Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam łóżko balkonowe.
Ale wytrzymać się nie da tak ciepło coś 40 minut leżałam na słoneczku ale jeszcze pójdę.
Jaki magnez brałyście? Mi gin kazał brać Magne b6 Forte w ilości 5,6 tabletek czyli 100mg x 6 dziennie, to jest cytrynian magnezu wysoko przyswajalny. Normalnie sie bierze maks 3 ale u mnie to wszystko nad wyrost. Do tego luteina do środka 2x100mg i duphaston 2 x dziennie. Nospa forte do 3 dziennie gdy brzuch twardnieje ale nie brać codziennie tylko przerwy robić więc robię. Jakby nospa nie dawała rady to mam czopki Spasticol. Witaminy prenatalne, probiotyk Trivag i antybiotyk teraz 2 dziennie i sama od siebie Żuravit 1 tabl. Sporo tego
-
Adry wrote:Niekoniecznie. Ja kiedy karmiłam piersią byłam non stop głodna
a i slodkiego też sobie nie zalowalam
Ponoć to częste. A ruchu miałam sporo bo codziennie robiłam masę kilometrów wózkiem. Brak czasu na cokolwiek i podjadanie co popadnie zrobiło swoje.
Adry lubi tę wiadomość
-
Co znaczy mobilizować ranę bo nie wiem.
Mi nic nie przekazano że mam coś z nią robić. Poszłam u nas do przychodni na zdjęcie szwów. Jedynie chyba octeniseptem psikałam. Sama blizna ma tak ze 2,3 mm cieniutka jak włos nie jest. Chyba też mi tam mocno zacisnęli bo jak tyję to nad nią jest tłuszcz a poniżej płasko może wycięli mi tkanke tłuszczową.
-
Dziewczyny kiedy po cesarce mozna zacząć cwiczyc? Tylko takie silowe typu sztangi?
Jak dlugo Wam sie wchlanial brzuch? Mam wrażenie ze u mnie stanal w miejscu i juz nic sie nie wchlania a jezt spora oponka. Trochę mnie to frustruje przyznam. Do tego przy dotyku skora jest jakby odretwiala, tez tak mialyscie?
Waga tez stoi w miejscu ale nic nie robie a duzo jem wiec... -
Krystyna123 wrote:Tylko celebrytki i Anny Lewandowskie maja szesciopak dwa tygodnie po porodzie. Daj sobie czas! 9 miesiecy twoje cialo zmienialo sie, bo byl w nim maly czlowiek. Niedawno urodzilas. Teraz spokojnie i pomalu. Potrzeba czasu na kolejne zmiany. Chyba wystarczajacym wysilkiem na ten moment jest karmienie piersia i zarywanie nocy.
A co do silowych cwiczen to wydaje mi sie ze najwczesniej po pologu, zwyczajowo OK 6 tygodni od porodu.
Taa zarywanie nocy jest dojezdzajace. Ja jednak lubie spac 😀ale marzy mi sie odzyskac swoje cialo i zmiescic wreszcie w jakis normalny ciuch🙃Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
Beatrix spokojnie daj sobie czas
Jeszcze będziesz szprycha
Ale na luzie. Daj sobie min.te 6 tygodni połogu i dopiero myśl o większej aktywności. Póki co spacery itp.
Adry, Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Żeby nie było- ja was wszystkie czytam ale mam taki zapieprz w pracy (dzis znowu dyzur) ze brak czasu napisac cos konstruktywnego.
Mam kryzys - najchetniej bym pieprznela tą robotę i była panią domu. Albo rzuce albonsie wykończe fizycznie i psychicznie
Brak okresu.... w oczekiwaniu ciąglym. I wtedy pyk pyk na zus zla :FNefre_ ms lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Z ta pamięcią to prawda. Ja tez zauważyłam ze nawet po długiej przerwie w ćwiczeniach szybciej udawało się wyrzeźbić te partie które wcześniej dobrze wyglądały.
Niestety teraz jest jakas taka moda i presja że lansuje się laski które w 9mcu mają prawie płaski brzuch, po porodzie na 2 dzien hasaja jak kozice... Zawsze piękne,sexy,wymalowane... I zadowolone. A potem kobiety biedne frustrują się i mają wobec siebie nierealne wymagania.
Sama często w to wpadam.
A faceci się nie przejmują w ogóleKrystyna123, malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
I trzeba brać poprawkę że te zdjęcia to nie dość,ze photoshop to tez pokazują się w najlepszych momentach, odjebane itp.a nie jak mają kiepski dzień, tłuste włosy i pryszcze. Tak samo nasi znajomi na fb - to tylko nam się wydaje, ze u wszystkich jest tak super, bo każdy raczej wrzuca same pozytywne rzeczy, fotki z wakacji czy innych imprez a mało kto pisze, ze ma doła, długi i czuje się beznadziejnie
Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Adry wrote:Nic ci nie zacisnęli, to właśnie przez to, że jej nie mobilizowalas. To znaczy tylko tyle, że trzeba ją odpowiednio masować, rozciagac az do momentu az będziesz w stanie złapać za nią i odciągnąć od ciala, tak jak skórę w każdym innym fragmencie ciała. Z początku blizna jest jakby "przyczepiona/przyklejona". Nie ma określonego czasu wykonywania tego zabiegu, ja robiłam sobie około 5 tygodni, moja koleżanka ponad 2 miesiące. Nie odczuwasz dyskomfortu w okolicy blizny jak Ci się brzuch powiększa?
W sumie to musiałabym sprawdzić czy mogę złapać choć teraz to wszystko napięte. Ale nie czuję żadnego dyskomfortu w okolicach blizny.Adry lubi tę wiadomość
-
Witam Przyleciałam tu do Was z Pytaniem bo zapewne wiecie lepiej . Jestesmy w trakcie starań lecz pojawilo się u Mnie ciśnienie jak i wysoki Puls Kardiolog przepisała mi Isoptin SR 120mg mówiąc iż jest on bezpieczny w ciąży jak i w trakcie starań - Prosze napiszcie czy któraś z Was brała przed ciąża i w ciąży ten " Isoptin SR " bo naczytałam sie tyle że mam ogromnego stracha
nie wiem co myslec czy nie popełniła pomyłki dajac ten z SR ?
***musi być dobrze.*
__________ -
Adry wrote:Przykładowo ja od samego porodu wchodziłam we wszystko sprzed ciąży, ale co z tego jak nadal został mi brzuch i nie mogę zgubic nadprogramowych kilogramow... Mam wrażenie że ciąża sprawia, że dużo ciężej osiągnąć to co było przed.
Wiem, że łatwo się mówi, ale cierpliwośc, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwośc.
Badania dowodzą, że organizm potrzebuje conajmniej tyle czasu ile czasu trwała ciąża zeby dojść do siebie i tak nieźle że myślisz o formie 2 tygodnie po porodzie, ja się zapisałam na siłownię po rokuhahahaha
Ja narazie tylko mysle 😀. Zostało mi z 5 kg i waga ani drgnie a brzuch taki odretwialy tez ani drgnie.
Kiedy bedzie mi dane cokolwiek ze soba zrobic to nie woem. Narazie badam grunt