X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak przekazac radosna nowine przyszlemu tacie :-)
Odpowiedz

Jak przekazac radosna nowine przyszlemu tacie :-)

Oceń ten wątek:
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że pomarzyć cudowna rzecz. Myśli negatywne i tak przychodzą i trzeba z nimi walczyć, a czytając tak rozmarzony wątek trochę łatwiej...

Kokardka44 lubi tę wiadomość

Fasolka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili wrote:
    Pewnie, że pomarzyć cudowna rzecz. Myśli negatywne i tak przychodzą i trzeba z nimi walczyć, a czytając tak rozmarzony wątek trochę łatwiej...

jesli chodzi o mnie to napewno latwiej.. bo jak tu wchodze i czytam ze wiele z Was ma takie same marzenia i pragnienia jak ja to mi sie od razu humor poprawia :-) marzyc mozna kazdemu a ja wierze ze marzenia sie spelniaja.. i w koncu bede mogla przekazac mezowi ta radosna nowine :-)
    ja akurat bede mogla sie przygotowac do tego zeby mu to powiedziec w jakis fajny sposob bo moj M wychodzi do pracy jak ja jeszcze spie wiec testowac bede sama z ranca.. no chyba ze bede testowac w weekend :-)

Paula55, Saramago lubią tę wiadomość

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupione skarpetki różowe i niebieskie na odpowiednią chwilę:) gdy się okażą na teście 2 kreseczki zapakuje te skarpetki do małej torebeczki wraz z testem i może napisze na kartce jakiś tekst typu " Kochany Tatuś " :)

choco lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może jeszcze którejś się przyda pomysł na Mikołaja (mnie już niestety nie),
    wymyśliłam, żeby przebrać się w strój Pani Mikołajowej, ale taki wiecie, sexy, zrobić nastrój, świece, muzyka, wino (nie dla zaciążonej, ale pozory muszą być, poza tym zapewne tatuś po wiadomości będzie musiał się napić), no i podkręcić atmosferę HOT.
    Warunek: na brzuszku pod sexy ciuszkiem musi być wypisane coś w stylu: SIEMA TATKU :) i gdy już będzie się dobierać i rozbierać, powoli..... ujrzy taką słodką wiadomość :D

Nusia1989, aleksa.wawa, Czarnula87, Bergo, Carmen1724, agnieszka011988 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudziłam inwencje haha, właśnie wymyśliłam, że można by zamówić jakiś piękny bukiet np na poczta kwiatowa i wysłać do swojego M. Oczywiście w takich godzinach żeby być z nim w domu i zobaczyć podwójne zdziwienie:

Pierwsze - facet dostał kwiaty :D
    Drugie - dołączony bilecik mówi: Zostaniesz Tatą :D

Lucy91, Czarnula87 lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny wątek i super pomysły :):) Miło się to czyta i się wzruszyłam przy tym wszystkim :D

Saramago lubi tę wiadomość

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, a może w Wigilię wykorzystasz któryś z tych pomysłów :)

Ja raczej nie planuję żadnego szczególnego sposobu przekazania mężowi radosnej nowiny. Pewnie będę się cała trzęsła i wyjąkam, że będzie tatą ;)

Saramago lubi tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam jak sie uda to nowine obwieszczamy w wigilie :)

agnieszka011988 lubi tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    Nam jak sie uda to nowine obwieszczamy w wigilie :)

nam jak sie uda to maz bedzie wiedzial od razu.. a rodzince(tej najblizszej czyli rodzicom moim i meza dziadkom i rodzenstwu) chce zrobic zdjecie z pierszego usg oprawic w ramke i na nim napisac tekst typu:
    "Witaj .... (ciociu,babciu itd.).Chce Ci sie przedstawic.. mam dopiero ... tygodni ale juz az .. milimetrow :-)i zobaczysz.. ze jeszcze Cie przerosne :-) Do zobaczenia w ...."

cos w tym stylu :-) nad tekstem musze jeszcze popracowac :-)

Saramago, verynice, FeliceGatto, 200, Ona_, Giussta lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Saramago, a może w Wigilię wykorzystasz któryś z tych pomysłów :);)

Nie sądzę, abym na Wigilie posiadała już tę wiedzę, a jeśli się uda to na pewno coś wymyślę :) Może ten z kwiatami.... a może ten z telegramem :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny watek :) ja bardziej sie zastanawialam jak powiedziec rodzicom i chyba kupimy takie koszulki z napisem przyszla Super Babcia , przyszły Super dziadek i je wreczymy
    co do oznajmienia mezowi chcialbym aby byl przy mnie jak bedziemy czekac na wynik testu to wazna chwila i chce by byl przy mnie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam, że kiedyś jedna dziewczyna podarowała swojej mamie babkę ( chodzi o wypiek) a tacie dziadka do orzechów. w pierwszej chwili nie zakumali :P

Lucy91, Czarnula87, Saramago, Eklerka, Giussta lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam te wasze wpisy i aż sie poplakalam. Z uprawnieniem czekam na ten moment kiedy będę mogła z mężem sie cieszyć. Ale pomysły super :) mam nadzieję ze sie przydadzą

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstalam dzis o 5 rano i polecialam zrobic test, wyszla ledwo blada druga kreska (wiec sie nie napalam). Zasnac juz nie moglam, a ze jestem z tych co w tajemnicy nie wytrzyma ;) to wsadzilam ten paseczek pomiedzy rolke (mam taką duża rolke recznikow papierowych nad kiblem) i napisalam na niej czarną kredką GRATULACJE :) <3
    Niemąż wstal rano na siku i drze sie z kibla jesteś w ciezy???? :)
    Cieszymy sie oboje ale poki co podchodzimy do tematu raczej na chlodno poki Beta nie wyjdzie ok.

FeliceGatto, Matylda36, 200, Ciapulinka lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeteczki były kupione, ale jak przyszło co do czego, to przyszłam do męża jak akurat jadł obiad i powiedziałam mu "Wiesz co? Chyba w ciąży jestem", a on nawet nie przestał jeść. Potem zrobiłam kolejny test, to wtedy już mu powiedziałam rano w łóżku w sobotę, jak się przytulaliśmy. Niestety nasza radość krótko trwała, ale nie poddaję się.

Tulipanka lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Ona_ Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wątek.... tak poprawia nastroj.... a jakie ekstra pomysly macie dziewczyny... :) Pozdrawiam

👩39
    🧔‍♂️41
    👨‍👩‍👧 2017
    3.10- II
    4.10 beta 46.1
    6.10 -106.9
    9.10 -375.3
    11.10- 1085.9
    13 10- 2838.1
    16.10- 9912,7
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam mojemu mężowy kupić koszulkę z napisem "Best dad in the world" ale nigdzie takiej nie znalazłam, więc kupiłam malusieńką koszulkę dla noworodka z napisem "I <3 DAD" i mu dałam :) Patrzył się zdziwiony i wtedy test pokazałam :)
    Ale niestety nasza dzidzia nigdy tej koszulki nie założy :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam też inny pomysł ale ze mąz na bierząco i widział ze @ nie ma to nawet mu nie musiałam nic mówić:d

• madzianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie wiele razy zastanawialam jak powiem o tym mojemu narzeczonemu itez mialam pomysl z malenkimi bucikami albo kupieniem body z napisem kocham mojego tate albo super tata :-) dla moich ordicow to tez byl by pierwszy wnuk. Super ten watek az sie wzruszylam chcialabym moc przekazac taka wiadomosc juz w te swieta zobaczymy co bedzie 17 grudnia mam nadzieje ze 2 piekne kreski :-)

p19us65glzzsn3k4.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, Uwaga, Uwaga

Nowy pomysł... w sam raz na zabawę sylwestrową....
    KALAMBURY :D

Zaciążona kładzie się, podnosi koszulkę, do pępka wbija jajko...
    a sprawca ciąży musi/powinien/fajnie by było
    gdyby odgadł hasło:

CIAŁKO ŻÓŁTE

Jakby kto pytał, mam głupawkę :)

Eweloka84, Ania_84, FeliceGatto, Ruda27, Martii, Bergo, gabi544, Ewela2016 lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ