X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Acik_96 Nowa

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    Proszę mnie wpisać na 8.11 🤞

• Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia95 wrote:
    Namisa, strasznie mi przykro z powodu reakcji taty. Ja jestem osobą wysoko wrażliwą i nigdy nie potrafię sensownie zareagować.
    Teraz moja ciąża to pasmo komplikacji i jak ostatnio lekarze powiedzieli, że mam się przygotować na najgorsze to moja mama na to "no niepotrzebnie ten wózek kupiliście". W głowie mi się kotłowało, a ja byłam w stanie się jedynie rozłączyć i rozpłakać. Niby to młoda kobieta jeszcze, ale mam wrażenie, że zero w niej zrozumienia. Nigdy nie usłyszałam, że "będzie dobrze" czy coś w tym stylu. Raczej wszystkie moje działania były odbierane jako niepotrzebne.

No nie wierzę 😖 Rzeczywiście, podważanie zasadności kupienia wózka to w takiej sytuacji najistotniejsza sprawa do skomentowania. Ja wiem że ludzie różnie reagują, czasem mówią coś zanim zdążą pomyśleć, co jest wynikiem ich stresu i może nawet nie mają nic złego na myśli - ale nie rozumiem jak to możliwe że w takiej sytuacji pierwsza rzecz która nie pojawia się w czyjejś głowie to powiedzenie że jest sie obok, że musi być dobrze... Przytulam cię z całych sił, wierzę że na przekór wszystkim słowom lekarzy i komplikacjom dotrwacie z małą do samego końca, całe i zdrowe jak ryby! 💙

Kasia95 lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska, jak tam u Ciebie? :)

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • inome Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Zamówiłam testy w aptece która w ciągu 4h potrafiła zapakować i wysłać przesyłkę. Niby nadali w poniedziałek ale kurier nawet nie zabrał i dzisiaj rano też nie i dalej sobie leży.

U was w rossmanach też nie ma facelaków ? Może to jakiś znak 👀

Jak na pinku jest kreska to beta będzie dodatnia 🙂
    a propos znaków, ze mnie taka wariatka, że tak naprawdę pierwszy test zrobiłam wczoraj, wg apki 7 dpo - zamoczyłam 5 sekund, zgodnie z instrukcją, ale się nie wybarwił, tylko stanął w miejscu.. mówię sobie, to znak, że pewnie głupia jestem, że w ogóle robiła.. i wieczorem wzięłam go jeszcze raz i mówię sobie, a dosikam na niego jeszcze (w sensie zanurzę na dłużej). Poszłam się kąpać, na pewno dłużej niż 5 minut, wychodzę, sprawdzam, i bam, kreska.. i oczywiście mówię sobie - zrobiłam wszystko źle, test nieważny. Ale oczywiście noc już nieprzespana z nerwów..

Kasia, bardzo mi przykro, że usłyszałaś taki komentarz. Ja tez jestem bardzo wrażliwa, ostatnio jak byłam właśnie u gin na monitoringu, i opowiadałam o tych bezowocnych staraniach, że nie wiem co jest nie tak, od razu szklanki w oczach..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
    2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
    4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
    7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
    9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
    14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik_96 wrote:
    Witam serdecznie!
    Proszę mnie wpisać na 8.11 🤞
    Witaj. Może powiesz coś o sobie?

paprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    kobitki pytanie do tych które brały jakieśleki na wywołanie @ przy zbyt długim cyklu. co wam lekarze dawali? coś mam przeczucie że dupa bedzie i teraz i może inny lek?

Luteinę brałam na wywołanie. Nie pamiętam już dokładnie jakie dawkowanie, ale na pewno podjęzykowo, max kilka dni rzędu, potem odstawilam i okres przyszedł jakos po 3-4 dniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wynik histopatologii po lyzeczkowaniu: fragmenty doczesnej, skrzepy krwi. I tyle. To chyba spoko? Gdyby był zasniad etc to pewnie by rozwinęli?
    Wg mnie w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 11:42

agentka93 lubi tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wynik histopatologii po lyzeczkowaniu: fragmenty doczesnej, skrzepy krwi. I tyle. To chyba spoko? Gdyby był zasniad etc to pewnie by rozwinęli?
    Zaśniad na pewno by opisali, tutaj jest w porządku. ❤️

agentka93 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia95 wrote:
    Namisa, strasznie mi przykro z powodu reakcji taty. Ja jestem osobą wysoko wrażliwą i nigdy nie potrafię sensownie zareagować.
    Teraz moja ciąża to pasmo komplikacji i jak ostatnio lekarze powiedzieli, że mam się przygotować na najgorsze to moja mama na to "no niepotrzebnie ten wózek kupiliście". W głowie mi się kotłowało, a ja byłam w stanie się jedynie rozłączyć i rozpłakać. Niby to młoda kobieta jeszcze, ale mam wrażenie, że zero w niej zrozumienia. Nigdy nie usłyszałam, że "będzie dobrze" czy coś w tym stylu. Raczej wszystkie moje działania były odbierane jako niepotrzebne.
    Ciężko to jakoś skomentować 🤬

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inome ja też Ciebie pamiętam. I też pojawiam się i znikam ;) przez długi weekend w ogóle tu nie zaglądałam i ciężko się teraz odnieść.. Trzymam kciuki za wszystkie ciemniejące kreseczki i przytulam za biel i małpy.

Myślałam przez weekend jak się czujecie na spotkaniach rodzinnych. Namisa współczuję, że taki cios wyprowadził Twój tata. U mnie z kolei cios wyprowadziła babcia męża, która się obraziła, że na cmentarzu nie było nikogo poza jej dwójka dzieci. Że wnukowie się nie interesują coś tam coś tam. I nagle pyk - a dlaczego to Wy jeszcze dzieci nie macie, zaraz minie 30tka i wtedy to już <westchniecie i dramatyczne machnięcie ręką> Oczywiście szwagierka na to, że oni mają czas, bo są dopiero chwilę po ślubie.

Moja mama też na imieniny dostala życzenia, żeby w końcu została babcia. Serio nie mam ochoty spędzać czasu z tą rodzina. A z drugiej strony chcialoby się normalnie żyć i mieć kontakty z bliskimi póki jeszcze są z nami. Chyba tylko w filmach tak się da 😞😞

Gdyby nie Wy tutaj, to by było chyba nie do wytrzymania ❤️❤️❤️

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewelina, kurczę pogadaj jeszcze z doktorkiem, musi być jakieś rozwiązanie ☹️ wiem, jak bardzo liczyłaś na ten cykl, nie poddawaj się!

Inome, ja Cię pamietam. Dobre wieści! Warto przyjść tak z doskoku bo to daje nam nadzieję i spełnia się powiedzenie,że „po burzy wychodzi słońce”, a Twoje już pięknie świeci ☀️ Trzymam kciuki za przyrosty. Wpadaj do nas 🍀🍀🍀

Namisa, pisałam na październikowym, tutaj kciuki też zaciśnięte 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, co to za zwrot akcji 🙆🏼‍♀️ To tez pokazuje, jak dobrze poznałaś swój organizm, szach mat ☺️

Laski! Wasze kciuki mają moc! 💪🏼🔥 jestem po wizycie. Plan z doktorkiem mamy taki: dostałam skierowanie na hsg. Musimy zobaczyć czy są jakieś zrosty na jojowodach itd, aby sytuacja z cp się nie powtórzyła 🙅🏼‍♀️ Jak będzie czysto i po prostu był to „pech” to będziemy mieli zielone światło jeszcze w tym cyklu! Szok 🤯🥺💚💚💚
    Proszę, nie puszczajcie kciuków!
    Ps. Czy po hsg mogę w ten sam dzień iść do pracy?

Namisa, oloska, Kil, Madziq6, ChocoMonster, paprotka17, Tabaluska , inome, siesiepy, smoothie, SandraH.97, Paprota9418, Emka06, agentka93, Lipcowa, Cotakoza, Anett93, Amunicja, Ancalime lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Luteinę brałam na wywołanie. Nie pamiętam już dokładnie jakie dawkowanie, ale na pewno podjęzykowo, max kilka dni rzędu, potem odstawilam i okres przyszedł jakos po 3-4 dniach.

Też dostałam teraz te luteinę chyba. Tabletka 4 razy dziennie przez 5 dni, albo dwa razy dziennie przez 10 dni. Już wcześniej te luteinę brałam w formie 4 razy dziennie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico to w takim razie ja ściskam wszystkie kciuki, palce i inne części ciała za jak najszybsze zielone światło dla was 💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀
    Hsg to bardzo dobry pomysł, będziesz się czuła spokojniejsza jak sprawdza co i jak. Co do tego czy można iść w ten dzień do pracy to ci nie powiem, sama nigdy nie badałam drożności, ale różnie kobiety to opisują, więc ja bym dla pewności wzięła wolne/L4, lepiej dmuchać na zimno 🤗🤞

Vivico, siesiepy lubią tę wiadomość

• oloska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico, super informacja! Uda Ci się umówić termin na już? Co do samego zabiegu to nie wiem w sumie, ale słyszałam opinię, że zabieg potrafi być trochę bolesny, może lepiej wziąć L4 i poleżeć w domu po wszystkim? Albo chociaż wstrzelić się w swój wolny dzień.

Vivico lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico super wieści! Hsg to super opcja, bedziesz miała pewność, ze wszystko jest cacy. Ja wierze, ze to tylko wypadek przy pracy i wszystko jest dobrze. To co? Kciuki cały czas! 🤞🤞🍀

Vivico lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oloska, jak tam u Ciebie? :)
    Oloska odbiór!🫡

oloska lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, jesteś tu?🧐

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Ewelina, kurczę pogadaj jeszcze z doktorkiem, musi być jakieś rozwiązanie ☹️ wiem, jak bardzo liczyłaś na ten cykl, nie poddawaj się!

Inome, ja Cię pamietam. Dobre wieści! Warto przyjść tak z doskoku bo to daje nam nadzieję i spełnia się powiedzenie,że „po burzy wychodzi słońce”, a Twoje już pięknie świeci ☀️ Trzymam kciuki za przyrosty. Wpadaj do nas 🍀🍀🍀

Namisa, pisałam na październikowym, tutaj kciuki też zaciśnięte 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, co to za zwrot akcji 🙆🏼‍♀️ To tez pokazuje, jak dobrze poznałaś swój organizm, szach mat ☺️

Laski! Wasze kciuki mają moc! 💪🏼🔥 jestem po wizycie. Plan z doktorkiem mamy taki: dostałam skierowanie na hsg. Musimy zobaczyć czy są jakieś zrosty na jojowodach itd, aby sytuacja z cp się nie powtórzyła 🙅🏼‍♀️ Jak będzie czysto i po prostu był to „pech” to będziemy mieli zielone światło jeszcze w tym cyklu! Szok 🤯🥺💚💚💚
    Proszę, nie puszczajcie kciuków!
    Ps. Czy po hsg mogę w ten sam dzień iść do pracy?

Zależy jakie będziesz miała, ja po sono wróciłam do pracy, wyrwałam się na "godzinkę", ale jak miałam hsg w szpitalu z kontrastem i użyciem mikronarzedzia to miałam l4 na 3 dni i odczuwałam ból i krwawiłam.

I też zależy czy będą drożne czy nie. Jak drożne to mało co poczujesz, a jak niedrozne to... Nie będę straszyła 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 12:14

O ❤️
    Z ❤️
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Co do owulaków ja też robię i 3 razy dziennie. Nauczona doświadczeniem, że sytuacja może być bardzo dynamiczna typu rano jaśniej niż wczoraj, a wieczorem pik.

A od którego dnia cyklu zaczynasz je robić 3 razy dziennie?

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inome trzymam kciuki za betę 🤩

inome lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ