Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 328 144

    Wysłany: 8 marca 2017, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    [email protected], widzę, że mamy podobny staż w staraniu się :)
    Mam nadzieję że też w tym samym czasie uda nam się zafasolkować;) i że będzie to ten miesiąc :)

    p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 8 marca 2017, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    W końcu musi się udać. Idzie wiosna i to mam nadzieję okaże się szczęśliwy czas dla wielu z nas :*

    Dokladnie:) Wiosna wszystko budzi sie do zycia:) My staraczki tez naladujemy baterie, nabierzemy nowych sil i musi sie udac!

    Octavia_ lubi tę wiadomość

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Octavia_ Przyjaciółka
    Postów: 86 30

    Wysłany: 8 marca 2017, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Wszystkiego najlepszego :*

    Octavia 100lat :* które to urodzinki? ;)
    23 :)
    moniczko wrote:
    Hej Dziewczyny,

    mogę do Was dołączyć? Byłam już kiedyś na forum, ale stwierdziłam, że za bardzo nakręcam się pisaniem tutaj i usunęłam konto. Teraz chciałabym podejść do tego trochę inaczej, bo jednak z Waszym wsparciem jest łatwiej.

    Dziś idziemy z mężem na badanie nasienia. Staramy się 7 m-cy.
    Zapraszamy :)
    Mam nadzieję, że będą okażą się dobre albo takie, że będzie wiadomo co leczyć, żeby się w końcu udało :)
    sunshine26 wrote:
    Hej, mozna dolaczyc?
    Oczywiście :) Każda jest tu mile widziana

    ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Octavia_ Przyjaciółka
    Postów: 86 30

    Wysłany: 8 marca 2017, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi wyniki poza tsh są bardzo dobre. To tsh to chyba już nadczynność bo poniżej normy. Miałaś już tak kiedyś?

    Dżoana ja też mam czasami takie dni, kiedy wszystko się zbiera we mnie przez cały dzień albo kilka dni i potem płacze bo nie potrafię sobie poradzić.
    Ale nie możemy się poddawać. Bo nie ma już teraz praktycznie przypadków że lekarze zupełnie rozkładają ręce i nie potrafią pomoc kobiecie w zajsciu w ciążę. Da się bez jajowodow, bez owulacji ;)
    Ale ja myślę, że u nas nie będzie takich przypadków bo każda zajdzie dużo szybciej naturalnie :)

    Dżoana89 lubi tę wiadomość

    ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Starajaca92 Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 8 marca 2017, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki pomóżcie mi w jakich dniach najlepiej robic badania hormonalne ?

  • Dżoana89 Autorytet
    Postów: 450 115

    Wysłany: 9 marca 2017, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia_ wrote:
    Ewi wyniki poza tsh są bardzo dobre. To tsh to chyba już nadczynność bo poniżej normy. Miałaś już tak kiedyś?

    Dżoana ja też mam czasami takie dni, kiedy wszystko się zbiera we mnie przez cały dzień albo kilka dni i potem płacze bo nie potrafię sobie poradzić.
    Ale nie możemy się poddawać. Bo nie ma już teraz praktycznie przypadków że lekarze zupełnie rozkładają ręce i nie potrafią pomoc kobiecie w zajsciu w ciążę. Da się bez jajowodow, bez owulacji ;)
    Ale ja myślę, że u nas nie będzie takich przypadków bo każda zajdzie dużo szybciej naturalnie :)

    Dziękuję, że to napisałaś, podniosło mnie to na duchu. Staram się pozytywnie nastawiać - jak tylko zakończę wszystkie badania umówię się do mojego Gina, i jestem pełna nadziei, że będzie wiedział jak mi pomóc.
    Teraz pozostaje mi jedynie czekać na @, bo wtedy mam też kilka badań wykonać.
    Musimy wierzyć, wiara góry przenosi...

    starania od Maja 2016, 28lat,

    "Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 9 marca 2017, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca92 wrote:
    Hej kobitki pomóżcie mi w jakich dniach najlepiej robic badania hormonalne ?
    Hej. Ja dostałam od jednej dziewczyny taka rozpiskę
    3 dc- LH, FSH, testosteron
    11-12 dc- prolaktyna i estradiol ( na czczo)
    21-22 dc (7-8 dpo)- progesteron

    TSH dowolnie

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 9 marca 2017, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, która pierwsze zaciazy na tym mam nadzieję szczęśliwym wątku :)

    Dzoana89 teraz to jedynie chyba brak macicy i może jeszcze jakieś nieliczne inne przypadki wykluczaja zajście w ciążę a to są jakieś pojedyncze trudne przypadki.
    Jeśli nawet z niepłodnościa lekarze sobie radzą to tym bardziej z nami :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 07:27

    Dżoana89, Octavia_ lubią tę wiadomość

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • welonka Autorytet
    Postów: 3493 1469

    Wysłany: 9 marca 2017, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mi lekarz kazał zapomnieć na razie o niskimi progesteronie i nie przejmować się bo pierw musimy wywołać owulacje ,ale od drugiej połowy mam przyjmować duphaston.

    ja mam taką rozpiskę kiedy robić badania hormonalne.
    2-3 dzień cyklu LH ,FSH (powtórzyć 10-13 dzień cyklu )
    3 dzień cyklu testosteron (spotkałam się z opinią że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu )
    10-13 dzień cyklu estrogeny
    około 21 dnia cyklu progesteron
    21 dzień cyklu prolaktyna
    tsh obojętnie który dzień cyklu.

    Zazdroszę wam że potraficie wszystko z siebie wyrzucić , ja jestem typem osoby która dusi wszystko w sobie ,zewnątrz wszystko ok a w środku wszystko rozsypce .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:46

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • Dżoana89 Autorytet
    Postów: 450 115

    Wysłany: 9 marca 2017, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Ciekawe, która pierwsze zaciazy na tym mam nadzieję szczęśliwym wątku :)

    Dzoana89 teraz to jedynie chyba brak macicy i może jeszcze jakieś nieliczne inne przypadki wykluczaja zajście w ciążę a to są jakieś pojedyncze trudne przypadki.
    Jeśli nawet z niepłodnościa lekarze sobie radzą to tym bardziej z nami :*

    Dzięki Gigi, kochana jesteś :*
    Dzisiaj już mi trochę lepiej. Nie zaprzestanę starań, wiem że na każdą z nas przyjdzie czas - najpiękniejszy czas bycia mamą.
    Tego sobie i Wam życię :*:*:*

    Gigi lubi tę wiadomość

    starania od Maja 2016, 28lat,

    "Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Dziewczyny, a skąd jesteście? :)

    Ja dolnośląskie, W-cław.
    Ja z Torunia :)

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochodze z Katowic, teraz mieszkam w Londynie.

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Gigi, Toruń jest przepiękny! :)

    Byłam w zeszłym roku z mężulem na weekend, bardzo nam się podobało.
    A ja byłam dwa lata temu na sylwestrze we Wrocławiu :) :D

    Maaggi a co się tak wywialo do UK? ;) praca?

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam za mezem. Mialam bardzo dobra prace w PL, w UK musialam zaczynac od nowa. Nie wierze w zwiazki na odleglosc wiec decyzja byla prosta.

    Gigi lubi tę wiadomość

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiace bylismy osobno i to bylo dla mnie mega za dlugo. I tak tu juz zostalam.

    Chociaz teraz chetnie wrocilabym do PL.

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Mi lekarz kazał zapomnieć na razie o niskimi progesteronie i nie przejmować się bo pierw musimy wywołać owulacje ,ale od drugiej połowy mam przyjmować duphaston.

    ja mam taką rozpiskę kiedy robić badania hormonalne.
    2-3 dzień cyklu LH ,FSH (powtórzyć 10-13 dzień cyklu )
    3 dzień cyklu testosteron (spotkałam się z opinią że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu )
    10-13 dzień cyklu estrogeny
    około 21 dnia cyklu progesteron
    21 dzień cyklu prolaktyna
    tsh obojętnie który dzień cyklu.

    Zazdroszę wam że potraficie wszystko z siebie wyrzucić , ja jestem typem osoby która dusi wszystko w sobie ,zewnątrz wszystko ok a w środku wszystko rozsypce .

    Ja tez tak mam, ze wszystko dlugo dusze w sobie, ale przychodzi moment, ze juz nie daje rady i musze to z siebie wyrzucic.

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Dwa miesiace bylismy osobno i to bylo dla mnie mega za dlugo. I tak tu juz zostalam.

    Chociaz teraz chetnie wrocilabym do PL.
    W Polsce lepiej? ;)

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 328 144

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ostrowiec Świętokrzyski. W Toruniu bardzo chciałam studiować ale życie inaczej się potoczyło ;)

    p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Dżoana89 Autorytet
    Postów: 450 115

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Rzeszów.

    potwierdzam - Wrocław jest piękny :)

    starania od Maja 2016, 28lat,

    "Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4098 1598

    Wysłany: 9 marca 2017, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Ewi, wyniki wydają się dobre. Progesteron mógłby być chyba nieco wyższy, ale są różne teorie na ten temat :) Widzę, że masz już jedno dzieciątko. Chłopiec czy dziewczynka?
    mam wspaniałego synka :) ale marzy mi się dziewczynka...lecz gdy bedzie chłopczyk drugi to będziemy walczyć o trzecie ;) zawsze chciałam mieć dużą rodzine.

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego