Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra z tymi dietami w szpitalu. Przecież dieta to tez wazna część leczenia... A w tych szpitalach dają sam syf. To już więźniowie chyba dostają lepsze jedzenie i większe porcje...
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ag1988 wrote:Czekamy, to kciuki!!!! Tez sie zastanawiam czy po tym cyklu, gdyby sie nie udało, to nie pociągnąć tematu laparoskopii, zobaczyłby co tam u mnie w środku jest.. i tez by to dużo dało do diagnostyki!
A sie pozale, moj Maz dalej nie widzi u siebie problemu... ja to Go mam czasem ochotę palnąć w łeb... szkoda... bo moim zdaniem u Niego tez trzeba by rozszerzyć diagnostykę! A tu dupa... zatrzymał sie na 1 badaniu nasienia ...
!Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frida91 wrote:Hej dziewczyny, siedzę w laboratorium na krzywej cukrowej. Co mnie zdziwiło, ze na czczo pobrała mi krew z palca i do glukometru? Wyszło 93
To chyba ponad normę...
Zobaczymy jak wyjdzie później... Boję się tej cukrzycy.Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
IssaMelissa wrote:Czekamy przyspieszenie leczenia to też plan. Teraz przynajmniej wiesz, że coś się ruszy w dobrym kierunku. Ja w te trzy miesiące starań bez wspomagania po laparo też nie wierzyłam, chciałam jakiegoś wspomagania, ale posłuchałam lekarza i wyszło że ma rację. Zobaczymy co będzie na laparo. Życzę Ci mojego wyniku- nic w środku nie znaleźli, tylko rozruszali jajniki.
IssaMelissa lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida91 wrote:Już dopytałam. Z żyły tez normalnie pobrała a z palca podobno po to żeby sprawdzić na czczo czy nie mam za wysokiego cukru, czy w ogóle mogę pic ta glukozę. Mam nadzieje ze z żyły wyjdzie troche mniej bo norma w ciąży niby do 92
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Żaden lekarz nie powinien w ogóle robić laparo, hsg i drożności, jeżeli facet ma kiepskie wyniki..
Chyba, że są inne wskazania niż niepłodność.
Ty w ogóle kosmicznie długo czekałaś, żeby lekarz Ci coś zaproponował.. Powinnaś mieć hsg i drożność zrobioną po roku starań. Laparo bardziej inwazyjna to inny temat;/to już by musiał specjalista zadecydować. Czy warto czy nie warto, czy jest sens. U mojego męża są całkiem niezłe te plemniki a ciąży jak widzisz nie ma. Mogłabym mieć męża Ag z kiepskimi plemnikami i jakbyśmy sie tylko mezem wtedy zajmowali to też by nic z tego nie wyszło. nie wiem czy to nie jest tak, że równolegle się leczy ją i jego. Nie mam pojęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 14:29
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo suuuper
Teraz zaciskam kciuki jeszcze mocniej, żeby wszystko było idealnie. Dbaj o siebie kochana. Będzie dobrze :-*
Nefre drugi Krysia zarezerwowała, tylko oficjalnie opowie nam o tym później.Nefre_ ms, Krystyna123, Zozo, czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Zozo mocno trzymam kciuki
Czekamy tylko właśnie w ciąży te normy są jedne dla wszystkich i niestety są niższe. I wszystkie które miały chociaż o jedną jednostkę przekroczone uznawane już były za ciezarne z cukrzyca ciążowa. Bardzo restrykcyjni są w tej kwestii. Bo lepiej dmuchać na zimne, dać ten glukometru i kontrolować. Niż później obudzić się z ręką w nocniku i dzieckiem 5kg.ale naradzie nie ma co gdybyac, czekamy na wyniki Fridy. A później już lekarz jej powie co i jakZozo, czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość
-
Czekam na te wyniki i na razie nadal nic... Właśnie ciekawe czemu aż tak restrykcyjnie do tego podchodzą, ze nawet przekroczenie o 1 to już zły wynik... No ale nie będę się kłócić jak tak się okaże. Podobno ryzyko jest ze dziecko będzie za duże ale tez ze może być za małe. No i że czasem trzeba wywoływać poród przed terminem co.mnie chyba najbardziej stresuje.
Cały dzień o tym myślę i czekam na ten wynik jak na wyrok 😛 Dobrze, że we wtorek mam wizytę to lekarz szybko mi w razie czego wyjaśni co i jak.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Teraz była kolacja. Nawet niezła bo chleb graham, pasztet pieczony dość dobry i pół pomidora. Teściowa przywiozła mi szyneczkę,pomidory i ogórki i świeże bułeczki. Do tego ser żółty ze sklepiku. Zrobiłam kanapeczki obżarłam się jak bąk zaraz mi brzuchola rozerwie. Do tego sok Kubuś oj będzie zgaga.