X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms dochodz do zdrówka!
    Wrobelku szczęśliwego rozwiązania!!!
    Promyk89 kciuki za jajeczka i zeby to Wam wszystko ładnie sie udało!!!!

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ten lekarz olek wyjechał. Został jakiś inny. Ma mi zbadać nerki bo było dużo zrostow..
    I zaleca żebym została do niedzieli lub poniedziałku.
    Dziury tylko 4 ale wewnątrz poważna operacja i mam o tym pamiętać, dużo krwawien i takie tam...

4 na raz? Ile się podaję przy jednym podejściu?
    no to odpoczywaj. Niech mąż ci obiadki przynosi, chociaż zagranicznie się leczysz, to pewnie lepiej karmią :P

mam mniej niż 35 lat więc pojedynczo. Maksymalnie podje sie 2.

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze :) ciesze sie, ze mam wolny weekend, bo dzis w pracy juz „wiazanka” poleciała... aż mi potem głupio było... ale nerwy ni puściły, bo zastępuje 2 osoby... koszmar! A nie wiem jeszcze gdzie jedziemy, mamy teraz w weekend jakies 3 opcje ogarnac, ale ostatecznie weźmiemy jakis last pod koniec miesiąca - bardzo sie ciesze na ten odpoczynek! Liczę tez w koncu na jakis porządny seks dla czystej przyjemności ;)

Patrz jak ten tydzien zleciał! Teraz jeszcze tylko któraś sie „rozpakuje” i bedzie pięknie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms to oby kupa była niebolesna!

Wiem, cos musze ogarnac... Tak średnio z tym wszystkim ostatnio... i znowu zapomnieć o staraniach... jutro mam kawke z Kolezankami, a potem wychodne z Koleżanka - idziemy do klubu, takze bedzie relaksik. Maz w międzyczasie sie spotyka z Mężem tamtej Kolezanki - chce odpocząć ode mnie - dobry jest! Ciekawe co bedzie gadał jak faktycznie bede siedziec w domu .. bo np dzis wyjechałam o 7 rano a wróciłam po 18tej a jeszcze Maz i tak na wychodnym.. wiec tak to często sie widzimy.. ach te chłopy ;) a jak Twój to wszystko przeżywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 20:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie sobie radzi i dobrze! Oby tak dalej :)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - super, że wszystko dobrze poszło. Wracaj do pełni sił. Widać, że masz tam dobrą opiekę.

Promyk - to już niedługo do nas dołączysz :-) Czuję to!

Dziewczyny byłam dziś na wizycie. Wszystko ok. No i poznałam płeć. Będzie chłopak. A teraz powiem Wam coś okropnego po czym uznacie mnie za złą kobietę. Gdy usłyszałam, że to będzie chłopak poczułam w środku takie ukłucie i zawód :-/ Jestem sobą zniesmaczona. To przez to, że mąż i córka chcieli dziewczynkę. Napalili się oboje. Wiem, że to głupie bo i tak wszyscy oszaleją na punkcie tego malucha, ale i tak mam poczucie winy, że się od razu nie ucieszyłam. Człowiek nie kontroluje swoich reakcji. Teraz już zaczynam się cieszyć i myśleć że nieważne co, ważne żeby było zdrowe, ale i tak czuję się dziwnie.

Arienkas83, Frida91 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre, od razu humor mi się poprawił, że u Ciebie już po najgorszym, czyli po operacji.
    Teraz już będzie z górki! Zdrowiej, a potem dojdziesz i zajdziesz. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 gratuluje Chłopczyka :) ojj oszalejecie na punkcie Synusia :D Nie przejmuj się, człowiek czasem dziwnie reaguje, a wcale tak nie myśli.. :) Grunt, że Maluszek zdrowo się rozwija :)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Lavende86 gratuluje Chłopczyka :) ojj oszalejecie na punkcie Synusia :D Nie przejmuj się, człowiek czasem dziwnie reaguje, a wcale tak nie myśli.. :) Grunt, że Maluszek zdrowo się rozwija :)
    Dokładnie. Sama się zdziwiłam tą reakcją. Może to dlatego, że córa cały czas suszy mi głowę o dziewczynkę i chciałam tego dla niej. Namąciła mi w głowie. Jasne, że się cieszę - teraz gdy już mi rozsądek wrócił. Kij z tym, że nic nie wiem o chłopcach :-P

Krystyna123 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 będziesz odkrywać "męski" świat, a zresztą też na pewno Mąż się będzie Synem zajmować i będą mieć swoje męskie sprawy :) A generalnie zawsze jak będziecie chcieć i się uda, to trzeciego Maluszka i wtedy może być druga Córeczka ;)

A ja jak dziś wiązanką w pracy rzuciłam w kierunku baby, z którą muszę współpracować a Ona pracuje w innym oddziale.. i jak tylko słuchawkę odłożyłam (mam nadzieje, że się zdążyłam rozłączyć, bo tak rzuciłam tą słuchawką w sumie), to też teraz mi jest głupio trochę.. ale co zrobić. .. jak człowiek nie wytrzymał i był wybuch..

Promyk właśnie obyś szybko dołączyła do Ciężarówek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 21:36

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Ag, ja po drugim kończę produkcję i to na 1000%. Dla mnie dwójka starczy :-) Nigdy nie chciałam więcej. Chyba, że tfu tfu wpadnę. Ale raczej zrobię wszystko by do tego nie doszło.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zakończę na zerze jak tak dalej pójdzie... dzis Maz wraca z męskiego piwa i robi mi wykład o komputerze cyklu... ze co???? Wiem co to jest i generalnie dla zdrowej pary na pewno świetna opcja, ale przy cyklach bezowulacyjnych ... no cóż... super pomysł Kolegi .. w ogóle o czym oni gadają???? Ale zobaczymy, czy jak za te pol roku bedzie swoje dziecko robił to czy bedzie taki super mądry ... ech... czemu ktoś chce mnie uczyć jak zrobic dziecko a sam go nie ma?

Lavende86 lubi tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende chłopaczki są przesłodkie,gratulacje. :) Ja bym się bała dziewczynki z kolei. Synka wychowasz tak żeby był dobrym mężem dla przyszłej żony hehe. :P

Nefre to super że mąż tak się zajmuje. Zdrowiej tam. A będziesz mieć jakieś wyniki histopatologiczne czy nic nie pobierali?

Ja dziś się ucieszyłam bo CRP spadło i zero bakterii w moczu. Znaczy że stanu zapalnego już nie mam. :) Mam nadzieje że antybiotyki też wybiły te zasrane bakterie w pochwie ale to się okaże jak posiew pobierze w poniedziałek. Aha i cukrzycy też nie mam. :) Oby szyjka była w miarę ok w poniedziałek.

Wróbel kciuki za wypakowanie, może być lada dzień. :)

Ciekawe jak Beatrix?

Lavende86, malutka_mycha lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten komputer to ponoć fajna sprawa, ale drogie to. Ja mierzyłam temperaturkę i robiłam wykresy i też było git. Mi akurat to dużo dało bo widziałam kiedy dokładnie mam owulację, ale jak ktoś jej nie ma to nie ma to sensu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... miałam podobnie z moim. Używałam testów owulacyjnych i temperatury mierzyłam i potem wg jego teorii za wcześnie zaczynaliśmy działania. Wręcz mi KAZAŁ robić te testy i seks wg jego teorii kiedy najlepiej. No cóż też nie działało. Zaszłam bez testów i mierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 23:32

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - wiem, wiem. Siostra mi to samo mówi. Będzie fajnie. Po prostu byłam przyzwyczajona do dziewczyńskich tematów ;-) Trzeba będzie się wdrożyć w auta, motory i inne takie... :-P

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre dobrze ze mąż Cie wspiera na pełen etat, może z nudów nie umrzesz :) A wyproznianiem się nie przejmuj, jak będzie ciężko to coś Ci tam zaaplikuja i już :)

Aga fajnie że macie już wstępny plan z tym wyjazdem, takie planowanie wakacji też jest fajne :)

Wróbel a chciałabyś żeby się już zaczęło?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tak trudno zrozumieć, ze ja jestem chora i nie potrzebuje „super rad w stylu wyluzuj”, kup sobie komputer cyklu... tylko wsparcia Męża... heh... skończy sie u nas na jakies terapii jak tak dalej pójdzie...

Czemu te chłopy takie głupie??? I czy On musi omawiać takie sprawy z kumplami? Nie mogą sobie pogadać o sporcie, dupach, cyckach, polityce, a nie o mojej owulacji, ktorej bez leków nie ma?

Dziewczyny juz na końcówce, beda niedługo śliczne Bobasy na świecie!

Adry zabalowała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 23:46

Adry lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende gratuluję syna :) A pierwszymi myślami się nie przejmuj, miałam podobnie :) bardzo chcieliśmy dziewczynkę a około 11 tc lekarka stwierdziła że może to być chłopak. Przez chwilę poczułam uklucie zawodu. A jak już się z tym pogodzilam to się okazało że jednak dziewczynka :) A tak na prawdę to bez różnicy :)

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Arienka - wiem, wiem. Siostra mi to samo mówi. Będzie fajnie. Po prostu byłam przyzwyczajona do dziewczyńskich tematów ;-) Trzeba będzie się wdrożyć w auta, motory i inne takie... :-P

Zobaczysz że twój mąż będzie kupował klocki lego...oczywiście dla syna. :P

Promyk89 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ