Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Martm27 wrote:Hej dziewczyny:) byłam dzisiaj u ginekologa z wynikami badania nasienia męża, powiedziała że z mężem jest ok, wyniki ma dobre, ale nie najlepsze, jednak zdolny jest do posiadania potomstwa:) zdziwiło mnie, że nic nie przepisała na poprawę nasienia, a mi natomiast przepisała clostilbegyt na wywołanie owulacji, bo może mimo tego ze mam owulację potwierdzoną monitoringiem to uznała, ze wspomóc ją można tymi tabletkami, więc zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu
Gdzies czytalam, ze facetowi dobrze jest podawac witamine C, ze ona podobno dobrze dziala na nasienie.
Natomiast 2 godziny przed stosunkiem mozna partnerowi dac cole do wypicia. Cola pobudza ruchliwosc zolnierzykow.
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Dziś dopadł mnie PMS, jestem nabuzowana i najlepiej nie wchodzić mi z drogę.
Tak mnie to podłamało, że najlepiej siadłabym w kącie i zaczęła ryczeć. Ale nie chcę martwić męża, on niczemu nie jest winien:(
Kolejny cykl starań idzie się pierniczyć... miałam nadzieję, zawsze ją mam licząc, ze tym razem Bóg przychyli się do naszych próśb... jednak znów wystawia nas na próbę.
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Dziękuję Wam za słowa otuchy:) własnie planuję zmienić gina, ale juz z mężęm rozmawiałam i uzgodniliśmy, ze skoro z nami ok to może warto by tak na 2 miesiace odpuścić i już nie nakręcać się na ciążę i nie biegać non stop do gina tylko działać na spontanie, a może nam się uda, bo jak narazie to już od 7 cykli miesiąc w miesiąc żyjemy upragnioną ciążą i o tym rozmawiamy, a byle jakie objawy choćby ból piersi czy smaki na jakieś potrawy to ja już wariuję, że to może ciąża:D Mój mąż sam jest już tym zmęczony i mówi,że ja chodzę jakaś nieobecna i myślami jestem gdzie indziej i na naszym związku ta moja frustracja w związku z niepowodzeniami się odbija:/ myślę, aby już trochę wyluzować, a jak nadal nic nie będzie tak do maja to coś konkretniej zadziałamy, zrobię jakieś badania dokładne, zmienię gina i zobaczymy co będzie.
-
Gigi hihi chyba miałaś na myśli, że cisza. A wyszło ciąża to już wiadomo o czym się myśli cały czas
Ja dzisiaj byłam tak padnięta i ogólnie jestem jakaś rozdrazniona dzisiaj
Dzoana89 a kto powiedział, że pms nie może być i przed ciąża?
U was jest takie mocno odczuwalne pms? U mnie to różnie. Czasami bardziej a czasami wcale. Nie wiem od czego to zależy
Welonka a jaki powinien być mniej więcej już pęcherzyk? W tym cyklu też masz monitoring?
Martm a ty pisałaś coś o tabletkach clo. Bierzesz je od tego cyklu czy od kolejnego? Może warto też im dać szansę?
Dobranoc -
Octavia, wewnętrznie czuję, że to PMS świadczące o zbliżającym się okresie. Już trochę poznałam swój organizm, i niektóre objawy.
Nie chcę sobie robić złudnych nadziei.
Ten cykl jest już stracony.
Wszystkiego co najsłodsze z okazji dnia kobiet! :*starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
mogę do Was dołączyć? Byłam już kiedyś na forum, ale stwierdziłam, że za bardzo nakręcam się pisaniem tutaj i usunęłam konto. Teraz chciałabym podejść do tego trochę inaczej, bo jednak z Waszym wsparciem jest łatwiej.
Dziś idziemy z mężem na badanie nasienia. Staramy się 7 m-cy.Octavia_ lubi tę wiadomość
-
moniczko wrote:Hej Dziewczyny,
mogę do Was dołączyć? Byłam już kiedyś na forum, ale stwierdziłam, że za bardzo nakręcam się pisaniem tutaj i usunęłam konto. Teraz chciałabym podejść do tego trochę inaczej, bo jednak z Waszym wsparciem jest łatwiej.
Dziś idziemy z mężem na badanie nasienia. Staramy się 7 m-cy.
Trzymam kciuki za wyniki. A co mówi lekarz? -
moniczko wrote:Hej Dziewczyny,
Dziś idziemy z mężem na badanie nasienia. Staramy się 7 m-cy.
Hej Moniczko!
Witamy w naszym babskim gronie. 7 miesięcy starań to jeszcze nie jest tak długo i nie ma się co denerwować.
Czy na badanie nasienia sami się zgłosiliście czy kieruje Was lekarz?starania od Maja 2016, 28lat,
Dziewczyny jak świętujecie dzisijesze nasze święto?
Ja po wyjściu po pracy mam wyjśćie z dziewczynami z pracy - jedziemy dobrze zjeść, pośmiać się i zrelaksować.
Bardzo mi się to przyda, bo złapałam lekką deprechę wczoraj i sobie popłakałam. Dzisiaj już lepiej, ale do ideału ciągle daleko...
Muszę dziś mężowi wynagrodzić mój wczorajszy zły Humor...starania od Maja 2016, 28lat,
nick nieaktualnyGigi, Dżoana89, ze strony ginekologicznej (cytologia, usg, hormony) lekarz mówi, że wszystko jest dobrze i trzeba się starać. Tyle, że od roku przed każdą @, jakieś 7-8 dni mam brązowe plamienia i tego już lekarz jakoś nie umie wyjaśnić, bo progesteron jest ok. No cóż, byłam u zwykłego ginekologa, który nie jest specjalistą ws. niepłodności. Jak będziemy mieli wyniki męża to wybiorę się na monitoring owulki.
Gin pytał też o wyniki badania nasienia, bo przed dalszą diagnostyką kobiety i mężczyzny po roku starań to się podobno robi w pierwszej kolejności zatem zrobimy, cena nie jest zawrotna, a będziemy coś wiedzieli.
Idziemy do kliniki niepłodności Invimed, żeby mieć back up na potem, a poza tym jest tam androlog, gdyby trzeba było się skonsultować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 14:55