Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:Zamówiłam 3 pary butów i wszystkie za duże...
Teraz zamówiłam rozmiar mniejsze pewno będzie za małe heh
Dobrze ze jest darmowy zwrot w Smart..dobrze ze za kazdym razem był przynajmniej darmowy zwrot
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:Wybaczam
myślałam że zazdrościsz że jestem po laparo a Ty przed.. Chociaż to stedni powod heh
My to jedziemy na podobnym wózku :> nam nie ma czego zazdrościć. Mam nadzieję, że jeszcze. I potem bierzemy też czyjeś brzuchy! A jak!!!Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre jak to po drugiej operacji? to nie koniec??Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:Jakoś na dniach. Może w niedzielę lub poniedziałek.
No trudno co ma być to będzie znowu będę sobie głowę ryla :p muszę iść spać
A to myślałam że już po terminie. Ja akurat nigdy nie byłam zwilenniczką robienia testów przed.Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Czekamynadzidzie
No miałaś rację z tym glukometremMega mi ulżyło aż kupiłam sobie lody na wieczór 😆 Choć nawiasem mówiąc tak nie powinno być, bo przecież cukrzycy używają tego i dostosowują dawkę insuliny... A to ma taki błąd pomiaru
Nefre
No Igg dodatnie. Czyli ok. Za to hcv mam wynik niereaktywny czyli brak przeciwciał?
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
czekamynadzidzie wrote:Nie bluźnij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, ale co ja poradzę, że ciąża to nie moja bajka tym razem. Ogólnie ludziom nie narzekam bo wiadomo jak to odbiorą
Zagryzam zęby i koko dżambo i do przodu. Powiedziałam A to muszę powiedzieć i B
Jak to moja ginka mówi: "No cóż, gdzie drwa rąbią tam wióry lecą"
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Frida - super, że nie masz cukrzycy. Jednak ta dietka jest trochę upierdliwa. Choćby to jedzenie co określony czas. Moja siostra bardzo przez to schudła. A czy to nie za wcześnie na to badanie? Czytałam, że między 24 a 28 tygodniem trzeba robić. Teraz nie wiem bo mam zlecone na kolejną wizytę i nie wiem kiedy iść...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 22:25
-
Lavende a kiedy masz wizytę?
Trochę wcześnie ale niby to już 23 tydzień więc w sumie niewielka różnica a mój już mi zlecił żeby zrobić właśnie przed najbliższą wizytą, czyli 9 kwietnia. No właśnie ta dieta jeszcze az tak mnie nie przerazala z tego.co wszystkiego jak ciągłe kłucie się,kontrolowanie poziomu glukozy no i przede wszystkim ryzyko dużej masy dziecka i cesarka albo wcześniejsze wywoływanie porodu. Tego bałabym się najbardziej.
Mam nadzieje, ze skoro jest ok to już tak zostanie ale na wszelki wypadek rzeczywiście postaram się trochę pilnowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 23:00
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
No chyba właśnie zapomniała mi powiedzieć, albo tego nie zarejestrowałam. Mówiła, że mam mieć na kolejny raz. No ale od czego jest wujek google
Myślę, że jeśli wyszło Ci ok to nue musisz trzymać diety na wszelki wypadek
Ja się mega boję tego badania bo ostatnio zemdlałam i ledwo dałam radę do końca...
Na mnie ta glukoza fatalnie działa.
-
Ja tez słyszałam ze powinno.sie miedzy 24-28 tygodniem
Tez się bałam i tez słabo mi się robiło tak bliżej tej 2 godziny... Nic przyjemnego to badanie. Nie dość że pić ten ulepek to tyle czasu bez jedzenia... Ja bez śniadania normalnie nie wychodzę z domu więc tyle czasu to tym bardziej ciężko wytrzymać.Lavende86 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja nie mogę przejść obok płaczących dzidziolków.
Chodzę na ktg na położniczy(jestem na ginekologii) i tam właśnie płakał jeden. No nie mogę świeczki w oczach i mam wrażenie że zaraz skurczów dostane.
Pospałam dziś nawet od 22 do 6tej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:10
-
Arienka - proszę napisz mi jeszcze raz jak u Was z synkiem było z tymi inhalacjami sterydem. Jak długo po chorobie lekarz zalecał robić? I czy też synek po chorobie czasami pokaszliwał? My po 2 tyg. przestaliśmy inhalować i od czasu do czasu mała pokasłuje. Np. rano przez chwilę, a potem spokój. Lekarz mówił, że może mieć nadreaktywne oskrzela i jak ma ataki kaszlu to wrócić do inhalacji na 2 lub 3 dni. Narazie czekam bo nie jest źle. Jak u Was było?
Resztę przepraszam za zaśmiecanie dzieciowym tematem -
My inhalowaliśmy pulmicortem z berodualem razem. Już nie pamiętam ale dłużej niż 2 tygodnie. Stopniowo schodziliśmy z ilości do raz dziennie,potem już chyba berodualem tylko bo on rozszerza oskrzela właśnie żeby nie kaszleć a pulmicort jest przeciwzapalny. Ja też sama inhalowałam solą fizjologiczną gdy miał kaszel.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Nefre dzięki za wyjaśnienie
Nie mogłam w nocy spać bo moje kochane kotki urządzały sobie gonitwy i nawalały się. Zamknęliśmy sobie drzwi to potem drapaly żeby je wpuścić. A jak w końcu zasnęłam to pospałam prawie do 10...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙