Jesienne testowanie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, dziś trafiłam na stronę ovufriend.pl i na Wasze forum.Na jesieni planuje począć swoje pierwsze dziecko.Dnia 31.07 przyjęłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną i na ta chwile mam okres.Na początku września jestem umówiona z lekarzem rodzinnym i ginekologiem na wizytę. Mam kilka pytań do Was a mianowicie:
Po jakim czasie od odstawienia tabletek mogę się starać o dziecko? Na co powinnam zwrócić uwagę przy wizytach u lekarzy? Proponujecie przyjmować jakieś witaminy wzmacniające? Proszę o porady na co mam zwrócić uwagę przy planowaniu pierwszego dziecka Z góry Dziękuje !!! -
nick nieaktualnyEwelina, na Twoim miejscu starałabym się od razu, już teraz. Zaraz po odstawieniu pigułek jest duża szansa na ciążę, tzw. "efekt odbicia" występuje - hamowane przez pigułki hormony po odstawieniu wystrzeliwują. Warto wykorzystać ten moment
Łykaj już teraz kwas foliowy. Powinno się go brać już 3 m-ce przed ciążą. -
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Dietę juz zaczelam;). Narazie na próbę. Zobaczymy czy mi sie spodoba i czy coś da;)
Może podsuniesz mi pomysły.
Chcę podjąć wyzwanie i wprowadzić dietę korzystną dla endometriozy - odstawienie glutenu, nabiału i ograniczenie nieco mięsa. Do tego cały zestaw suplementów. -
Tydzień bez białego cukru i glutenu.
Chce sprawdzić jak sie będę czuć. Ja mam tylko 5 kg do zrzucenoa żeby czuć sie idealnie -
baronowa znalazlam cos takiego: http://m.zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,131825,9305846,Dieta_bezglutenowa__tabela_produktow_bezpiecznych.html
impresja podobno siodemka szczesliwa liczba jest
ewelina ja tez na dzien dzisiejszy proponowalabym Ci maksymalnie miesiac po odstawieniu tabletek, a co do oczysczania oragnizmu ze wszystkiego co tabletki "poczynily" to ginekolog powiedzial mi, ze trwa to drugie tyle co branie tabletek, wiec nie ma co czekac tym bardziej, ze zaraz po odstawieniu jest sie najbardziej plodnym a pozniej to zalezy od organizmu kobiety.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewelina324 wrote:Witam, dziś trafiłam na stronę ovufriend.pl i na Wasze forum.Na jesieni planuje począć swoje pierwsze dziecko.Dnia 31.07 przyjęłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną i na ta chwile mam okres.Na początku września jestem umówiona z lekarzem rodzinnym i ginekologiem na wizytę. Mam kilka pytań do Was a mianowicie:
Po jakim czasie od odstawienia tabletek mogę się starać o dziecko? Na co powinnam zwrócić uwagę przy wizytach u lekarzy? Proponujecie przyjmować jakieś witaminy wzmacniające? Proszę o porady na co mam zwrócić uwagę przy planowaniu pierwszego dziecka Z góry Dziękuje !!! -
nick nieaktualnyCzy te siódemki to szczęśliwe, to ja tam nie wiem. Znam pogląd, że 7 to kosa.
W każdym razie przesądna nie jestem wcale. Niech się trafi "tak po prostu".
Przydałoby mi się odrobinę takiego szczęścia od losu.
Ale, co ma być, to będzie...
Baronowa, a jak u Ciebie z pieczywem? Bo ja kocham miłością wielką i dozgonną, i mam z tym największy problem. Płatki jaglane na śniadanie to nie to samo. -
nick nieaktualnyDopiero Was doczytałam i natknelam się na temat odchudzania ja tez po trzech miesiącach z progesteronem Rozrosłam się niestety. Waga nie pokazuje może AŻ tak dużo więcej, przybyło mi jakieś 5kg ale w większość moich rzeczy się nie mieszczę. Tragedia, zważywszy, ze lato a ja moje spódnice w szafie muszę zostawić. "Urosłam" w piersiach i biodrach. No i brzuch. Tez planuje dietę ale dopiero od września bo teraz najpierw goście, pózniej ja wyjeżdżam i nie chciałabym przerywać. A ze czekamy na termin w klinice to i ze starankami tak teraz trochę na bakier, bo bez wspomagaczy. Wiec jest okazja by zrzucić pare zbędnych kilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:44
-
nick nieaktualnyU mnie niestety progestageny były brane przez rok na wstrzymanie miesiączki - taka pseudomenopauza przy endometriozie. Niestety jak w normalnych cyklach tyję max +2kg przed @, to po miesiączce bilans jest na zero. Natomiast przy progestagenach wszystko, co tyłam co miesiąc, niestety ze mną zostawało. I teraz jakoś spaść nie chce, nawet jak nie jem.
Krysiak, a o jakiej diecie myślisz? -
nick nieaktualny