Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kalendarz księżycowy
Odpowiedz

kalendarz księżycowy

Oceń ten wątek:
  • mar Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikogo nie atakuje :) księżyc to nie jest wiara, to nie jest wyznanie. Osoby wierzące modlą się do Boga o łaski itd bo w to wierzą. Ja nie jestem zbytnio wierząca ale to szanuje, że ktoś wierzy w Boga, Allaha, Mahometa itd. Religia i wiara to sprawa bardzo indywidualna. . Ale księżyc? O.o

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt się tutaj do księżyca nie modli. Jacyś naukowcy odkryli że płodność kobiety może mieć coś wspólnego z fazami księżyca. Prowadzili nad tym jakieś badania więc to chyba nie jest całkiem wyssane z palca. Ja uważam, że może być w tym ziarenko prawdy, ale tematu zbytnio nie zgłębiałam. Chodziło raczej o zabawę. A po co to zaraz mieszać z religią...

ancymonek lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteście ciekawe o co w tym wszystkim chodzi - poczytajcie
    http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

ancymonek lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płodność kobiety ok... ale to nie nasza płodność ma wpływ na płeć dziecka, nie nasza data urodzenia ani faza księżyca tylko facet. .. chodzi mi o tę konkretną sytuacje; )
    najważniejszy jest efekt! Jeśli ktoś zajdzie dzięki księżycowi to chwała mu za to, nie liczy się metoda a uzyskany efekt. Wszystkim Wam tutaj życzę małego dzieciątka bez względu na wyznania ;)

• ancymonek Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tez sporo czytałam na temat cyklu księżycowego. Poszukałam w necie trochę i jest fajny program "Cykle" w którym można obliczyć czy nasz cykl miesiączkowy pokrywa się z księżycowym. Widzę, że Tova33 wrzuciła link do tej stronki. I powiem wam, że u mnie pokrywa się idealnie! Owulka wypada identycznie tu i tu! Normalnie wierzyć mi się nie chce ale co zaszkodzi spróbować. Pozdrawiam ;-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie pokrywa. Ciąża to cud najprawdziwszy, skoro księżyc, słońce i moje jajniki nie współgrają...

atdc20mmxp7m5026.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze cos w tym jest. Nigdy nie mialam regularnych miesiaczek. Jak sobie przypomne, to w pierwsza ciaze zaszlam wlasnie w okolicy dnia jaki pokazuje kalkulator ksiezycowy. To samo bylo z druga ciaza, ktora niestety stracilam 3 tygodnie temu. Dalej bede badac swoje cialo i korzystac z ovufriend oraz zwracac uwage na Ksiezyc.

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pomożecie ,staramy się o córkę,wychodzi ,że w kwietniu jest szansa na chłopca i to cykle się rozbiegają, czy jak będziemy sć w cyklu biologicznym to szansa na dziewczynkę jest czy to całyię stara miesiąc na chłopca?

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• never give up Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm przebrnęłam przez ten kalendarz od Tova33 i wynik mnie kompletnie zaskoczył. Moje dni płodne wg. tego kalendarza wypadają np. w kwietniu 2016r. dokładnie w I dzień miesiączki. Patrząc na inne miesiące moje dni płodne wypadają w te dni kiedy mam miesiączkę. Czy to nie jest bynajmniej dziwne.

relghdgenv7rm5nv.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa przypadki ze dziewczyna tylko w trakcie okresu uprawiala seks i potem byla zdziwiona ze w ciaze zaszla. Wiec probuj.

Moze kalendarz ksiezycowy nie jest jakims super pewnym sposobem na ciaze. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Jak tylko dacie rade to probujcie. L

Wysłany: 26 marca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze przyznam, że nigdy o tym nie myślałam ale co mnie powstrzymuje żeby spróbować :) W mojej rodzinie jest taki przypadek, że na 4 dni przed spodziewaną miesiączką pojawiła się ciąża a więc coś w tym wszystkim musi być :) O efektach będę informować na bieżąco ;)

relghdgenv7rm5nv.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probujcie, bo mi sie tak 3 razy udalo. Jak Wam sie te cykle nie nakladaja to wspolzyjcie w okolicach obu.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam i wyszło mi 1 kwietnia a okres mam dostać 3 kwietnia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 29 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia mi wyszło 6 kwietnia i tego samego dnia mam dostać @. ja mimo to spróbuję a Ty ;)?

relghdgenv7rm5nv.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że tak! Serduszkowania nigdy za wiele, w końcu to nic nie kosztuje <3

never give up lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja faza płodna i księżycowa zgrały się w pierwszej ciąży. Teraz się pokrywa 31 marca, ale cykl odpada ze względu na laparo.
    Sprawdzilam resztę dni płodnych wg prognozy cyklu i nie zgrywa się do końca roku ;) pozostaje nadzieja, że cykle się trochę wydłużą i księżyc będzie sprzyjał ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png

Wysłany: 29 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Oczywiście, że tak! Serduszkowania nigdy za wiele, w końcu to nic nie kosztuje <3

Jak zaskoczymy to wtedy zaczną się koszty więc póki co jeszcze " za darmo " korzystamy ;)

baranosia lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Sprawdziłam i wyszło mi 1 kwietnia a okres mam dostać 3 kwietnia

baranosia i jak ? Były starania księżycowe ;)?

relghdgenv7rm5nv.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz wczoraj na śmierć zapomniałam! Tzn nie zapomniałam tylko padłam wieczorem jak długa na kuchennych rewolucjach hehe czy wieczorem jeszcze będzie się liczyło? :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dobra jesteś. Pewnie, że sie będzie liczyło. Czytałam, że należy serduszkować w okolicach tego dnia księżycowego czyli tak jak przy normalnej owulce. Ja też dziś mam zamiar tą księżycową ciążę uskuteczniać ;) Kto wie co z tego wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:19

relghdgenv7rm5nv.png
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ