Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
czekamynadzidzie wrote:połowa maja laparo. I potem 3 miesiace naturalnie, jak sie nie uda to zaczynamy stymulacje do IUI. Tak naprawde to nie ma konkretnego planu, bo nie wiadomo co wyjdzie na laparoskopii. Jak wyjdzie, ze np jajowody niedrożne, no to od razu ivf. w kazdym bądz razie pani doktor obiecała, ze już nie bedziemy czekać w nieskończoność
Zozo kciukam mocniutko & & Odezwij się jak tylko będziesz coś wiedzieć. Czekam z niecierpliwością. A małej dużo zdrówkaZozo, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Już dopytałam. Z żyły tez normalnie pobrała a z palca podobno po to żeby sprawdzić na czczo czy nie mam za wysokiego cukru, czy w ogóle mogę pic ta glukozę. Mam nadzieje ze z żyły wyjdzie troche mniej bo norma w ciąży niby do 92Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Zozo trzymaj się tam z małą,zdrowia dla niej. Trzymam za betę.
Frida dziwnie że z palca. Mi tam od razu z żyły pobrali na czczo i potem 2 razy po glukozie.
Ja po obchodzie. CRP mi wzrosło z 8 do 13 mimo brania antybiotyku przez 7 dni wg antybiogramu. Objawów zero, upławy prawie rzadne, istatnio to majtki zmieniałam 4 razy na dzień. Zero swędzenia czy zapachu. Miałam zaś te bakterie w pochwie. Ordynator powiedział że to za krótko i dowalił kontynuacje znowu na 7 dni. To jest amoksycylina,ostatnio miałam 2 różne tj cefuroksym 5 dni potem amoksycylina 7 dni. Wtedy CRP pięknie spadło do 5. Wczoraj mój gin pobrał posiew więc wyniki dlaczego nie działa będą najwcześniej w poniedziałek ale ordynator mówił że nie będą mnie tyle trzymać, że raczej sobie odbiore ten wynik sama i do mojego z antybiogramem lecieć. Chyba nie obędzie się bez robionych globulek z antybiogramem bezpośrednio do pochwy+ doustny. Lepiej wsadzać częściej tam palec i działać miejscowo niż brać antybiotyki przechodzące poprzez krew ale słabo działające.
Sterydy na płuca już działają i ktg piękne to przynajmniej pocieszenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:42
Zozo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Właśnie usypiamy małą puszczając jej metal....
Zozo kciuki zaciśnięte, zdrówka dla córy.
Arienkas może jeszcze podziała a dobrze że wymsz pobrali.
Czekamy no najważniejsze że skończy się czekanie nie wiadomo na co.malutka_mycha, Arienkas83, Nefre_ ms, Zozo, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Biorę doustnie probiotyk Trivag. Na pytanie czy dopochwowo też brać mój gin mówił że już lepiej tam nie pchać tyle razy paluchów bo biorę 2x1 luteinę i co drugi dzień antybakteryjną tabletke. Może ona za słaba jest,poproszę o Macmiror bo to babki dostają przy pessarze, ja mam Fluomizin.
-
Nefre no niby racja. Doczytałam tez ze często glukoza w krwi z palca ma o 5% wyższe stężenie niż w krwi żylnej, wiec.moze wyjdzie w normie i niepotrzebnie się denerwuję.
Niby lekkie przekroczenie można korygować dieta ale boje się ze to już ryzyko dla dziecka, ze będzie duże itp.itd. Oczywiście pewnie martwię się na wyrost jak zawsze.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Nefre no jest to paranoja ale takie są procedury i tego raczej nie przeskoczysz. Nawet jak Fridzie po godzinie i dwóch cukry wyjdą w porządku a na czczo wyjdzie nawet o jednostkę za dużo to na 99% lekarz uzna to już za cukrzycę ciążowa.
Frida Ty się niczym nie stresuj bo wyników jeszcze nie masz. A nawet gdyby miało Cie to cholerstwo dopaść a będziesz pilnować diety to dziecku nic nie będzie. Niektóre na kwietniowkach miały poważna cukrzycę ciążowa ale się pilnował, na koniec dostały insulinę i jest cacy. A stres Ci jeszcze ten cukier wybije, niepotrzebnie. Będzie dobrzeFrida91, Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość
-
Multi odnośnie jedzenia to moje wczorajsze śniadanie. 😂 Jakaś sałatka rybna z marchewką niedobra jak uj. Dziś szara parówa i 2 kromy chleba, dobrze że mam swój ser żółty. Obiady ciut lepsze. Dziś mi jakieś pomidory i ogórki przywiozą bo tu nie mają w sklepiku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 13:22
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Frida - mi się wydaje, że ten wynik masz ok i może być do 100.
Arienka - ble! To u nas w położniczym jest w miarę dobre jedzenie. Zwłaszcza obiady mają całkiem całkiem. No i w sklepiku na dole jest wszystko.
U nas dziś piękna pogoda. Byliśmy na wyspie w parku. Mała wyjeździła się na rowerze za wszystkie czasy. Późnien kawka na leżaczku nad stawkiem. Ach, aż odżyłam. Tylko szkoda, że chodzę jak kulka na nogachArienkas83 lubi tę wiadomość