Just sex
-
WIADOMOŚĆ
-
ABI u mnie 4dpo, więc podobnie.
Ja jakoś nie świruję, chyba już mi się znudziło te testowanie, szukanie objawów.
Zamiast tego szukam innego lekarza, który spojrzałby na to swoim okiem.03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
2 IVF 08.2019 beta 0
3 IVF 12.2019 brak zarodków
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
04.2024 czekamy na drugiego synka -
U mnie to poprostu myślenie że do terminu @ jeszcze kilka dni. Co do objawów i wykresu.... Raz miałam 18 dni wyższych temperatur, objawy też oczywiście znalazłam więc teraz jestem ostrożna. Poprostu te czekanie... Ja niby teraz mam nowego lekarza i pierwszy cykl z bromergon, jakiś plan mamy bo i mąż się na badanie nasienia zapisał, i ja jutro zrobię proga i prolaktynę. A w 3 DC prolaktynę sama i wizyta znowu.
Dzisiaj chyba na basen lub łyżwy skoczę po pracy
-
nick nieaktualnyTeż się ku temu skłaniam. Kurcze zawsze to kilka cykli szans więcej.
Ale boję się,że poronie, albo co gorzej - nie utrzymam ciąży później...
Jakaś masakra.
Mam tak sprzeczne emocje.. W dodatku mam dwie opinie skrajne lekarzy. Oczywiście trzymam się tej co mi bardziej odpowiada emocjonalnie hehe
A to co usłyszę we wtorek to dopiero mnie przekona na jedną lub drugą stronę ostatecznie..
I wkurwia mnie to - decyzja należy do Pani.
-
Skrajne opinie lekarzy denerwują, a teraz mam jeszcze skrajne wyniki badań. Wczoraj odebraliśmy wyniki pierwszego badania nasienia z kliniki - i zaskoczenie.
Poprzednio robiliśmy trzy badania w laboratorium i wyniki były w miarę OK. To u mnie prolaktyna za wysoka.
A teraz badanie w klinice i morfologia 1%, ruch postępowy też za słaby, za duża lepkość spermy.
I oczywiście skierowanie na poszerzone badania nasienia: HBA, MAR, chromatyna, potem powtórzenie. Mój M nieco przerażony perspektywą kolejnych kilku badań z kubeczkiem.
Wróbel, jak u Ciebie wyszło z wynikami badań po stosunku przerywanym?
Wyniki wyszły normalnie czy zaburzone?
-
nick nieaktualnyIza-K
Słyszałam, że badania nasienia wychodzą inne w zwykłych laboratoriach, a w tych specjalizujących się inne. Nie wiem od czego to zależy, czy technik badania, ale mi lekarz też mówił, żeby badać tylko w rekomendowanych miejscach.
A z drugiej strony to może coś się zmieniło w jego organiźmie. -
nick nieaktualnyLaski teraz ja szukam porady bo tez mam zadecydowac
Jak to pow doktor: pani decyduje kiedy heh
A wiec : moje wyniki juz sa ok od parunastu miesiecy...
Owulacje potwierdzone to monitoringiem to badaniami progestertonu itp ...
Meza wyniki byly nie za ciekawe teraz jest na witaminach w lutym ma powtorzyc badanie...
I teraz : czy mam czekac zna badaniem droznosci jajowodow?
W sensie zobaczyc jakie wyjda powtorne wyniki meza jesli dalej wyjda zle to wtedy zajac sie nim u porzadnego androloga itp a mnie zostawic czy mimo to robic ta droznosv?
Moj gin stwierdzil ze moze mi ja zrobic juz ja sie zastanawiam czy jest sens
W sumie to badanie u niego 600 zl wiec dlatego sie zastanawiam czy sie wstrzymac nie wiem msc dwa max 3 czy co... -
nick nieaktualny
-
Po błędach w pierwszych badaniach teraz okres wstrzemięźliwości utrzymujemy taki sam: 3 dni, właśnie żeby wyniki były porównywalne.
Więc albo normalne laboratoria robią beznadziejnie te badania (czyli nie powinni ich robić), albo nie wiem - kliniki niepłodności je zaniżają. -
nick nieaktualnyJa twierdze ze kazdy wynik nasienia bd sie roznil...
Jedne troche a drugie mocniej...
A tym bardziej jak jedne badanie w jednym labo drugie w drugim...
Po 2 plemniki sie wymieniaja i wyniki moga byc rozne. Duzo czynnikow na to wplywa...
Zanetka
Musisz sama zdecydowac.
Faszeruj swojego suplementami to troche pomaga.
A wyniki masz jedne czy kilka wynikow??
Sam androloga nam powoedzial ze 1 wynik to żaden wyniki. Trzeba miec porownanie
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:My teraz mamy tydzień wytrzymać bo powiedział że optymalny czas a poprzedni kazał 3 dni...
Żanetka trudny wybór...
Bo to bardziej wiarygodne przynajmniej w naszym przypadku. -
nick nieaktualnyTrzeba słuchać lekarza, który zleca badania i będzie je interpretował :>
Wg mnie jeden chuj z nimi
Dziś ma dobre za tydzień złe..
Nie ogarniecie.
Żanetka
Jaki to rodzaj tej drożności? Duża ingerencja w organizm, jakieś ryzyko czegokolwiek? Czy tylko kasa i nieprzyjemnie? -
nick nieaktualny
-
Te prezerwatywy to jeszcze mało która klinika proponuje i robi z nich badania. U nas nie było w ogóle takiej możliwości.
Co do seksu to zresztą też miałabym opory, ale rozważam w razie kłopotów z wytryskiem. Bo pokój zwierzeń w klinice ma jakieś 2 x 1 metr, z jednej strony okienko z laborantką, z drugiej niewielka poczekalnia z ludźmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:47
-
nick nieaktualnyIza-K
Myślę, że Ty za mocno się wczuwasz w rolę
Ja myślę,że mój mąż pójdzie odda nasienie i tyle...
Jak nie da rady, to będzie ćwiczył, aż mu się uda..
Raczej jak mnie poprosi o pomoc, to pojadę z nim i mu zatańczę i najwyżej ręką pomogę. Wydaje mi się, że to powinno w odpowiednim zbliżeniu zadziałać jak stosunek.
Jakie macie laski plany na wikend? Może w końcu narty zorganizuje..