kalendarz księżycowy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej:)
Ja czytałam o tym kalendarzu już po owocnej owulacji. Owulkę miałam 2.01, a urodziłam się w pęłnię, która w styczniu wypadła 1.01, wtedy działaliśmy:P I się udało! Mam dystans to tego kalendarza, ale nie da się ukryć, że u mnie się sprawdziło w 100% -
Kurcze dziewczyny powiem Wam, że straszne mam wahania.. wczoraj miałam nerwy takie, że myślałam, że wszystkich rozwalę. Dziś spokojna, opanowana.. ale do czasu!! Od jakiejś godziny stres, dół i złe myśli.. jestem w 10 dfl a zwykle trwają mi 11 dni. Miałam nadzieję, że pojawią się jakieś objawy ciąży, ale pojawia się jedynie ból piersi od kilku dni (jakby mniejszy teraz), i troszkę śluzu, plus nerwy, czyli to co zwykle przed @... cholera jakżesz się boję.. A taka byłam zachwycona , że owulka mi wypada wtedy co w kalendarzu księżycowym.. Wtedy dało mi to punkt zaczepienia.. a teraz? ech... Wybaczcie, za ten monolog.. ale .. musiałam to z siebie wyrzucić.. a nikt prócz Was tego lepiej nie zrozumie...
-
Wiecie co, ja do tej pory myślałam że to jest jakos naukowo poparte - w sensie, że cykle księżycowe mają wpływ na cykl menstruacyjny tak jak np na przypływy/odpływy mórz itp. Ale jak isę zastanowiłam, to co tutaj do rzeczy ma nasza data urodzenia? Jednak wrzucam to do jednego wora z horoskopami, wróżbami itp. Kalendarz na śmieci
-
hej:) właśnie poczytałam o tym księżycowym kalendarzu i powiem Wam, że urodziłam się dokładnie w pełni księżyca i ślub też wzięłam dokładnie w pełnię. nawet godzina mojego urodzenia się pokrywaj z godziną pełni:D szkoda tylko że przegapiłam w marcu pełnię- bo wtedy pokryła się z owulacją i teraz miałabym wg tego kalendarza czekać aż do grudnia!! o rety,ale to śmieszne!
-
eee cos mi nie pasuje bo w tym cyklu wychodzi na to ze najbardziej płodnym dniem bedzie 7dc nic z tego nie kumam!
Kalendarz dni plodnych w roku 2014 (czas letni od 30 III do 26 X)
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
24 Pi 22 So 24 Po 22 Wt 21 Sr 19 Cz 19 So 17 Ni 16 Wt 15 Sr 14 Pi 14 Ni
6:47 18:42 3:12 10:18 15:25 21:05 4:36 14:55 4:35 21:43 16:47 14:23
F Sko M Str F Koz M Wod F Ryb F Ryb M Bar F Byk M Bli F Rak M Lew F Pan
8 47 8 47 7 48 4 50 1 53 52 2 48 6 45 9 43 12 41 13 41 14 41 13Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 19:03
-
Agnieszka GreenApple wrote:ktoś pomoże? 30.04.1982 17.15 proszę
Proszzzz
wg. Kalendarza Księżycowego Twoje dni płodne w 2014r. to:
8 styczeń, 6 luty, 8 marzec, 7 kwiecień, 7 maj, 6 czerwiec, 5 lipiec, 4 sierpień, 2 wrzesień, 2 październik, 31 październik, 29 listopad i 28 grudzień.
-
Nie żebym jakoś bardzo w to wierzyła, ale jak się tak głębiej zastanowić, to fazy księżyca jakiś tam wpływ na "naturę" mają... Weźmy np. przypływy, odpływy, wykluwanie się żółwi, a nawet Święta Wielkanocne są wyliczane na podstawie faz księżyca...
Z dystansem dziewczynki, ale można uwzględnić taki kalendarz