Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Karo1234 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, bardzo mi przykro, że coś takiego usłyszałaś. Jakich intencji by tato nie miał, w ten sposób i tymi słowami nie powinien tego komentować.
    Moja mama niestety też potrafi coś głupiego powiedzieć.
    Ja mam w tej ciąży straszne nudności, od około 6 tygodnia (niepowściągliwe wymioty), tylko duże ilości leków mnie ratowały przed szpitalem, nie mogłam nic jeść i pić całymi dniami.
    Do bardzo niedawna, mimo tych leków, każdy posiłek to była walka, bo nie mam apetytu, mogłabym jeść spokojnie połowe tego co jem i bym nie czuła głodu. Ale się zmuszam w pewnym sensie, dla dobra Młodego.
    Jem też ciągle sporo leków i witamin (ostatnio liczyłam i wyliczyłam 14 tabletek dziennie) i też muszę pamiętać, żeby te wziąć przez posiłkiem, tych nie łączyć z nabiałem itd. Ogólnie mój dzień pod względem jedzenia to spore wyzwanie i udręka. I tłumaczę to mojej mamie, że to nie jest takie proste, jeść na siłę, pod leki, bo mi dnia nie wystarczy. W ogóle nie czuję się głodna i od miesięcy dosłownie wmuszam w siebie zdrowe jedzenie, a mimo to mam kiepskie wyniki krwi, więc tym bardziej mnie to dobija i źle działa na moją psychikę, bo jestem tym po prostu zmęczona.

i teraz wchodzi moja mama, pyta się: jesz coś? przytyłaś chociaż troche?
    a ja jej mówię: nie, ciągle mam wagę z przed ciąży
    a mama: KARO, NIE MOŻESZ TAK, ZAGŁODZISZ MI TEGO WNUKA.

no jasne, bo wszystko co opisałam powyżej ma właśnie na celu to, żeby zagłodzić własne dziecko... :/

Strasznie mnie to wtedy zabolało, że tak łatwo przychodzi wypowiadanie takich mocnych słów bez namysłu.
    Tym bardziej nie jestem sobie w stanie wyobrazić co Ty mogłaś czuć :(

Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę :*

♀️33 ♂️29

hashimoto, niedoczynność tarczycy

19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
    14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
    18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
    19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
    11.02 (33+3) 2100 g 💙
    25.02 (35+3) 2700 g 💙
    09.03 (37+1) 3100 g 💙
    21.03 (38+6) 3300 g 💙
    27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A od którego dnia cyklu zaczynasz je robić 3 razy dziennie?
    Od kiedy zaczynaja ciemniec.
    Ja owu mam teraz 15-16 dc (w tym cyklu wyjątkowo w 12dc), więc testy zaczynam robić od około dziewiątego – dziesiątego dnia. W momencie kiedy zaczynają ciemnieć, czyli przeważnie około jedenastego, dwunastego dnia, zaczynam robić testy trzy razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 12:24

oloska, Niaha lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • inome Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Ewelina, kurczę pogadaj jeszcze z doktorkiem, musi być jakieś rozwiązanie ☹️ wiem, jak bardzo liczyłaś na ten cykl, nie poddawaj się!

Inome, ja Cię pamietam. Dobre wieści! Warto przyjść tak z doskoku bo to daje nam nadzieję i spełnia się powiedzenie,że „po burzy wychodzi słońce”, a Twoje już pięknie świeci ☀️ Trzymam kciuki za przyrosty. Wpadaj do nas 🍀🍀🍀

Namisa, pisałam na październikowym, tutaj kciuki też zaciśnięte 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, co to za zwrot akcji 🙆🏼‍♀️ To tez pokazuje, jak dobrze poznałaś swój organizm, szach mat ☺️

Laski! Wasze kciuki mają moc! 💪🏼🔥 jestem po wizycie. Plan z doktorkiem mamy taki: dostałam skierowanie na hsg. Musimy zobaczyć czy są jakieś zrosty na jojowodach itd, aby sytuacja z cp się nie powtórzyła 🙅🏼‍♀️ Jak będzie czysto i po prostu był to „pech” to będziemy mieli zielone światło jeszcze w tym cyklu! Szok 🤯🥺💚💚💚
    Proszę, nie puszczajcie kciuków!
    Ps. Czy po hsg mogę w ten sam dzień iść do pracy?
    Dzięki za dobre słowa.. jestem ciekawa tego hsg, bo tez się w sumie na nie nastawiałam na ten cykl.. no i jakby jeszcze podchodzę do wszystkiego z rezerwą.. więc koniecznie daj znać jak było. Mocne kciuki, pamiętam Twoją historię i ból jaki musiałaś znosić.. *:

Vivico lubi tę wiadomość

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
    2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
    4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
    7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
    9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
    14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Cześć dziewczyny! Uwielbiam Was, ale jak po jednym dniu nieobecności muszę spędzić 2h na nadrobienie wątku hahaha xD

Przepraszam, byłam wywoływana, ale w weekendy i świata (ogólnie kiedy nie jestem w pracy xD) nie wchodzę praktycznie wcale na forum - skupiam się na rodzince, że tak to nazwę =)

@Cotozakoza - ost. wyniki
    TSH: 3,57
    FT4: 12,47
    FT3: 4,23

@NaszCud - no ja bym się mocno wkurzyła... Jak dostaliśmy surówkę z wesela to zmienialiśmy jeszcze kilka rzeczy - np. wycinaliśmy jednego kuzyna i kuzynkę xD Bo za mocno żartem poszła i mnie wkurzyła strasznie xD Masz rację i nic dziwnego, że się wkurzyłaś!

@Inome - Trzymam kciuki <3

@Niaha - wizytę u gin. mam 19.11 a u diabetologa 16.11, natomiast w końcu przyszły mi wyniki z badań poniedziałkowych krwii (4dc)

LH: 7,72 mIU/ml faza folikularna: 2,40 — 12,60
    FSH: 4,23 U/l faza folikularna: 3,50 — 12,50
    Estradiol: 37,20 pg/ml faza folikularna : 12,40 - 233,00
    Magnez: 1.9 1,6 - 3,0 mg/dl
    Progesteron: niestety w 4dc... 0,32 ng/ml 0,2-1,5 faza pęcherzykowa

Stosunek LH/FSH chyba kiepsko nie...?

LH/FSH wychodzi u Ciebie 1.83, więc w sumie rzeczywiście chyba trzeba z kimś to skonsultować. Szkoda,że te wizyty masz tak późno 😔

A co do progesteronu, to ostatnio się dowiedzilam, że w 3dc też się go sprawdza. Mi np. wyszedł za wysoki w tym 3dc. Nie wiem jeszcze co to znaczy

Kil lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, naszła mnie jedna refleksja co do owu. Jeśli wzrost i utrzymująca się wysoka temperatura świadczy o wystąpieniu owulacji, to po co robi się jeszcze monitoring dla potwierdzenia i progesteron? Chyba, że ja coś źle rozumiem i wzrost temperatury nie potwierdza w 100% owulacji 🤔

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Do tego jeszcze AMH: 24,080 pmol/l (3,37 ng/ml)... Podobno powyżej 3 to właśnie PCOS... @Krąsi mi tak napisała...

Ja mam AMH 4,880 ng/ml a dwóch lekarzy wykluczyło u mnie PCOS.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • ANGELIKA Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie - progesteron spada (z 16,4 na 12,6), a z drugiego pęcherzyka zrobiła się torbiel. Także mimo wielkich nadzieji cykl nieudany. W planach laparoskopowa drożność jajowdów w 1 fazie nowego cyklu.
    Smutno i cholernie ciężko mi. Czasami mam poczucie, że może lepiej odpuścić? Ciągłe wizyty, dziwne objawy, wahania nastroju niezależne od nas samych. Wieczne czekanie na owulacje i rozszczarowanie po kilku dniach. Złe samopoczucie po lekach - ostanie dni leżałam zwijaąc się z bólu nie wiedząc co tak naprawdę mi jest i dlaczego tak się dzieje. Mam wrażenie, że z każdym kolejnym cyklem jest coraz gorzej.
    Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Ale każdy kolejny miesiąc uświadami mi że właściwie nie wiadomo dlaczego ale się nie udaje. I kolejny pomysł na kolejne badania, które nic nie wnoszą. Cierpi na tym moja psychika i relacja z mężem - bo trudno z kimś takim funkcjonować na codzień.

7 cs ❤️
    07.12.2022 - beta-HCG 910
    12.12.2022 - beta-HCG 10470
    13.12.2022 - wizyta - pęcherzyk z zarodkiem 0,14 cm
    30.12.2022 - 1,5 cm Dzidziutka z bijącym serduszkiem ❤️ (7+2)
    27.01 - wizyta
    31.01 - badania prenatalne
    15.02 - 8,36 cm wiercącego Dzidziutka
    15.03 - 250 g Synek 💙
    31.03 - II badania prenatalne Antoś (414 g)
    15.04 - 560 g Misia
    15.05 - 1050g Szczęścia
    14.06 - III badania prenatalne - 1666 g Uparciucha w położeniu miednicowym
    05.07 - 2600 g Misia ustawionego główką w dół
    19.07 - 2750 g Dzidziusia 💙
    09.08 - następna wizyta - oby do niej dotrwać ✊
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico, super wieści ❤️ Trzymam kciuki za HSG, ale dla pewności weź zwolnienie, może boleć...

Milva, temperaturę łatwo zaburzyć, a wyników proga ani monitoringu już nie tak łatwo, więc dla pewności chyba czasami warto zrobić.

Dziewczyny w ciąży, przytulam Was mocno, szkoda, że bliscy czasami nie potrafią się ugryźć w język w tych niełatwych sytuacjach. Przecież wiadomo, że każda chciałaby być kwitnąca jak panie w reklamach i nie mieć problemów... ❤️

Ja na dzisiaj już po pracy, lecę na zakupy, a potem jestem z mężem umówiona na randkę rocznicową. ❤️ Chyba pierwszy raz w życiu spotkamy się po pracy na obiadokolację na mieście, tak to zawsze spotykamy się w domu i wychodzimy razem. 🙈

Ps. Dzisiaj to tu się dzieje, tyle stron od rana, to chyba ten poniedziałek co jest środą. 😅

Milvaaa, Vivico lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, tulę Cię mocno 💔😥 Z drugiej strony może to dobrze, że nie czekacie na cud tylko działacie i szukacie przyczyn? Ale jak Was to męczy, to odpuśćcie na trochę. Między Wami też musi być dobrze jeśli macie sprowadzić małego człowieka... ❤️

ANGELIKA lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • ANGELIKA Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Angelika, tulę Cię mocno 💔😥 Z drugiej strony może to dobrze, że nie czekacie na cud tylko działacie i szukacie przyczyn? Ale jak Was to męczy, to odpuśćcie na trochę. Między Wami też musi być dobrze jeśli macie sprowadzić małego człowieka... ❤️
    Tak po drożności odpuszczamy z ciągłymi monitornigami, lekami, testami. Będzie prawie okres świąteczny - nie wyobrażam sobie psuć atmosferę. Może to rzeczywiście nie jest nasz czas....

Beezi lubi tę wiadomość

7 cs ❤️
    27.01 - wizyta
    15.03 - 250 g Synek 💙
    15.04 - 560 g Misia
    15.05 - 1050g Szczęścia
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Ewelina, kurczę pogadaj jeszcze z doktorkiem, musi być jakieś rozwiązanie ☹️ wiem, jak bardzo liczyłaś na ten cykl, nie poddawaj się!

Inome, ja Cię pamietam. Dobre wieści! Warto przyjść tak z doskoku bo to daje nam nadzieję i spełnia się powiedzenie,że „po burzy wychodzi słońce”, a Twoje już pięknie świeci ☀️ Trzymam kciuki za przyrosty. Wpadaj do nas 🍀🍀🍀

Namisa, pisałam na październikowym, tutaj kciuki też zaciśnięte 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, co to za zwrot akcji 🙆🏼‍♀️ To tez pokazuje, jak dobrze poznałaś swój organizm, szach mat ☺️

Laski! Wasze kciuki mają moc! 💪🏼🔥 jestem po wizycie. Plan z doktorkiem mamy taki: dostałam skierowanie na hsg. Musimy zobaczyć czy są jakieś zrosty na jojowodach itd, aby sytuacja z cp się nie powtórzyła 🙅🏼‍♀️ Jak będzie czysto i po prostu był to „pech” to będziemy mieli zielone światło jeszcze w tym cyklu! Szok 🤯🥺💚💚💚
    Proszę, nie puszczajcie kciuków!
    Ps. Czy po hsg mogę w ten sam dzień iść do pracy?

Super, że jest pozytywne światełko w tunelu ^^ ja też miałam HSG po CP w jajowodzie, na szczęście wyszło wszytsko okej z nimi i po prostu mieliśmy "pecha"...jednak mi lekarz kazał poczekać od poronienia 2-3miesiace przed zrobieniem HSG by jajowod trochę odpoczął bo był lekko rozdenty nie wiem jak było u ciebie z ich stanem, ale może też warto zapytać ^^ z tego co wiem to co lekarz i co kobieta to inny przypadek, jeden Ci powie ze możesz iść, jeden powie ze nie więc myślę że to kwestia indywidualna... w moim przypadku nie byłoby takiej opcji bo dostałam domięśniowo przeciwbólowy na bazie morfiny i miałam później tak jakby kaca Xd czułam się jakbym się ostro nawaliła i chciało mi się spać w cholere po tym 🤷‍♀️

Edit: oczywiście trzymam kciuki za Ciebie żeby wszystko było dobrze.❤️..myślę też że warto znaleźć szpital w okolicy który daje coś mocniejszego przeciwbolowego, bo u mnie mimo leku i tego że jajowody drożne to zakładanie tych całych odciongow na szyjkę i jakiś innych ustrojstw bolało bardzo (do wytrzymania ale póki co był to najmocniejszy bol jaki przeżyłam w życiu), pewnie gdyby nie te leki które sprawiły że miałam nogi jak z waty to bym chciała im uciec bo nie było to przyjemne, ale podwania już samego kontrastu było okej bo było tylko uczucie rozpierania w macicy, także nie chciałabym wiedzieć jak by bolało jakby były niedrozne..
    Ale najważniejsze z tego wszystkiego była ulga w głowie po badaniu, przez 3 miesiące prawie chodziłam o się stresowałam że coś będzie nie tak, że coś może mi jest itp. Itd. Wiedziałam że nie ważne od wyniku przynajmniej będę coś wiedzieć...ulga po badaniu nieziemska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 12:52

Vivico lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przede mną świeże badanie, ale odkopałam stare.
    Lh 4.33
    FSH 5.69
    Czyli wychodzi stosunek 0.76. Powinno być chyba bliżej 1?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELIKA wrote:
    Tak po drożności odpuszczamy z ciągłymi monitornigami, lekami, testami. Będzie prawie okres świąteczny - nie wyobrażam sobie psuć atmosferę. Może to rzeczywiście nie jest nasz czas....
    Czasami taki oddech jest potrzebny. Można zwariować jak się tak cały czas sprawdza, liczy, obserwuje.

• smoothie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A od którego dnia cyklu zaczynasz je robić 3 razy dziennie?

Mam cykle 28dni-chociaż po ostatniej ciąży jeszcze nie jestem super regularna.Owu 13-14dc przeważnie.
    Teraz zaczęłam testować od 10dc.Jak pierwszego dnia są totalnie blade to od kolejnego dnia gdzie kreska ciemnieje robię już intensywniej.
    No i trzeba pamiętać żeby mocz na to pozwalał :P ja piję baaardzo dużo wody więc jak jest przezroczysty to nie marnuję testów.

A propo testów horieny w tym cyklu znowu miałam niebieskie ale obcięli je o połowę chyba bo są teraz mega szczupłe te patyczki :D i niestety coraz słabiej je oceniam :> Chyba,że to taka partia.

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELIKA mój mąż już nieraz wspominał, że jeżeli mielibyśmy poświęcić siebie i nasz związek dla starań to woli żebyśmy w ogóle dzieci nie mieli, bo dla niego ja i nasze małżeństwo jest najważniejsze. Jednocześnie smutne, ale i uważam, że piękne słowa. W staraniach chyba łatwo się zatracić, a na koniec zostać i bez dziecka i z rozwalonym małżeństwem.
    My się staramy 12 cykl, więc w obliczy wielu lat, to i tak niewiele, ale ja już przechodziłam tyle różnych emocji, że dużo zaczęłam rozmyślać o tym jak się uspokoić i sprawić żeby zależało mi jednak trochę mniej. Niestety człowiek zawsze się nakręca, ma nadzieję i potem rozczarowanie jest jeszcze mocniejsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 12:52

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie właśnie rozpoczyna się 7 CS 🐒 przykro ale nie ma tego złego ^^ owulacja była, wykres ładny ^^ inofem przyspieszył owulacja o 4-5 dni, faza lutealna z 10 wzrosła na 12 także pozytywnie całkiem ^^ na razie zostaje jako eolny strzelec no wszystko zależy od owulacji kiedy będzie 😊 no i cykl w sumie się skrócił z 35 na 32 także też dobrze ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 13:01

siesiepy lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    A u mnie właśnie rozpoczyna się 7 CS 🐒 przykro ale nie ma tego złego ^^ owulacja była, wykres ładny ^^ inofem przyspieszył owulacja o 4-5 dni, faza lutealna z 10 wzrosła na 12 także pozytywnie całkiem ^^ na razie zostaje jako eolny strzelec no wszystko zależy od owulacji kiedy będzie 😊
    Super nastawienie :) To może nawet załapiesz się na testowanie w tym miesiącu:)

SandraH.97 lubi tę wiadomość

• oloska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oloska odbiór!🫡
    Kochana, przepraszam, jestem w pracy i generalnie chilling, ale właśnie szłam przywitać młodego człowieka na świecie 😉

Dziękuję, że pytasz 🤗
    Generalnie dobrze, ale nie nastawiam się teraz na nic, ten cykl spisuję na straty, tylko też nie serduszkowaliśmy w okolicy owu, ze stresu po tych wynikach. Skupiam cała swoją energię na wierze, że podbijemy te wyniki. Wiadro suplementów już czeka na odbiór, więc po pracy zacznę wszystko rozdzielać, przeliczać, z nadzieją, że żołądek mojego to dźwignie.
    A w międzyczasie mam listę badań do odhaczenia, wizytę u dentysty do zaliczenia. No i mam umówioną wizytę u psychiatry w połowie miesiąca, praca daje mi tak popalić, że idę po pomoc.
    Ale się rozgadałam, Choco, następnym razem się zastanowisz, zanim zapytasz 😁😘

ChocoMonster, siesiepy, Beezi lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • ANGELIKA Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    ANGELIKA mój mąż już nieraz wspominał, że jeżeli mielibyśmy poświęcić siebie i nasz związek dla starań to woli żebyśmy w ogóle dzieci nie mieli, bo dla niego ja i nasze małżeństwo jest najważniejsze. Jednocześnie smutne, ale i uważam, że piękne słowa. W staraniach chyba łatwo się zatracić, a na koniec zostać i bez dziecka i z rozwalonym małżeństwem.
    My się staramy 12 cykl, więc w obliczy wielu lat, to i tak niewiele, ale ja już przechodziłam tyle różnych emocji, że dużo zaczęłam rozmyślać o tym jak się uspokoić i sprawić żeby zależało mi jednak trochę mniej. Niestety człowiek zawsze się nakręca, ma nadzieję i potem rozczarowanie jest jeszcze mocniejsze :(
    Pięknie to podsumowałaś - ja chyba muszę zmienić nastawienie. Nie mówię, że olać sprawę ale nauczyć się żyć z tym, że wokół mnie kobiety z łatwością zachodzą w ciąże a mnie może kiedyś będzie to dane. I przestać (jeśli czuje że tego psychicznie potrzebuję) działać pod dyknado lekarzy - może stracę cykl czy dwa ale moja psychika jest też w tym ważna. I chcę oduczyć się obwiniać siebie za ciągłą porażkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 13:14

MonikaeS lubi tę wiadomość

7 cs ❤️
    27.01 - wizyta
    15.03 - 250 g Synek 💙
    15.04 - 560 g Misia
    15.05 - 1050g Szczęścia
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam też sobie na początku października taki notesik gdzie zapisywałam wszystkie wydatki związane ze staraniami, jakieś testy, badania, suplementy, witaminy itp. I w październiku wyszło 518 złoty także całkiem ładna sumka 😅

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ