Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienne testowanie ;)
Odpowiedz

Jesienne testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • ewelina324 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziś trafiłam na stronę ovufriend.pl i na Wasze forum.Na jesieni planuje począć swoje pierwsze dziecko.Dnia 31.07 przyjęłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną i na ta chwile mam okres.Na początku września jestem umówiona z lekarzem rodzinnym i ginekologiem na wizytę. Mam kilka pytań do Was a mianowicie:
    Po jakim czasie od odstawienia tabletek mogę się starać o dziecko? Na co powinnam zwrócić uwagę przy wizytach u lekarzy? Proponujecie przyjmować jakieś witaminy wzmacniające? Proszę o porady na co mam zwrócić uwagę przy planowaniu pierwszego dziecka :) Z góry Dziękuje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, na Twoim miejscu starałabym się od razu, już teraz. Zaraz po odstawieniu pigułek jest duża szansa na ciążę, tzw. "efekt odbicia" występuje - hamowane przez pigułki hormony po odstawieniu wystrzeliwują. Warto wykorzystać ten moment :)
    Łykaj już teraz kwas foliowy. Powinno się go brać już 3 m-ce przed ciążą. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dietę juz zaczelam;). Narazie na próbę. Zobaczymy czy mi sie spodoba i czy coś da;)
    Jaką konkretnie dietę?
    Może podsuniesz mi pomysły. :)

Chcę podjąć wyzwanie i wprowadzić dietę korzystną dla endometriozy - odstawienie glutenu, nabiału i ograniczenie nieco mięsa. Do tego cały zestaw suplementów.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień bez białego cukru i glutenu.
    Chce sprawdzić jak sie będę czuć. Ja mam tylko 5 kg do zrzucenoa żeby czuć sie idealnie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • coffee Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baronowa znalazlam cos takiego: http://m.zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,131825,9305846,Dieta_bezglutenowa__tabela_produktow_bezpiecznych.html

impresja podobno siodemka szczesliwa liczba jest :)

ewelina ja tez na dzien dzisiejszy proponowalabym Ci maksymalnie miesiac po odstawieniu tabletek, a co do oczysczania oragnizmu ze wszystkiego co tabletki "poczynily" to ginekolog powiedzial mi, ze trwa to drugie tyle co branie tabletek, wiec nie ma co czekac :) tym bardziej, ze zaraz po odstawieniu jest sie najbardziej plodnym a pozniej to zalezy od organizmu kobiety.

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak tez odstawie to zaczynamy działania. Nie będę zwlekala :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jedną paczkę sobie daruje hm od wczoraj zaczelam 3 skoncze ja i moze 4 juz nie będę brala

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 się urodziłam i też lubię ta liczbę hehe

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, chetnie dolacze do Was jesli macie jeszcze wolne miejsca... :-) Milego dnia wszystkim i samych dwoch kresek jesienia!

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowalam w lipcu, teraz pierwszy cykl bez wspomagaczy, nazywam to "przymusowe-nie-staranie-sie" wiec na ten i raczej przyszly miesiac nie nastawiam sie na testowanie. Chetnie poczekam z Wami na pazdziernik i okolice ;-)

• werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milo że wpadlas tu :) oby się nam udało zajść :)

krysiak lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno sie uda ;-) a jakze!

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wam mija w ten upalny dzień?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8-mej w pracy. Wlasnie spuscilam rolety aby troche chlodu zatrzymac jak najdluzej bo klimy nie mamy, choc nie narzekam, lepsze 33 stopnie niz 12!

• werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt niedlugo i ja zaslonie żaluzje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina324 wrote:
    Witam, dziś trafiłam na stronę ovufriend.pl i na Wasze forum.Na jesieni planuje począć swoje pierwsze dziecko.Dnia 31.07 przyjęłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną i na ta chwile mam okres.Na początku września jestem umówiona z lekarzem rodzinnym i ginekologiem na wizytę. Mam kilka pytań do Was a mianowicie:
    Po jakim czasie od odstawienia tabletek mogę się starać o dziecko? Na co powinnam zwrócić uwagę przy wizytach u lekarzy? Proponujecie przyjmować jakieś witaminy wzmacniające? Proszę o porady na co mam zwrócić uwagę przy planowaniu pierwszego dziecka :) Z góry Dziękuje !!!
    Zbadaj swoje TSH, tak jak pisała Impresja łykaj kwas foliowy i zaczynaj starania jak najszybciej. Oby udało Ci się nawet w tym pierwszym cyklu. Jedna dziewczyna tu na forum z którą trochę dłużej pisałam zaszła w 5 cyklu po odstawieniu tabletek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te siódemki to szczęśliwe, to ja tam nie wiem. Znam pogląd, że 7 to kosa. :P
    W każdym razie przesądna nie jestem wcale. Niech się trafi "tak po prostu".
    Przydałoby mi się odrobinę takiego szczęścia od losu.
    Ale, co ma być, to będzie... :)

Baronowa, a jak u Ciebie z pieczywem? Bo ja kocham miłością wielką i dozgonną, i mam z tym największy problem. Płatki jaglane na śniadanie to nie to samo. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was doczytałam i natknelam się na temat odchudzania ;) ja tez po trzech miesiącach z progesteronem Rozrosłam się niestety. Waga nie pokazuje może AŻ tak dużo więcej, przybyło mi jakieś 5kg ale w większość moich rzeczy się nie mieszczę. Tragedia, zważywszy, ze lato a ja moje spódnice w szafie muszę zostawić. "Urosłam" w piersiach i biodrach. No i brzuch. Tez planuje dietę ale dopiero od września bo teraz najpierw goście, pózniej ja wyjeżdżam i nie chciałabym przerywać. A ze czekamy na termin w klinice to i ze starankami tak teraz trochę na bakier, bo bez wspomagaczy. Wiec jest okazja by zrzucić pare zbędnych kilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety progestageny były brane przez rok na wstrzymanie miesiączki - taka pseudomenopauza przy endometriozie. Niestety jak w normalnych cyklach tyję max +2kg przed @, to po miesiączce bilans jest na zero. Natomiast przy progestagenach wszystko, co tyłam co miesiąc, niestety ze mną zostawało. I teraz jakoś spaść nie chce, nawet jak nie jem. :(

Krysiak, a o jakiej diecie myślisz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam sobie już dietę, odchudzająca ale skierowana tez na kobiety starające się o ciąże. Na blogu, nie chce tutaj robić reklamy ;)

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ