karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez dziś 9dpo, z testem czekam do 13-14dpo. Nie wiem czy się doczekam, bo w poprzednim cyklu @ zaskoczyła mnie 10dpo, także jestem na nią na jutro przygotowana
Aga. Trzymam kciukifarmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Aga, Annie trzymam kciuki farmaceutka to faktycznie daje popalić
U mnie wygląda raczej na bezowulacyjny cykl, no chyba że owu dopiero będzie...dziś 19 dc, śluz już się zmienił na kremowy, do tej pory nie miałam pozytywnego testu owu raz co prawda zaczęła pojawiać się ciemniejsza kreska, ale pozytyw to na pewno nie był. Za to w środku cyklu zauważyłam delikatne plamienia, już miałam nadzieję że to owulacyjne choć nigdy wcześniej ich u siebie nie obserwowałam... Temp nieznacznie w górę, no sama nie wiem co o tym myśleć oby tylko cykl za bardzo się nie przedłużył, bo czasu mam coraz mniejAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś niestety @. Zaczynam trzeci cykl staraniowy. Trochę mnie te cykle martwią, bo nie dość, że owu w 20 DC, to jeszcze faza lutealna 9-10 dni. Czy to może mieć związek z KP?
Znajoma mówi, żeby sobie FL wyrównać progesteronem. Macie z tym jakieś doświadczenie?
Annie1981 wrote:U mnie dziś niestety @. Zaczynam trzeci cykl staraniowy. Trochę mnie te cykle martwią, bo nie dość, że owu w 20 DC, to jeszcze faza lutealna 9-10 dni. Czy to może mieć związek z KP?
Znajoma mówi, żeby sobie FL wyrównać progesteronem. Macie z tym jakieś doświadczenie?
Krótkie fazy lutealne są zupełnie normalne podczas karmienia piersią. Powinny z czasem się sukcesywnie wydłużać. Z łatwo dostępnych metod możesz suplementować wit. B6, najlepiej preparat magnez + B6. Z ziołolecznictwa dużo osób wspomina o Niepokalanku Mnisim - to chyba w jakimś zielarskim sklepie albo przez internet. Hormony to po konsultacji z ginekologiem, ale ogólnie rzecz biorąc tak - krótka faza wiąże się ze zbyt niskim poziomem progesteronu, więc można tak ją "leczyć".
U mnie pierwszy cykl z prawdopodobieństwem, że wystąpiła owulacja - miałam pozytywny test owu i płodny śluz. Niestety 7 dni po potencjalnej owulacji przyszedł dziś okres, więc mam ten sam problem z fazą lutealną. Śmigam po magnez z B6 i może następnym razem Chyba też zacznę mierzyć temperaturę.smeg lubi tę wiadomość
-
Mam w domu Castagnus (niepokalanek), ale czytałam, że niektóre dziewczyny biorą go wręcz na wyciszenie KP.
Obniża poziom prolaktyny, który jest niezbędny do KP. A na ulotce pisze
"Dane pochodzące z przedklinicznych badań reprodukcyjnych wskazują, że wyciągi z owoców
niepokalanka mogą wywierać wpływ na laktację. Stosowanie leku w okresie karmienia
piersią nie jest zalecane"
Takze nie będę z nim ryzykować. Wezmę progesteron, bo czytałam, że nie koliduje. Moja FL się nie wydłuża, bo w I cyklu była 10 dni a w II 9 dni, także chyba muszę coś zacząć działać.
U mnie też za krótka faza lutealna. Jeżeli prawidłowo program wyliczył mi owulację, to wręcz 7 dni w ostatnim cyklu A w poprzednim była 10, co jest krótko, ale w normie dla mnie, zawsze tyle miałam.
Zobaczę, jaki będzie ten cykl, może faktycznie trzeba będzie podziałać z progesteronem albo ograniczyć trochę kp...
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Moj zielarski guru powiedzial mi tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92d1a57d66af.jpg
Zatem Castagnus mozna lykac z powodzeniem podczas kp:) jesli ktos chce obnizyc prolaktyne, to polecam susz albo niepokalanka formie suplementu, zawierajacego min 200mg niepokalanka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 11:03