Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wierzę w to co się stało u ze sie udało bo już byłam lekko ujmując załamana a tu taka niespodzianka.

Ja okres miałam już 2 mięs po cc także szybko z tym ze owulacje kontrolowalam tak od lutego i przez ostatnie trzy miesiące wychodzila gruba krecha aż w końcu się udało

farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niech tylko zdrowo rosnie :) u nas teraz zeby i upaly wiec cyc numer jeden :)

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 30 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak z ciekawosci chyba przy tsh sobie oznacze prolaktyne:) skoro u Ciebie wynik normalny :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Ale tak z ciekawosci chyba przy tsh sobie oznacze prolaktyne:) skoro u Ciebie wynik normalny :)

Warto sprxwdxic dla własnej wiedzy. Tylko ja robiłam w 21 dniu cyklu bo gdzieś wyczytałam ze robi się między 21 a 23 dniem cyklu

Wysłany: 30 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Warto sprxwdxic dla własnej wiedzy. Tylko ja robiłam w 21 dniu cyklu bo gdzieś wyczytałam ze robi się między 21 a 23 dniem cyklu
    U mnie dzis jest 255 dzien cyklu :D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:

O kurczę... A często karmisz?
    A twoje malenstwo ile już ma ?

Wysłany: 30 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    O kurczę... A często karmisz?
    A twoje malenstwo ile już ma ?
    8 miesiecy:) karmie do kazdej drzemki plus czasem po posilku , do spania w nocy i w nocy:) ale w nocy coraz mniej chce:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:

Mój cykl po porodzie trwał równe 300 dni :P A @ pojawiła się po około 2-3 tygodniach ograniczania dziennych karmień (w nocy nawet nie póbuję ;) ), tzn. udało nam się wprowadzić 5-6 godzinne przerwy w ciągu dnia. Synek już ładnie najada się stałymi pokarmami i pije wodę z bidonu. Oczywiście te przerwy udają się tylko jak ma dobry dzień, na zły humor cyc nadal najlepszy i nie mam serca mu wtedy odmawiać...także te dłuższe przerwy i tak nie są codziennie, ale widać u mnie tyle wystarczyło żeby @ wróciła. Ciekawe tylko czy na powrót owulacji też tyle wystarczy ;)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Mój cykl po porodzie trwał równe 300 dni :P A @ pojawiła się po około 2-3 tygodniach ograniczania dziennych karmień (w nocy nawet nie póbuję ;) ), tzn. udało nam się wprowadzić 5-6 godzinne przerwy w ciągu dnia. Synek już ładnie najada się stałymi pokarmami i pije wodę z bidonu. Oczywiście te przerwy udają się tylko jak ma dobry dzień, na zły humor cyc nadal najlepszy i nie mam serca mu wtedy odmawiać...także te dłuższe przerwy i tak nie są codziennie, ale widać u mnie tyle wystarczyło żeby @ wróciła. Ciekawe tylko czy na powrót owulacji też tyle wystarczy ;)
    U nas zeby ida pelna para, wiec cyc ratujacy tylkoni wylacznie :) no nic, poczekam sobie :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Jak tam u Was? Mnie dziś od rana boli strasznie jajnik, test wskazuje już drugą kreskę więc jutro prawdopodobnie będzie owulacja. Wczoraj było ❤. Mam dylemat, czy dzisiaj też molestowac męża czy nie. Chcemy teraz córeczkę i nie wiem czy dzisiaj to nie bedzie juz za blisko owulacji

farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Chcemy teraz córeczkę

A co to za różnica - syn czy córka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 13:01

Muchaolucha lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poprawila :P

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym nasza cora jest z serduszkowania w dzien owulki :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy serio wierzycie w to, że w danym dniu można stworzyć daną płeć? :O

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Ja w to nie wierzę :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Ja płci nie stworzę, moge jedynie stworzyc najlepsze warunki, by udalo sie począć córeczkę. A to coś złego, że marzę o córce?

farmaceutka77, mamakropka. lubią tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi. Super! Gratulacje!

Martek. Witaj i powodzenia :)

Aga. Ja też marzyłam o córeczce i się udało, także Cię rozumiem. Teraz już mi obojętnie, chociaż też bardziej przychylam się do córeczki, ale mąż chce syna, więc co będzie to będzie ;)

U mnie dziś w końcu pozytyw na teście owu. 19dc, trochę musiałam poczekać, ale najważniejsze, że się pojawił. Wieczorem działamy :)

farmaceutka77, aaagaaa89 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie powodzenia :) u nas w ciagu 3 dni wyszly dwie jedynki :O przy cycu odprawia mi jakies akrobacje, tylek do gory podnosi, potem tylek na bok rzuca, masakra :o

Annie1981, Nika76 lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Annie powodzenia :) u nas w ciagu 3 dni wyszly dwie jedynki :O przy cycu odprawia mi jakies akrobacje, tylek do gory podnosi, potem tylek na bok rzuca, masakra :o

Skąd ja to znam, mój to akrobacje bez wychodzących ząbków wyczynia

Nika76 lubi tę wiadomość

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Kejsi. Super! Gratulacje!

Martek. Witaj i powodzenia :)

Aga. Ja też marzyłam o córeczce i się udało, także Cię rozumiem. Teraz już mi obojętnie, chociaż też bardziej przychylam się do córeczki, ale mąż chce syna, więc co będzie to będzie ;)

U mnie dziś w końcu pozytyw na teście owu. 19dc, trochę musiałam poczekać, ale najważniejsze, że się pojawił. Wieczorem działamy :)

Ja pierwszego chcialam synka i się udało, dlatego teraz marzę o córci - ale przeciez jak bedzie drugi chlopak to tez cudownie! Najważniejsze aby zdrowe! Przeciez nie musze na drugim poprzestac :) mam nadzieje, ze obie w tym cyklu będziemy cieszyły się z pozytywnych testów :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 22:40

Annie1981 lubi tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ