Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Milva, każdy odchył od normalnych objawów może być jakimś znacznikiem ewentualnej ciąży. Także ja za ciebie trzymam mocno kciuki, zatestuj jutro tylko na innym teście niż Pink 🤞
Siesiepy, Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że jesteś gdzieś z okolic dolnośląskiego. W łódzkim mam dziadka, przez Wieruszów jadę właśnie do niego. Także wstąpię kiedyś na przejażdżkę konno 😂
Pinky, teoretycznie może to być jeszcze jakaś śladowa ilość Ovitrelle, ale nie musi. Dlatego ja skoczyłabym na bete i wszystko będzie jasne. Natomiast jeśli nie chcesz robić bety, to po prostu testuj sobie i patrzę czy kreska ciemniejeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 10:08
Pinky, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
inome wrote:nastawienie - że przyjdzie okres i robię drożność..
bardzo boli mnie krzyż i podbrzusze, co mnie akurat stresuje, bo przy cb też tak miałam..
piersi, jakie były takie są, nawet nie żeby nabrzmiałe, że wrażliwe..
i nic więcej, śluz z głębi taki bardziej skulkowany i kremowy.. tyle..
nie chcę jeszcze mówić, że cykl szczęśliwy, bo naprawdę mam w sobie tyle obaw ..
Ja sutki mam takie wrażliwe i bardziej wypukłe. Śluz kremowy i tez czasem się kulkował no i to odbijanie się
-
paprotka17 wrote:Dzwonie odwołać dziejsze badanie krwi, bo czekam wciąż na 1dc, a babka mówi że jestem umowiona na jutro 😅 Jeżu kolczasty, ale bym się wkurzyła jakbym miała okres i dzisiaj tam poszła 🤣 Czyli jak dzisiaj dostanę okres to jeszcze się wyrobię na umowiony termin. Powiedzcie, jak mam już termin okresu, 28 dc, a owulka mniej więcej 13 dc to już sto procent nie ma szans jak test biały? Niby wiem, a głupia się gdzieś tam w środku jeszcze ludze
Jeżeli nie miałaś monitoringu ( potwierdzonej owulacji) w 13 DC a tylko wnioskujesz po objawach to nadzieja jest. Bo jednak nie masz pewności na 100% że ta owulka była w 13dc.paprotka17 lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Siesiepy, Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że jesteś gdzieś z okolic dolnośląskiego. W łódzkim mam dziadka, przez Wieruszów jadę właśnie do niego. Także wstąpię kiedyś na przejażdżkę konno 😂
Być może dlatego, że wybywam na Wrocławski Enel-med. Uczyłam się we Wrocławiu i jednak o wiele bardziej go wolę niż Łódź, a pochodzę z Dolnego Śląska własnie.
Wiesz, kilkanaście kilometrów na południowy-zachód i już byłabym w Dolnośląskim, a tak to takie Łódzkie, że wszędzie mi daleko w tym Łódzkim.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Cześć dziewczyny, witam po przerwie, ktorej niestety troche potrzebowałam by wrócić do Was i starań z większa energia ale widzę ze Wy nie proznujecie 💪🏽🔥 u mnie dziś 10 dc, zaczynam intensywne testowanie owulacyjne (zazwyczaj owu koło 15 dc). W międzyczasie dostałam cześć wynikow z 4 dc, konsultacje z omówieniem mam w przyszłym tygodniu ale moze któraś chce zerknąć i skomentować? 😇 dzięki!
MonikaeS lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Kiti przyjrzałabym się nadnerczom, zbadała jeszcze 17OH progesteron i prolaktynę. Ale poczekajmy jeszcze na wypowiedź Namisy, bo wyczytałam, że to może "wychodzić" od jajników. Koktajl nadnerczowy na pewno nie zaszkodzi. Miałaś w ostatnim czasie jeszcze jakieś badania robione? Jakie masz objawy? Trądzik, nadmierne owłosienie itd.?
Choco nie chcę nastawiać ale oby to było w końcu to! A ja jestem z okolic Wieruszowa. Jak jedziesz S8 z Wrocławia do Łodzi to idealnie po środku jest moja wiocha.
Kil wydęb od lekarza skierowanie może. Dałoby to większy pogląd.
Madziq czemu radość nie była? Bo to czwarte? Mam nadzieję, że nie okazywała tylko większego entuzjazmu, a nie była niemiła. Ludzie nie mogą Cię przepuścić skoro źle się czujesz? Spytałabym się, powiedziała lekarzowi/pielęgniarkom. U mnie w poniedziałek w Diagnostyce puściliśmy jedną kobietkę w ciąży, chociaż zawstydziła się i nie chciała za bardzo przyjąć.
Milvaaa zdziwiłabym się jakby Ci coś wyszło dzisiaj na pinku. One są w cholerę mało czułe. Kreskę taką samą jak kontrolna, "czuły" pink pokazał przy becie ponad 800.
Pinky chyba przeoczyłam. Niemniej i tak bym nic mądrego nie doradziła. Trzymam kciuki aby pięknie ciemniała!
Z owłosieniem nie mam problemów, ale trądzik to zmora mojego życia 😩 2x kuracje izotekiem miałam i znów torbiele wracają na żuchwie.👩🏽👨🏼🦲34 35
👶30.06.2023
Choroba Gravesa-Basedowa
27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
29.05.2024 - beta 379,94
05.06.2024 - pierwsza wizyta -
ChocoMonster dzięki Kupiłam właśnie paczkę 14 testów strumieniowych Testeo Mam nadzieję, że przyda się tylko jeden, ewentualnie dwa. Mają przyjść jutro, więc na testowanie muszę poczekać do piątku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 10:20
ChocoMonster, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
siesiepy wrote:Kiti przyjrzałabym się nadnerczom, zbadała jeszcze 17OH progesteron i prolaktynę. Ale poczekajmy jeszcze na wypowiedź Namisy, bo wyczytałam, że to może "wychodzić" od jajników. Koktajl nadnerczowy na pewno nie zaszkodzi. Miałaś w ostatnim czasie jeszcze jakieś badania robione? Jakie masz objawy? Trądzik, nadmierne owłosienie itd.?
Choco nie chcę nastawiać ale oby to było w końcu to! A ja jestem z okolic Wieruszowa. Jak jedziesz S8 z Wrocławia do Łodzi to idealnie po środku jest moja wiocha.
Kil wydęb od lekarza skierowanie może. Dałoby to większy pogląd.
Madziq czemu radość nie była? Bo to czwarte? Mam nadzieję, że nie okazywała tylko większego entuzjazmu, a nie była niemiła. Ludzie nie mogą Cię przepuścić skoro źle się czujesz? Spytałabym się, powiedziała lekarzowi/pielęgniarkom. U mnie w poniedziałek w Diagnostyce puściliśmy jedną kobietkę w ciąży, chociaż zawstydziła się i nie chciała za bardzo przyjąć.
Milvaaa zdziwiłabym się jakby Ci coś wyszło dzisiaj na pinku. One są w cholerę mało czułe. Kreskę taką samą jak kontrolna, "czuły" pink pokazał przy becie ponad 800.
Pinky chyba przeoczyłam. Niemniej i tak bym nic mądrego nie doradziła. Trzymam kciuki aby pięknie ciemniała!
A co do teściowej niebylo antuzjazmu ale nie była niemiła była zdziwiona i że to czwarte bla bla że jak się pomieścimy, że była pewna że porpzednia córka była ostatnia i takie tam 🙄Namisa, smoothie, siesiepy lubią tę wiadomość
-
@Siesiepy to może niedaleko mieszkamy od siebie Ja też z łódzkiego xD
siesiepy lubi tę wiadomość
-
M94, bardzo ładna prolaktyna, stosunek LH do FSH też, hormony chyba w porządku. Ferrytyna trochę do podbicia, powinna być wyższa niż 30, a najlepiej w połowie norm.
M94 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Pinky wrote:Tylko powiedzcie mi jak tutaj się dodaje zdjęcie bo ja was czytam z telefonu i nie mam opcji żeby zdjęcie wstawić, albo nie widzę 😂
Pinky lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
nick nieaktualnyMadziq6 wrote:Na szczęście w labie szybko poszło, na USG i u lekarza muszę swoje odczekać nic nie poradzę.🤷🏼♀️ale jestem już po USG wszystko w porządku jest krwiaczek (ale do tego podchodzę z dystansem...)dzidziuś wskazuje na 8+3tc miał 19mm jak dobrze usłyszałam, serduszko bije. Pielęgniarka założyła mi kartę ciąży i teraz czekam na wejście do lekarza.
A co do teściowej niebylo antuzjazmu ale nie była niemiła była zdziwiona i że to czwarte bla bla że jak się pomieścimy, że była pewna że porpzednia córka była ostatnia i takie tam 🙄Beezi, Niaha lubią tę wiadomość
-
Pinky wrote:Tylko powiedzcie mi jak tutaj się dodaje zdjęcie bo ja was czytam z telefonu i nie mam opcji żeby zdjęcie wstawić, albo nie widzę 😂
https://pl.imgbb.com/
Na pierwszej stronie wątku zawsze wystawiamy link do tej strony jakby gdzieś tam ci się zagubił kiedyś. Przesyłasz zdjęcie na tą stronę i wygeneruje ci się link, który nam tutaj wrzucaszPinky lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Trzeba było teściowej powiedzieć że najwyżej się do niej przeprowadzicie jak tak się martwi
Siadło jej jedna i ta sama gadka że mamy dom kupić itd 🤦🏽♀️nieszlo jej przegadać że niechcemy itd dla niej to było chyba najważniejsze niż cieszę się że kochamy dzieci🤷🏼♀️🤦🏽♀️ -
Beezi wrote:M94, bardzo ładna prolaktyna, stosunek LH do FSH też, hormony chyba w porządku. Ferrytyna trochę do podbicia, powinna być wyższa niż 30, a najlepiej w połowie norm.
Dziękuję bardzo za odpowiedz! 🥰