Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Choco współczuję Ci bardzo 😔 Twoje emocje są całkowicie zrozumiałe - w końcu tak ciężko pracujesz nad tym żeby Stasiu dostawał twoje mleko, dosłownie dajesz z siebie wszystko.
Ja kilka dni temu sie rozchorowałam i miałam w nocy gorączkę, prawie 40 stopni. Generalnie karmiłam mimo to bo i tak nie spałam (i chcialam dac Gabrysiowi tyle przeciwcial ile sie da, zeby sie nie zaraził bo to bylby dopiero dramat). Ale potem gorączka spadła i mąż poszedl w nocy odmrozić mleko, którym miał nakarmić małego przy kolejnej pobudce, żebym mogła się wyspać. Odmroził 100 ml i zapomniał włożyć do lodówki. Gabryś obudził się późno, ja po nim i go na automacie nakarmiłam. Zeszłam na dół dopiero koło południa i jak zobaczyłam ze całą noc i pol dnia mleko było poza lodówka to mnie aż serce zabolało. Maz przeprosił, robil to na polspiaco i zapomniał. Spoko, mozna zuzyc do kapieli, ale jednak - to jakieś takie specyficzne uczucie smutku ze się zmarnowało, chyba tylko inna mama karmiąca to tak dobrze zrozumie. Ja nawet sobie nie wyobrażam jak to musiało zaboleć gdy tak bardzo walczy się o każdą kroplę 💔 Nie wiem czy to cię pocieszy jakkolwiek, ale skoro odciągasz już takie fajne ilości to jestem pewna że mimo wszystko te sesje z laktatorem nie poszły na marne. Dużo siły! ❤️🩹Wiara Nadzieja Miłość, Andelulla, Idawoll, ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Choco, jeju, współczujję 🥲
Bardziej od samej sytuacji pewnie zabolał ten brak zrozumienia. Wszystko już napisała Namisa, ja tylko powiem, że się ze wszystkim zgadzam i mocno Cię przytulam 🩷
Cieszę się, że chrzciny udane ☺️
My pojechaliśmy w piątek z Ninką do mojego ojca i cóż …bez wchodzenia w szczegóły bardzo żałuję tego wyjazdu. Utwierdzam się w przekonaniu, że ten człowiek nie zasługuje, by widywać wnuczkę.
Do tego mała była bardzo zmęczona tym wyjazdem. Całą sobotę wyrzucałam sobie, że niepotrzebnie ją na to wszystko naraziłam. 🙁
Ale reszta weekendu lepsza. Odwiedziła mnie przyjaciółka i się jej wyżaliłam, wygadałam i zaraz lepiej 😉
A jak u Was minął weekend dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 03:23
Andelulla, ChocoMonster, Namisa lubią tę wiadomość
-
Ja byłam na pierwszym zjeździe na studiach. Nie było mnie od rana do wieczora. Leon przeżył, nawet nie płakał więcej, niż zwykle 😄 Jedyne co to mało zjadł, bo przez cały dzień jakoś 450ml z butli i dopychał się cycem w nocy, przez co całą noc kupa za kupą szła 😅. Ja za to przeżyłam niemały stres, bo jak chciałam pierwszy raz odciągnąć na uczelni, to okazało się, że wypadła mi uszczelka z rurki od laktatora i nie działał.... Na szczęście mam podwójny, wiec jakoś zatkałam rurkę z jednej strony żeby działało na drugą pierś. Ściągałam co 3h z obu piersi taką samą ilość jaką Leon zjadł w tym czasie czyli po ok. 120ml co 3h i piersi cały dzień były jak kamienie, dopiero Leon je porządnie opróżnił jak wróciłam. Miejsce nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej 😄 Kupuję laktator ręczny żeby mieć na czarną godzinę jak znów coś się zepsuje. W ogóle śmiesznie bo na uczelni kolejka przed pokojem matki i dziecka do odciągania i karmienia swoich przyprowadzonych przez tatusia pociech 🤣
Rozumiem żal po zmarnowaniu mleka, bo rozmroziłam mu więcej i kilkaset ml poszło do kosza 🤕Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 11:44
ChocoMonster lubi tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Idawoll wrote:Choco, jeju, współczujję 🥲
Bardziej od samej sytuacji pewnie zabolał ten brak zrozumienia. Wszystko już napisała Namisa, ja tylko powiem, że się ze wszystkim zgadzam i mocno Cię przytulam 🩷
Cieszę się, że chrzciny udane ☺️
My pojechaliśmy w piątek z Ninką do mojego ojca i cóż …bez wchodzenia w szczegóły bardzo żałuję tego wyjazdu. Utwierdzam się w przekonaniu, że ten człowiek nie zasługuje, by widywać wnuczkę.
Do tego mała była bardzo zmęczona tym wyjazdem. Całą sobotę wyrzucałam sobie, że niepotrzebnie ją na to wszystko naraziłam. 🙁
Ale reszta weekendu lepsza. Odwiedziła mnie przyjaciółka i się jej wyżaliłam, wygadałam i zaraz lepiej 😉
A jak u Was minął weekend dziewczyny?
Choco przytulam mocno bo wiem z czym się zmagasz. Wszystko co zostało napisane przez mądrą Namisę. 😉♥️
Idawoll,
No cóż niedziela obowiązkowo wybory! Wzięliśmy nasze dzieciaczki Alka 6 lat by wiedział po co idziemy, dlaczego idziemy i jak ważne to dla nas, dla niego jest głosować. Takie uświadamianie procentuje. A przy okazji młody zobaczył swoją przyszłą szkołę podstawową ☺️
Młoda w chuście przespała głosowanie zbierając po drodze urocze uśmiechy 😅😁
Podczas komisji zdarzyła się wpadka bo starszy gość mi wydał kartę do referendum, a ja od razu mówiłam, że nie chcę. Nie do końca chciał przyjąć odmowę, ale grzecznie powiedziałam co myślę tym bardziej, że nagle zrobiło się duszno i multum ludzi. Najśmieszniejsze, że mąż przede mną powiedział, że nie chce i jemu bez problemu karty nie wydawał. Więc WTF? 🤨
Finalnie jestem dumna z frekwencji i jakakolwiek partia by wygrała mam nadzieję, że mają świadomość i nauczkę, że NAS - kobiet się nie wkurwia 😝🤬👏🙌
A Laurka ewidentnie zębole i skok rozwojowy zalicza. Od wczoraj intensywnie leżenie na boczku i zabawa rączkami i pojawiające się pojedyncze: ba, ma. Głowę już pięknie trzyma i wytrzymuje dłużej, a i dziś najdłuższe okno aktywności bo 1,5 h zabawy.
Dzisiaj zimno i nie wiem czy w ogóle wyjdziemy na spacer, a hartować się trzeba. Czekam na ocieplacz do wózka, i ja próbuję się wyleczyć z kataru, który sprzedała mi fryzjerka susząc mi samą grzywkę zimnym nawiewem.
Leczenie w ciąży i podczas KP jest do banii 🤦🙈
Aaaaaaa i z najważniejszych nowin po długich tygodniach niepewności u mojej siostry przypomina mi się moja historia czy jest serduszko czy nie - oficjalnie jest w ciąży, jest ♥️ i ma 6,5 tygodnia 🤞🙏😁🌈
A cieszę się razem z nią jakbym była w 3 ciąży 😅😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 14:50
Wiara Nadzieja Miłość, smoothie, ChocoMonster, Idawoll, Namisa, Livka, Anett93 lubią tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Wiedziałam, że mnie zrozumiecie jak nikt inny. ❤️ Moje serduszko dostało od Was plasterek i jest mi już zdecydowanie lepiej.❤️🩹 Namisa, jak zawsze napisałaś wszystko w punkt. 😘
U nas już emocje po chrzcinach opadły. Dziś mąż ma urlop, więc ja skoczyłam sobie do lumpka, udało mi sie upolować całą torbę ciuchów – oczywiście wszystko dla syna, a dla mamy nic. 😜 Kocham lumpeksy za to, że dobrej jakości ciuszki można kupić dosłownie za grosze. Wydałam 70 zł, a kupiłam chyba 20 rzeczy, także super. 😇
Idawoll, współczuje takiej przykrej wizyty u taty. 😔 Czasami to, że ktoś jest naszym ojcem / matką wcale nie oznacza, że jest dobrym rodzicem i że trzeba utrzymywać z nimi kontakt. Tak samo tyczy się to każdego innego członka rodziny, więzy krwi to jedno, ale relacje międzyludzkie to zupełnie inna rzecz. Doskonale o tym wiem, więc tym bardziej mi przykro. Ściskam Cię mocno i mam nadzieję, że już więcej nie będziesz musiała doświadczyć takich emocji. Najważniejsze, że Ninka ma najlepszych rodziców pod słońcem. 😘
Kaja, jak emocje w związku z tak długą rozłąką z synem? Powiem szczerze, że dla mnie jest to trudne do wyobrażenia, ale rozumiem że studia to konieczność i trzymam kciuki, żeby coraz lepiej doszło. A laktator ręczny w zapasie to bardzo dobry pomysł. 😉 Z ciekawości jaki kupujesz? Używałaś już tego kombinezonu z cottonmoose?
Andelulla, ogromne gratulacje dla siostry! 😍 Mam nadzieję, że już będzie świeciło dla niej tylko słońce. A co do wyborów to masz absolutną rację – nas kobiet się nie wkurwia. 💪 Powiem wam, że jestem bardzo dumna z nas Polaków, że tak licznie poszliśmy na wybory i pobiliśmy rekordową frekwencję w III RP. Duma mnie rozpiera, chociaż wiem, że to wynika po prostu z frustracji ludzi i ogromnej chęci obalenia tej władzy. Niemniej liczy się efekt! 😉Kaja1234, Idawoll, Namisa, Andelulla, smoothie, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Wiedziałam, że mnie zrozumiecie jak nikt inny. ❤️ Moje serduszko dostało od Was plasterek i jest mi już zdecydowanie lepiej.❤️🩹 Namisa, jak zawsze napisałaś wszystko w punkt. 😘
U nas już emocje po chrzcinach opadły. Dziś mąż ma urlop, więc ja skoczyłam sobie do lumpka, udało mi sie upolować całą torbę ciuchów – oczywiście wszystko dla syna, a dla mamy nic. 😜 Kocham lumpeksy za to, że dobrej jakości ciuszki można kupić dosłownie za grosze. Wydałam 70 zł, a kupiłam chyba 20 rzeczy, także super. 😇
Idawoll, współczuje takiej przykrej wizyty u taty. 😔 Czasami to, że ktoś jest naszym ojcem / matką wcale nie oznacza, że jest dobrym rodzicem i że trzeba utrzymywać z nimi kontakt. Tak samo tyczy się to każdego innego członka rodziny, więzy krwi to jedno, ale relacje międzyludzkie to zupełnie inna rzecz. Doskonale o tym wiem, więc tym bardziej mi przykro. Ściskam Cię mocno i mam nadzieję, że już więcej nie będziesz musiała doświadczyć takich emocji. Najważniejsze, że Ninka ma najlepszych rodziców pod słońcem. 😘
Kaja, jak emocje w związku z tak długą rozłąką z synem? Powiem szczerze, że dla mnie jest to trudne do wyobrażenia, ale rozumiem że studia to konieczność i trzymam kciuki, żeby coraz lepiej doszło. A laktator ręczny w zapasie to bardzo dobry pomysł. 😉 Z ciekawości jaki kupujesz? Używałaś już tego kombinezonu z cottonmoose?
Andelulla, ogromne gratulacje dla siostry! 😍 Mam nadzieję, że już będzie świeciło dla niej tylko słońce. A co do wyborów to masz absolutną rację – nas kobiet się nie wkurwia. 💪 Powiem wam, że jestem bardzo dumna z nas Polaków, że tak licznie poszliśmy na wybory i pobiliśmy rekordową frekwencję w III RP. Duma mnie rozpiera, chociaż wiem, że to wynika po prostu z frustracji ludzi i ogromnej chęci obalenia tej władzy. Niemniej liczy się efekt! 😉
Dla mnie też było to na początku trudne do wyobrażenia, ale długo się do tego przygotowywaliśmy z CDL i miałam już za sobą kilka wyjść na 2h. Koniec końców było lepiej, niż myślałam i nie odczuł za bardzo mojej nieobecności. Trochę brakowało mu drzemek kontaktowych na piersi, bo jednak z butelką tak się nie da, ale nie było tragedii. Ja to nawet byłam podekscytowana taką ilością godzin bez dziecka, a że dostawałam caly czas update zdjęciowy to się nie martwiłam😄 Zostało mi kilka zjazdów do końca studiów, więc uznałam, że wole ten czas poświęcić teraz, kiedy i tak zajmuje się nim przez wszystkie inne dni, niż połączyć to później ze żłobkiem i pracą.
A do śpiworka nie miałam szczęścia 😭 Przyszedł z zepsutym suwakiem, więc musiałam go zwrócić. Czekam aż pojawi się ten kolor w bdb stanie na vinted. Jeśli nie znajdę to kupię nowy, bo mega mi się spodobał na żywo a 100zl różnicy między nowym a używanym
Laktator zamówiłam firmy Akuku z gemini. Całe 28zł, więc zobaczymy czy będzie działał 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 13:33
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Tak tutaj cichutko… 😞
My dzis sentymentalnie 😉 równo rok temu zaczął się mój szczęśliwy cykl i dzis Iga kończy 3 miesiące ❤️🥰
U mnie okropny ból gardła od niedzieli, ale walczę 💪 troszkę mam cykora żeby mała czegoś nie złapała, częściej się teraz karmimy i zauważyłam ze więcej śpi 🤷♀️
Szczepiłyście swoje maluszki na meningokoki?
Pozdrawiamy Was cieplutko w tej zimnej jesiennej aurze 🫶🍂ChocoMonster, Idawoll, Anett93, smoothie lubią tę wiadomość
-
Kasiaaa.97 wrote:Tak tutaj cichutko… 😞
My dzis sentymentalnie 😉 równo rok temu zaczął się mój szczęśliwy cykl i dzis Iga kończy 3 miesiące ❤️🥰
U mnie okropny ból gardła od niedzieli, ale walczę 💪 troszkę mam cykora żeby mała czegoś nie złapała, częściej się teraz karmimy i zauważyłam ze więcej śpi 🤷♀️
Szczepiłyście swoje maluszki na meningokoki?
Pozdrawiamy Was cieplutko w tej zimnej jesiennej aurze 🫶🍂
Dużo zdrówka dla Ciebie ☺️
Co do młodej niech się karmi nabiera więcej przeciwciała. Też się bałam, że zarażę młodą, a tu nic. Pozostał mi tylko uporczywy suchy kaszel po katarze i z tego, że dużo gadam do młodej w okna aktywności 😅
Ja szczerze powiedziawszy to chyba najbardziej boję się ale zmiany czasu za tydzień 🤦🥴
Nie dość, że my to źle znosimy, a co dopiero maluszki 😴🙄🙈Kasiaaa.97, Idawoll lubią tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Kasia, dużo zdrówka dla Was 😘 Niesamowite jak ten czas leci, przy takich bobasach to dosłownie przez palce umykają te dni… trzeba chłonąć te chwile 🥹
Andelulla, przypomniałaś mi właśnie o zmianie czasu 🥴
Kasiaaa.97 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
O faktycżnie, zmiana czasu. 🙁
Nie cierpię tej jesiennej zmiany i już się boję, jak mała to odczuje.
Po waszych opowieściach o OA zaczęłam się temu bardziej przyglądać i pilnować, by to spanie w dzień było bardziej uporządkowane. Różnie nam to wychodziło przez te wyjazdy, ale udało się wprowadzić jedną drzemkę do południa około 30-60 minut i dłuższą w wózku po południu (jeśli akurat nie leje). Noce raczej bez zmian, jedna max dwie pobudki i śpi do 7-8. 🥰
Co prawda zastanawiam się, czy takie długie spanie jest okej, ale mała wydaje się być zadowolona z możliwości wysypiania się do woli. Zwykle karmimy się 19:30-20:00 a budzi się dopiero 2-3.
Choco - dzięki za zrozumienie. Tak niestety jest, że czasem najbliższe osoby mocno zawodzą.
Na szczęście są też przyjaciele ♥️
Andelulla - gratulacje dla siostry! Ja ciążę swojej siostry też mocno przeżywam- jest w 24 tc i ostatnio wpadli na pomysł imienia, które przypadkowo im podsunęłam. ☺️
Kaja! Podziwiam za organizację! Kobiety to heroski, wszystko ogarną 💪🏻💪🏻
Kasia! Dużo zdrówka ☺️Kasiaaa.97, Andelulla, ChocoMonster, Kaja1234 lubią tę wiadomość
-
Hejka Dziewczyny. Idawoll przykro mi że odwiedziny nie udane.. niestety niektórych ludzi nie da się zmienić 🙁 Kasia dużo zdrówka! Kaja jesteś super dzielna że łączysz studia z macierzyństwem 😍 a my dziś po badaniu słuchu. W szpitalu dostaliśmy żółty certyfikat. Ale dziś wyszło elegancko, Rozi pięknie SŁYSZY 😍wczorajsze drugie badanie bioderek też wyszło ok. kończymy maraton wizyt u lekarzy 😂 I w weekend wraca do nas tata, więc będzie dwa tygodnie rozpieszczania 😁🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 16:48
Kaja1234, Andelulla, smoothie, ChocoMonster, Idawoll, Kasiaaa.97, Kluska95, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Hej hej, jak tam u Was? Proszę o aktualizacje sytuacji 📝 wraz z fotkami Waszych słodkości 📸❤️
U nas dziś ostatni raz była położna, Stasinek waży 5540 g, czyli w sumie w niespełna 8 tygodni przybrał 1,5 kg. Ewidentnie przystopował z przyrostami, bo teraz wychodzi 100 g tygodniowo, a na początku potrafił przykoksić 250 g. 😆 Oprócz tego główka już troszkę lepiej wyglada dzięki poduszce, jest bardziej okrągła, no i zaczął powoli, powoooli obracać się na drugą, tę słabszą stronę. Na brzuszku potrafi wytrzymać bez marudek 15-20 minut. 💪 Ja mam jutro krótkie wychodne z przyjaciółkami, a we wtorek mamy szczepienie. 🥶 Ściskamy ❤️
Idawoll, Namisa, oloska, Cotakoza, Livka, Andelulla, Kasiaaa.97, smoothie, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Stasieńku! Jesteś wprost do schrupania 😍
Super rośnie chłopak, taki już jest rezolutny, no i ta jesienna bluza! 😉
U nas wczoraj skończone 3 miesiące. Mała coraz częściej na ten brzuszek daje się położyć, ale fanką nie jest.
Od kilku dni mieszamy ciuszki 68/74 bo robi się ciasno. Waga +\- 6,5 kg , ale buzia jest bardzo okrąglutka. Bardzo, bardzo. No pyza trochę 😂
I… powoli wracają żółte kupki. Nie sądziłam, że będę się kiedyś cieszyć tak bardzo z koloru 💩
Dziś też mamy „życie we dwie”, bo tata wrócił do pracy po urlopie. Także… zimna kawo witaj z powrotem.
W ogóle zaglądam tu na forum codziennie i taki mam smuteczek, że się tak cicho zrobiło.
Mam nadzieję, że u wszystkich dziewczyn i maluchów jest dobrze, tylko czasu brak. ♥️
Namisa, ChocoMonster, oloska, Livka, Andelulla, Kasiaaa.97, smoothie, Kluska95, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Choco ale zawadiacki usmieszek, cudny ten Stasiu! 🥰
Idawoll piekna Ninka i slodki outfit! 🥰 Kurcze, u nas 1kg więcej a jak dotad tylko jedne dresy 74 wyciągnęłam Na długość ten rozmiar jest spoko, ale wiekszosc ubran troche za szerokich 😆ChocoMonster, Idawoll lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Staś elegancko zasnął koło 22:30 i spał aż do teraz 😍 Bałam się, że po tylu bodźcach będzie się budził co chwile, a on padł jak długi. 😂
Ale muszę się też pożalić. Jesteśmy KPI, walczę o każdy mililitr i to dosłownie walczę - herbatki na laktację, femaltiker, piulatte, kozieradka, pilnuje sesji, robie specjalne godzinne sesje na podkręcenie laktacji itp itd. Staje na głowie by jak najwięcej mojego mleka jadł Staś, mimo że i tak nie udaje mi się go wykarmić w 100%. Wczoraj tuż przed snem odciągnęłam 85 ml (to naprawdę dużo u mnie…), mimo że byłam potwornie zmęczona i ta sesja była dla mnie trudna. Zostawiłam butelkę na blacie żeby mąż go nakarmił w nocy, właśnie zeszłam i zobaczyłam, że zostało upite 10 ml, a mleko stoi na stole. 💔 Wiem, że teściowa (bo to ona) nie zrobiła tego celowo, ale popłakałam się jak głupia i teraz też łzy mi same lecą. Nawet na chrzcinach musiałam robić sesje, żeby nie zaburzyć laktacji. Kosztuje mnie to masę emocji i wyrzeczeń, a tutaj takie coś. 💔 A najgorsze, że mój mąż stwierdził, że niepotrzebnie kręcę aferę. 💔😭😭05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Stachu jaki jesieniarz 😁🍁🍂
Idawoll Pyyzy smakują najlepiej! 🤤😋
U nas była położna tydzień temu, mały miał 5700-/+ (nie pamiętam dokładnie)
Więc myślę z że już 6 skoczyła na tapetę.
Ogólnie od wczoraj mam taki kryzys.
Mały wpadł w taki szał. Ani tak ani srak.
Jak sąsiedzi w końcu nie zadzwonią na 112 i na mops. To będę w dużym szoku. Chrystusie.
Wrzeszczał, że aż chrype dostał.
Wybiła 21 i jakby ktoś go wyłączył.
Ehhh...w takich sytuacjach pytam sama siebie (wiem to okropne) - "po co mi to było"...
Macierzyństwo a raczej "urlop" macierzyński to jest jakaś jazda bez trzymanki...
Pozdrawiamy 🍀
free images comWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 13:03
ChocoMonster, Idawoll, Andelulla, Namisa, smoothie, Kasiaaa.97 lubią tę wiadomość
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
Cotakoza wrote:Stachu jaki jesieniarz 😁🍁🍂
Idawoll Pyyzy smakują najlepiej! 🤤😋
U nas była położna tydzień temu, mały miał 5700-/+ (nie pamiętam dokładnie)
Więc myślę z że już 6 skoczyła na tapetę.
Ogólnie od wczoraj mam taki kryzys.
Mały wpadł w taki szał. Ani tak ani srak.
Jak sąsiedzi w końcu nie zadzwonią na 112 i na mops. To będę w dużym szoku. Chrystusie.
Wrzeszczał, że aż chrype dostał.
Wybiła 21 i jakby ktoś go wyłączył.
Ehhh...w takich sytuacjach pytam sama siebie (wiem to okropne) - "po co mi to było"...
Macierzyństwo a raczej "urlop" macierzyński to jest jakaś jazda bez trzymanki...
Pozdrawiamy 🍀
free images com
Może to kolka? 🤔 Podajesz espumisan? U nas jak jest taka afera to zawsze daje kilka kropel i za 15 min jak ręką odjął. Na co dzień nie daje w ogóle, ale jak coś się dzieje i nie wiadomo co mu jest, to w 90% to właśnie brzuszek.
Fajny ten kombinezon! Skąd? 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 14:28
Cotakoza lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Stasiu, Nina, Bruno.. sama słodycz, widzę, że jesienne outfity już na grubo weszły.
Idawoll, mam taką samo, smutno, jak nic tu się nie dzieje, że dni bez żadnego wpisu, czasem chce coś napisać, ale brak mi sil, zamykam oczy.. ostatnio usypianie idzie mi bardzo ciężko, wczoraj ponad 2 godziny żeby odłożyć, jakaś marudna, nieodkladalna, za bardzo niczym zająć się nie da.. a myślałam, że skok już za nami..? Dodam do tego problemy starszej, które od czasu do czasu coś za marudzi, że lepiej było, jak Lusi nie było, albo że brak jej miłości, albo że o młodą troszczę się bardziej, to mam ochotę sobie w łeb strzelić..
Z nowości, to mała zaczyna wyciągać rączki pp zabawki, na brzuchu kręci się wkolo i zaczyna pełzać, nieudolnie i w krzyku, ale normalnie się przemieszcza.
Łucja bardzo często, w zasadzie prawie zawsze, śpi z otwarta buzia. Więc poszłam z nią do neurologopedy. Zleciła jakieś 6-7 ćwiczeń, których mała za Boga nie daje sobie zrobić. Rano, dzień po wizycie, obudziłam się tak, jakby ktoś mnie kijem pobił, a głowa mówiła, że jestem złą matka, bo te ćwiczenia mi nie wychodzą, i przeze mnie będzie miała problemy w przyszłości.. czuję się z tym źle, ale serio, nawet ta neurologopedka te ćwiczenia dala mi wydrukowane na kartce, bo nie dało się ich pokazać.. no i nie wiem co robić. Z jednej strony dopiero skończy 3 miesiące i pewnie jest jeszcze czas (31.10 mamy szczepienie i chce pediatre o to podpytać, czy jest to realny problem, czy wędzidełko też trzeba podciac), a z drugiej głosik szepcze- zawodzisz, zawodzisz, zawodzisz ją..08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %