Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Kurczę coś mi obcina wiadomości jak pisze przez telefon
    Obcina z telefonu jak się wstawia emotikony.

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Z jednej strony bardzo chętnie, a z drugiej boję się samoodstawienia córci, która ma dopiero 8 miesięcy, więc każdy "stracony" cykl to więcej mleczka dla niej ;)

Guziczekm. Ja dostałam @ w 7 miesiącu po porodzie, miesiąc po rozszerzeniu diety. Powodzenia :)

Smeg. Kogo ja tu widzę ;) Fajnie, że się zdecydowaliście :)
    Annie, przecież ciąża nie musi oznaczać samoodstawienia. U mnie leci 9 tydzień, córcia kończy dziś rok a ciągnie jak ciągnęła:-) ale wiem, różnie bywa.

Farmaceutka, to w takim razie życzę Wam tego marca!

Annie1981, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobrze wiedzieć
    Powiem wam hit. wczoraj umowilam się na czat z położna w ramach pakietu medycznego żeby skonsultować wyniki krwi bo robiłam m.in. prolaktyne która mam na poziomie 15... I pani powiedziała że wszystko jest ok dopóki nie napisałam że karmię piersią na co odp że jak chce być w ciąży to.... Mam przestać karmić dziecko, odczekać jakiś czas i wtedy z pewnością zajde w ciążę...
    Podziekowalam za rozmowę bo co jak co ale tego się nie spodziewałam...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Ooo dobrze wiedzieć
    Powiem wam hit. wczoraj umowilam się na czat z położna w ramach pakietu medycznego żeby skonsultować wyniki krwi bo robiłam m.in. prolaktyne która mam na poziomie 15... I pani powiedziała że wszystko jest ok dopóki nie napisałam że karmię piersią na co odp że jak chce być w ciąży to.... Mam przestać karmić dziecko, odczekać jakiś czas i wtedy z pewnością zajde w ciążę...
    Podziekowalam za rozmowę bo co jak co ale tego się nie spodziewałam...
    Faktycznie, położna jak z koziej d. trąbka.
    Akurat dziś mnie naszło na wspomnienia, jak to rok temu od położnych w szpitalu otrzymałam "wsparcie" w karmieniu po CC(oczywiście butla) a kilka dni później od położnej środowiskowej na dzień dobry otrzymałam własnoręcznie przez nią skonstruowana dietę matki karmiącej ( kurczak+marchewka i właściwie niewiele więcej). Oj, musi jeszcze się nasza służba zdrowia wiele wyedukować w tym temacie:/
    Powodzenia dziewczyny!!!

Annie1981, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Faktycznie, położna jak z koziej d. trąbka.
    Akurat dziś mnie naszło na wspomnienia, jak to rok temu od położnych w szpitalu otrzymałam "wsparcie" w karmieniu po CC(oczywiście butla) a kilka dni później od położnej środowiskowej na dzień dobry otrzymałam własnoręcznie przez nią skonstruowana dietę matki karmiącej ( kurczak+marchewka i właściwie niewiele więcej). Oj, musi jeszcze się nasza służba zdrowia wiele wyedukować w tym temacie:/
    Powodzenia dziewczyny!!!

Skąd ja znam pomoc laktacyjna w szpitalu... Totalna porażka...
    No także nie wiem jak dziewczyny zachodza w ciążę karmiąc ... A już chyba w ogóle niepojetne jest to ze karmi się w ciąży.
    Jedno czego jestem pewna to straciłam tylko czas bo widać że niewiele się zmienia w mentalności ludzi

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura. Niestety różnie może być, ale dobrze słuchać o takich sytuacjach jak u Ciebie :)

Kejsi. A mnie ta położna nie zdziwiła. Większość lekarzy i położnych uważa, że trzeba przestać karmić, żeby zajść w kolejną ciaze i nie mają niestety aktualnej wiedzy. Tak samo jak z KP. Wydawałoby się, że to właśnie położna wie o tym najwięcej, ale niestety tak nie jest. One to się chyba tylko znają na odbieraniu porodu i lepiej, żeby nie udawały, że na innych rzeczach też, bo nie raz tylko robią krzywdę kobietom. Nie będę już opowiadać czego ja się nasłuchałam od nich na temat KP.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja miałam takie wahania. Pierwsze dwa cykle po ciąży miała strasznie długie, 38-39 dni. W drugim cyklu miałam dwa dni krwawienia w środku cyklu, też myślałam, że to miesiączka się rozkręca. Niemal na 100% były bezowulacyjne - nie miałam monitoringu, ale nie zauważyłam skoku temperatury, a śluz był w cały świat. 3 cykl wreszcie wyglądał w miarę normalnie, teraz jestem w trakcie 4 cyklu po powrocie okresu, zobaczymy, ale mam nadzieję, że zmierza w dobrą stronę.

Myślę, że masz rację z tymi bezowulacyjnymi, bo nawet mnie jajniki nie bolą jak zawsze.
    Oby to był ten szczęśliwy u Ciebie!!!!!! :) :) :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! A ja przychodzę z dobrymi wiadomościami, wczoraj dostałam w końcu miesiączkę, chyba taki prezent na Dzień Matki ;) kto by pomyślał, że będę się z tego cieszyć ;) na razie to w sumie bardziej plamienie niż normalny okres, ale nic, czekam aż się rozkręci. Jak u was wyglądały te pierwsze miesiączki?

Co do pomocy laktacyjnej w szpitalu ja akurat trafiłam super, na oddziale gdzie rodziłam była cdl i bardzo mi pomogła w tych pierwszych dniach :) szkoda, że nie wszędzie kobiety mogą liczyć na taką pomoc :(

farmaceutka77, aaagaaa89, smeg lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. super wieści!

Ja w zeszłym miesiącu miałam przez kilka dni słabe krwawienie, a po 25 dniach przyszła mi teraz konkretna miesiączka. Wiem, że cykle mogą być bezowulacyjne - rozważam zainwestowanie w USG żeby zobaczyć czy coś tam się więcej już dzieje. Wszystkie testy owulacyjne negatywne jak na razie.
    Karmię rano i wieczorem (syn 10 mcy), wszystkie posiłki stałe są pochłaniane z ogromną pasją :D

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny:) poslijcie te @ na 9 miesieczne wakacje:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    A ja jutro zatestuje bo póki co @ spóźnia się 3 dni, objawów póki co żadnych nie odczuwam żeby miała nadejść a przy okazji jutro mam ginekologa także zobaczymy co powie
    W środę wyjeżdżam na wakacje i mam nadzieję że w dobrym humorze

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama kropka. Cieszę się, że dostałaś @. Ja z pierwszej też bardzo się cieszyłam, co było 1,5 .miesiąca temu ;) Najpierw w ogóle jej nie czułam, a druga już była bardziej bolesna niż przed ciążą. Tak samo teraz krwawienia są o wiele większe.

Kejsi. Trzymam kciuki za testowanie :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stało się!

Melduję dwie kreseczki na teście, szczęścia nie widać końca

mamakropka., farmaceutka77, aaagaaa89, Carolline, lenka.m, Annie1981, Sanka, smeg lubią tę wiadomość

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratulacje! :D Lubię takie dobre wiadomości od rana :)

Annie to u mnie tak samo, w ogóle nie czuję tej @ i cały czas jest bardzo skąpa...widać tak to bywa z tymi pierwszymi po takim czasie. Zobaczymy jakie będą następne, choć wolałabym znowu się z nimi pożegnać na kilkanaście miesięcy ;)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co by na to powiedziała położna z którą czatowalam tydzień temu!
    Aż sama nie wierzę że się udało i w najbardziej odpowiednim czasie bo 2.07 musiałabym wrócić do pracy

aaagaaa89, Annie1981 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! A duzo jeszcze karmilas?:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Gratulacje!!! A duzo jeszcze karmilas?:)
    Ja mam takiego cycoholika że napwet opisać się nie da, każdy posiłek musi "Popic" generalnie jak jest dobry dzień to mogę mu zrobić przerwę 5/6h ale rzadko się zdarza bo on je często na żądanie a zwłaszcza jak jesteśmy w domu sami to już by mnie nie opuszczał. O nocy nawet nie mówię bo ma nic ze się budzi trzy razy a na noc ze co godzinę i tylko cyc pomaga mu zasnąć. Robiłam testy owulacyjne dlatego wiedziałam że mam owulke także dziewczyny GLOWA DO GORY

farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kejsi1988 no moje owulaki caly czas negatywne:) kiedys tam kiedys cos ciemnialo, ale obecnie znowu bladzioch:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • martek88 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja również staram się o drugą dzidzie. Synek ma prawie 13 miesięcy. Nadal się cycujemy. Miesiączki nadal brak, chociaż coraz częściej odczuwam bóle jajników. Mam nadzieję, że owulacja w końcu nadejdzie:)

Annie1981, smeg lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Ciekawe co by na to powiedziała położna z którą czatowalam tydzień temu!
    Aż sama nie wierzę że się udało i w najbardziej odpowiednim czasie bo 2.07 musiałabym wrócić do pracy

Gratulacje!!! Ja tak samo mam urlop macierzyński do 02.07 i mam nadzieję, że do tego czasu zobaczę 2 kreseczki!!! ;) czekam na te dobre dni i próbujemy ;) zaraź mnie proszę!!!! ❤❤❤

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ