Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Pinky Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELIKA wrote:
    14 dni po Ovitrelle to na pewno nie jest efekt zastrzyku :)
    Trzymam mocno kciuki!
    Dziękuje 😍

A co do śluzu to od kilku dni miałam właśnie taki kremowy

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milva, każdy odchył od normalnych objawów może być jakimś znacznikiem ewentualnej ciąży. Także ja za ciebie trzymam mocno kciuki, zatestuj jutro tylko na innym teście niż Pink 🤞

Siesiepy, Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że jesteś gdzieś z okolic dolnośląskiego. W łódzkim mam dziadka, przez Wieruszów jadę właśnie do niego. :) Także wstąpię kiedyś na przejażdżkę konno 😂

Pinky, teoretycznie może to być jeszcze jakaś śladowa ilość Ovitrelle, ale nie musi. Dlatego ja skoczyłabym na bete i wszystko będzie jasne. Natomiast jeśli nie chcesz robić bety, to po prostu testuj sobie i patrzę czy kreska ciemnieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 10:08

Pinky, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Pinky Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:
    nastawienie - że przyjdzie okres i robię drożność..
    bardzo boli mnie krzyż i podbrzusze, co mnie akurat stresuje, bo przy cb też tak miałam..
    piersi, jakie były takie są, nawet nie żeby nabrzmiałe, że wrażliwe..
    i nic więcej, śluz z głębi taki bardziej skulkowany i kremowy.. tyle..

nie chcę jeszcze mówić, że cykl szczęśliwy, bo naprawdę mam w sobie tyle obaw ..

Ja sutki mam takie wrażliwe i bardziej wypukłe. Śluz kremowy i tez czasem się kulkował no i to odbijanie się

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Dzwonie odwołać dziejsze badanie krwi, bo czekam wciąż na 1dc, a babka mówi że jestem umowiona na jutro 😅 Jeżu kolczasty, ale bym się wkurzyła jakbym miała okres i dzisiaj tam poszła 🤣 Czyli jak dzisiaj dostanę okres to jeszcze się wyrobię na umowiony termin. Powiedzcie, jak mam już termin okresu, 28 dc, a owulka mniej więcej 13 dc to już sto procent nie ma szans jak test biały? Niby wiem, a głupia się gdzieś tam w środku jeszcze ludze

Jeżeli nie miałaś monitoringu ( potwierdzonej owulacji) w 13 DC a tylko wnioskujesz po objawach to nadzieja jest. Bo jednak nie masz pewności na 100% że ta owulka była w 13dc.

paprotka17 lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Siesiepy, Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że jesteś gdzieś z okolic dolnośląskiego. W łódzkim mam dziadka, przez Wieruszów jadę właśnie do niego. :) Także wstąpię kiedyś na przejażdżkę konno 😂

Być może dlatego, że wybywam na Wrocławski Enel-med. Uczyłam się we Wrocławiu i jednak o wiele bardziej go wolę niż Łódź, a pochodzę z Dolnego Śląska własnie. :D
    Wiesz, kilkanaście kilometrów na południowy-zachód i już byłabym w Dolnośląskim, a tak to takie Łódzkie, że wszędzie mi daleko w tym Łódzkim.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • M94 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam po przerwie, ktorej niestety troche potrzebowałam by wrócić do Was i starań z większa energia ale widzę ze Wy nie proznujecie 💪🏽🔥 u mnie dziś 10 dc, zaczynam intensywne testowanie owulacyjne (zazwyczaj owu koło 15 dc). W międzyczasie dostałam cześć wynikow z 4 dc, konsultacje z omówieniem mam w przyszłym tygodniu ale moze któraś chce zerknąć i skomentować? 😇 dzięki!
    2-A4280-DC-5881-469-C-A1-D9-A67-EA399-DC7-B.jpg

MonikaeS lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinky, pokaż zdjęcie, lubimy oglądać dwie kreski, jeszcze na Pinku to już w ogóle ❤️⏸️

Pinky lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Kiti Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Kiti przyjrzałabym się nadnerczom, zbadała jeszcze 17OH progesteron i prolaktynę. Ale poczekajmy jeszcze na wypowiedź Namisy, bo wyczytałam, że to może "wychodzić" od jajników. Koktajl nadnerczowy na pewno nie zaszkodzi. Miałaś w ostatnim czasie jeszcze jakieś badania robione? Jakie masz objawy? Trądzik, nadmierne owłosienie itd.?

Choco nie chcę nastawiać ale oby to było w końcu to! :) A ja jestem z okolic Wieruszowa. Jak jedziesz S8 z Wrocławia do Łodzi to idealnie po środku jest moja wiocha. :)

Kil wydęb od lekarza skierowanie może. Dałoby to większy pogląd.

Madziq czemu radość nie była? Bo to czwarte? Mam nadzieję, że nie okazywała tylko większego entuzjazmu, a nie była niemiła. :/ Ludzie nie mogą Cię przepuścić skoro źle się czujesz? Spytałabym się, powiedziała lekarzowi/pielęgniarkom. U mnie w poniedziałek w Diagnostyce puściliśmy jedną kobietkę w ciąży, chociaż zawstydziła się i nie chciała za bardzo przyjąć. :)

Milvaaa zdziwiłabym się jakby Ci coś wyszło dzisiaj na pinku. :D One są w cholerę mało czułe. Kreskę taką samą jak kontrolna, "czuły" pink pokazał przy becie ponad 800. :D

Pinky chyba przeoczyłam. :( Niemniej i tak bym nic mądrego nie doradziła. Trzymam kciuki aby pięknie ciemniała!

Z owłosieniem nie mam problemów, ale trądzik to zmora mojego życia 😩 2x kuracje izotekiem miałam i znów torbiele wracają na żuchwie.

👩🏽👨🏼‍🦲34 35

👶30.06.2023

Choroba Gravesa-Basedowa

27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
    29.05.2024 - beta 379,94
    05.06.2024 - pierwsza wizyta
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster dzięki :) Kupiłam właśnie paczkę 14 testów strumieniowych Testeo :D Mam nadzieję, że przyda się tylko jeden, ewentualnie dwa. Mają przyjść jutro, więc na testowanie muszę poczekać do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 10:20

ChocoMonster, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Kiti przyjrzałabym się nadnerczom, zbadała jeszcze 17OH progesteron i prolaktynę. Ale poczekajmy jeszcze na wypowiedź Namisy, bo wyczytałam, że to może "wychodzić" od jajników. Koktajl nadnerczowy na pewno nie zaszkodzi. Miałaś w ostatnim czasie jeszcze jakieś badania robione? Jakie masz objawy? Trądzik, nadmierne owłosienie itd.?

Choco nie chcę nastawiać ale oby to było w końcu to! :) A ja jestem z okolic Wieruszowa. Jak jedziesz S8 z Wrocławia do Łodzi to idealnie po środku jest moja wiocha. :)

Kil wydęb od lekarza skierowanie może. Dałoby to większy pogląd.

Madziq czemu radość nie była? Bo to czwarte? Mam nadzieję, że nie okazywała tylko większego entuzjazmu, a nie była niemiła. :/ Ludzie nie mogą Cię przepuścić skoro źle się czujesz? Spytałabym się, powiedziała lekarzowi/pielęgniarkom. U mnie w poniedziałek w Diagnostyce puściliśmy jedną kobietkę w ciąży, chociaż zawstydziła się i nie chciała za bardzo przyjąć. :)

Milvaaa zdziwiłabym się jakby Ci coś wyszło dzisiaj na pinku. :D One są w cholerę mało czułe. Kreskę taką samą jak kontrolna, "czuły" pink pokazał przy becie ponad 800. :D

Pinky chyba przeoczyłam. :( Niemniej i tak bym nic mądrego nie doradziła. Trzymam kciuki aby pięknie ciemniała!
    Na szczęście w labie szybko poszło, na USG i u lekarza muszę swoje odczekać nic nie poradzę.🤷🏼‍♀️ale jestem już po USG wszystko w porządku jest krwiaczek (ale do tego podchodzę z dystansem...)dzidziuś wskazuje na 8+3tc miał 19mm jak dobrze usłyszałam, serduszko bije. Pielęgniarka założyła mi kartę ciąży i teraz czekam na wejście do lekarza.

A co do teściowej niebylo antuzjazmu ale nie była niemiła była zdziwiona i że to czwarte bla bla że jak się pomieścimy, że była pewna że porpzednia córka była ostatnia i takie tam 🙄

Namisa, smoothie, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinky wrote:
    14 dni i taka dosyć wyraźna kreska to chyba już nie ovitrelle? Bo tez nie chce się nakręcać

Niby po zastrzyku do 10 dni może wyjść, ale znajoma zrobiła 9d po zastrzyku i jej wyszły już kreska ciążowa

Pinky lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pinky Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Pinky, pokaż zdjęcie, lubimy oglądać dwie kreski, jeszcze na Pinku to już w ogóle ❤️⏸️
    Tylko powiedzcie mi jak tutaj się dodaje zdjęcie bo ja was czytam z telefonu i nie mam opcji żeby zdjęcie wstawić, albo nie widzę 😂

• Kil Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Siesiepy to może niedaleko mieszkamy od siebie =) Ja też z łódzkiego xD

siesiepy lubi tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94, bardzo ładna prolaktyna, stosunek LH do FSH też, hormony chyba w porządku. Ferrytyna trochę do podbicia, powinna być wyższa niż 30, a najlepiej w połowie norm.

M94 lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinky wrote:
    Tylko powiedzcie mi jak tutaj się dodaje zdjęcie bo ja was czytam z telefonu i nie mam opcji żeby zdjęcie wstawić, albo nie widzę 😂
    Jest instrukcja na pierwszej stronie wątku, tam jest link do strony gdzie załączyć zdjęcie. 🙂

Pinky lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Na szczęście w labie szybko poszło, na USG i u lekarza muszę swoje odczekać nic nie poradzę.🤷🏼‍♀️ale jestem już po USG wszystko w porządku jest krwiaczek (ale do tego podchodzę z dystansem...)dzidziuś wskazuje na 8+3tc miał 19mm jak dobrze usłyszałam, serduszko bije. Pielęgniarka założyła mi kartę ciąży i teraz czekam na wejście do lekarza.

A co do teściowej niebylo antuzjazmu ale nie była niemiła była zdziwiona i że to czwarte bla bla że jak się pomieścimy, że była pewna że porpzednia córka była ostatnia i takie tam 🙄
    Trzeba było teściowej powiedzieć że najwyżej się do niej przeprowadzicie jak tak się martwi :D

Beezi, Niaha lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinky wrote:

https://pl.imgbb.com/
    Na pierwszej stronie wątku zawsze wystawiamy link do tej strony jakby gdzieś tam ci się zagubił kiedyś. Przesyłasz zdjęcie na tą stronę i wygeneruje ci się link, który nam tutaj wrzucasz :)

Pinky lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Trzeba było teściowej powiedzieć że najwyżej się do niej przeprowadzicie jak tak się martwi :D
    Ona mieszka obecnie w mieszkaniu po mojej mamie która rok temu zmarła i tam są 2 pokoje czyli mniej niż jak my mamy 🤣🤣🤣
    Siadło jej jedna i ta sama gadka że mamy dom kupić itd 🤦🏽‍♀️nieszlo jej przegadać że niechcemy itd dla niej to było chyba najważniejsze niż cieszę się że kochamy dzieci🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • M94 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    M94, bardzo ładna prolaktyna, stosunek LH do FSH też, hormony chyba w porządku. Ferrytyna trochę do podbicia, powinna być wyższa niż 30, a najlepiej w połowie norm.

Dziękuję bardzo za odpowiedz! 🥰

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faccele biały także betę sobie odpuszczam

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ