X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesa beta Bhcg to badanie krwi z którego można wykryć ciążę.

Ciąża. Ja też siedzę w pracy :/

Martm może spróbuj u innego gina?

Agnesa700 lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja wreszcie odkopalam sie spod stosu papierow. Terminy na wyslanie raportow mijaja dzis i ufff zdazylam:)

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 wrote:
    Hej dziewczyny:) byłam dzisiaj u ginekologa z wynikami badania nasienia męża, powiedziała że z mężem jest ok, wyniki ma dobre, ale nie najlepsze, jednak zdolny jest do posiadania potomstwa:) zdziwiło mnie, że nic nie przepisała na poprawę nasienia, a mi natomiast przepisała clostilbegyt na wywołanie owulacji, bo może mimo tego ze mam owulację potwierdzoną monitoringiem to uznała, ze wspomóc ją można tymi tabletkami, więc zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu

Gdzies czytalam, ze facetowi dobrze jest podawac witamine C, ze ona podobno dobrze dziala na nasienie.
    Natomiast 2 godziny przed stosunkiem mozna partnerowi dac cole do wypicia. Cola pobudza ruchliwosc zolnierzykow.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dopadł mnie PMS, jestem nabuzowana i najlepiej nie wchodzić mi z drogę.
    Tak mnie to podłamało, że najlepiej siadłabym w kącie i zaczęła ryczeć. Ale nie chcę martwić męża, on niczemu nie jest winien:(
    Kolejny cykl starań idzie się pierniczyć... miałam nadzieję, zawsze ją mam licząc, ze tym razem Bóg przychyli się do naszych próśb... jednak znów wystawia nas na próbę.
    :( :( :( :( :(

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za słowa otuchy:) własnie planuję zmienić gina, ale juz z mężęm rozmawiałam i uzgodniliśmy, ze skoro z nami ok to może warto by tak na 2 miesiace odpuścić i już nie nakręcać się na ciążę i nie biegać non stop do gina tylko działać na spontanie, a może nam się uda, bo jak narazie to już od 7 cykli miesiąc w miesiąc żyjemy upragnioną ciążą i o tym rozmawiamy, a byle jakie objawy choćby ból piersi czy smaki na jakieś potrawy to ja już wariuję, że to może ciąża:D Mój mąż sam jest już tym zmęczony i mówi,że ja chodzę jakaś nieobecna i myślami jestem gdzie indziej i na naszym związku ta moja frustracja w związku z niepowodzeniami się odbija:/ myślę, aby już trochę wyluzować, a jak nadal nic nie będzie tak do maja to coś konkretniej zadziałamy, zrobię jakieś badania dokładne, zmienię gina i zobaczymy co będzie.

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

wróciłam od lekarza pęcherzyk lichy 12mm a dzisiaj 12 dzień cyklu.
    Clo od następnego cyklu i monitoring.

age.png
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi hihi chyba miałaś na myśli, że cisza. A wyszło ciąża :P to już wiadomo o czym się myśli cały czas ;)

Ja dzisiaj byłam tak padnięta i ogólnie jestem jakaś rozdrazniona dzisiaj :/

Dzoana89 a kto powiedział, że pms nie może być i przed ciąża? ;)

U was jest takie mocno odczuwalne pms? U mnie to różnie. Czasami bardziej a czasami wcale. Nie wiem od czego to zależy

Welonka a jaki powinien być mniej więcej już pęcherzyk? W tym cyklu też masz monitoring?

Martm a ty pisałaś coś o tabletkach clo. Bierzesz je od tego cyklu czy od kolejnego? Może warto też im dać szansę? :)

Dobranoc

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet a ja przy okazji częstuje was jeszcze wirtualnie tortem :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 23:27

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia_ wrote:

Welonka a jaki powinien być mniej więcej już pęcherzyk? W tym cyklu też masz monitoring/QUOTE]

18mm-20 mm. Nie w tym cyklu nie mam monitoringu .

age.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia, wewnętrznie czuję, że to PMS świadczące o zbliżającym się okresie. Już trochę poznałam swój organizm, i niektóre objawy.
    Nie chcę sobie robić złudnych nadziei.
    Ten cykl jest już stracony.

Wszystkiego co najsłodsze z okazji dnia kobiet! :*

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego nalepszego Kobietki :)

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia biorę clo od tego cyklu,ale wątpię czy pomoże,bo owulację mam i pęcherzyk w zeszłym cyklu ładnie urósł do 26mm i pękł,ale nic z tego nie wyszlo a czytałam ze clo wywołuje owulacje,a ja mam owulacje wiec nie wiem w czym on ma mi pomoc

• Gigi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :*

Octavia 100lat :* które to urodzinki? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

mogę do Was dołączyć? Byłam już kiedyś na forum, ale stwierdziłam, że za bardzo nakręcam się pisaniem tutaj i usunęłam konto. Teraz chciałabym podejść do tego trochę inaczej, bo jednak z Waszym wsparciem jest łatwiej.

Dziś idziemy z mężem na badanie nasienia. Staramy się 7 m-cy.

Octavia_ lubi tę wiadomość

• Gigi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Hej Dziewczyny,

mogę do Was dołączyć? Byłam już kiedyś na forum, ale stwierdziłam, że za bardzo nakręcam się pisaniem tutaj i usunęłam konto. Teraz chciałabym podejść do tego trochę inaczej, bo jednak z Waszym wsparciem jest łatwiej.

Cześć moniczko. Zapraszamy serdecznie :)
    Trzymam kciuki za wyniki. A co mówi lekarz?

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :)

age.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Hej Dziewczyny,

Hej Moniczko!
    Witamy w naszym babskim gronie. 7 miesięcy starań to jeszcze nie jest tak długo i nie ma się co denerwować.
    Czy na badanie nasienia sami się zgłosiliście czy kieruje Was lekarz?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak świętujecie dzisijesze nasze święto?
    Ja po wyjściu po pracy mam wyjśćie z dziewczynami z pracy - jedziemy dobrze zjeść, pośmiać się i zrelaksować.
    Bardzo mi się to przyda, bo złapałam lekką deprechę wczoraj i sobie popłakałam. Dzisiaj już lepiej, ale do ideału ciągle daleko...

Muszę dziś mężowi wynagrodzić mój wczorajszy zły Humor...

• Gigi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż gdzieś zabiera. Jakaś niespodziankę szykuje ale nie wiem co :P a ja nie lubię niespodzianek. Lubię mieć wszystko zaplanowane i wiedzieć co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi, Dżoana89, ze strony ginekologicznej (cytologia, usg, hormony) lekarz mówi, że wszystko jest dobrze i trzeba się starać. Tyle, że od roku przed każdą @, jakieś 7-8 dni mam brązowe plamienia i tego już lekarz jakoś nie umie wyjaśnić, bo progesteron jest ok. No cóż, byłam u zwykłego ginekologa, który nie jest specjalistą ws. niepłodności. Jak będziemy mieli wyniki męża to wybiorę się na monitoring owulki.

Gin pytał też o wyniki badania nasienia, bo przed dalszą diagnostyką kobiety i mężczyzny po roku starań to się podobno robi w pierwszej kolejności :) zatem zrobimy, cena nie jest zawrotna, a będziemy coś wiedzieli.

Idziemy do kliniki niepłodności Invimed, żeby mieć back up na potem, a poza tym jest tam androlog, gdyby trzeba było się skonsultować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 14:55

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ