Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Milvaaa wrote:Ja dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test. 11 dpo i wyszła biel. Tylko mam same Pinki, jeszcze kupione zanim przeczytalam, że nie polecane. One są niepolecane, bo jak jest ciąża to nie pokazują czy dają fałszywie pozytywne wyniki dość często? Bo jak to drugie to mi nie grozi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 09:39
Madziq6 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Vivico wrote:Dziewczyny, proszę jutro o pół kciuka za moją wizytę 🥺 chciałabym zielone światło po 3 miesiącach,a boję się,że usłyszę „pół roku”. To będzie, jak wyrok.
Kciuki zaciśnięte. Trzymam mocno , i napewo wszystkie będzie dobrze
NaszCud w pełni Cię rozumiem też była bym zła. Kamerzysta zachował się mega nie profesjonalne. Człowiek płaci i w dzisiejszych czasach nie małą kasę a ten sobie rozdaje film bez Waszej zgody. Nie fajnie.
Angelika kciuki ✊✊ zaciśnięte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 09:44
-
Odnośnie testów ja na obydwóch u dziewczyn widzę kreseczki choć u income bardziej są wyraźne ale u ciebie kamsi też widać ładnie więc kciuki za bety✊✊✊🥱
-
ChocoMonster wrote:Ja dziś jestem w 21dc, w 11dc miałam PIK i pęcherzyk 16mm na jajniku. Robiłam owulaki do 18 dc i cały czas negatywy, wiec przyjęłam, ze faktycznie owu była już. Czyli w teorii jestem 8/9 dpo, od 2dpo mam non stop rozciągliwy śluz pomieszany z kremowym.
W owu zawsze mam śluz wodnisty, czasem zdarza się minimalnie rozciągliwy, w sumie to pierwszy raz mam taki sluz. Od kilku dni ten śluz nie daje mi spokoju… ciekawe czy to wpływ przeziębienia czy o co kaman 😵💫Emka06, ChocoMonster, Vivico lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ostatnio pisałam o bólu z boku piersi, ale chyba żadna nie miała sądząc po braku odpowiedzi. Od kilku dni męczyło mnie „odbijanie się” nawet jeśli nie piłam nic gazowanego. Wczoraj w kościele nie mogłam nic mówić bo było mi niedobrze a momentami słabo. Nie wytrzymałam i zrobiłam test pink bo taki miałam. Wyszły 2 kreski, druga całkowicie widoczna (4 dni przed spodziewana miesiączka, a 14 dni po ovitrelle. Nie będę robiła bety, bo już kilka razy robiłam i była np 8 a potem spadła i ciezko to przechodziłam. Miałam poronienie w styczniu w 5 tygodniu dlatego teraz podchodzę do tego na chłodno. 6.11 zrobię znów test i jak kreska ściemnieje bardziej to w poniedziałek zadzwonię do lekarza umówić się na wizytę bo mówił ze jeśli test będzie pozytywny to 6 tyg od dnia ostatniej miesiączki mam się zjawić u niego
Nataliii, ANGELIKA, Beezi, smoothie, Allice, agentka93, Namisa, Czytoto, Niaha, Vivico, Anett93, Amunicja lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Ja dziś jestem w 21dc, w 11dc miałam PIK i pęcherzyk 16mm na jajniku. Robiłam owulaki do 18 dc i cały czas negatywy, wiec przyjęłam, ze faktycznie owu była już. Czyli w teorii jestem 8/9 dpo, od 2dpo mam non stop rozciągliwy śluz pomieszany z kremowym.
W owu zawsze mam śluz wodnisty, czasem zdarza się minimalnie rozciągliwy, w sumie to pierwszy raz mam taki sluz. Od kilku dni ten śluz nie daje mi spokoju… ciekawe czy to wpływ przeziębienia czy o co kaman 😵💫ChocoMonster, M94, siesiepy lubią tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Pinky wrote:Hej dziewczyny, ostatnio pisałam o bólu z boku piersi, ale chyba żadna nie miała sądząc po braku odpowiedzi. Od kilku dni męczyło mnie „odbijanie się” nawet jeśli nie piłam nic gazowanego. Wczoraj w kościele nie mogłam nic mówić bo było mi niedobrze a momentami słabo. Nie wytrzymałam i zrobiłam test pink bo taki miałam. Wyszły 2 kreski, druga całkowicie widoczna (4 dni przed spodziewana miesiączka, a 14 dni po ovitrelle. Nie będę robiła bety, bo już kilka razy robiłam i była np 8 a potem spadła i ciezko to przechodziłam. Miałam poronienie w styczniu w 5 tygodniu dlatego teraz podchodzę do tego na chłodno. 6.11 zrobię znów test i jak kreska ściemnieje bardziej to w poniedziałek zadzwonię do lekarza umówić się na wizytę bo mówił ze jeśli test będzie pozytywny to 6 tyg od dnia ostatniej miesiączki mam się zjawić u niego
Pinky lubi tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
oloska wrote:Kurde, Choco, choćbym chciała coś wymyślić, to nic mądrego nie napiszę. Ja mam ogromną nadzieję, żeby mimo zawirowań to było to, ten magiczny cykl, ale co niego wyjdzie to tak naprawdę nie wiem...✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
Kil wrote:Ginekolog do którego do tej pory chodziłam o dupke roztrzaskać, że tak powiem... Mówiła ciągle, że wszystko pięknie. Nawet na wyniki nasienia męża, które np. morfologia 2% dlatego teraz zapisałam się na 19.11 do nowego - podobno super...
Jak byłam "nastką" to pamiętam jak dziś jak wtedy inny ginekolog mi powiedział, że będę miała problem z zajściem w ciążę... kurna pierdzielony wróżbita
@smoothie - od 1dc tego biorę fertistim, kupiłam też NAC, ale jeszcze go nie brałam.
Pij 2 saszetki bo to najlepsza dawka 🙂 Trzymam kciuki żebyś zobaczyła różnicę.
A NAC też jest super 😁
Kil lubi tę wiadomość
-
Pinky wrote:Hej dziewczyny, ostatnio pisałam o bólu z boku piersi, ale chyba żadna nie miała sądząc po braku odpowiedzi. Od kilku dni męczyło mnie „odbijanie się” nawet jeśli nie piłam nic gazowanego. Wczoraj w kościele nie mogłam nic mówić bo było mi niedobrze a momentami słabo. Nie wytrzymałam i zrobiłam test pink bo taki miałam. Wyszły 2 kreski, druga całkowicie widoczna (4 dni przed spodziewana miesiączka, a 14 dni po ovitrelle. Nie będę robiła bety, bo już kilka razy robiłam i była np 8 a potem spadła i ciezko to przechodziłam. Miałam poronienie w styczniu w 5 tygodniu dlatego teraz podchodzę do tego na chłodno. 6.11 zrobię znów test i jak kreska ściemnieje bardziej to w poniedziałek zadzwonię do lekarza umówić się na wizytę bo mówił ze jeśli test będzie pozytywny to 6 tyg od dnia ostatniej miesiączki mam się zjawić u niego
Podziwiam, ja już bym leciala na bete 🫣Pinky, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Choco, a ja jakoś mam nadzieję, że się u Ciebie zadzieje magia ✨️ Często te beznadziejne cykle skazane na porażkę okazują się szczęśliwe 🍀
ChocoMonster, siesiepy, Vivico lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Pinky trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło dobrze✊
ChocoMonster Ok, czyli mogę jeszcze mieć nadzieję. Jakoś wyjątkowo mocno w tym cyklu ją mam. Nie ma jakiś specjalnych objawów, bardziej chyba sobie wkręcam, że to będzie ten nasz szczęśliwy cykl. Drugi z żelem i ACC na rozrzedzenie nasienia. Plus jeszcze wleciały suple u mojego, to się łudzę, że może i na te nowe plemniki jeszcze nie zadziałały, ale może dały jakiegoś boosta tym co już były
Miałam w sobotę lekko zabarwiony śluz, ale to było podczas seksu, więc najpierw się ucieszyłam, że może implantacja, ale teraz w sumie myślę, że raczej po prostu od zbyt mocnego tulenia
No i spadek temp w 9dpo tak o 0,26 stopnia względem dnia poprzedniego. Z 37 stopni do 36,74. Tylko ta temp to raz rośnie, raz trochę spada, więc nie wiem jak to analizowac w ogóle
Edit: Jeszcze w sumie zalewa mnie kremowy śluz od 8dpo, ale to też się nie nakręcam, bo raczej już nieraz tak miałam. Choć nie jestem pewna, bo zanim nie zaczełam korzystac z aplikacji nie przywiązywałam takiej wagi do tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 09:58
Pinky, siesiepy lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Kiti przyjrzałabym się nadnerczom, zbadała jeszcze 17OH progesteron i prolaktynę. Ale poczekajmy jeszcze na wypowiedź Namisy, bo wyczytałam, że to może "wychodzić" od jajników. Koktajl nadnerczowy na pewno nie zaszkodzi. Miałaś w ostatnim czasie jeszcze jakieś badania robione? Jakie masz objawy? Trądzik, nadmierne owłosienie itd.?
Choco nie chcę nastawiać ale oby to było w końcu to! A ja jestem z okolic Wieruszowa. Jak jedziesz S8 z Wrocławia do Łodzi to idealnie po środku jest moja wiocha.
Kil wydęb od lekarza skierowanie może. Dałoby to większy pogląd.
Madziq czemu radość nie była? Bo to czwarte? Mam nadzieję, że nie okazywała tylko większego entuzjazmu, a nie była niemiła. Ludzie nie mogą Cię przepuścić skoro źle się czujesz? Spytałabym się, powiedziała lekarzowi/pielęgniarkom. U mnie w poniedziałek w Diagnostyce puściliśmy jedną kobietkę w ciąży, chociaż zawstydziła się i nie chciała za bardzo przyjąć.
Milvaaa zdziwiłabym się jakby Ci coś wyszło dzisiaj na pinku. One są w cholerę mało czułe. Kreskę taką samą jak kontrolna, "czuły" pink pokazał przy becie ponad 800.
Pinky chyba przeoczyłam. Niemniej i tak bym nic mądrego nie doradziła. Trzymam kciuki aby pięknie ciemniała!Pinky lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
ChocoMonster wrote:A powiedz, miałaś jakieś objawy? Coś może innego zadziało się w tym szczęśliwym cyklu?
bardzo boli mnie krzyż i podbrzusze, co mnie akurat stresuje, bo przy cb też tak miałam..
piersi, jakie były takie są, nawet nie żeby nabrzmiałe, że wrażliwe..
i nic więcej, śluz z głębi taki bardziej skulkowany i kremowy.. tyle..
nie chcę jeszcze mówić, że cykl szczęśliwy, bo naprawdę mam w sobie tyle obaw ..08.2019 córeczka
07.2022 cb
Pinky wrote:14 dni i taka dosyć wyraźna kreska to chyba już nie ovitrelle? Bo tez nie chce się nakręcać
Trzymam mocno kciuki!Pinky lubi tę wiadomość
7 cs ❤️
07.12.2022 - beta-HCG 910
12.12.2022 - beta-HCG 10470
13.12.2022 - wizyta - pęcherzyk z zarodkiem 0,14 cm
30.12.2022 - 1,5 cm Dzidziutka z bijącym serduszkiem ❤️ (7+2)
27.01 - wizyta
31.01 - badania prenatalne
15.02 - 8,36 cm wiercącego Dzidziutka
15.03 - 250 g Synek 💙
31.03 - II badania prenatalne Antoś (414 g)
15.04 - 560 g Misia
15.05 - 1050g Szczęścia
14.06 - III badania prenatalne - 1666 g Uparciucha w położeniu miednicowym
05.07 - 2600 g Misia ustawionego główką w dół
19.07 - 2750 g Dzidziusia 💙
09.08 - następna wizyta - oby do niej dotrwać ✊