karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
mamakropka. wrote:Witaj w klubie, ja też nie rozumiem co się dzieje...testów owulacyjnych co prawda nie robiłam codziennie, ale te co robiłam pokazywały tylko słabą drugą kreskę. Za to tydzień temu kilka dni miałam płodny śluz, pobolewały jajniki a potem nic, cisza...temperatura stoi w miejscu. Chyba też muszę się umówić do gin i podejerzeć co tam się dzieje
-
Karolinams. Witaj i życzę, aby @ przyszła szybciej niż się spodziewasz
Rosax. Pierwszy pozytywny test owulacyjny się liczy tj. owu powinna być w ciągu 24-36h od pierwszego, bez względu na to ile było pozytywów. Mi przed ciążą zawsze wychodziły przez dwa dni pozytywy.
Przy KP jednak do owu może nie dojść, bo testy pokazują tylko, że organizm się szykuje, a czy będzie to tego nikt nie wie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
farmaceutka77 wrote:Ja byłam wczoraj u gin i u mnie jeszcze wszystko w zimowym śnie. Endo cienkie jak papier takze trzeba czekac
Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie. No cóż, nic nam nie pozostaje tylko czekać odłożyłam termometr i testy owu na bok, i tak nic to nie wnosiło...no i zaczynam się rozglądać za żłobkiem dla synka, do września czas szybko zleci. A jeśli po drodze uda się zajść w drugą ciążę to super w sumie zawsze chciałam urodzić dziecko wiosną, może z drugim tak się udafarmaceutka77 lubi tę wiadomość
-
mamakropka. wrote:Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie. No cóż, nic nam nie pozostaje tylko czekać odłożyłam termometr i testy owu na bok, i tak nic to nie wnosiło...no i zaczynam się rozglądać za żłobkiem dla synka, do września czas szybko zleci. A jeśli po drodze uda się zajść w drugą ciążę to super w sumie zawsze chciałam urodzić dziecko wiosną, może z drugim tak się uda
karolinams lubi tę wiadomość
-
mamakropka - dokładnie moze lepiej wyluzować i wtedy samo zaskoczy. Ja wybiorę sie na kontrole do gina i wtedy jak dostane zielone światło to też pójdziemy na całosć ale bez termometrów i paskow , do marca 2019 mam nadzieje ze sie uda zaskoczyc
farmaceutka = tak mysle że lepiej na luzaka do tematu podejsc. Podpowiedz ile twoje maleństwo ma teraz miesięcy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 21:54
-
karolinams wrote:mamakropka - dokładnie moze lepiej wyluzować i wtedy samo zaskoczy. Ja wybiorę sie na kontrole do gina i wtedy jak dostane zielone światło to też pójdziemy na całosć ale bez termometrów i paskow , do marca 2019 mam nadzieje ze sie uda zaskoczyc
farmaceutka = tak mysle że lepiej na luzaka do tematu podejsc. Podpowiedz ile twoje maleństwo ma teraz miesięcy? -
farmaceutka - pokochała mamusi cycusie
kiedy dostałaś @? Ja przy poprzednim karmieniu dopiero jak odstawiłam syna i to dopiero jak dostałam luteine na wywołanie obawiam się że teraz będzie podobnie . Chciałabym za 6 m-cy już intensywnie się starać o kolejnego szkraba -
karolinams wrote:farmaceutka - pokochała mamusi cycusie
kiedy dostałaś @? Ja przy poprzednim karmieniu dopiero jak odstawiłam syna i to dopiero jak dostałam luteine na wywołanie obawiam się że teraz będzie podobnie . Chciałabym za 6 m-cy już intensywnie się starać o kolejnego szkraba -
farmaceutka77 wrote:7,5miesiaca:) 18maja skonczy 8miesiecy:) ale ona uznaje tylko cyca, inne jedzenie to tylko na sprobowanie:)
U mnie po 7 miesiącach negatywnych testów owu, wczoraj w końcu ujrzałam pozytyw Cóż za szczęście Niestety serduszkowanie się nie powiodło, bo mała się obudziła, także marne szanse na dwie kreski w tym cyklu.farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Bo dopiero zaczęłaś jej dawać To normalne na początku. Rozbuja się
U mnie po 7 miesiącach negatywnych testów owu, wczoraj w końcu ujrzałam pozytyw Cóż za szczęście Niestety serduszkowanie się nie powiodło, bo mała się obudziła, także marne szanse na dwie kreski w tym cyklu.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć Oficjalnie zaczynam starania o młodsze rodzeństwo dla mojego synka Niby ze względu na pracę najlepiej byłoby poczekać z tym jeszcze ze 3-4 miesiące, ale chrzanić to, dobrego momentu nigdy nie będzie, a ja już nie mogę się powstrzymać
Mam takie pytanie, czy Wasze pierwsze cykle po porodzie też były nieregularne/bezowulacyjne/dziwne? Pierwszy okres dostałam dopiero 14 miesięcy po porodzie i jak dotąd wszystkie były dość długie (38-37 dni) i na moje oko bez owulacji (przed ciążą regularne cykle 27-29 dni). Mój obecny to pierwszy, w którym temperatura zaczyna wyglądać normalnie, ale owulacja, jeżeli była, to w 22dc zamiast jak zwykle w 16/17dc. Cały czas sporo karmię piersią, więc domyślam się, że to może mieć wpływ... Któraś z Was tak miała?
farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Cześć dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć Oficjalnie zaczynam starania o młodsze rodzeństwo dla mojego synka Niby ze względu na pracę najlepiej byłoby poczekać z tym jeszcze ze 3-4 miesiące, ale chrzanić to, dobrego momentu nigdy nie będzie, a ja już nie mogę się powstrzymać
Mam takie pytanie, czy Wasze pierwsze cykle po porodzie też były nieregularne/bezowulacyjne/dziwne? Pierwszy okres dostałam dopiero 14 miesięcy po porodzie i jak dotąd wszystkie były dość długie (38-37 dni) i na moje oko bez owulacji (przed ciążą regularne cykle 27-29 dni). Mój obecny to pierwszy, w którym temperatura zaczyna wyglądać normalnie, ale owulacja, jeżeli była, to w 22dc zamiast jak zwykle w 16/17dc. Cały czas sporo karmię piersią, więc domyślam się, że to może mieć wpływ... Któraś z Was tak miała?
Ponoc w ciagu trzech cykli powinny wrocic owulacje:) pierwsze cykle moga być szalone -
kehlana - masz racje nigdy nie będzie odpowiedniego momentu zawsze coś będzie nie tak . Ja nie pomogę bo zawsze miałam nieregularne cykle i często bezowulacyjne wiec nie pomogę . Niewiem jak to teraz będzie u mnie poki co wybieram się do lekarza na kontrole po porodzie dopiero .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 16:16
-
Dziewczyny weźcie też pod uwagę że na początku ciąży mogą was bardzo boleć piersi w czasie karmienia. Mnie teraz właśnie bardzo boli i właściwie już zero przyjemności z karmienia a tylko złość i zniechęcenie. Zaczęłam się zastanawiać nad odstawieniem, tylko że moja córka jest już duża (dziś stuknęło nam 21mc karmienia) więc sobie już poradzi i może pić np krowie mleko. Ale jak wy macie jeszcze takie maluszki i gdyby coś się złego działo z ciążą i trzeba było odstawić malucha...
farmaceutka77 lubi tę wiadomość