Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się oficjalnie w drugiej fazie 🥚
Podziałaliśmy odpowiednio 😁
Robiłam testy horien w tym cyklu, pierwszy raz i wrzuciłam fotki to apki Premom, ale się zmartwiłam że nie wyłapało mi żadnego piku 😣 Czy to oznacza że mogło nie dojść jednak do owulacji? Czy go przegapiłam na testach? 🥺 Zmartwiłam się bardzo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 11:10
Emka06 lubi tę wiadomość
-
Namisa masakra 🤦🏻♀️ Starsi ludzie, to nie mają wyczucia. Chociaż w sumie nie tylko starsi, bardziej pewien typ osobowości z mocno utartymi przekonaniami.
Ja ostatnio powiedziałam Babci o poronieniu, ona z kolei w swoim stylu zawsze się stara znaleźć pozytywy i powiedziała mi: „Kochanie, jeszcze się doczekasz dzieciątka. Może nawet na wiosne to fajniej być w ciąży”- wiem, że chciała mnie pocieszyć i pewnie jej brakowało argumentów, akurat upały w ciąży nie wydają mi się czymś „fajniejszym”, ale powstrzymałam się od swojej opinii, bo wiem, że pewnie wewnętrznie i tak to mocno przeżyłaHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Namisa wrote:Polubiłam za super wynik z USG, dzidzius się pięknie rozwija! 😍 Chce już być na twoim miejscu 😁 A nie lubię za reakcje teściowej, ech. Nie wiem jak można sobie w ogóle pozwalać na takie uwagi co to by się nie widziało/chciało w kwestii planów prokreacyjnych własnych dzieci 🙄 U mnie tez nie było ze strony mamy jakichś wielkich entuzjazmow - ale podejrzewam że to przez wzgląd na obawę o podobny przebieg spraw jak w ostatniej ciazy. Od taty za to usłyszałam wczoraj takie hasło, że aż mi się słabo zrobilo. On nie wie że jestem teraz w ciąży, ale wiedział o tamtej. Na wieść o poronieniu zareagował nadzwyczaj jak na niego emocjonalnie. Wczoraj jedlismy obiad, ja nie jem mięsa od lat więc mama robi dla mnie wegetariańska alternatywę. Niby rodzice to już ogarnęli ale od czasu do czasu ojciec rzuci jakimś komentarzem w stylu " troszkę mięska trzeba zjeść". No i ja zwykle to ucinam i mówię twardo że nie, nie trzeba, dziękuję za troskę ale odżywiam się zdrowo, poza tym to moje życie i moja sprawa. No i wczoraj tata - niby tak nieśmiało i ze znakiem zapytania w głosie - powiedział że może "zaglodziłam te dzieciątko" i dlatego to się tak skończyło. Byłam w szoku i powiedziałam tylko żeby przestał tak mówić. I nic już więcej nie dodał. Wiem że to stary człowiek, że pewnie sam się martwi bo nie miał do czynienia z taką sytuacją przez całe swoje długie życie, tak jak nie zna nikogo kto mięsa nie je. I połączył kropki, dla niego to jedyne logiczne wytłumaczenie. Ale ku*wa, jestem taka zła że można komuś takie coś powiedzieć bez mrugniecia okiem! 🤬💔
Namisa lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nick nieaktualnyNamisa wrote:Właśnie jedno to sobie w głowie tworzyć te teorie - ludzie mają tendencje do szukania takich ciągów przyczynowo-skutkowych i ok, trudno. Ale powiedzieć to komuś prosto w twarz? Swojemu dziecku, które straciło własne dziecko? No dosłownie zmroziło mnie gdy to usłyszałam, nie potrafię sobie tego w głowie poukładać.
Beezi, Niaha, Amunicja lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Melduję się oficjalnie w drugiej fazie 🥚
Robiłam testy horien w tym cyklu, pierwszy raz i wrzuciłam fotki to apki Premom, ale się zmartwiłam że nie wyłapało mi żadnego piku 😣 Czy to oznacza że mogło nie dojść jednak do owulacji? Czy go przegapiłam na testach? 🥺 Zmartwiłam się bardzo..
Claire lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
paprotka17 wrote:Ja nawet swoim nie mówię o naszych "problemach", bo podejrzewam ich o takie właśnie doszukiwanie się przyczyny, po chamsku, a już szczególnie obawiałabym się słów mojego ojca, że mając wiedzę o naszych staraniach mógłby powiedzieć coś, co sprawiłoby nam wielka przykrość. A zaraz święta i życzenia z potomkiem 🤢 To też z grzeczności mógly sobie darować. Mamy ponad 30 lat, można podejrzewać że albo nie chcemy, albo możemy mieć jakiś problem. Eh, rodzina.✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
Claire wrote:Melduję się oficjalnie w drugiej fazie 🥚
Claire lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Kamsi, jak dla mnie jest jeszcze nadzieja, testu.. biorąc pod uwagę, że zawsze mogło się coś poprzesuwać z owu.
Namisa, niewymownie mi przykro, że po tym co przesłać, usłyszałaś takie słowa.. masakra. Przeważnie staram się być wyrozumiała dla starszych, że czegoś nie ogarniają, coś źle powiedzą, czego nie mieli na myśli, ale też kurde.. są pewne granice..Namisa lubi tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
nick nieaktualnyChocoMonster wrote:A ja ostatnio się wkurzyłam i na kolejny tekst taty „ a kiedy dziecko?” odpowiedziałam, ze gdyby było to takie łatwe, to już byłby dziadkiem. I cisza, chyba dotarło 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 11:23
-
Uf, to dobrze, odetchnęłam, dziękuję dziewczyny
Małż w tym miesiącu wszystkiego pilnował, wiedział kiedy mamy działać, wyczytał żeby najlepiej co dwa dni, bardzo się przykładał aż w szoku byłam. A to na saunę to nie pójdzie, a to alkoholu nic nie wypije, tak mu zależy 🥺 Widzę że ma duże nadzieje na ten cykl, wczoraj powiedział, że on wie że tym razem się udało.
A ja tak boję się rozczarowania, że cicho siedzę i nic nie odpowiadam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 11:26
Emka06, Beezi, ChocoMonster, paprotka17, M94, SandraH.97, Anett93 lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:A ja ostatnio się wkurzyłam i na kolejny tekst taty „ a kiedy dziecko?” odpowiedziałam, ze gdyby było to takie łatwe, to już byłby dziadkiem. I cisza, chyba dotarło 🤦♀️
Claire, Namisa, ChocoMonster, Beezi lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Dziękuję za wsparcie dziewczyny ❤️ Ta moja spokojna reakcja to nie jest raczej efekt mojego nadzwyczajnego opanowania, tylko stylu reagowania na tego typu niespodziewane ataki. Szok dosłownie mnie paraliżuje i chce jak najszybciej uciec z danej sytuacji, bo konfrontacja wydaje mi się jeszcze trudniejsza. A czasem by się chciało wykrzyczeć to co się myśli, kiedy takie słowa padają w naszą stronę. Tak jak w czasie starań nikt nam sie specjalnie do łóżka nie pakował i nie wypytywał o to "kiedy te dzieci?", tak teraz po poronieniu spotykam sie już z którąś taka sytuacja że dosłownie mnie paraliżuje - i nie jestem w stanie nic odpowiedzieć. Ludzie totalnie nie wiedzą jak reagować na taką sytuację, obcy zadaja zbyt intymne pytania, niektórzy bliscy reagują bolesna ciszą albo hasłami w stylu "zaraz będzie następne"... Ale co zrobić, można edukować jeśli ktoś ma siłę, ale ja niestety na żywo tej siły nie mam, kiedy słyszę takie słowa.
ChocoMonster, smoothie, Anett93, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Inome, pamietam Cię oczywiście ❤ każda z nas po trudnych doświadczeniach patrzy już inaczej i ciężko się od początku cieszyć, bo z tyłu głowy są te obawy o to ile rzeczy może pójść nie tak... Jednak twoja kreseczka wygląda obiecująco, trzymam kciuki, żeby wszystko prawidłowo przebiegało i żebyś miała nudną ciążę. 🤞🤞🤞🤞
Namisa kciuki za wizytę ✊
Przykro mi, że usłyszałaś takie coś... Pewnie tato nie chciał cię skrzywdzić, ale palnął coś głupiego bez namysłu...
Pinky dość wyraźna kreska, kciuki za pozytywną betę. 🙂Namisa, inome, Pinky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, odebrałam wynik histopatologii po lyzeczkowaniu: fragmenty doczesnej, skrzepy krwi. I tyle. To chyba spoko? Gdyby był zasniad etc to pewnie by rozwinęli?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Namisa, strasznie mi przykro z powodu reakcji taty. Ja jestem osobą wysoko wrażliwą i nigdy nie potrafię sensownie zareagować.
Teraz moja ciąża to pasmo komplikacji i jak ostatnio lekarze powiedzieli, że mam się przygotować na najgorsze to moja mama na to "no niepotrzebnie ten wózek kupiliście". W głowie mi się kotłowało, a ja byłam w stanie się jedynie rozłączyć i rozpłakać. Niby to młoda kobieta jeszcze, ale mam wrażenie, że zero w niej zrozumienia. Nigdy nie usłyszałam, że "będzie dobrze" czy coś w tym stylu. Raczej wszystkie moje działania były odbierane jako niepotrzebne.💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Emka06 wrote:Ehh.. Dobrze, że tak go zgasiłaś, może kejny raz się zastanowi. U mnie rodzice w tej kwestii są na szczęście delikatni. Może dlatego, że życie ich trochę doświadczyło i też się trochę naczekali, bo dopiero trzecia ciąża dała im upragnione dziecko. Tata nawet raz mnie zaskoczył, bo opowiadałam im tę historię jak mnie ich znajoma zaczepiła z pytaniem kiedy rodzice zostaną dziadkami, na co tata odpowiedział: "W swoim czasie".
Jaka piękna reakcja, wspaniały Tatko ❤️
Z moimi podobnie, też się trochę naczekali na mnie i brata więc i na swoje wnuczki teraz też cierpliwie oczekują.Emka06 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam testy w aptece która w ciągu 4h potrafiła zapakować i wysłać przesyłkę. Niby nadali w poniedziałek ale kurier nawet nie zabrał i dzisiaj rano też nie i dalej sobie leży.
U was w rossmanach też nie ma facelaków ? Może to jakiś znak 👀
Jak na pinku jest kreska to beta będzie dodatnia 🙂Pinky lubi tę wiadomość
-
kobitki pytanie do tych które brały jakieśleki na wywołanie @ przy zbyt długim cyklu. co wam lekarze dawali? coś mam przeczucie że dupa bedzie i teraz i może inny lek?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Kasia95 wrote:Namisa, strasznie mi przykro z powodu reakcji taty. Ja jestem osobą wysoko wrażliwą i nigdy nie potrafię sensownie zareagować.
Teraz moja ciąża to pasmo komplikacji i jak ostatnio lekarze powiedzieli, że mam się przygotować na najgorsze to moja mama na to "no niepotrzebnie ten wózek kupiliście". W głowie mi się kotłowało, a ja byłam w stanie się jedynie rozłączyć i rozpłakać. Niby to młoda kobieta jeszcze, ale mam wrażenie, że zero w niej zrozumienia. Nigdy nie usłyszałam, że "będzie dobrze" czy coś w tym stylu. Raczej wszystkie moje działania były odbierane jako niepotrzebne.Kasia95 lubi tę wiadomość