzymajcie się dziewczyny powodzenia! Do zobaczenia za ponad 2 tygodnie!!!!:*
malutka_mycha, Zozo, Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
jestem
dopiero znalazłam czas,żeby was nadrobić, to siadam i czytamStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Adry wrote:Promyk, ja też mam do Ciebie pytanie. Może masz mozliwosc kogoś w środowisku
zapytać. Czy trzeba dać dziecku dawkę uzupełniająca szczepionki na ospę? Czy wystarczy tylko ta jedna dawka. Ewentualnie jak duży moze być odstęp pomiędzy jedną a drugą dawka
z góry dziękuję.
a odstep to przynajmniej 6 tygodni
nadorbiłam was... uff
Czekamy - życzę ci udanych wakacji. Jedź szczęśliwe i odpoczywaj
Ag - super ,że oba drożne. I ciesz się,że cię nie bolało po , bo ja miałam 2 dni wyjete z życiorysu. Ale teraz przynajmniej wiadomo, że drożna jesteś. Może czas spróbować inseminacji+stymulacji jajeczkowania?
a co do endometrium to wydaje się okej
Nefre- trzymam bardzo mocno kciuki. Niech się uda wszystko i wracaj szczęśliwie do nas
a my - mamy już termin, kiedy możemy pojechac, poprzekładam troche prace dodatkową i będzie pt sb i niedziela. Jeszcze nie wiemy gdzie, ale to już będzie końcówka marca, więc może cieplej trochę. Póki co przeglądamy slow hop - taki tu wybór,że aż cięzko na coś się zdecydować
I wczoraj dostałam @. Więc decyzja o braku stymulacji o in vitro nawet jakbyśmy zmienili zdanie to nie dałoby rady, bo wizyta dopiero w pt a ja nie odebrałam jeszcze wyniku cytologii
Miesiąc niemyślenia o prokreacji uważam za rozpoczetyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 16:11
czekamynadzidzie, malutka_mycha, Ag1988 lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk89 wrote:Miesiąc niemyślenia o prokreacji uważam za rozpoczety
takżę witaj w klubie
Ag1988 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyNefre_ms najważniejsze, że już coś wiesz.. teraz niech tam ładnie zadziała i będzie dobrze!
Promyk89, Czekamynadzidzie - ja dołączam do tego pauzowaniaZresztą mam wrażenie, że ja już odpoczywam od stycznia i do hmmm nie wiem kiedy tak będzie.. Teraz wizyta dopiero w następnym cyklu w połowie, więc też nic się nie zadzieje.. a potem lekarz ma mi coś zaproponować (brzmiał tak wczoraj jakby nie wiedział co.. ale może do tego czasu wymyśli?)
A Promyk89 jesteś w stanie określić ile mniej więcej od podania dożylnego w formie kroplówki ketonalu on działa? bo generalnie wczoraj ledwo mi spłynął ten ketonal (pomijam, że jak tylko zaczął to mi się słabo zrobiło..) to biegłam już na to hsg.. i tak się teraz zastanawiam, czy on zdążył coś zadziałać? na szczęście po samym badaniu czuję się dobrze, profilaktycznie wczoraj wypiłam litr wina wieczorem dla znieczulenia, a jak w nocy wybudził mnie ból to starałam się szybko znowu zasnąć, a dziś jest już super !co do inseminacji to zobaczę co mi lekarz zaproponuje, chociaż powrót do stymulacji to raczej u nas nie ma za bardzo sensu.. więc dodatkowe badania by się przydały.. albo ta laparoskopia ... Póki co chciałabym żeby wyszły nam te wakacje w kwietniu i tym zająć głowę. Dobrze, że jeszcze jedno dziecko ma się u nas urodzić i z głowy wszystkie .. o nowych ciążach cisza...
-
Nefre trzymam kciuki. Nie stresuj się,będzie dobrze!
Dziewczyny fajnie że robicie sobie przerwę w staraniach,tzn.że potraficie tak sobie odpuscic na jakiś czas. Ja miałam jakaś straszną presję, że muszę działać bo czas leci. Ale zdrowiej pewnie zrobić sobie oddech na wakacjach itd. -
Dziękuję Multi. Potrzebuję takich słów na co dzień. Niestety mąż jest poza tym,nie przejmuje się,nie rozmawia. A jak mu mówię jaka sytuacja to się wręcz śmieje i mówi że najgorszy jest stres. Nawet nie wie ile mi czasu zostało,mówi że to jeszcze miesiąc i już. Jaki miesiąc jak 3,5 zostało. Szkoda gadać po prostu. Sporo rozmawiam z mamą i teściową i podtrzymują na duchu. Chciałabym do 28tc dotrzymać a później do 33 choćby.
Wczoraj czytałam na innym forum babeczka z szyjką 8mm i pessarem od 16tc wytrzymała do 36tc i właściwie wyciągnęli pessar i wtedy dopiero sie zaczęło. Po drodze miała ponad 10! antybiotyków bo ciągle jej nowe bakterie wychodziły w pochwie albo pęcherzu. Historia mnie pocieszyła,czytałam każdy jej post.
No ja mam nadzieję że jak już biorę te antybiotyki to dadzą radę. Do tego probiotyki i sok żurawina i woda z cytryną.
Nefre faktycznie poproś o coś na uspokojenie bo możesz mieć problemy ze snem. Trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 18:42