kalendarz księżycowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nikogo nie atakuje księżyc to nie jest wiara, to nie jest wyznanie. Osoby wierzące modlą się do Boga o łaski itd bo w to wierzą. Ja nie jestem zbytnio wierząca ale to szanuje, że ktoś wierzy w Boga, Allaha, Mahometa itd. Religia i wiara to sprawa bardzo indywidualna. . Ale księżyc?
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Nikt się tutaj do księżyca nie modli. Jacyś naukowcy odkryli że płodność kobiety może mieć coś wspólnego z fazami księżyca. Prowadzili nad tym jakieś badania więc to chyba nie jest całkiem wyssane z palca. Ja uważam, że może być w tym ziarenko prawdy, ale tematu zbytnio nie zgłębiałam. Chodziło raczej o zabawę. A po co to zaraz mieszać z religią...
ancymonek lubi tę wiadomość
-
Płodność kobiety ok... ale to nie nasza płodność ma wpływ na płeć dziecka, nie nasza data urodzenia ani faza księżyca tylko facet. .. chodzi mi o tę konkretną sytuacje; )
najważniejszy jest efekt! Jeśli ktoś zajdzie dzięki księżycowi to chwała mu za to, nie liczy się metoda a uzyskany efekt. Wszystkim Wam tutaj życzę małego dzieciątka bez względu na wyznania -
Ostatnio tez sporo czytałam na temat cyklu księżycowego. Poszukałam w necie trochę i jest fajny program "Cykle" w którym można obliczyć czy nasz cykl miesiączkowy pokrywa się z księżycowym. Widzę, że Tova33 wrzuciła link do tej stronki. I powiem wam, że u mnie pokrywa się idealnie! Owulka wypada identycznie tu i tu! Normalnie wierzyć mi się nie chce ale co zaszkodzi spróbować. Pozdrawiam
-
Ja uwazam, ze cos w tym jest. Nigdy nie mialam regularnych miesiaczek. Jak sobie przypomne, to w pierwsza ciaze zaszlam wlasnie w okolicy dnia jaki pokazuje kalkulator ksiezycowy. To samo bylo z druga ciaza, ktora niestety stracilam 3 tygodnie temu. Dalej bede badac swoje cialo i korzystac z ovufriend oraz zwracac uwage na Ksiezyc.
-
Hmmm przebrnęłam przez ten kalendarz od Tova33 i wynik mnie kompletnie zaskoczył. Moje dni płodne wg. tego kalendarza wypadają np. w kwietniu 2016r. dokładnie w I dzień miesiączki. Patrząc na inne miesiące moje dni płodne wypadają w te dni kiedy mam miesiączkę. Czy to nie jest bynajmniej dziwne.
-
Sa przypadki ze dziewczyna tylko w trakcie okresu uprawiala seks i potem byla zdziwiona ze w ciaze zaszla. Wiec probuj.
Moze kalendarz ksiezycowy nie jest jakims super pewnym sposobem na ciaze. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Jak tylko dacie rade to probujcie. L -
Szczerze przyznam, że nigdy o tym nie myślałam ale co mnie powstrzymuje żeby spróbować W mojej rodzinie jest taki przypadek, że na 4 dni przed spodziewaną miesiączką pojawiła się ciąża a więc coś w tym wszystkim musi być O efektach będę informować na bieżąco
-
Moja faza płodna i księżycowa zgrały się w pierwszej ciąży. Teraz się pokrywa 31 marca, ale cykl odpada ze względu na laparo.
Sprawdzilam resztę dni płodnych wg prognozy cyklu i nie zgrywa się do końca roku pozostaje nadzieja, że cykle się trochę wydłużą i księżyc będzie sprzyjał -
hehe dobra jesteś. Pewnie, że sie będzie liczyło. Czytałam, że należy serduszkować w okolicach tego dnia księżycowego czyli tak jak przy normalnej owulce. Ja też dziś mam zamiar tą księżycową ciążę uskuteczniać Kto wie co z tego wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:19