X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dziewczyny weźcie też pod uwagę że na początku ciąży mogą was bardzo boleć piersi w czasie karmienia. Mnie teraz właśnie bardzo boli i właściwie już zero przyjemności z karmienia a tylko złość i zniechęcenie. Zaczęłam się zastanawiać nad odstawieniem, tylko że moja córka jest już duża (dziś stuknęło nam 21mc karmienia) więc sobie już poradzi i może pić np krowie mleko. Ale jak wy macie jeszcze takie maluszki i gdyby coś się złego działo z ciążą i trzeba było odstawić malucha...

Masz rację, ja jeszcze poza odstawieniem bałabym się ewentualnych komplikacji ciąży i konieczności leżenia tfu tfu...co nie zmienia faktu, że i tak bardzo chciałabym już być w kolejnej ciąży ;) trzymam kciuki żeby u Ciebie było wszystko w porządku, a 21mc karmienia to i tak super wynik :D

U mnie niestety nadal bez zmian, miesiączki brak :(

Annie powodzenia! :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Ja jestem tego swiadoma;) na grupie : karmienie w ciąży i tandemie dużo o tym jest:)
    Też tam jestem ;) i dziewczyny też często piszą że ok 16-20 tygodnia często zanika pokarm...

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja mam chyba szczęście, bo piersi póki co nie bolą. Mam wrażenie, że bardziej wrażliwe były kiedy miałam okres i wtedy kp bolało. Zresztą u mnie objawów ciążowych zupełnie brak, tak jak poprzednio.
    Powodzenia dziewczyny!!

Ostatnio tu dobra passa trwała- ja z terminem na grudzień, Sanka na styczeń więc teraz luty do obsadzenia! Annie, może się skusisz :)?

farmaceutka77, Annie1981 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja mam chyba szczęście, bo piersi póki co nie bolą. Mam wrażenie, że bardziej wrażliwe były kiedy miałam okres i wtedy kp bolało. Zresztą u mnie objawów ciążowych zupełnie brak, tak jak poprzednio.
    Powodzenia dziewczyny!!

Ostatnio tu dobra passa trwała- ja z terminem na grudzień, Sanka na styczeń więc teraz luty do obsadzenia! Annie, może się skusisz :)?
    Ja bym sie pisala na marzec bo moj małż chcial bobasa z marca tak jak on ;P

Azzurra lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • guziczekm Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzieewczyny,
    Jestem 7 miesięcy po porodzie, Karmiłam tylko piersią, teraz od 1,5 miesiąca rozszerzamy dietę. Mała w ogóle nie je w nocy, tylko za dnia 4-5 razy. Byłam dzisiaj u gin i niestety wszystko śpi, endometrium cieniutkie. A marzy nam się mała różnica wieku między bobasami... Jak było u Was? kiedy dostałyście pierwszą miesiączkę po porodzie, gdy karmiłyście?? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale szukam pocieszenia, że jednak @ w najbliższym czasie przyjdzie i te moje jajniki ruszą :)

14.09.2016 r. [*] Aniołek
    15.10.2017 r. Maja
    13.08.2019 r. Zosia
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Również staram się o rodzeństwo dla mojego maluszka, który jest cycoholikiem i wszelkie próby odstawienia choć częściowo kończą się moja klęska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:21

• smeg Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Gratuluję dwóch kresek! <3 dołączam do starań, a raczej do oczekiwania na okres i owulację ;) Moja córka skończyła właśnie 8 miesięcy, jest straszną cycoholiczką, a rozszerzanie diety dopiero zaczyna się rozkręcać. Karmię w dzień co 2-3 godziny, w nocy przy dobrych wiatrach zdarzają się przerwy po 4-5 h. Jest bezsmoczkowa, co nie ułatwia sprawy. Bardzo chciałabym już być w kolejnej ciąży, ale jednak priorytetem jest dla mnie kp i nie chcę odstawiać pierwszego dziecka. W wyluzowaniu pomogla mi decyzja o urlopie wychowawczym po skończeniu macierzyńskiego (we wrześniu, z wypoczynkowym może w listopadzie). Będę bez kasy, ale liczę że to nie będzie trwało 3 lata :P ostatnio gin stwierdził, że mam dużo pęcherzyków na jajnikach, tylko prolaktyna blokuje owulację, to dobrze? To znaczy czy to lepsza sytuacja, niż gdyby pęcherzyków w ogóle nie było?

Domi1234 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Po kilkunastu miesiącach znowu zawitałam na ovufriend. Mam syna zaraz 11mc i zaczynam już z mężem myśleć o kolejnym dzidziusiu. KP, już druga miesiączka za mną. Byłam miesiąc temu u gina, dał zielone światło. Chciałabym zacząć od czerwca, ale nie wiem czy nie lepiej już, bo nie wiem za którym razem się uda. Syna poczęliśmy w 3 cyklu :) jak tam u Was? Raczej nie dam rady nadrobić kilkunastu stron od razu...

FARMACEUTKA! witaj kochana! Jak córcia się chowa? :) też planujecie kolejne dzieciątko? Buziaki :*

smeg, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć aaagaaa89 :) jesteśmy z tego samego rocznika ;) na Waszym miejscu zaczęłabym starania już teraz :D może na początku na luzaku, a od czerwca już z dokładniejszą obserwacją cyklu. Też bym chciała wstrzelić się z drugim dzieckiem w dobry moment, bo planujemy w przyszłym roku budowę domu, ale wiadomo jak to jest. Modlę się na razie o ten okres :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)

Wysłany: 21 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Po kilkunastu miesiącach znowu zawitałam na ovufriend. Mam syna zaraz 11mc i zaczynam już z mężem myśleć o kolejnym dzidziusiu. KP, już druga miesiączka za mną. Byłam miesiąc temu u gina, dał zielone światło. Chciałabym zacząć od czerwca, ale nie wiem czy nie lepiej już, bo nie wiem za którym razem się uda. Syna poczęliśmy w 3 cyklu :) jak tam u Was? Raczej nie dam rady nadrobić kilkunastu stron od razu...

FARMACEUTKA! witaj kochana! Jak córcia się chowa? :) też planujecie kolejne dzieciątko? Buziaki :*

Heeej kochana:* milo Cie znow widziec na placu boju ;)
    A dziekuje moja mala ma już 8 miesięcy, pomalusiu cos tam innego je procz cyca, ale bardzo pomału :D rosnie jak na drozdzach i ciagle mnie zadziwia, bo tydzien temu jeszcze nic nie ruszala a w tym tyg zaczela pelzac i podnosi tylek do raczkowania :o gada jak najeta i ida zeby, takze mamy kombo :D
    Tak chcelibysmy rodzenstwo dla Igi, ale ja chyba z tych co kp blokuje owulacje na cacy:)
    A jak tam synuś?:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma obecnie szans na odstawienie synka, traktuje moje piersi jak swój największy skarb i absolutnie swoją własność. Generalnie mam wrażenie, że nieraz woli mojego męża ode mnie, ale w nocy tylko pierś i tyle - absolutna histeria, gdy to tata próbuje go uspokoić. Mam nadzieję, że uda nam się zajść pomimo to, ale zobaczymy, ile to potrwa...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Mój cycoholik tez daje popalić,
    ostanio zrobiłam sobie badania krwi na hormony bo myslalam ze zbyt czeste karmienie ROCZNEGO bobasa może blokować owulkę pomimo pozytywnych testow ... i jakiez było moje zaskoczenie gdy odebrałam wyniki.... prolaktyna na poziomie 15,43 (podobno podczas karmienia może przekraczać kilkukrotnie normy) a progesteron 22

wizyte u lekarza mam za tydzien a na jutro umowilam sie na rozmowe z polozna zeby przeanalizowac wyniki, mam nadzieje ze jest szansa na zajscie w ciaze bez odstawiania malego :( a jak sie nie uda to niestety czeka mnie 2 lipca powrot do pracy, a tego sobie nie wyobrazaam :(

Trzymam mocno kciuki za wszystkie karmicielki :D jakos musimy dac rade :)

smeg lubi tę wiadomość

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka - synuś dobrze, rośnie jak na drożdżach,w ogóle urodził się z wagą ponad 4kg!

Mój mały też straszny cycoholik, zwłaszcza w nocy, tak jak u Was dziewczyny! Póki nie dam cyca to wręcz się wydziera na cały blok!
    Jak byłam u gina miesiąc temu to mówił ze płodność wrócila, że endometrium grube ( byłam po owulacji ) i że jestem płodna na 100%. Ale szaleje mi organizm, bo w tym miesiącu już dostałam drugą miesiączkę w odstępie jest 18 dni :/ czyli i tak nie udałoby się w tym cyklu bo pewnie był bezowulacyjny. To moja 3 miesiaczka od porodu. Ktoras z Was tez miala takie wahania?
    Miłego dnia Kochane! :)

c55frjjgoufy31i7.png

Wysłany: 23 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super!:) niech rosnie zdrowiutki:)

A to na pewno okres, czy moze jakies krwawienie srodcykliczne, czyli czas potencjalnie plodny?:) mierzysz temperature?:)
    Ja tak mialam przed ciaza, jakies plamienia, lekkie krwawienia w srodku cyklu, myslalam ze to @ , a to byl srodek cyklu, a gin mi wtedy dawala duphaston bez od 16dc i sie nim blokowalam, nie ma to jak isc do gina bez usg:) zaczelam mierzyc tempke i wyszlo, ze moj cykl ma 33-35dni i wtedy gdy sa te plamienia to jest srodek cyklu, a pani gin podziękowalam :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja zazdroszczę dziewczyna które mierzą temperaturę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 14:23

Wysłany: 23 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Jejku jak ja zazdroszczę dziewczyna które mierzą temperaturę
    A co stoi na przeszkodzie, zeby zaczac?:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie mierzę. Jedyny cykl który rzetelnie mierzyłam był owocny :D :D :D

Nigdy nie miałam krwawień w środku cyklu...

c55frjjgoufy31i7.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Z jednej strony bardzo chętnie, a z drugiej boję się samoodstawienia córci, która ma dopiero 8 miesięcy, więc każdy "stracony" cykl to więcej mleczka dla niej ;)

Guziczekm. Ja dostałam @ w 7 miesiącu po porodzie, miesiąc po rozszerzeniu diety. Powodzenia :)

Smeg. Kogo ja tu widzę ;) Fajnie, że się zdecydowaliście :)

smeg lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę coś mi obcina wiadomości jak pisze przez telefon

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Farmaceutka - synuś dobrze, rośnie jak na drożdżach,w ogóle urodził się z wagą ponad 4kg!

Mój mały też straszny cycoholik, zwłaszcza w nocy, tak jak u Was dziewczyny! Póki nie dam cyca to wręcz się wydziera na cały blok!
    Jak byłam u gina miesiąc temu to mówił ze płodność wrócila, że endometrium grube ( byłam po owulacji ) i że jestem płodna na 100%. Ale szaleje mi organizm, bo w tym miesiącu już dostałam drugą miesiączkę w odstępie jest 18 dni :/ czyli i tak nie udałoby się w tym cyklu bo pewnie był bezowulacyjny. To moja 3 miesiaczka od porodu. Ktoras z Was tez miala takie wahania?
    Miłego dnia Kochane! :)

Ja miałam takie wahania. Pierwsze dwa cykle po ciąży miała strasznie długie, 38-39 dni. W drugim cyklu miałam dwa dni krwawienia w środku cyklu, też myślałam, że to miesiączka się rozkręca. Niemal na 100% były bezowulacyjne - nie miałam monitoringu, ale nie zauważyłam skoku temperatury, a śluz był w cały świat. 3 cykl wreszcie wyglądał w miarę normalnie, teraz jestem w trakcie 4 cyklu po powrocie okresu, zobaczymy, ale mam nadzieję, że zmierza w dobrą stronę.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ