kalendarz księżycowy
-
WIADOMOŚĆ
-
khalan wrote:Dziewczyny a mi możecie to sprawdzić???? Ma któraś ten kalendarz czy program??? ur. 01.12.1983 godz. 10.24
Jeszcze PESEL potrzebny i sprawdzimy.vanessa, lauda., Emma80, mana lubią tę wiadomość
-
Arienna wrote:ejjjj... nie śmiać się, ja miałam owulację w dzień owulacji księżycowej i ...............
To księżyc jajeczkuje? Nie chce wiedzieć co się dzieje jak ma okres... deszcz czerwony pada z nieba:D
pada deszcz pada deszcz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:10
-
E tam, może to zabawne dla niektórych...
Powiem Wam, że ja też w to nie wierzyłam i nie wiem czy teraz wierzę, ale z ciekawości sprawdziłam jak to było z tym kalendarzem podczas gdy doszło do poczęcia mojej córki parę lat temu. Wtedy także prowadziłam zapis swoich cykli i wiem kiedy miałam owulację. Tak się składa, że akurat wtedy trafiłam z dniami płodnymi w kalendarzu księżycowym i poczęła się moja córka (płeć tez się zgadza). Przypadek? Może -
tylko jak teoria o płci dziecka ma się do tego, że płeć dziecka jest uwarunkowana całkowicie w 100% przez plemniki? nasze komórki jajowe są wszystkie takie same - nie ma podziału na żeńskie i męskie - to plemnik przenosi chromosomy warunkujące płeć... a wg tego kalendarza w zależności od fazy cyklu księżyca jest info jakiej płci można dziecko począć (wcześniej trzeba wpisać swoją datę urodzenia... toż to się generalnie kupy nie trzyma...
lauda., Maczek, vanessa, mana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mar wrote:tylko jak teoria o płci dziecka ma się do tego, że płeć dziecka jest uwarunkowana całkowicie w 100% przez plemniki? nasze komórki jajowe są wszystkie takie same - nie ma podziału na żeńskie i męskie - to plemnik przenosi chromosomy warunkujące płeć... a wg tego kalendarza w zależności od fazy cyklu księżyca jest info jakiej płci można dziecko począć (wcześniej trzeba wpisać swoją datę urodzenia... toż to się generalnie kupy nie trzyma...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:54
mar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJedne wierzą w Boga, inne w działanie ksieżyca. A jak by wam na wątek modlitewny wpadł ateista i załączył piękny obrazek z odpowiednim komentarzem? Jakież to chrześcijańskie nabijanie się z innych prawda?
Każdy kij ma dwa końce.
Po nazwie widać co to za wątek. Nie podoba się nie wchodzę. -
Ale ja tylko próbuje wyjaśnić logikę tego myślenia i tyle. Myslalam że może ktoś mi to wyjaśni i sama zacznę stosować taki kalendarz ale jak na razie nikt mi nie potrafi wyjaśnić powiązania między fazą księżyca, datą urodzin kobiety a płcią dziecka. W przypadku wpisywania daty urodzin mężczyzny to miałoby sens. Tutaj nie ma nic do wiary, żadna z Was nie modli się do księżyca przecież więc porównanie do Boga jest kiepskie.
Ja nikogo nie zamierzam urazić, jestem otwarta na dyskusję - po prostu wyjaśnijcie mi jaki ma wpływ faza księżyca i data naszycj urodzin na płeć dziecka skoro to plemniki przenoszą chromosomy warunkujace płeć. .proste pytanie:) i tyleprzyszła mama:), vanessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiem i guzik mnie obchodzi działanie księżyca. I nie pisałam, że ktoś do księżyca się modli... napisałam?
Konkretniej miałam na myśli: "Jedne wierzą w działanie księżyca, a inne wierzą w działanie Boga"
Niech sobie każdy wierzy w co chce. Ale nie atakujmy jedne drugich.