Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Acik_96 Nowa

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    Proszę mnie wpisać na 8.11 🤞

• Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia95 wrote:
    Namisa, strasznie mi przykro z powodu reakcji taty. Ja jestem osobą wysoko wrażliwą i nigdy nie potrafię sensownie zareagować.
    Teraz moja ciąża to pasmo komplikacji i jak ostatnio lekarze powiedzieli, że mam się przygotować na najgorsze to moja mama na to "no niepotrzebnie ten wózek kupiliście". W głowie mi się kotłowało, a ja byłam w stanie się jedynie rozłączyć i rozpłakać. Niby to młoda kobieta jeszcze, ale mam wrażenie, że zero w niej zrozumienia. Nigdy nie usłyszałam, że "będzie dobrze" czy coś w tym stylu. Raczej wszystkie moje działania były odbierane jako niepotrzebne.

No nie wierzę 😖 Rzeczywiście, podważanie zasadności kupienia wózka to w takiej sytuacji najistotniejsza sprawa do skomentowania. Ja wiem że ludzie różnie reagują, czasem mówią coś zanim zdążą pomyśleć, co jest wynikiem ich stresu i może nawet nie mają nic złego na myśli - ale nie rozumiem jak to możliwe że w takiej sytuacji pierwsza rzecz która nie pojawia się w czyjejś głowie to powiedzenie że jest sie obok, że musi być dobrze... Przytulam cię z całych sił, wierzę że na przekór wszystkim słowom lekarzy i komplikacjom dotrwacie z małą do samego końca, całe i zdrowe jak ryby! 💙

Kasia95 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska, jak tam u Ciebie? :)

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • inome Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Zamówiłam testy w aptece która w ciągu 4h potrafiła zapakować i wysłać przesyłkę. Niby nadali w poniedziałek ale kurier nawet nie zabrał i dzisiaj rano też nie i dalej sobie leży.

U was w rossmanach też nie ma facelaków ? Może to jakiś znak 👀

Jak na pinku jest kreska to beta będzie dodatnia 🙂
    a propos znaków, ze mnie taka wariatka, że tak naprawdę pierwszy test zrobiłam wczoraj, wg apki 7 dpo - zamoczyłam 5 sekund, zgodnie z instrukcją, ale się nie wybarwił, tylko stanął w miejscu.. mówię sobie, to znak, że pewnie głupia jestem, że w ogóle robiła.. i wieczorem wzięłam go jeszcze raz i mówię sobie, a dosikam na niego jeszcze (w sensie zanurzę na dłużej). Poszłam się kąpać, na pewno dłużej niż 5 minut, wychodzę, sprawdzam, i bam, kreska.. i oczywiście mówię sobie - zrobiłam wszystko źle, test nieważny. Ale oczywiście noc już nieprzespana z nerwów..

Kasia, bardzo mi przykro, że usłyszałaś taki komentarz. Ja tez jestem bardzo wrażliwa, ostatnio jak byłam właśnie u gin na monitoringu, i opowiadałam o tych bezowocnych staraniach, że nie wiem co jest nie tak, od razu szklanki w oczach..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
    2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
    4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
    7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
    9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
    14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik_96 wrote:
    Witam serdecznie!
    Proszę mnie wpisać na 8.11 🤞
    Witaj. Może powiesz coś o sobie?

paprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    kobitki pytanie do tych które brały jakieśleki na wywołanie @ przy zbyt długim cyklu. co wam lekarze dawali? coś mam przeczucie że dupa bedzie i teraz i może inny lek?

Luteinę brałam na wywołanie. Nie pamiętam już dokładnie jakie dawkowanie, ale na pewno podjęzykowo, max kilka dni rzędu, potem odstawilam i okres przyszedł jakos po 3-4 dniach.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wynik histopatologii po lyzeczkowaniu: fragmenty doczesnej, skrzepy krwi. I tyle. To chyba spoko? Gdyby był zasniad etc to pewnie by rozwinęli?
    Wg mnie w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 11:42

agentka93 lubi tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wynik histopatologii po lyzeczkowaniu: fragmenty doczesnej, skrzepy krwi. I tyle. To chyba spoko? Gdyby był zasniad etc to pewnie by rozwinęli?
    Zaśniad na pewno by opisali, tutaj jest w porządku. ❤️

agentka93 lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia95 wrote:
    Namisa, strasznie mi przykro z powodu reakcji taty. Ja jestem osobą wysoko wrażliwą i nigdy nie potrafię sensownie zareagować.
    Teraz moja ciąża to pasmo komplikacji i jak ostatnio lekarze powiedzieli, że mam się przygotować na najgorsze to moja mama na to "no niepotrzebnie ten wózek kupiliście". W głowie mi się kotłowało, a ja byłam w stanie się jedynie rozłączyć i rozpłakać. Niby to młoda kobieta jeszcze, ale mam wrażenie, że zero w niej zrozumienia. Nigdy nie usłyszałam, że "będzie dobrze" czy coś w tym stylu. Raczej wszystkie moje działania były odbierane jako niepotrzebne.
    Ciężko to jakoś skomentować 🤬

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inome ja też Ciebie pamiętam. I też pojawiam się i znikam ;) przez długi weekend w ogóle tu nie zaglądałam i ciężko się teraz odnieść.. Trzymam kciuki za wszystkie ciemniejące kreseczki i przytulam za biel i małpy.

Myślałam przez weekend jak się czujecie na spotkaniach rodzinnych. Namisa współczuję, że taki cios wyprowadził Twój tata. U mnie z kolei cios wyprowadziła babcia męża, która się obraziła, że na cmentarzu nie było nikogo poza jej dwójka dzieci. Że wnukowie się nie interesują coś tam coś tam. I nagle pyk - a dlaczego to Wy jeszcze dzieci nie macie, zaraz minie 30tka i wtedy to już <westchniecie i dramatyczne machnięcie ręką> Oczywiście szwagierka na to, że oni mają czas, bo są dopiero chwilę po ślubie.

Moja mama też na imieniny dostala życzenia, żeby w końcu została babcia. Serio nie mam ochoty spędzać czasu z tą rodzina. A z drugiej strony chcialoby się normalnie żyć i mieć kontakty z bliskimi póki jeszcze są z nami. Chyba tylko w filmach tak się da 😞😞

Gdyby nie Wy tutaj, to by było chyba nie do wytrzymania ❤️❤️❤️

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewelina, kurczę pogadaj jeszcze z doktorkiem, musi być jakieś rozwiązanie ☹️ wiem, jak bardzo liczyłaś na ten cykl, nie poddawaj się!

Inome, ja Cię pamietam. Dobre wieści! Warto przyjść tak z doskoku bo to daje nam nadzieję i spełnia się powiedzenie,że „po burzy wychodzi słońce”, a Twoje już pięknie świeci ☀️ Trzymam kciuki za przyrosty. Wpadaj do nas 🍀🍀🍀

Namisa, pisałam na październikowym, tutaj kciuki też zaciśnięte 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, co to za zwrot akcji 🙆🏼‍♀️ To tez pokazuje, jak dobrze poznałaś swój organizm, szach mat ☺️

Laski! Wasze kciuki mają moc! 💪🏼🔥 jestem po wizycie. Plan z doktorkiem mamy taki: dostałam skierowanie na hsg. Musimy zobaczyć czy są jakieś zrosty na jojowodach itd, aby sytuacja z cp się nie powtórzyła 🙅🏼‍♀️ Jak będzie czysto i po prostu był to „pech” to będziemy mieli zielone światło jeszcze w tym cyklu! Szok 🤯🥺💚💚💚
    Proszę, nie puszczajcie kciuków!
    Ps. Czy po hsg mogę w ten sam dzień iść do pracy?

Namisa, oloska, Kil, Madziq6, ChocoMonster, paprotka17, Tabaluska , inome, siesiepy, smoothie, SandraH.97, Paprota9418, Emka06, agentka93, Lipcowa, Cotakoza, Anett93, Amunicja, Ancalime lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Luteinę brałam na wywołanie. Nie pamiętam już dokładnie jakie dawkowanie, ale na pewno podjęzykowo, max kilka dni rzędu, potem odstawilam i okres przyszedł jakos po 3-4 dniach.

Też dostałam teraz te luteinę chyba. Tabletka 4 razy dziennie przez 5 dni, albo dwa razy dziennie przez 10 dni. Już wcześniej te luteinę brałam w formie 4 razy dziennie.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico to w takim razie ja ściskam wszystkie kciuki, palce i inne części ciała za jak najszybsze zielone światło dla was 💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀
    Hsg to bardzo dobry pomysł, będziesz się czuła spokojniejsza jak sprawdza co i jak. Co do tego czy można iść w ten dzień do pracy to ci nie powiem, sama nigdy nie badałam drożności, ale różnie kobiety to opisują, więc ja bym dla pewności wzięła wolne/L4, lepiej dmuchać na zimno 🤗🤞

Vivico, siesiepy lubią tę wiadomość

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico, super informacja! Uda Ci się umówić termin na już? Co do samego zabiegu to nie wiem w sumie, ale słyszałam opinię, że zabieg potrafi być trochę bolesny, może lepiej wziąć L4 i poleżeć w domu po wszystkim? Albo chociaż wstrzelić się w swój wolny dzień.

Vivico lubi tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico super wieści! Hsg to super opcja, bedziesz miała pewność, ze wszystko jest cacy. Ja wierze, ze to tylko wypadek przy pracy i wszystko jest dobrze. To co? Kciuki cały czas! 🤞🤞🍀

Vivico lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oloska, jak tam u Ciebie? :)
    Oloska odbiór!🫡

oloska lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, jesteś tu?🧐

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Ewelina, kurczę pogadaj jeszcze z doktorkiem, musi być jakieś rozwiązanie ☹️ wiem, jak bardzo liczyłaś na ten cykl, nie poddawaj się!

Inome, ja Cię pamietam. Dobre wieści! Warto przyjść tak z doskoku bo to daje nam nadzieję i spełnia się powiedzenie,że „po burzy wychodzi słońce”, a Twoje już pięknie świeci ☀️ Trzymam kciuki za przyrosty. Wpadaj do nas 🍀🍀🍀

Namisa, pisałam na październikowym, tutaj kciuki też zaciśnięte 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, co to za zwrot akcji 🙆🏼‍♀️ To tez pokazuje, jak dobrze poznałaś swój organizm, szach mat ☺️

Laski! Wasze kciuki mają moc! 💪🏼🔥 jestem po wizycie. Plan z doktorkiem mamy taki: dostałam skierowanie na hsg. Musimy zobaczyć czy są jakieś zrosty na jojowodach itd, aby sytuacja z cp się nie powtórzyła 🙅🏼‍♀️ Jak będzie czysto i po prostu był to „pech” to będziemy mieli zielone światło jeszcze w tym cyklu! Szok 🤯🥺💚💚💚
    Proszę, nie puszczajcie kciuków!
    Ps. Czy po hsg mogę w ten sam dzień iść do pracy?

Zależy jakie będziesz miała, ja po sono wróciłam do pracy, wyrwałam się na "godzinkę", ale jak miałam hsg w szpitalu z kontrastem i użyciem mikronarzedzia to miałam l4 na 3 dni i odczuwałam ból i krwawiłam.

I też zależy czy będą drożne czy nie. Jak drożne to mało co poczujesz, a jak niedrozne to... Nie będę straszyła 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 12:14

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Co do owulaków ja też robię i 3 razy dziennie. Nauczona doświadczeniem, że sytuacja może być bardzo dynamiczna typu rano jaśniej niż wczoraj, a wieczorem pik.

A od którego dnia cyklu zaczynasz je robić 3 razy dziennie?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inome trzymam kciuki za betę 🤩

inome lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ