Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Martm27 Koleżanka
    Postów: 137 13

    Wysłany: 8 marca 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko koniecznie daj znac jak wyniki nasienia męża.My mamy dokladnie ten sam problem co ty,również mamy za soba 7 nieudanych cykli i mam brązowe plemienia przed @,a lekarz twierdzi ze ze mną wszystko ok.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 wrote:
    Moniczko koniecznie daj znac jak wyniki nasienia męża.My mamy dokladnie ten sam problem co ty,również mamy za soba 7 nieudanych cykli i mam brązowe plemienia przed @,a lekarz twierdzi ze ze mną wszystko ok.


    Dam znać, na wyniki trzeba czekać około czterech dni więc pewnie w przyszłym tygodniu.

    Te plamienia są okropne, prawda? Co miesiąc odbierają nadzieję jeszcze przed testem. Ja przez te 7 m-cy test zrobiłam raz, bo plamienia zamiast 7-8 dni były dziwnie 2 dni przed miesiączką i to dało mi nadzieję.

  • Martm27 Koleżanka
    Postów: 137 13

    Wysłany: 8 marca 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo,ze juz nie robię testu,bo te plemienia to juz znak,ze się nie udalo i po kilku dniach rozkręca sie @.Moj gin na poczatku mowil,ze to niewydolność cialka żółtego i dal mi na to duphaston,ale to nic nie pomaga i nadal mam plemienia przed @

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A progesteron badałaś?

    Ja badałam dwa razy i raz miałam 20ng, a raz 15ng, około tydzień po owulce.

  • Dżoana89 Autorytet
    Postów: 450 115

    Wysłany: 8 marca 2017, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm koniecznie zbadaj Progesteron, w takich sytuacjach jak Twoja od tego powinno się zacząć.

    starania od Maja 2016, 28lat,

    "Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 8 marca 2017, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszego kobietki :)

    ja odebrałam wyniki, zaraz wrzuce

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 8 marca 2017, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    robione w 20 dc (6-7 dni po owu):

    magnez - 2,15 norma 1,30-2,70
    białko całkowite - 7,3 norma 6,4-8,3
    anty TG - 23,2 norma 0,0-60,0
    progesteron - 10,76 norma 3,34-25,56
    witamina D - 27,5 norma >30 (20-30 hipowitaminoza D)
    potas - 4,70 norma 3,50-5,10
    glukoza - 90,0 norma 70-99
    mocznik - 23,0 norma <50
    kreatynina - 0,68 norma 0,50-0,90
    cholesterol całkowity - 139 norma 115-190
    cholesterol HDL - 73 norma >45
    trójglicerydy - 33 norma <150
    aminotransferaza - 15 norma <32
    TSH - 0,15 norma 0,27-4,20
    FT4 - 1,220 norma 0,932-1,710

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:03

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 8 marca 2017, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

    Wszystkiego najlepszego!!!

    Moniczko witaj wsrod nas.

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Dżoana89 Autorytet
    Postów: 450 115

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam bóle podbrzusza, bóle kręgosłupa, piersi mi zmalały...a z każdym nowym objawem przepowiadającym @ jestem coraz bardziej dobita.
    Nie pomgło dzisiejsze wyjście z dziewczynami na miasto - dołączyły do nas dwie koleżanki będące aktualnie na chorobowym, bo za miesiąc rodzą.
    Jak je zobaczyłam takie piękne, szczęśliwe z brzuszkami jak piłeczki to serce niemal mi pękło a nogi zrobiły się jak z waty.
    Ciesze się ich szczęściem, ale od chwili jak je zobaczyłam cały czas chce mi się płakać.
    Miało być lepiej, ale nie jest... nigdy nie przeżywałam tak mocno zbliżającego się okresu...


    Przepraszam dziewczyny nie chcę Was dołować, każda z Was dźwiga podobny ciężar, ale czuję, że jak tego z siebie nie wyrzucę to zaraz eksploduję... :(

    starania od Maja 2016, 28lat,

    "Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana89 glowa do gory. Wiem, ze to sie latwo mowi, ale trzeba zyc dalej i miec nadzieje. Pamietaj, ze jesli nie teraz to moze w nastepnym cyklu sie uda.

    Ja mam podobnie jak widze dwu, trzy latki. Tez mi jest przykro, ze ja nie mam takiego dzieciaczka-ale staram sie nie nakrecac-to nic nie da.

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mozna dolaczyc?

    Octavia_ lubi tę wiadomość

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • Maaggi Autorytet
    Postów: 436 198

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sunshine26! Rozgosc sie u nas :)

    Opowiedz nam cos o sobie.

    oar83e3kqybw7azu.png

    IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    robione w 20 dc (6-7 dni po owu):

    magnez - 2,15 norma 1,30-2,70
    białko całkowite - 7,3 norma 6,4-8,3
    anty TG - 23,2 norma 0,0-60,0
    progesteron - 10,76 norma 3,34-25,56
    witamina D - 27,5 norma >30 (20-30 hipowitaminoza D)
    potas - 4,70 norma 3,50-5,10
    glukoza - 90,0 norma 70-99
    mocznik - 23,0 norma <50
    kreatynina - 0,68 norma 0,50-0,90
    cholesterol całkowity - 139 norma 115-190
    cholesterol HDL - 73 norma >45
    trójglicerydy - 33 norma <150
    aminotransferaza - 15 norma <32
    TSH - 0,15 norma 0,27-4,20
    FT4 - 1,220 norma 0,932-1,710


    Ewi, wyniki wydają się dobre. Progesteron mógłby być chyba nieco wyższy, ale są różne teorie na ten temat :) Widzę, że masz już jedno dzieciątko. Chłopiec czy dziewczynka?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Ja już mam bóle podbrzusza, bóle kręgosłupa, piersi mi zmalały...a z każdym nowym objawem przepowiadającym @ jestem coraz bardziej dobita.
    Nie pomgło dzisiejsze wyjście z dziewczynami na miasto - dołączyły do nas dwie koleżanki będące aktualnie na chorobowym, bo za miesiąc rodzą.
    Jak je zobaczyłam takie piękne, szczęśliwe z brzuszkami jak piłeczki to serce niemal mi pękło a nogi zrobiły się jak z waty.
    Ciesze się ich szczęściem, ale od chwili jak je zobaczyłam cały czas chce mi się płakać.
    Miało być lepiej, ale nie jest... nigdy nie przeżywałam tak mocno zbliżającego się okresu...


    Przepraszam dziewczyny nie chcę Was dołować, każda z Was dźwiga podobny ciężar, ale czuję, że jak tego z siebie nie wyrzucę to zaraz eksploduję... :(


    Dżoana, bidulko... wiem co czujesz :* moje dwie bliskie koleżanki właśnie urodziły piękne dzieci. Staram się nie czuć zazdrości, bo to okropne uczucie, ale gdzieś głęboko troszkę boli.

    Jestem pewna, że nam również się uda, choć dużo to kosztuje...

  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jedynie co widzę to za niskie tsh. Na reszcie się za bardzo nie znam ale widać że w normie

    Dzoana89 powiem Ci szczerze, że mnie też dobijaja koleżanki z tego samego rocznika które mają już dzieci albo są w ciąży :/
    Masz prawo się tak czuć. Każda z nas chciałaby być w ciąży najlepiej od razu, za 1 razem.

    Cześć sunschine. Widzę, że też niedoczynność masz długo się już leczysz?

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tutaj widzę na forum że komuś się udało obojętnie za którym razem to się bardzo cieszę. A w realu to chcąc niechcac jednak inaczej wygląda

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 328 144

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Ja już mam bóle podbrzusza, bóle kręgosłupa, piersi mi zmalały...a z każdym nowym objawem przepowiadającym @ jestem coraz bardziej dobita.
    Nie pomgło dzisiejsze wyjście z dziewczynami na miasto - dołączyły do nas dwie koleżanki będące aktualnie na chorobowym, bo za miesiąc rodzą.
    Jak je zobaczyłam takie piękne, szczęśliwe z brzuszkami jak piłeczki to serce niemal mi pękło a nogi zrobiły się jak z waty.
    Ciesze się ich szczęściem, ale od chwili jak je zobaczyłam cały czas chce mi się płakać.
    Miało być lepiej, ale nie jest... nigdy nie przeżywałam tak mocno zbliżającego się okresu...


    Przepraszam dziewczyny nie chcę Was dołować, każda z Was dźwiga podobny ciężar, ale czuję, że jak tego z siebie nie wyrzucę to zaraz eksploduję... :(
    Chyba każda z nas reaguję podobnie. Mi pomaga wypłakanie się, wyrzucenie z siebie całego żalu. Czasami tak trzeba, nie ma co na siłę być twardą, zmagamy się z czymś co bardzo boli i jest trudne. Potrzebujemy chwil takiego małego resetu. Trzymaj się kochana, pamiętaj nie jesteś z tym sama <3 <3

    p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected], widzę, że mamy podobny staż w staraniu się :)

  • Dżoana89 Autorytet
    Postów: 450 115

    Wysłany: 8 marca 2017, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane... postaram się wziąć w garść. I będę walczyć dalej.

    Octavia_ lubi tę wiadomość

    starania od Maja 2016, 28lat,

    "Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Gigi Autorytet
    Postów: 645 272

    Wysłany: 8 marca 2017, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Dziękuję kochane... postaram się wziąć w garść. I będę walczyć dalej.
    W końcu musi się udać. Idzie wiosna i to mam nadzieję okaże się szczęśliwy czas dla wielu z nas :*

    Octavia_, Dżoana89 lubią tę wiadomość

    881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego