X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal zero skurczy. Leze na pato pod oksy.

Jak sie nie zwolni sala porodowa to rodze w pokoju lub w zabiehowym🙈

Ale rano wyrazilam na to zgode. Zobaczymy 😁

Adry lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dawaj w pokoju :P a sama leżysz czy z kims?
    No sama narazie. Jak mam tu rodzic to nikogo nie zapraszam😁 tylko rano Wrobel w razie co 😀

Adry lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Dziewczyny razem! Skoro ciaze tu szły parami to i porody ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi hi hi powiem że mam tajnego agenta w środku i wszystko wiem ;)

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Arienko kochana jeśli Ciebie weźmie na poważnie nie ryzykuj, zadzwoń do gina i może na odział? W razie w. Żeby mieć rękę na pulsie. Biegunka i torsjie są męczące. Pij dużo wody elektroity . Miętę i rumianek. Nawet colę . Odpoczywaj. Mąż kiedy będzie z pracy?

Już mi lepiej chyba nifuroksazyd działa. Biegunka raz i wymioty raz. Od czasu do czasu ból brzucha taki typowo kiszkowy i tyle. Leżę se jak zwykle, pić łyczkami będę bo jeść na pewno nie. :/ Ja cały czas od antybiotyków biorę probiotyki może troszkę mi zadziałały osłonowo.

Beatbox i Wróbel live na żywo dawajcie. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka hitów z mojej pracy - w piątek wyszłam planowo z pracy, bo śmigałam do szpitala do chorej Mamy - zrobiłam swoją robotę, dzis afera, ze jak ja śmiałam nie zostać w nadgodzinach... ? Afera nr 2 jak śniem wziąć opiekę na Mamę, która sama sie nie porusza... nooo bezczelna jestem... i tak ciagle dzis pod górkę... i teraz śmigam do domu.. od jutra opieka na dni chyba wezme te całe 14scie i tyle.. potem zobaczymy.. swoją droga, to jak ja bardzo pragnę zeby zajść w kwietniu i w maju po podpisaniu umowy na czas nieokreślony przynieść zwolnienie lekarskie! I niech sobie myślą, ze to wszystko perfidnie ukartowalam!!!

Dobrze ze nie jestem jakas super wrażliwa, tylko sie powkurzam i robie dalej swoje ;) ale kiedyś im utre nosa i bedzie czas triumfu!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 17:04

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny że relacjonujecie nam na bieżąco ;) Hehe. Wszystkie wam kibicujemy!

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

Czasami trzeba mieć w pompie. Chociaż powiem Ci ze ja mam już dość wolnego heh
    Ja bym w normalnej pracy tez chętnie pracowała długo w ew ciąży, ale tam - ojjj nie ... zeby skarżyć jak w przedszkolu - „proszę paniiiiii” sorry ale mamy więcej niz 15 lat. Za to jeden Chłopak z oddziału innego to tak miło dzis zareagował jak przez telefon Mu powiedziałam ze ide na opiekę, aż sie tak sympatycznie zmartwił i zapytał „ale nie na zawsze” jak taki słodki chłopiec Eh.

Kibicowanie trwa!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry mistrz!!!! Musze sie jeszcze właśnie nauczyć odpyskowac, bo ja to raczej w sobie dusze emocje a potem wybuch...

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 12:09

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieje, człowieka pół dnia nie ma i takie cyrki :)

Beatrix czekamy z niecierpliwością na info!!! Czad, że już za chwilę będziesz tulic maleństwo :)

Wróbel to jutro Twój dzień! W końcu kiedyś się trzeba rozpakować :) dobrze ze wreszcie trafiłaś na normalny szpital.

Adry a Ty jesteś na zwolnieniu? I masz kogoś zastępować kto też jest na zwolnieniu? Dziwna firma.

f1d9680377.png

Wysłany: 11 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry i bardzo dobre podejście. Co innego jak się takie zaangażowanie docenia (ale nie dobrym słowem tylko czymś namacalnym). A tak to niech się wypchaja, z jakiej racji Ty masz tyrac za kogoś. Jak wrócisz i będziesz miała chwilę to spoko ale też nie kosztem swojej roboty. Paranoja, niektórzy to mają tupet.

f1d9680377.png

Wysłany: 11 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a Ty oprócz tego że masz dość siedzenia w domu to jak się czujesz?

f1d9680377.png

Wysłany: 11 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a rosolek ktoś Ci ugotowal? Po tym siły raz dwa by Ci wróciły. Może coś na wzmocnienie w aptece poproś, szybciej do formy wrócisz. My teraz babci jakieś koktajle właśnie kupujemy.

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 12:09

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta? ;) Zrobiłam sobie dość długą przerwę od forum, potrzebowałam odpocząć od tematu ale się jednak już stęskniłam ;)

No i wchodzę po tej przerwie, a tu takie niespodzianki!! Multi i Mycha straaaasznie się ucieszyłam z Waszych suwaczków - gratuluję Wam z całego serducha! Wy już prawie do rozpakowania.. :)

Pozostałym wątkowym Mamusiom tez gratuluję oczywiście, ale z moich czasów tutaj najbardziej pamiętam Multi i Mychę :) Rozwinęłyście wątek pięknie ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

34 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Beatrix - powodzenia i trzymam kciuki!

Wróbel - oby tobie też się udało niedługo rozpakować :-)

U mnie dziś ciężki dzień. Mój ojciec miał rano w pracy udar i jest w szpitalu. Od rana bieganie za piżamą dla niego i innymi rzeczami bo on w domu śpi w byle czym. Kupa stresu przy tym. Chodziłam po Tesco i ryczałam. Starałam się nie stresować, ale i tak rozwaliło mnie to. Jego stan jest ok. Mówi jeszcze trochę inaczej, ale całkiem wyraźnie. Boję się co będzie z nim dalej :-( Lekarze mówią, że trzeba poczekać dp jutra do kolejnych badań. Odkąd jestem w ciąży to najpierw kuzynka poroniła w 18tc i miałam płacz i stres, a teraz to. Jakieś fatum. Na szczęście mamy w jedym mieście wszystkich i jak coś się dzieje wszyscy pomagają. Nie wiem co by było gdyby mieszkali tam gdzie kiedyś. Muszę jakoś dać radę bo ja to zawsze się o wszystkich zamartwiam i potem mi mega trudno psychicznie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lavende bardzo mi przykro :( Dużo zdrowia dla taty... Dobrze, że masz wsparcie w rodzinie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende zdrowia dla taty,w ciąży taki stres niewskazany. :(

Ja zaś jelitówka ciąg dalszy,znowu było żyganie wcześniej. Teraz brzuch muli ale już nie wykręca kiszek. Elektrolity popijam ale zaraz spać idę i tyle, temp. troche powyżej 37 tragedii nie ma.

Beatrix pewnie już rodzi. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavande bardzo współczuję. No ale skoro nawet mówi to już będzie tylko lepiej.

Multi, no nie będę ściemniać jest trochę stresu (zwłaszcza że grozi mi cesarka) - rozproszona jestem, próbuje oglądać kryminały ale ciągle gubię wątek. Chętnie bym wzieła kompiel ale krwawiłam odrobinę po badaniach więc to kiepski pomysł.

Mam nadzieję że uda mi się jutro osobiście pogratulować Beatrix :)

Nefre a wiesz jak długo będziesz czekać?

npV2p1.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ