Just sex
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla
Masz kilka opcji
1) wersja 0-1. idziesz na maksa, czyli bierzesz dietę jak Phia i gotujesz wg niej - ale wtedy dieta od dietetyka. Może być z neta.. Niewazne, ale zrobiona pod Ciebie. Jak masz się męczyć, to chociaż z profesjonalnie ułożoną dietą.
Wtedy musisz wygospodarować codziennie czas na przygotowanie posiłków, najlepiej dzień wcześniej. I jeśli możesz gotować coś na dwa dni , to to robisz, bo jest ciężko codziennie gotować. Nawet jak masz dużo czasu to zwyczajnie się nie chce..
NO i zakupy pod konkretną dietę, dla mnie osobista makabra Ale nic z czym babki nie dają sobie rady
Wtedy masz dietę przez jakiś czas, 5 kg chudnie się w 2 , max 3 miesiące..
2) idziesz na minimum i wprowadzasz elementy zdrowego żywienia, czyli np. przede wszystkim jesz regularnie i pilnujesz objętości posiłków, żeby nie jeść za dużych.. To jest o tyle trudne, że jak nie masz doświadczenia z pkt 1 , to nie wiesz ile to jest dużo, a ile mało.. Ale idzie wyczuć, bez liczenia kalorii.. Są w necie wytyczne ile na talerzu powinno być węglowodanów, białka i tłuszczy.. Posiłki przygotowujesz normalne, takie jak lubisz. I jak masz mało czasu 1 z nich konkretny robisz dzień wcześniej, a reszta to są szybkie dania, w stylu kanapka, jajecznica, porcja owoców.. Nie jesz słodyczy, albo ograniczasz do 1 w tygodniu, nie jesz białego pieczywa, makarony tylko razowe... i ograniczasz alkohol. Wtedy chudniesz zwykle 1-2 kg miesięcznie, bo raczej robisz błędy i masz dużo dni, gdzie odpuszczasz... Zaleta - jedziesz po minimum, więc tak nie cierpisz jak w punkcie 1, ale wprowadzasz zdrowe nawyki, które łatwo utrzymać dłużej.
No i fajnie jak wprowadzisz trochę ruchu - masz na pewno jakiś sport który lubisz albo polubisz..
5 kg to jest psińco dasz radę
Ja też mam figurę gruszki i się przyzwczaiłam. To wbrew pozorom wygląda sexy
Celulit zaakceptuj. Zawsze będziesz miała - takie mamy czasy, to jest normalne. Jak włosy na głowie..
Jak schudniesz może go być widać nawet więcej, bo laski zwłaszcza jak ćwiczą siłowo, to często podkreśla się go..
Możesz sprawić, że będzie mniej widoczny.. ale to nie istotne. Jak ciało jest jędrniejsze to celulit nie przeszkadza
A ćwiczenia - chodzę na streching ogólnie raz w tygodniu, ale rozciąganie nóg możesz poszukać na youtubie. Osobiscie polecam Codzienniefit. Teraz ma nawet jakies wyzwanie - codziennie rozciaganie czy jakos tak, na dw atygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:36
-
nick nieaktualnyOla31 wrote:Dzięki Nefre daj znać jak przyjdzie wałek:) a jakie ćwiczenia rozciągające robisz?
Dziewczyny zabieram się do odchudzania od paru miesięcy i tak ciągle przeciągam na kolejny miesiąc. Dużo jem a jak nie jem to źle się czuję. Chciałabym zrzucić 5kg no i choć trochę pozbyć się cellulitu bo u mnie jest baardzo widoczny, niestety figura gruszka i wszystko w nogi idzie. Talię mam szczupłą a dół makabra:(
Phia a pozwalasz sobie na jakieś gotowe produkty typu wędlina ze sklepu itp.?
A pozniej chce sama robic ale chwilowo czasu tyle nie mam zeby ogarnac temat... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nefre wytrzymasz z takimi łakociami?03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
2 IVF 08.2019 beta 0
3 IVF 12.2019 brak zarodków
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
04.2024 czekamy na drugiego synka -
ABI widziałam Twoją słabą siłę woli na innych wątkach03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
2 IVF 08.2019 beta 0
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzamknęłam drzwi
i udaje, że mnie nie ma..
Ale oczywiśćie jestesmy dwie babki na piętrze, to pewnie my pójdziemy całować szefa z okazji imienin.. I wtedy powie - częstujcie się
Ale głodne chłopaki może wszystko zjedzą same
Phia oszukujesz wcale nie jesteś uzależniona od słodyczy ;D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:52
Phia lubi tę wiadomość
-
Iwona27091991 wrote:ABI widziałam Twoją słabą siłę woli na innych wątkach
Kuuuźwaaa jak mi się spać chce... Może ja mam za niski poziom cukru Trzeba się z mężem pobzykać to głupoty przepędzi ale dzisiaj gamoń ma nie wrócić chyba że znowu zaskoczy mnie hehe -
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:zamknęłam drzwi
i udaje, że mnie nie ma..
Ale oczywiśćie jestesmy dwie babki na piętrze, to pewnie my pójdziemy całować szefa z okazji imienin.. I wtedy powie - częstujcie się
Ale głodne chłopaki może wszystko zjedzą same
Phia oszukujesz wcale nie jesteś uzależniona od słodyczy ;D -
nick nieaktualnyhehe
Abi życie
ja jeszcze nie wymiękłam Ale w niedziele będzie się działo bo babcia ma imieniny
zaparzę sobie jakieś ziółko, co zmniejsza apetyt na słodkie znacie coś?
Kiedys zalecano suplementacje chromem organicznym,żeby zmniejszyć łaknienie na słodkei ale to długo trzeba brąc, żeby zadziałało -
nick nieaktualny
-
ja też mam pełno słodyczy w domu
na stoliczku przed telewizorem ciągle stoi cola a ja na nią patrzę i nic
jeszcze 2 tygodnie temu nie wyobrażałam sobie życia bez słodyczy a dziś normalnie funkcjonuję i dobrze się dzięki temu czuję
Phia ma trochę łatwiej bo bierze leki a one chyba tak działają że ograniczają łaknienie,
ja dopiero się po nie wybieram do diabetologa i z wielką nadzieją czekam na spadające kilogramy03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
2 IVF 08.2019 beta 0
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
nick nieaktualny
-
Nefre a robiłaś sobie krzywe cukrowe?
Bo ja też wpierniczałam słodycze jak miałam tylko wyniki na czczo które były w normie. Dopiero po zrobieniu tych krzywych i uświadomieniu przez dziewczyny z forum że wyniki nie są dobre ogarnęłam się.
Jak patrze na słodkie to myślę od razu o tych wynikach i mi to pomaga w 100%.03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
2 IVF 08.2019 beta 0
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
nick nieaktualny